Új hozzászólás Aktív témák
-
jockas
senior tag
Mivel eddig nem olvastam olyat, amit most az elmúlt pár napban tapasztaltam, ezért leírom a tapasztalataimat. Két programot néztem meg:
1. Softperfect RAM Disk 3.3.3
2. Dararam RAMDisk 4.0.4 RC2Feltelepítettem a rendszert mindennel együtt az SSD-re (amit most vettem és életem első SSD-je is). Aztán amikor a telepítés meg beállítások után elkezdtem használni a gépet egy fura dolgot vettem észre: újraindításkor és leállításkor kék halál fogad (amit még a saját gépemen nem láttam azóta, hogy kijött a Win7). Először nem nagyon foglalkoztam vele...sok vizet nem zavart, hogy csak leállításkor (amilyen gyakran leállítom). Aztán 1-2 napja BIOS frissítés, hátha valami nem stimmel az alaplap BIOS-ában és az SSD-vel együtt (alaplap BIOS-a még a gyári volt: 1401...3602 lett ; SSD firmware-ből nincs újabb annál, ami az SSD-n van). De nem segített ezen a dolgon...továbbra is kék halál leállításkor. Ma végre elkezdtem keresgélni a neten, de konkrét infót nem találtam ezzel kapcsolatban (eseménynaplóban Kernel-Power kritikus 41-es hiba: A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.). De találtam egy tippet, hogy egy BSOD viewer használatával meg lehet nézni mi okozza a kék halált...megtaláltam: vv.sys , erre rákeresve meglett mi okozza a kék halált: Softperfect RAM Disk. Valószínűleg akkor történik, amikor megpróbálja lemezre írni a RAMDisk tartalmát, de valamiért nem tudja. Leszedtem, Dataram RAMDisk fel és rögtön nincs kék halál leállításkor, amikor kiírja a RAMDisk tartalmát lemezre.
Az hogy ez csak nálam fordul-e elő vagy másnál is nem tudom (illetve csak ennél verziónál-e vagy másiknál is...passz), de én ezek után nem ajánlanám ezt a RAMDisket senkinek sem. Egyébként Win7x64 Ultimate-en történt ez az eset.
Új hozzászólás Aktív témák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kuponkunyeráló
- Hálózati / IP kamera
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG UltraGear 38GN950P-B Monitor! 38" 3840x1600 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- NAGYKER ÁR!Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest