Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jockas

senior tag

Mivel eddig nem olvastam olyat, amit most az elmúlt pár napban tapasztaltam, ezért leírom a tapasztalataimat. Két programot néztem meg:
    1. Softperfect RAM Disk 3.3.3
    2. Dararam RAMDisk 4.0.4 RC2

Feltelepítettem a rendszert mindennel együtt az SSD-re (amit most vettem és életem első SSD-je is). Aztán amikor a telepítés meg beállítások után elkezdtem használni a gépet egy fura dolgot vettem észre: újraindításkor és leállításkor kék halál fogad (amit még a saját gépemen nem láttam azóta, hogy kijött a Win7). Először nem nagyon foglalkoztam vele...sok vizet nem zavart, hogy csak leállításkor (amilyen gyakran leállítom). Aztán 1-2 napja BIOS frissítés, hátha valami nem stimmel az alaplap BIOS-ában és az SSD-vel együtt (alaplap BIOS-a még a gyári volt: 1401...3602 lett ; SSD firmware-ből nincs újabb annál, ami az SSD-n van). De nem segített ezen a dolgon...továbbra is kék halál leállításkor. Ma végre elkezdtem keresgélni a neten, de konkrét infót nem találtam ezzel kapcsolatban (eseménynaplóban Kernel-Power kritikus 41-es hiba: A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.). De találtam egy tippet, hogy egy BSOD viewer használatával meg lehet nézni mi okozza a kék halált...megtaláltam: vv.sys , erre rákeresve meglett mi okozza a kék halált: Softperfect RAM Disk. Valószínűleg akkor történik, amikor megpróbálja lemezre írni a RAMDisk tartalmát, de valamiért nem tudja. Leszedtem, Dataram RAMDisk fel és rögtön nincs kék halál leállításkor, amikor kiírja a RAMDisk tartalmát lemezre.

Az hogy ez csak nálam fordul-e elő vagy másnál is nem tudom (illetve csak ennél verziónál-e vagy másiknál is...passz), de én ezek után nem ajánlanám ezt a RAMDisket senkinek sem. Egyébként Win7x64 Ultimate-en történt ez az eset.

Új hozzászólás Aktív témák