Hirdetés
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- Milyen széket vegyek?
- OLED monitor topic
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Nekem is van hdmi-vga átalakítóm. Olyan is, ami csak a hdmi-ről nyerte a tápját gyárilag, de a jobbaknak külön táp bemenete is van.
Nekem a régebbi pi-kkel van tapasztalatom. Azoknál meg lehet sütni a hdmi kimenetet, ha nincs külön tápja, cefetül melegszik az egyik alkatrész és másoknál le is égett, ezért megmoddoltam hogy legyen tápja az első átalakítónak is. Persze ezzel nem érdemes barkácsolni, amikor olcsó a gyárilag jófajta is kínából. Az egyik usb kimenetére is lehet kötni, a lényeg, hogy ne a hdmi-t terhelje. Nem tudom a B+ esetén megerősítették-e a szabványon (50mA) felüli terhelés elviselésére a hdmi portot.
Egy voltmérő sem hátrány a pi mellé. Nekem is lerántotta táp nélkül használva az átalakító a feszültséget instabil szintre, amikor gyengébb tápot kötöttem a pire. Az átalakító állítülag 200-300mA körül fogyaszt.
Ja és amikor a pi-ben leesett a feszültség 4.4V körülire, akkor a hdmi átalakító képe is ki-ki kapcsolódott, mert túl alacsony volt neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI topic
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Arch Linux
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Path of Exile (ARPG)
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Supermicro SuperChassis 842TQC-668B rack szerver ház 668W táppal új
- Félkonfig eladó (I7-3770 + gyári hűtő - Asrock B75 Pro3 - 2x 8gb DDR3 1600mhz)
- Seagate Exos Enterprise Capacity 3.5 1TB 7200rpm 128MB SATA3 (ST1000NM0055)
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
wassermann