- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MaxxDamage #10315 üzenetére
-
-
R0 problémám volna.
Gép átköltözött és kicsit erősödött, változott (új táp, új CPU hűtő, új VGA, új ház)
Bootnal listazza (Status: Optimal) és SCSI Biosát nézve minden ok, látom külön mind2 meghajtót. Winben látom a 600GB meghajtót, de csak "helyi lemez" néven és nem megnyithato (azt írja, nincs csatlakoztatva, lemezkezelot megnyitva, felajanlja az mbr és gpt-t ...egyiket kivalasztom es azt irja "az eszköz nincs csatlakoztatva")Lehet a SCSI Biosaban törölni kellene és újra alkotni az R0-t? (2x300GB)
Majd ma ezt eszközöltem/próbáltam:
Kábel csatlakozó lábait mind megnéztem (ezzel is lehet probléma) és teljesen épek (mint az új)
Mindent lehúztam és patentül vissza.Majd ezután a teljes történet (próba mindenre és az eredmény..látható)
képekben a story (látni amit látni kell és ott van feketén fehéren...csak tudnám mi van vele)
Gondoltam ide is be írom, mert több szem többet lát és hátha már valaki találkozott ilyennel és tudja rá a megoldást
MD
L -
Sziasztok,
Azt mi okozhatta, hogy RAID0 megfelelő volt és egyszercsak botolásnál a "Status" résznél azt irta, hogy "dead" és megnéztem a 2 HDD-t külön-külön és úgy jó volt, de együtt nem....majd a vezérlő BIOS-ba formazva mind2-t (csak külön csatlakoztatva látta) újra össze kotottem es jó volt, latta a vezérlő, majd R0 lett csinalva és azóta is jó......
(ilyen kellemetlenség váratlanul nem túl szerencsés)
L
-
válasz
MaxxDamage #9929 üzenetére
Ma ráraktam az alaplapi Sata I -re az SX930 120GB SSD -t és ezt az eredményt kaptam (normális)
PCI-X Sata 2 RAID kártya BIOS -ról csináltam képeket (teljes áttekinthetőség érdekében)
/segítséget előre köszönöm!/
Bekapcs. utáni listázás, bootolás , videó
Sokak szerint inkompatibilitási problémák állnak a háttérben.... (van benne valami)
L
-
Holnap jobban átnézem a beáll.lehetőségeket.
Gigabyte® GA-8KNXP Ultra-64 lapon van PCI-X 64bit port, mondom veszek bele egy Sata 2 -es kártyát, mert a lapon alapba csak Sata I csati van és szeretném kihasználni az adott max.sebességet...ez a gép csak a gyűjteményem része es szeretem mindenből kihozni a maximumot..SSD mellett van alaplapi Adaptec SCSI-320 vezérlőn 2db IBM 10k rpm HDD RAID0-ba
L
-
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni LSi 3Ware® 9550SX-4LP Sata II PCI-X és Intel 710 300GB Sata 2 SSD megfelelő összehangolásában.
Rákötve JBOD-n érzékelte, de Removedable lett és megcsináltam Single-re. A gond csak az, hogy az SSD-n az írási gyorsítótárazás bekapcsolása aminek nem kellene ott lennie...(az csak azért lehet mert nem megfelelően érzékeli a kártya a meghajtót)
Alap beállítások mellett a sebeség ez volna: (itt Single-be van és a rendszer (Win7 32bit) felrakása után automatán kivan pipálva a meghajtónál az írási gyorsítótárazás engedélyezése...JBOD esetén ezt külön engedélyezni kellett)
SSDok nem érzékeli, de SSDLife az látja....
(mérési eredmény az írási gyorsítótárazás bekapcsolása nélkül volt még mérve...)Itt már be van kapcsolva.... (PCI-X kártyán ENABLED a Sata I (1.5GB/s) és II (3.0GB/s) is.)
Mi lehet a kártya BIOS megfelelő beállítása? (már nem JBOD-be van, hanem Single-be)
Segítséget előre köszönöm!
Ui:
Korábban SanDForce vezérlős SSD (256GB ADATA) gond nélkül ment és a rendszer ADATA-nak is látta a meghajtót...nem pedig LSi 3ware.......-nek! (érdekes)L
-
RAID0-m volt, amibe a sebesség OK , de program láthatóság miatt nem OK és ha 1 lemezzel gond van akkor minden adat veszik, RAID1 -nél nem veszik minden, bár nem tudom a felépítését...
Mi a javaslat szoftveres RAID tömb kialakításnál ?
/2db 300GB SCSI-320 10k rpm HDD -vel/L
-
Sziasztok,
Szoftveres RAID01 -et szeretnék létrehozni Win7 alatt (lemezkezelés)
Korábban alaplapi SCSI-320 vezérlővel volt 2db 300GB -os HDD -vel RAID0 -m , de HD Sentinel nem látta így ezt a "szoftveres" megoldást javasolta a Sentinel fejlesztője.
Ebben szeretnék segítséget kapni.Eddig eljutottam: /mivel ilyet itt még nem csináltam, így nem tudom hogyan is tovább.../
L
Új hozzászólás Aktív témák
- Opel topik
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Politika
- Home server / házi szerver építése
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest