- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rosejbli
senior tag
válasz
t72killer #33053 üzenetére
Ugyanilyenem van, csak azon van kialakítva 2 kis ventinek hely. Arra figyelj, hogy van egy kis hézag a chipek és a borda között, így a paszta nem lesz elég. Enyémhez adtak ilyen kis kétoldalú ragasztós cuccot, de elvileg lehet venni is és méretre vágni.
Ezzel teljesen jól felfekszik. -
bence092301
tag
válasz
t72killer #33034 üzenetére
Nekem az a lényeg hogy , alapesetben hálózatról használom a pit de ha elmegy az áram akkor kapcsoljon át automatikusan az akkumulátor ra. Ja meg persze ha nincs feltöltve az aksi akkor töltödjön fel a hálózatról. Nem szeretnék napelemet. Akkor mi lenne az amit ajánlani tudnál?
-
bence092301
tag
-
-
cigam
titán
válasz
t72killer #33017 üzenetére
Meg ne próbáld, mert tönkre teszed. A Pi-t ipari felhasználású célgépekben is lehet használni. Nem kell új egyedi csatlakozót tervezni gyártani, hanem egy filléres szabványos foglalatba illeszkedik. Létezik hozzá developer board, majd ha kész a projekt, a saját elektronikád megtervezésekor egy ddr2 foglalatot húzol be a tervező programba.
-
bence092301
tag
válasz
t72killer #33015 üzenetére
Eza napelemes még jobb lenne ha el is tárolná az energiát
Mire jó a Compute Module 3+/32GB ?
-
bence092301
tag
-
bence092301
tag
válasz
t72killer #32978 üzenetére
Nekem a fogyasztás nem lényeg gondolom annyira sokat nem fogyaszt a rock64 se. Nekem igazából annyi lenne a lényeg hogy megtudjam osztani telóról a youtubet (chromecast) és hogy legyen egy torrent szerver amivel akár telóról tudok letölteni filmet a rock64 re csatlakozotatott hdd re plusz a filmet meg tudjam nyitni úgy hogy ne keljen egeret vagy billentyűzetet használjak pl távirányítóval vagy akár telefonos appal. Igazából a torrent szervert meg a chromecast ot raspbian alatt tudom hogy kell feltenni csak ezt a távirányítós megoldást nem tudom. Hogy akkor nem raspbiant kell telepíteni hanem ezt a kodit ? Ez a Kodi egy úgymond operációs rendszer mint a raspberry nem? Vagy akár valaki tud rá más megoldást mert ahogy láttam a kodinak elég csúnya kezelőfelülete van és azért a kinézet is számít.
-
válasz
t72killer #32969 üzenetére
Miért menne rajta a raspbian, amikor a rock64-nek semmilyen szempontból sincs semmi köze a raspberry-hez azon kívül, hogy ránézésre kicsit hasonlítanak?
(Nem is értem, miért jön ez a cucc velem szembe mostanában állandóan ebben a topikban...) Gondolom van a rock64-re is valamilyen debian származék, mondjuk rockbian néven.
És nem
Raspy, hanem RasPI."Alumínium házat használ valaki? Mennyire vágja haza a wifi/bluetooth képességeket?"
Nem használok, de írták már többen, hogy teljesen. A belső (integrált) antenna egyébként sem túl acélos, alu házban pedig mintha nem is lenne (Faraday-kalitka). Amúgy minek az alu ház? Kültérre vmi IP védett doboz kell, pl egy vízálló konnektor vagy villanykapcsoló doboz. -
cigam
titán
válasz
t72killer #32956 üzenetére
A mezeiket nem arra tervezték, hogy oprendszer fusson róluk. Viszont az ipari cuccoknak nem csak szélesebb a hőmérséklet toleranciája, hanem az SSD-hez hasonlóan kezelik a cellákat:
Flash management
- Built-in advanced ECC algorithm
- Wear-leveling
- Flash bad-block management
- SMARTÍgy pl. a smart adatok alapján beütemezheted a kártya cseréjét, még a meghibásodása előtt.
-
válasz
t72killer #32956 üzenetére
Inkább a táp kirántását nem bírják. A SanDisk jól bírja, a Kingston és a Samsung szokott inkább meghalni bennük. De az ellenkezőjére is van példa a topikban. Szerintem a Pi2 volt, ami valamiért elég sűrűn kikészítette a kártyákat, a többi nem annyira jellemző, de nálam pl. 2db pi2 fut 0-24-ben, két éve, noname és Samsung kártyával, libreelec-kel (az annyira nem használja a kártyát, mint a raspbian), és köszönik, jól vannak.
Gyárilag kicsit húzva van a kártyaolvasó a raspberry-kben, hogy jobb legyen a teljesítményük, talán ez lehet mögötte. Az se segít, ha a CPU órajelét húzod, de a kamera miatt ez amúgy sem lenne indokolt.
-
válasz
t72killer #32940 üzenetére
Alakulunk kameravezérlésből, csak a Thieye kamerákat nem látom a támogatottak között.
-
Yoshida
aktív tag
válasz
t72killer #32930 üzenetére
szerintem ez akkora ön tökön szúrás, már bocs, hogy inkább mindenképp ip kamera vagy hasonló irányba kéne menni. szerintem ráadásul a gopro streamje rossz felbontású, késik, stb. timelapse-re használtam építkezéshez (csak helyben sd-re mentéssel, 5sec / kép), és eléggé melegszik még tok nélkül is, zártabb helyen túlmelegedhet. nekem 3+ van csak, de a későbbiekről olvastam ilyen gondot, de lehet csak 5 -6 tájékán, hogy asztalra letéve nem bírt 2 órát teljesíteni, mert túlemegedés miatt kikapcsolt. Szóval nem erre találták ki szerintem...
-
azbest
félisten
válasz
t72killer #26276 üzenetére
Egyik pi-n sincs usb3.
Mivel egy vezérlőn osztozik minden usb port a pi-n, így a max 30MBájt/másodperc sebesség is eloszlik a két eszköz között, szóval 15-nél többre nem számítanék.Olyan eszközön, aminek van usb3 és képes kiszolgálni olyan adatforgalmat, még akár működhetne is. De Vannak kétségeim. Főleg, hogy ilyen gyors olvasóból sem terem minden bokorban. Meg lehetnek más belső korlátok a boardok soc-jában
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Mozilla Firefox
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Classic / Xbox 360
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Gamer Asztali Számítógép Eladó i5, GTX 1050, SSD + HDD!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest