Hirdetés
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen alaplapot vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- MWC 2026: Megnéztük a Lenovo Idea Tab Pro Gen 2-t
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Aktív témák
-
rudi
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
Ma vettem egy SAPPHIRE 9100 ast 4 ns ram van rajta és nagyon klassz a képe! Egyébként csak
Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya ATI Radeon 9100 (R200)
GPU kódneve R200
PCI eszköz 1002 / 514D
Tranzisztorok száma 60 millió
Gyártási technológia 0.15u
Busz típusa AGP
Memória mérete 64 MB
GPU órajele 250 MHz
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 4
TMU futószalagonként 2
Vertex árnyalók 1 (v1.1)
Pixel árnyalók 1 (v1.4)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v8.1
Pixel Fillrate 1000 MPixel/mp
Texel Fillrate 2000 MTexel/mp
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR
Busz szélessége 128 bit
Valódi órajel 230 MHz (DDR)
Effektív órajel 460 MHz
Sávszélesség 7360 MB/mp
Ez a pontos érték! -
evola
senior tag
Akkor köszönöm, hogy ilyen sokszor segítettél.
Most egy Gigabyte 9500Pro biossal nyúzom. Különben ezzel is szemetel.
De érdekes módon, windowsban már csak akkor szemetel, ha fennt van A Catalyst driver.
Szóval ha nincs Catalyst, akkor windows alatt is tökéletes, akárhányszor ki-be kapcsolom.
Ha feletelepítem a drivert,akkor még az XP logo is jó.
Az ''Üdvözöljük'' felirattól kezdve szines forgatag.
Azon gondolkodtam, esetleg egy XP újrainstall segítene-e.
Most csak a Catalyst okozza szerintem a problémát.
Mi a véleményed? -
rudi
nagyúr
9100: 4futószalag 2textúrázó/futószalag fill rate: 2200Mtexels/s 4×AGP
3Dmark2001 alapból 8500felett húzva akár 10-11000. (2GHz körüli AthlonXP)
9200: 4futószalag 1textúrázó/futószalag fill rate: 1100Mtexels/s 8×AGP
3Dmark2001 alapból 7500körül húzva az ORB-os rekord 10000 alatt.
A 9200 elvileg újabb chip szóval lehetnek benne újabb filterező eljárások de ezek a kártyák még kevesek egy komolyabb Smoothvisonhoz vagy Aniso Filteringhez a mai játékokban. Nálam 2GHzes XPvel már a régi UnrealTournament is be-beszaggat 4×AAval és 2xSmoothvis-el egy közepes pályám 4-5 játékossal. -
evola
senior tag
Hi Rudi!
Próbálgatom a biosokat, de még mindig nem szuperál.
Ha a húzott biosokat beírok a kártyámba, akkor továbbra is szemetel a kép indításkor. De csak újraindításkor és a reset gomb után.
Egyéb esetben nem.
Legutoljára a Radeonthep-ről letöltött:
Excalibur Radeon 9500 PRO 128 MO (ajouté 14/06 - téléchargé 46 fois - taille : 32.8 Ko)
Bios version : 8.004
ref: 113-A05602-104
Bios date : 16/04/2003
Type memoire : Infineon 3.3ns
Core/Memory Clock : 277/270
Sortie TV : NTSC
Próbáltam.
Alapból jó,de ha módosítom az órajeleket, akkor az eddig kipróbált biosok esetében fennáll az előbb említett probléma.
Radedit 1.1D használok a szerkesztéshez.
Próbáltam már az Atiflash 1.3, 1.6 verzióját is.
Akkor sincs változás. :(((
A kártya viszont 100%-ra tudja a beleírt órejeleket.
Van még valami ötleted? -
Shodan
őstag
Valaki mondjon már egy progit amivel tudom húzni a 9600os radeon promat!!
Power strippel nem megy nem tudom miért!!(szerintem nem támogatja).Rivatunerhez hülye vagyok:)A Radeonatort meg nem tudom beállítani ,mert vmi drive patht kér! -
Bálintosz
senior tag
Ha valaki még akar venni Radeon 9500 Pro-t akkor gyorsan mennyen el az aliencomputers-be mert még lehet kapni Powermagic-et!
-
Enemy
aktív tag
Sokol? ezt mintha mástól is olvastam volna.....Valaki szavait idézem azt kaptad amit vettél.......Nem panaszkodhatsz.....
-
amegt
aktív tag
Itt folyton azt olvasom,hogy a 9100-es ATI jobb, mint a 9200-es, de olvastam tesztet és abban a 9200-es jobb volt.
Most akkor melyik a jobb vétel??? -
sequator
senior tag
halihó!
ugye a R9700as alap órajele 275/250? a pro-é mennyi?
az én karim gyárilag(powermagic) 297/263-on megy powerstrip szerint, sztetek lehet ez?
ja és 3,6 infineon ramok vannak rajta, vajon alkalom adtán meddig lehetne húzni?
Sautia -
sokol
tag
Nem hiszitek el!!!Vettemm egy Connect 3D radeon 9500as-t,nem port-!!es azt irta ki a riva tuner hogy 256bites a memoria!viszont amikor megcsinaltam a patchet akkor sakktáblaszerüen szemetelt,ez jmitol lehet Kérném hozzáértők segítségét!
-
rudi
nagyúr
Ja ne kezdjük már megint!!! Jó nagy halom olyan 9500as van amin nem megy a mod. Most az hogy amit Te láttál azokon ment attól még marad egy rakás amin nem megy a mod, főleg a márkásabb cuccokok és ez TÉNY, amit sokan alátámasztanak a PHról is (legalább 4-5 olyan hozzászólót láttam már akinek nem ment) és a nagyobb hadrveroldalakon is lehet olvasni. Az hogy a 18k megéri-e döntse el a kedves user maga (nekem nem éri meg).
Másodszor: a 9500pro magja AZONOS a 9700 és 9700pro magjával szóval ugyanannyira húzhazó (megintcsak tapasztalatból tudom ert láttam 340/309en menő 9500pro-t és AND1 is akörül hajtja). A húzás mérvadója a RAM szóval a sima 9500 3-3,3ns-os ramjai SOHA nem lesznek a 9700PRO 2,8as ramjaival egy szintre húzhatóak (hacsak valaki nem találja meg a feszemelő kondikat a nyákon)
Harmadszor: felétek kapható még 9500 és 9500pro (nem az érdekel hogy árlistán van-e hanem hogy tud-e hozni a bolt)? Mert az egész jól ellátott pesti boltokban már nem nagyon (vagy nagyon nem?)... -
törölt tag
Nos én tapasztalatból mondom, hogy valóban igazak a hírek, miszerint a 9500-as ATI-ból szoftweresen lehet csinálni 9700-ast........ :DD
-
Lubi
tag
Nem Ácsi hanem Komáromi vagyok!:)
9500-as nem mindig gyenge ramokkal van és én még nem hallottam ojan 9500-asról amin nem lehetett volna bekapcsolni a +4 rendelerőt!
Tehát simán megy 8 rendelerő szalaggal!
9500-ből lehet 9700prot,9700,9500pró-ra alakítani,de ha nem sikerül amire még nem volt példa,akkor marad 9500,amit kicsit húzod akkor 9500pro szintet érsz el!
De 9500pro-ból nem jutsz semmire max kicsit huzhatod!!!!:(
18000ft árkülömbség szerintem megéri azt a kis kockázatott!
9500-asok 3.6,3.2,2.8 -as ramokkal jönnek!
9600pró az nem imerem,de hallottam nagyon tuningbarát!
Szerintem 9500-as éri meg a legjobban,mivel nagy eséjedvan átalakítani!
De ha nem értesz egyet íj ojat mikor a 9500-as nál nem lehetett bekapcsolni a 8 rendelerő? -
rudi
nagyúr
ÁCSI!!! NE KEVERJÜK A SZART!!!
Ezermillió+1szer le volt már írva hogy 9500 4renderelő és a 9500PRO 8renderelő szóval nem csak az órajel számít hanem a kétszeres FILLRATE is!!! Tényleg át lehet a sima 9500ak egy részét 9700é alakítani de az lutri, annak ajánlott aki több kártyát ki tud opróbálni.
Most a rizikómentes jó közepes teljesítmény a 9600pro jól meghúzva (nagyon bírja a tuningot és itt a sima 9600nak nagyon gyér a RAMja). -
ftc
nagyúr
Na egy kérdés:
Megszereztem a Race Drivert(game).Az a gond,hogy minden szép,de az autóknak csak a külvázát lehet látni.Ezt mi okozhatja.Catalyst 3.XPm van! -
Bálintosz
senior tag
Hahó, van itt valaki, vagy mindenki elment WC-re?:)
-
Bálintosz
senior tag
Uhh, most nézem csak hogy abban a boltban ahol én fogom venni a VGA-t, nincs és nem is lessz Excalibur Radeon 9700.... Csak Power Magic lessz! Azt érdemes megvenni?
-
Bálintosz
senior tag

-
Bálintosz
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Egy sima 9800?
-
dferee
tag
Értem. Hát nemtom megéri-e nekem azt a 18.000 ft különbséget.
-
dferee
tag
a 9500 menyivel szarabb mint a 9500 pro?
Árban elég sok a különbség nekem a sima 9500ra lenne pénzem.
Thx a válaszokat! -
PodMAN
senior tag
Konfig Úr,
Jó döntés. Nekem nagyon bejött a HIS Excalibur. Az hogy fogsz-e kapni akkor, szerintem tuti nem, de ne legyen igazam. Legfeljebb veszel egy 9800 Non-Pro-t , bár ha jól olvastam azok már csak 325GPU/290MEM sebességgel jönnek ki. De ha azokon is simán hozhatü a 450es GPU sebesség mint a Pro-kon, akkor nagyon durvulens kártyát tudhacc magadénak. -
AND1
őstag
Egy kérdés:
PowerStrip miért nem irja ki vga-m órajeleit?
Engine clock: n/a
Nem mintha zavarna, csak érdekesnek találom. Ha valakinek volt/van ilyesmi ''problémája' jelezze plz. -
Bálintosz
senior tag
Mostmár biztos hogy mit veszek Augusztusban!
Excalibur Radeon 9700 128 MB DDR Tv-out/DVI-I -
Shodan
őstag
Köszi a válaszokat!!:P
-
krilin
csendes tag
Kösz a választ. A 9600 pro-val a ''keserű szájíz'' problémája merül fel: nem tetszik, hogy a korábbi, lényegesen jobb kártya helyett most ugyanannyi pénzért árulnak egy gyengébbet. Az ára azért lényegesen, 15-20 ezerrel több a Gef4-nél, miközben a sebessége alapbeállításoknál nem nagyobb (tudom, szebb a képe, jobb az antialiasing stb, de azért a játékoknál szerintem az az elsődleges, hogy ne szaggasson). Ezen kívül 9600pro-ból tudtommal nincs VIVO-s kártya (ha meg lenne, akkor kerülne 60 ezerbe). A VIVO meg azért is jó, hogy a környezetemnek meg tudjam magyarázni, mi a franc kerül 30-40-50 stb. ezerbe egy videókártyán (tévézni is lehet vele :) )
-
Lubi
tag
Amit a cd-n adtak hozzá az a 2.4-es szerintem ezt szokták adni,na most ha felteszed a 3.5-öst akkor valamivel gyorsabb lesz de ne várj csodát!
Nézz utána 9600pro kb a sima 9500 as nak felel meg!
Nem mindegyik 9600prot lehet húzni!Olvastam,hogy teszteltek egy csomó 9600prót és csak egészen kis mértékben tudták öket huzni!
A pontjaid kb reálisak bár talán megy egy kicsit feljebb is ha sikerül meghuznod!
Extra hütést tegyél rá de nem fog sokat javítani!
Új catalyst teszel az előzőt unistaláld mindig,sok probléma megoldodik! -
Petyo King
csendes tag
Tudtok ajánlani Gigabyte Radeon 9000 Pro 64MB 3,6 ns cucchoz valamiylen cool BIOS-t? :-F :-U
-
rudi
nagyúr
Magicompban van Radeon9600pro bruttó 43e körül és van nekik raktáron (07.04es dátummal) 9700pro 85e körül, és már csak 17e a 9100 :D
-
rudi
nagyúr
-
rudi
nagyúr
Most hirtelen nem nagyon érek rá mert reggeltől lanparty de így kapcsiból nekem a Hercules név nagyon tetszik (akár a 9700pro-s bios is visszavett frekikkel) és a gigabyte hátha van valami új. Kár hogy nem értem mi van az oldalra írva :((
Egyébként meg nézd meg hexában (win commander F3 és beállításoknál hexa) és az első 10-20 sorban keresd a mem gyártód nevét meg radedittel figyelj a frekikre. Egyenlőre többet nemtudok javasolni. Majd hétfőn megbézem. -
rudi
nagyúr
Illene egy win reinstall egy ennyire más kártyához, lehet hogy a detonatopr nem ment le teljesen!
A 8888 3dmark2001el kevés és a 2003as eredmény is nekem kevésnek tűnik.
Szóval win reinstall catalyst 3.5 fel utána control panel! Húzásnak meg majd utánanézek 9600ra is de egyenlőre powerstrip vagy rivatuner lenne jó. -
Shodan
őstag
HELP KÉne de gyorsan!!!!, na szóval most vettem ezt a sapphire radeon 9600os pro kártyát,de van egy kis gond vele!!!!
Elöször is mikor hazavittem gyorsan kikaptam a gépből a gef2 mx400-ast majd betettem az atit(a kis rázáró fül az AGP sloton természetessen nem ment rá..),lekaptam a detonator drivert és feltettem azt amit a CDn adtak hozzá(fingom nincs melyik verzió),ezután néztem egy 3dmark2001se-t 8888 pontot adott kereken, aztán 2003mal néztem itt 2765 pontot ért el!!(szerintem ez kevés) A konfig 1800+XP, 256mb ddr, Chaintech 7vjl summit lappal, 80as Seagate vinyó!(semmi nincs húzva).NA most letöltöttem a catalyst 3.5 win98-ra,(KÉRDÉS:Most van elöször ATIm és nem értem ezt a catalystos cuccot!!!, ahogy látom ez nem úgy megy mint a detonatornal hogy elindítok egy exe-t és kész, miért van külön control panel,meg hydravision-->EZ MI??? meg miegymás???)Mindegy,ezután megpróbáltam emelni a frekit power strippel,5-5MHz emeltem a magon és a ramokon is,Erre mit tapaszatlok szarrá megy a kép.Ezután újraindítás ,a kép a win-be nem jön be csak valami szürke négyzetek, restart után sikerült vissza tennem default órajelre!!NA MOST MIT CSINÁLJAK??:( :( :( -
Bálintosz
senior tag
Please, írjátok már le milyen a kártya! Mit tud, mit bír?
-
PodMAN
senior tag
Sziasztok,
A múlthéten vásárolt kártyámon 2,8ns-es EtronTech ramok vannak, és az az érdekes benne, hogy 310(620)-ról nem lehet 335 fölé húzni szemetelés nélkül. A 2.8ns elvileg 357MHz-es max frekit jelent. A 350-et elvileg minima vinnie kéne, nem? Vagy tegyek rá kis bordákat? Szerintem nem sok haszna lenne , ugyanis nem melegszik nagyon. Kellemesen meleg, de nem forró még húzva sem.
Valami ötlet?
THX, PodMAN -
evola
senior tag
A link mégegyszer,hátha sikerül.
[L]http://www.radeonthetop.com/bios.php[/L] -
evola
senior tag
-
krilin
csendes tag
Hello
Már vagy egy hónapja olvasgatom a ''Radeonos topicot'', és ennek hatására terveztem be egy 9500 pro vásárlását, de mostanra sajnos elfogyott a boltokból.
Ezért most egy Gef4 ti 4200-ban gondolkodom, tudom, a képe nem olyan szép, de legalább gyors. Arra lennék kíváncsi, hogy a rajta levő hűtés nem túl zajos-e, mert arra allergiás vagyok. Hány dB körül lehet a hangja?
Azon is gondolkodom, hogy VIVO kártyát vegyek, mert van egy kiszuperált videóm, amiben viszont a ''TV tuner'' még működik. Egy videomagnót bele lehet dugni a VIVO-s kártyákba, és akkor tképpen lehet a monitoron tévézni? Vagy ez baromság? -
evola
senior tag
Az már nincs meg. Azzal jó volt. Igaz emelt órajellel nem írtam bele azt a biost.
Csak azzal nem lehetett tuningolni windows alól.Onnan eredt ez a bios cserebere.
A Gigabyte 9500pro biossal meg akkor szemetel csak, ha emelem az órajelet, és beleírom a régi helyébe. Ha csak windows-ban emelek., akkor semmi gond.
Ugyanez a helyzete az oldaladon lévő hackelt biossal is.
A flash-t az 1.6 versióval próbáltam, ami a Gigabyte 9700Pro bios mellé volt csomagolva. -
Sikló
tag
válasz
mekkmarci
üzenetére
Nos, én mindenképp vissza vitetem, mert rendetlenkedik! Hullámzik a kép, és szemetel, pedig alap beállításokon megy minden! Szemügyre vettem a kártyát, és a hátoldalán az egyik memórián valami ragadós maszat van, ami az egész modult szinte lefedi. Ez nem tetszik nekem! Amit tuttam eltávolítottam róla egy száraz nem szöszölö törlökendővel, de nem lett tökéletes! Ez valami rosszatt jelent? Hogy került az oda? A kibontásnál meg sem néztem a kártyát, de gondolom akkor is rajta lehetett! De semmiképp nem vagyok megelégedve vele. Ez egy Saphire 9000 atlantis pro (274/274 -en megy)! és én többet vártam tőle, alap beállításokkal vártam tőle vagy 7500-7800 pontot. De nem ez történt. A következő eredmények születtek:
vas: 2100+ xp, Abit kg7-raid, 512 ddr (266mhz)
driver: Catalyst 3.2
directx: 8.1
3D mark 2001se (Default) : 7287 pont
Ezek után a Catalyst control paneljében mindent átállítottam a directx fülnél a performance beállításokra. Így:
3D mark 2001se (Default) : 7399 pont
És aztán cserélgettem a directx-et és a Catalystet. Ez lett a vége:
DirectX | Catalyst | 3D mark 2001se
----------------------------------------------------------------------
DX8.1 | 3.2 | 7287 pont
DX8.1 | 3.2 (performance beállítások) | 7399 pont
DX9.0a | 3.2 | 7263 pont
DX9.0a | 3.2 (performance beállítások) | 7406 pont
DX9.0a | 3.5 + patch | 7211 pont
DX9.0a | 3.5 + patch (performance b.) | 7321 pont
Amint látható, szinte egyre rosszabb lett. Tehát szerintem jól gondolja meg mindenki, hogy milyen directx-et és Catalystot használ! Bár ez szubjektív, és biztosan vas függő is! Én mindenesetre megdöbbentem, hogy mennyire nincs kraft ebben a vasban. Viszont a képe tényleg gyönyörű, grafikai munkáimhoz látványosan jobban illik. Amíg nem lesz pénzem, addig meredok ennél, mármint a kicserélt példánynál. Addig legfeljebb többet dolgozok, és kevesebbet játszom... :)
ui2: a kötsög!!! :((( most kaptam egy linket. Itt valaki 8308 pontot csinált egy 9000 pro -val! Na az ilyen az basszon egyedül!!! :(((
[L]http://service.futuremark.com/compare?2k1=6479264[/L] -
mekkmarci
csendes tag
Üdv Sikló!
Mint láthattad pár hozzászólással elötted én is hasonló cipőben járok. Radeon 9000 Pro kártyám hasonló konfigban istennek sem megy feljebb 7000 párszáz pontnál (húzva, legújabb driverrel). :{ Nincs mese, bele kell ruházni valami izmosabb kártyába (meg nekem egy tápegységbe is hogy elbírja az új zsugát :DD )
mekkmarci -
L3zl13
nagyúr
Elsőször is bocs, ha olyan dolgot kérdezek ami volt már ebben a topicban, vagy egy másikban, de ez a topic akkora, hogy nem tudom végigolvasni. A keresőt próbáltam, de nem jutottam értelmes eredményre.
BBA Radeon 9500Pro + 3.2-es driver.
TV-re szeretnék MPEG2 filmet kitenni.
PowerDVD-t próbáltam, de itt nem kapcsol át a TV-OUT mozi módba, azaz nem rakja ki teljes képernyőre a képet. Persze kitehetem full screenbe a PowerDVD-t is, de a monitoron 1280x1024-es felbontást használok, és a TV-re csak 1024x768-ig tudja kitenni a kártya a többit meg levágja.
Kerestem a PowerDVD-ben valami kapcsolót, de nem találtam. Össze lehet hozni valahogy a PowerDVD-t a TV-OUT-tal normálisan? -
Ronin
aktív tag
Nem tudja valaki, hol lehet a Mistralon kívül Hercules VGA-kat kapni?
Főleg 3DProphet 9700Pro érdekelne!!!
(A Mistralban k***a drága, drágább, mint a BBA. Viszont a tomshardware tesztjében azt írták, hogy a BBA a legdrágább. ???
Külföldön is a BBA kerül többe. Na most akkor ez hogy is van. Csak nálunk kerül kb 20%-kal többe?) -
beeboy
addikt
szerintetek milyen forró lehet egy RAM?
mert nálam K***A forró!!
pedig nem húzom túl a hivatalos frekijén túl!! (3.3n -> ~303 Mhz)
tapasztalatok? -
iwu
addikt
szijasztok!
had szóljak hozzá ehez a bios-os problémához...
nos,nekem beesett végül egy saphire 128mbs 9500, felraktam az omega 3.4re alapulo hackelt driverét, és csont nélkül megy, 5500 pont a 3dmark2k3-ban. Az omegában lévő overclockal megnéztem mit bír a cucc (415/306 - itt még nem szemetel a kép), majd a radedittel csak a frekiket irtam át 400/300-ra az eredeti biosban.
Tényleg, egy 9700pro alapból mennyit üt?
Ja, most tértem át radeonra, kis kálvária után, de a sima 9600nál sem bántam meg, igy meg már főleg!
pápá -
evola
senior tag
Na kipróbáltam néhány biost.
A Gigabyte 9700pro biossal úgy szemetel a kép, hogy semmit se látni.
Ha visszábbveszem az órajelet 300mhz, akkor sehogy se lehet beíA Gigabyte 9500Pro bios alapból jó.
Bármelyik biost, ha módosítok,akkor a már említett probléma uralkodik.
Reset, vagy újraindítás, és szemetes a kép, de még a windowsban is.
Viszont nem minden indításnál,de elég sűrűn.
Alapból bekapcs,akkor hibátlan.
Húzott órajellel minden 3d alkalmazás kiváló, hacsak nem úgy töltödik be a windows,hogy szemetes.
Nem értem miért szemetel, ha emelem az órajelet,alapból meg miért nem.
Tökmindegy mennyit állítok.Elég 2-3Mhz máris nem jó.
Viszont próbálkoztam 317/317mhz-en. Nem volt probléma. -
rudi
nagyúr
A 3Dmark gyártóinak oldalán van olyan hogy OnlineResultBrowser. Ott regisztráltatsz és máris megvan többezer 9000as eredmény:
Itt loginolsz:
[L]http://service.futuremark.com/servlet/Index?pageid=/orb/login[/L] a Project Search & Compare részben van egy kereső.
9000pro 1600-1700MHz körüli (2100+) eredmények között a maximum kicsivel 9100 pont fölött van ronggyáhúzott 330/330as Gigabyite kártyával. 8300körül is nyomtak 330/327el. 150es FSB 310/310es GIGABYTE MAYA RADEON 9000 PRO 7990. 145ös FSB 300/300 7971. Default 133as FSB és húzatlan SAPPHIRE RADEON 9000 ATLANTIS PRO 7500, és még sorolhatnám... -
rudi
nagyúr
Megnézegettem... Érdekes...
Volt 9800p-s bios és elég durva órajelek vannak benne: 378/338 ez olyan 2,9es RAMra utal (szóval ez még megy majd feljebb a 2,5ös ramokkal 400ig) de a GPU állati!
ana
1.1D-s radetittel nézve a hivatalos gigabyite 9500pro és sima 9700 is bad checksumot ad szóval ez inkább csak a Radedit hibája nem a BIOSé ahogyan warp is írta.
Egyik gigabyites BIOSban sem volt utalás a memória gyártójára (többiben eddig volt Hynix vagy Infineon az első 10sorban). A gigabytes 9500pro és 9700 is módosítatlan (91es) bios, és ezt kivéve, teljesen megegyezik az első 7-8sora a mi módosítottainkkal és a hivatalos 9700pro BIOSsal. Utána következő 10-15 sor a gyártóra és termékre vonatkozik tehát mindenhol más és ezek után már elveszítettem a fonalat de sok helyen van 1-2soros egyezés a BUOSok között.
A 9800as biosban az r300as mag helyett már mindenhol r350van szóval biztosan más a cucc és nem nagyon megy a 9700 to 9800 mod.
A gigabyte minden BIOSához van atiflash szóval nincs külön gigabyites flash de van 2 ÉRDEKESSÉG:
- 1.5ös (az enyém eddig 1.3as volt) volt a 9800pro-hoz (lehet hogy a többihez is de azokat nem néztem).
- nem használják a -f (force invalid... stb.) opció a gigabyte ajánlott parancsban.
A lényeg a lényeg:
A gigabyte-s BIOSok radedittel és hexában nézve nem különböznek jobban mint a mi moddolt biosaink egymástól. Szerintem a gigabyte 9700pro biost érdemes lehet beflesselni már csak azért is mert nem hibás a checksumja. Érdemes használni az újabb 1.5ös atiflash-t. -
Sikló
tag
Adjatok már néhány url-t, ahol van Radeon 9000 pro 3d mark eredmény! Nekem Saphire 9000 pro van és 70xx 3D Mark 2001se pont körül van defaulton! :( Ez szerintem nagyon kevés! Én többet vártam! A konfigom: Abit kg7 raid, 2100+ XP, 512 ddr, az említett vga kártya. Várom a véleményeket!
Aktív témák
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Borderlands 4
- Formula-1
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- PlayStation 5
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- 214 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4050 (ELKELT)
- 223 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- 224 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13700HX, RTX 5060 (ELKELT)
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest