-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok, korábban már hallottam a Raspberry Pi-ről de most a boblight (vagy mi) nagyon megtetszett és úgy gondoltam érdemben megérné hobbyként is foglalkoznom a RPi-vel... Régóta tervezem egy házi multimédia központot összerakni, de eddig nem igazán volt olyan ötletem amivel gazdaságosan össze lehetett volna rakni egy ilyen cuccot...
Amit szeretnék (remélem meg tudtok erősíteni, hogy erre jó lehet a RPi):
- "ambi"light kezelés (hdmi jelforrást kapna a lejátszótól azt egy splitterrel két részre osztanám egyik a tvbe a másik hdmi-av-usb alapján jutna be a pibe és a pi a kapott jel alapján számolná a ledeket (így a lejátszás nem a pit terhelné.
- hőfok és páratartalom mérés (jelenleg csak 1 helyen de később szeretném a lakást is behuzalozni (4-5 helységben mérném a páratartalmat és a hőfokot)
- audio központ (mp3 lejátszása dlna home serverről (vagy samba megosztásról illetve net és normál rádió lenne jó)
- a cucc elérésére és kezelésére lenne egy 10 colos android tab a konyhában (itt lehetne megnézni a hőfok adatokat (weboldalon pl), itt lehetne zenelejátszót matatni (ha jól tudom van webes felületre lehetőség)későbbiekben ha lesz majd pénz családi házra akkor még a redőny vezérlést is az RPi-re bíznám
hol lehet találni jó és ötletes RPi projekteket, mert elég sok oldal van ahol vannak hasznos infók de hol érdemes kezdeni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- LEGO klub
- iPhone topik
- Hades II - Már elérhető az Unseen frissítés
- Okos Otthon / Smart Home
- EAFC 25
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Asus Prime B560M-K + i5 1500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged