Új hozzászólás Aktív témák

• sad_Vamp

őstag

hi all!

új nap, újabb kérdések:

Tárhely probléma:
    Jelenleg kiakadt a Rapsbianom, mert elfogyott a helye (elején a dob 1 warningot, aztán ha beloginolok, indítanám a startx-et és kiakad) Gondolom ha SHIFT-el indítom a NOOBS-ot és kidobom a Raspbian és a Pidorát, majd újra rakom a Raspbiant, akkor a lehető legnagyobb helyet adja neki a Noobs és data partición kívül ugye? Ha nem, akkor hogy tudom megoldani a particionálást raspbianon belül?

SSH probléma:
    próbálgattam SSH-n keresztül használni a RPi-t, sajna csak részelegesen sikerült. Szöveges módban sikerült bejelentkezni, de a GUI-t már nem tudtam előhozni. A helyzetem viszont speciális, mert OsX alól kéne megoldanom. Próbáltam pár tutorialt követni YT-ről de ha indítottam az Lxsession-t akkor, vagy nem történik semmi (sima OsX terminál) vagy valamiféle "BadAcces" hibaüzenetet dob (X11/Quartz terminál). Van valaki aki szintén OsXalól használja? Tudtok valami tippet adni?

Keyboard layout:
    ez az amit linuxban sem tudtam soha normálisan megoldani. Hogy lehet több KB layoutot berakni (pl US és HUN) és váltogatni köztük Raspbianon? Van erre valami módszer?

Rpi NoIR camera:
    Ahhoz hogy a kamerával videót tudjak rögzíteni tényleg 128Mb ramot kell adni a grafikának? Létezik GUI-s valami progi a kamerához is?

Amúgy meg jött a RPi kalandos könyvem és szettem, meglepően vaskos, ha sikerült a fenti problémákat elhárítani, akkor kezdhetek is tanulni :) Kíváncsi vagyok mennyire lesz hasznos.

Új hozzászólás Aktív témák