Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jockas
senior tag
-
jockas
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
A Softperfect miatt meg a Windows kék halálozott leállításkor.
Azóta van fent a Dataram és egyébként nincs is más gondom. Így inkább maradok ennél, csak erre kellene még rájönnöm, hogy hogyan tudok ezt megoldani... Csak ezek az ID Software engine-es játékok. Semmi mással nincs gondom...Egyébként böngésző Cache-re használom.
-
jockas
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Bocsi, Dataram!
A többi szerintem lényegtelen (mert bőven maradt még a fizikaiból), ezért nem írtam le...de akkor: 8GB RAM, ebből 1GB RAMDisk. Ezek mellett beállítottam 2GB swap-et az SSD-re.
Közben leállítottam a RAMDisket. Ugyan nem szedtem le, ezért nem tudom volt-e így értelme. Az eredményen nem változtatott.
A Quake 3-as lefagyásról csináltam egy fényképet mobillal:
Quake 3. Itt már csontra fagyott a gép. Az egér nem mozdult, semmire nem reagált a Reseten kívül. -
jockas
senior tag
Van egy kis gondom...hátha valaki már találkozott ezzel. Amíg HDD-ről ment a rendszerem ez a hiba nem létezett. Amióta SSD-n van a rendszer és van RAMDisk (valószínűleg e kettő közül valamelyik a ludas...én a RAMDiskre tippelek), azóta fagynak a Quake motoros játékok első indításkor mindenképpen. Quake 3, 4, SoF2...az elején a initialized kis ablaknál egy kis ideig eljut, de aztán teljesen csontra fagy a gép. Csak Reset segít. A SoF2-nél megtudtam azt oldani, hogy a játékot safe mode-ban indítottam el először és akkor nem fagyott le. Második indításnál már ment minden simán. Quake 4-et eltudtam indítani egy HDD-ről bebootolt rendszer alatt, de amikor másodjára indítottam el az SSD-s rendszerről, akkor ugyanúgy lefagyott. Quake 3 meg el sem indult a HDD-s rendszerről. Minden játék HDD-n van. Ezért az a tippem, hogy a RAMDisk kavar be...de mivel azt nem nagyon szeretném megszüntetni, ezért még nem próbáltam meg anélkül.
Ha esetleg tud valaki valami megoldást erre, azt szívesen venném. Quake 3-nál nem tudom még 100%-osan, hogy van-e safe mode, de eddig nem sikerült megtalálnom. Quake 4-nél szintén nem találtam ilyen indítási lehetőséget (és ahogy látom ennél nem is jelent semmit). -
jockas
senior tag
Hali!
1. Ha jól tudom, akkor ha nincs meg az a 100MB-os partíció, akkor a fájlokat oda rakja, ahova a Windows-t (C:\ -re, gondolom ebben az esetben a Windows partíciód primary és bootolható)
2. amd ramdrive = Dataram RAMDisk. Ráadásul ugyanolyan korlátozással, mint az ingyenes Dataram...szóval csak annyi benne a más, hogy van egy amd logód.

Kiegészítés az 1-es ponthoz:
Ha jól tudom, akkor ez a parancs megcsinálja a 100MB-os partícióra amit a Windows is:
bcdboot v:\windows /s x:
Ahol V: a Windows partíciója
X: pedig az a partíció, amiből Windows Boot partíciót akarsz csinálniVagyis ha van egy partíciód, amire ezt megtudod csinálni akkor meglesznek a fájlok külön (lehetséges alapfeltétel, hogy a partíció primary legyen...de ezt nem tudnám megmondani)
-
jockas
senior tag
Mivel eddig nem olvastam olyat, amit most az elmúlt pár napban tapasztaltam, ezért leírom a tapasztalataimat. Két programot néztem meg:
1. Softperfect RAM Disk 3.3.3
2. Dararam RAMDisk 4.0.4 RC2Feltelepítettem a rendszert mindennel együtt az SSD-re (amit most vettem és életem első SSD-je is). Aztán amikor a telepítés meg beállítások után elkezdtem használni a gépet egy fura dolgot vettem észre: újraindításkor és leállításkor kék halál fogad (amit még a saját gépemen nem láttam azóta, hogy kijött a Win7). Először nem nagyon foglalkoztam vele...sok vizet nem zavart, hogy csak leállításkor (amilyen gyakran leállítom). Aztán 1-2 napja BIOS frissítés, hátha valami nem stimmel az alaplap BIOS-ában és az SSD-vel együtt (alaplap BIOS-a még a gyári volt: 1401...3602 lett ; SSD firmware-ből nincs újabb annál, ami az SSD-n van). De nem segített ezen a dolgon...továbbra is kék halál leállításkor. Ma végre elkezdtem keresgélni a neten, de konkrét infót nem találtam ezzel kapcsolatban (eseménynaplóban Kernel-Power kritikus 41-es hiba: A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.). De találtam egy tippet, hogy egy BSOD viewer használatával meg lehet nézni mi okozza a kék halált...megtaláltam: vv.sys , erre rákeresve meglett mi okozza a kék halált: Softperfect RAM Disk. Valószínűleg akkor történik, amikor megpróbálja lemezre írni a RAMDisk tartalmát, de valamiért nem tudja. Leszedtem, Dataram RAMDisk fel és rögtön nincs kék halál leállításkor, amikor kiírja a RAMDisk tartalmát lemezre.
Az hogy ez csak nálam fordul-e elő vagy másnál is nem tudom (illetve csak ennél verziónál-e vagy másiknál is...passz), de én ezek után nem ajánlanám ezt a RAMDisket senkinek sem. Egyébként Win7x64 Ultimate-en történt ez az eset.
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet OFF topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Óra topik
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Két OnePlus Turbo is várható?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Samsung Galaxy S23+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mintha azért használnál RAMDisket, hogy arra a swap fájlt rakd...