- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Egérpad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
azbest #13570 üzenetére
Hát, a napokban régi 256MB-os B -vel is szórakoztam, kötöttem rá wifi dongle-t és temper gold hőmérőt.
Az is többször merevre fagyott, a log fájlokba nem is került be semmi róla.A közös pont a 2B és a régi B fagyása közt, hogy mindkettőt már az új 4.0-ás kernellel használtam. 4.0.6 és 4.0.7 verziókat. Szóval jó esély van rá, hogy a 4-es kernelben van még valami hiba, ami bajt okoz a raspbian-nál.
-
azbest
félisten
válasz
azbest #13570 üzenetére
No, ma sok tévénézés után megint beállt a pi2. Most nem volt nagy terhelés alatt. Logokban nem láttam semmit, lehet ki sem tudta már írni, ha baja volt.
Szóval bekapcsoltam a hardveres whatchdogot, ami 10 másodperccel a merevre fagyás után újraindítja, ha minden igaz. A forkbombával kipróbálva működött.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
azbest #13570 üzenetére
Hát, az nem rossz, ha így viszi.
Én anno, 3 éve próbálkoztam két tunerrel, egy thinkpad-be voltak beletolva, 1.8 proci, 1 G ram, kicsontpozott, szénné 'optimalizált' xp és elég köhögős volt a lejátszás, pedig az egyik stream SD volt nem HD. Egy tunerrel persze ment rendesen. Én mondjuk rögzíteni szerettem volna. Azt tudom, hogy a teljes stream mérete irgalmatlan nagy volt, persze abban benne volt minden csati.A set-top boxokban célhw van, az azért mindig jobb adott feladatra mint az általános célú procik, bár ha a málna gpu-ja erre ki van hegyezve, akkor ok.
Én nem használom multimédiára a málnát (az enyém b pluszos amúgy is) de jólesik hallani, tudni, hogy így birja.
Első körben azt hittem, valami adásfigyelő vagy adásvezérlő szoftvert kalapálnál és ahhoz kell a sok tuner.
A 2 A-el lehet, hogy alultápolod. Nem emlékszem, hogy tűzted rá a tunereket. Mindet hub-on keresztül, vagy használtad a pi aljzatait is?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest