Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
jockas
senior tag
Mivel eddig nem olvastam olyat, amit most az elmúlt pár napban tapasztaltam, ezért leírom a tapasztalataimat. Két programot néztem meg:
1. Softperfect RAM Disk 3.3.3
2. Dararam RAMDisk 4.0.4 RC2Feltelepítettem a rendszert mindennel együtt az SSD-re (amit most vettem és életem első SSD-je is). Aztán amikor a telepítés meg beállítások után elkezdtem használni a gépet egy fura dolgot vettem észre: újraindításkor és leállításkor kék halál fogad (amit még a saját gépemen nem láttam azóta, hogy kijött a Win7). Először nem nagyon foglalkoztam vele...sok vizet nem zavart, hogy csak leállításkor (amilyen gyakran leállítom). Aztán 1-2 napja BIOS frissítés, hátha valami nem stimmel az alaplap BIOS-ában és az SSD-vel együtt (alaplap BIOS-a még a gyári volt: 1401...3602 lett ; SSD firmware-ből nincs újabb annál, ami az SSD-n van). De nem segített ezen a dolgon...továbbra is kék halál leállításkor. Ma végre elkezdtem keresgélni a neten, de konkrét infót nem találtam ezzel kapcsolatban (eseménynaplóban Kernel-Power kritikus 41-es hiba: A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.). De találtam egy tippet, hogy egy BSOD viewer használatával meg lehet nézni mi okozza a kék halált...megtaláltam: vv.sys , erre rákeresve meglett mi okozza a kék halált: Softperfect RAM Disk. Valószínűleg akkor történik, amikor megpróbálja lemezre írni a RAMDisk tartalmát, de valamiért nem tudja. Leszedtem, Dataram RAMDisk fel és rögtön nincs kék halál leállításkor, amikor kiírja a RAMDisk tartalmát lemezre.
Az hogy ez csak nálam fordul-e elő vagy másnál is nem tudom (illetve csak ennél verziónál-e vagy másiknál is...passz), de én ezek után nem ajánlanám ezt a RAMDisket senkinek sem. Egyébként Win7x64 Ultimate-en történt ez az eset.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest