-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
Üdv!
Asztali médialejátszót szerettem volna venni a NAS tartalmának dlna hálózaton TV-re varázslása céljából, és keresgélés közben találkoztam a Pi-vel. Visszaolvastam sok Pi topicot, ugy látom, hogy meg is felelne nekem, és már rendelném is, de biztos ami biztos alapon még volna pár kérdésem:
1. Az én igényem annyi lenne, hogy LAN-on keresztül akadásmentesen vigye a 1080p mkv fájlokat, HDMI-n átvigye a DD5.1 és a DTS hangot is, valamint az, hogy a TV távirányítóval tudjam vezérelni, ki/be kapcsolni.
2. Jól olvastam, hogy a TV USB portja el tudja látni elegendő árammal a Pi-t és igy nem kell bekapcsolni külön, mert a TV bekapcsolásnál a kütyü is elindul?!
3. Egy LG 55LW570 TV-m van, ami elvileg Simplink néven tud HDMI CEC funkciót, ezzel akkor működhet a Pi és így akkor a TV távirányító is elég a vezérléshez és kikapcsoláshoz?!
4. Hol tudnék hozzájutni egy 512MB-os B tipushoz legegyszerűbben?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged