Hirdetés
- Ehhez a mini PC-hez egyszerűen csatlakoztathatunk külső videokártyát
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Végre kíméletesen fog bánni a CPU-val a Corsair méregdrága PC-je
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OCCT - Overclock Checking Tool
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
killahdrums
senior tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni.

Szeretném kihasználni a Raid nyújtotta előnyöket, de nem tudom, hogy milyen konkrét megoldás lenne nekem a legmegfelelőbb.
Adott az alaplapom (DFI LP 875P-T, ICH5R-rel), ami ugye támogatja a 0-át és az 1-et és tervezem egy ST Lab ([link]) 2 portos SATA Raid kártyá beszerzését, mivel az alaplapomon csak az ICH5R 2 portos SATA Raid található.
Jelenleg két 120GB-os SATA vinyóval rendelkezem. Mindkét vinyó fel van osztva 40/80-ra. Az egyik vinyo 40-es részén van az OS és a programok, a 80-as részén a doksik. A másik vinyó 40-es részét scratch disk-ként használom a Photoshop és az Illustrátor számára. A maradék 80GB-on az archíválandó dolgokat tartom.
Ezt a felállást szeretném ''fejleszteni'' Raid használatával.
Az elképzelésem az, hogy veszek még 2 db 80GB-os SATA vinyót, melyeket Raid0-ba kötök, (ha helyesek az infóim akkor ebből egy 160GB-os tömb lesz). Ezt felosztom 40/120-ra. A 40-es részen lenne az OS meg a progik, a 120-as részen pedig a doksik. Az egyik 120GB-os meglévő vinyóm maradna a PS meg az Ill scratch disk-je. A másikon meg az archíválondó cuccost tartanám.
Vagy a meglévő két 120GB-os vinyómat Raid1-be kötöm, (ugye ekkor ''csak'' 120GB-om lesz a két vinyóból 240 helyett) és azon lenénnek a doksik meg az archív cumók biztonságban. A scratch disk pedig a Raid0 tömb fennmaradó 120GB-ja lenne, viszont ekkor az nem egy fizikailag másik vinyón lenne, ami viszont ajánlott.
Vagy Raid0+1, egyáltalán tudok én ilyet?
Eddig ezeket gondoltam ki az igen hiányos Raid ismereteim alapján. Kérlek segítsetek, hogy az elképzeléseim helytállóak e egyáltalán, és van e számomra jobb megoldás mint ezek. Előre is köszi!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ehhez a mini PC-hez egyszerűen csatlakoztathatunk külső videokártyát
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- Milyen széket vegyek?
- Filmvilág
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Apple iPhone 12 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi