Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tg44
csendes tag
válasz
üzenetére
Lehet félreérthető voltam, nem a beállítása a "nehéz", hanem az, hogy úgy működjön ahogy kéne. Valamiért a boot alatt nem volt hajlandó jól talpraállni. Ha bejelentkezett rootként futtattam a bootupscriptemet, akkor 3 alkalomból 2x elindult 1x failelt, viszont bootupkor egyszer sem tudott felállni. Szerintem valami sorrendiségi hiba lehetett, de egyszerűen nem tudtam megcsinálni hogy úgy bootoljon be mint ahogy a mellette levő gép (ugyan azokat állítattam be rajtuk, ugyan az a bootup script ugyan olyan verziószámok, csak az oprendszer volt más alattuk...) Amúgy egy ilyen kis eszközre nembiztos hogy rábíznék egy 100+ résztvevős hálózatot, wiresharkal belehallgatni a kb 700 gépes kolihálóba is olyan mint ha discoban ülne az ember, csak úgy repülnek a broadcastok.
Előző postomból kimaradt, hogy eddig csak raspbiannal próbálkoztam, de több embedded gépen is húztam már fel wifit, meg pár laptopon is, debian alatt általában vagy elsőre megy, vagy le kell lökdösni a drivert és utána megy. (Más rendszerre még nincs tapasztalatom.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Projektor topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- FPSRaptor PC - i7-4790k / RX580 8GB / 16GB DDR3 / 1TB SSD
- Gamer PC i5-14400F RTX 2080 Ti 32GB DDR5!!!
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 512GB használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
- AKCIÓ! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB ZALMAN N4 Corsair 550W
- Dell Latitude 7340 2-in-1 i5 13.gen, 16GB DDR5, 512GB SSD, QHD+ érintőkijelző, ÚJ ÁLLAPOT!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann