Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
energy4ever
üzenetére
Csakhogy tisztába legyünk a dolgokkal mert én sem értettem.
Tükrözve Raid1 rendszermeghajtót tudsz csinálni. Lemezkezelőben tükör hozzáadása. Ez ok, ez esetben mindkét SSD tartalma ugyan az lesz, olvasási sebesség gyorsul, írási kb ugyan az vagy kicsivel kevesebb. Tárhely pedig az egyik ssd mérete lesz.
Csíkozva ami raid0 azt működő rendszer alatt nem tudsz, raid vezérlők tudják (nekem a davicontrolos félszoftveres felkínálja raid0-ra a másolást a biosából) Ennél kb 2x olvasás és írás lesz az eredmény, tárhely összeadódik.
Hozzáteszem a raid0-nak csak akkor van értelme ha ki is tudod használni, mert nagyon szépen mutat 800-900mb/s olvasás de gyakorlati haszna ritkán van. Én csináltam ssd-vel raid0-át, és semmivel nem éreztem hogy gyorsabb lenne (átlalános használat és játékos során sem. Ha viszont van olyan munkád amihez kellhet (pl: videófileok tömörítése) vagy van más tárolód ami felé tudnál ekkora sávszéllel másolni akkor van értelme. Raid1-nek meg ugye hardverhiba ellen van értelme, de az se csodaszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- Formula-1
- Milyen TV-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Máris kezeli nem induló Socket AM5-ös alaplapjainak ügyét az ASRock
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- iPhone topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 235 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10750H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest