Hirdetés
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
Redreamer
tag
Áhh fiatal még az idő csak hát tegnap ereccségiztem jeeeh :DD
Na a kártyát a Alien Comp-ban néztem. Simán annyi hogy ATi 9500 Pro.
Bazz nem hiszem el hogy már 1,5 hete sehol nem tudok olcsón R9500 Pro-t kapni.A magicomp volt az egyetlen reményem de ott sincsen :O
Pedig jövő héten a föld alól is kerítenem kell ilyen kártyát! Ráadásul nem is Pesti vagyok úgyhogy kicsit problémás.Ha valaki tudna segíteni za jó lenne, please! -
rudi
nagyúr
válasz
Redreamer
üzenetére
Sokban nem, de mit jelent az hogy sima? Csak nem enthusiastic series vagy valami hasonló van a dobozon és piros nyákos? Mert azt érdemes megvenni, haveromnak is az van. Most 325/309en megy (infineon 3,3as ramok) és volt hozzá ujjnyi vastag Tvkábel meg dvi-crt átalakító.
-
Redreamer
tag
Hi to all!
Lenne egy fontos kérdésem. Azok a kártyák amiket csak sima Ati 9500pro néven árulnak mennyire térnek el egy márkásabb kártyától(Saphire, Powermagic...)?? -
rudi
nagyúr
Most láttam aproneten:
Eladó PBA CLUB ATI RADEON 9700 TV/DVI BOX VGA kártya 3év garanciával. Alku nincs ! ! ! 54.000
06303065415 :)) -
rudi
nagyúr
Ha szerencséd van akkor még kapsz Radeon9500pro-t 50k alatt. Ez alapból azt a magot kapja amit a sima 9700 csak a memóriája 128Bites (256helyett), 1024×768ig alig marad el a 9700tól.
Ha még nagyobb szerncséd van akkor 40k körül kaphatsz egy olyan noname 9500as-t amiből fullos 9700at lehet csinálni. Azért jobb a noname mert azoknál nagyobb eséllyel jön be a mod. Ezt a türkköt akkor érdemes megjátszani ha van lehetőséged (ismerős boltos) próbálgatni a 9500asokat és csak az étalakíthatót kell elvinned.
50k alá még befér a 9600pro. Ez elvileg a 9500pro utódja, de valamivel lassabb nála. Ennek az ára még talán megy lefelé a közeljövőben. -
rogers
aktív tag
Emberek. Bár lehet, hogy nem a jó helyen kérdezősködöm, akkor szóljatok rám:
Szóval a minap sikerült elfüstölnöm egy Gef4 Ti 4200 kareszt, mivel a hűtője felmondta a szolgálatot. Így tehát kell vmi újat vegyek, máskülönben nincs gép. :(
Az olvasmányaim alapján mostanság a Radeon van a ''csúcson'' és ha már veszek vmit, hát olyat szeretnék amit nem dobok el pár hónap múlva.
Tudnátok vmi támpontot adni, hogyan érdemes nekiindulnom, mit nézzek, milyen lehetőségeket érdemes mérlegelni? Olyan kb. MAX. 40-50,000 forint körülig bírok elmenni.
Köszi előre is. -
Keitaro
addikt
Engem is érdekelne hol lehet Excaliburokat kapni ^^
-
najnhend
tag
Hi!!!
Most nagyon boldog vagyok, hétfőn érkezik a Sapphire 9500prom!!!!!!!!!:DD
Máris telhetetlen vagyok....Lehet ezt húzni? :DD -
rudi
nagyúr
OEM - csak alegszükségesebb driverek, esetleg egy tv-s kábel zacsiban
RETAIL - kemény doboz, bónuszszoftver (gyakran felesleges) kábelek, átalakítók miegymás
Szóval az OEM ben is ugyanaz a hardver van általában ugyanazzal a garival. Hűtő minden kártyán van mert a hibamentes működéshez elengedhetetlen. 25k ért forintban NEM kapsz Radeon9700et. All in wonderen van TV-tuner és TV bemenetek is. Ez azt jelenti hogy nem csak sima video jelet tudsz ''nézni'' vele hanem TVadást is antennáról (kábelről).
9700 - r300as gpu 8pipeline, 128MB 256Bites DDR, 275/270es freki kb. 60k
9700pro r300as gpu 8pipeline, 128MB 256Bites DDR, 325/320es freki kb.80k
Ja és még valami; NE LÉGY TÜRELMETLEN! Alig 2 órája kérdeztél és máris hőzöngesz?! OLVASD VISSZA A TIPICOT ÉS MINDEN KÉRDÉSEDRE KAPSZ VÁLASZT!!! -
neural
csendes tag
;-) végre...
köszönöm! -
BobMaster
senior tag
Válaszolva az OEM-retail kérdésre:
Az OEM termékeket elsősorban összeszerelő cégeknek gyártják, nem végfelhasználóknak, hogy ez bekerülhetett a kereskedelmi csatornákba, talán az ára tehet.
Az OEM tartalmaz kártyát, driver CD-t esetlegesen alapvető kábeleket, esetenként még könyvet sem.
A Retail fullos csomag, amit a gyártónak szokás mellékelni (videovágó szoftver, DVD lejátszó/rippelő, játékok, mittomén) az benne van. Ergo a legkevesebb szívás, továbbá egyes gyártók az OEM-eket butítják. Ha meg tudod fizetni, mindenből csak retailt vegyél.
Az a 25.000 biztos, hogy elnézés. -
PodMAN
senior tag
AND1,
Te hol vetted az Excalibur kártyádat? Mert itt Bp-en eddig csak a PCdirect boltot láttam ahol árulnak, és nekik épp elfogyott a 9700Pro. A kredit összegyült és itt ücsörgök egy nyomorék TNT2vel a gépemben :) -
neural
csendes tag
semmi basszus...
idejövök, mert kellene segítség!
mindenki játsza az agyát, hogy hogy tudja!
de én nem erre voltam kíváncsi mert ezt amúgy is tudtam azért jöttem ide!
tudod mit?
semmi bajom...
ti meg örüljetek hogy milyen okosak és szépek vagytok...
hi -
neural
csendes tag
ez ám a radeonos topic
-
zsoltee10
addikt
A control panelen kerestem az élsimítást, de nem találtam. Nem régóta van Atim. A smoothvision az?
-
neural
csendes tag
A többi kérdésemre nincs válasz?
-
neural
csendes tag
Sziasztok! Tök gagyi vagyok a témához! Segítsetech!
Mi a különbség a sima, az OEM és a RETAIL cuccok között?
Szeretnék venni magamnak egy vidió kártyát. És kinéztem magamnak egy Saphire Radeon 9700pro all-in-wondertot. Az jó? Vagy nem? Miért? A saphire site-ján azt mondolták, hogy 8x agp, 128M mem., 8 pipeline, TV-s, pont ez kell nem? Ja...adnak hozzá hűtőt, vagy azt külön kell venni? mitől kerül ez 25K-ba, a sima saphire 9700pro OEM meg 90K-ba, az egyszerű ati 9700 meg 60K-ba?
Segítsetek! Mit is kell itt nézni? -
emstityu
tag
Nem mertem moddolni :))
-
Lori
csendes tag
Hali Mindenki!
Lenne egy kis gondom, elkelne egy kis segítség. A minap jutottam hozzá egy BBA 9600pro kareszhez és a köv. a gondom. Win98 install, nForce driverek fel, DX9 fel, Catalys 3.4 fel, monitor .inf fájl fel és mégsem tudom a képfrissítési frekit 60Hz-nél nagyobbra állítani. Már elég sokmindent kipróbáltam, de eddig semmi.
Aki tud kérem segítsen.
Köszi. Lori -
evola
senior tag
Szia!
Találtam a neten egy Radedit nevű progit. Az lenne a kérdésem, hogy ezzel, ha ezzel meghúzom a videókártyát, (340/309mhz-en stabilan megy). És ezt az elmentett biost betöltöm a kártyába,akkor nem csinálok nagy hülyeséget?
Ugyanis nem akarom Powerstrippel húzogatni, azt akarom, hogy slspból a húzott frekin legyen. :) -
evola
senior tag
válasz
Terrán Józsi
üzenetére
Szerintem az új Abit alaplapok nagy rakás nullák. :DDD
Kb 5 éve egyfolytában Abit alaplapjaim voltak. De nagyon felhígult a minőségük.
Most egy Epox 8RDA-t használok. Király. :t :t :t -
evola
senior tag
válasz
Terrán Józsi
üzenetére
Szerintem tök hülyeség! Ati Radeon 9500Pró-t használok. Meghúzva 4200 pontot kapok 2400+ Athlon társaságában 3DMark 2003-ban.
-
Terrán Józsi
csendes tag
Üdv emberek!
Hallottam, vmi olyasmit, hogy a radeon-ok jobban csípik az OpenGL támogatást, és a D3D-vel meg kicsit hadilábon állnak.... ebből mennyi igaz?.. Mer nézegettem tesztek a leendő chipsetemről (nforce2), és igencsak megcsapppant teljesítménye, amikor OpenGL támogatás alatt tesztelték... Ja, mondjuk Chaintech-en teszteltek, én meg Abit-ra hajtok.
Szal, ha tuttok segítsetek lécci. -
mura81
senior tag
Nem érdemes ilyen miatt összeveszni a többiekkel, ha munkatársak.
Én hálisten tudok válogatni ha venni akarok, mert jóban vagyok 2 kisker bolttal itt Győrben és úgy megyek be vsárolni, hogy megmondom nekik előre, hogy tuningolni szeretném a cuccost és akkor elhoznak többet a nagykerből én meg tudok válogatni.:)) -
dnacrew
tag
Annyira nem érdekes, mert munkatársak a boltosok szóval ez nem gond, csak tudod lehoznak jófejségből egy kártyát áfa és haszon nélül, én hazaviszem nem megy a tuning és másnap viszem vissza hogy ez szar, hozzatok egy másikat. :) Én sem vagyok pofátlan. (hmm, vagy mégis kellene) Szóval ha törik ha szakad visszkérem a pénzt és megveszem bruttó pézért valahol ahol lehet válogatni, de ugy ott sem biztos a 8/1.
-
dnacrew
tag
válasz
Bálintosz
üzenetére
Én csak attól tartok hogy nagykerből hozzánák(no áfa+no haszon :DD) nekem a sajátomat, mert a fenti kártya haveré, és nem tudom a kezembe fogni mielőtt megvenném, és nem tudom hogy mi lesz ha valami nem stimmel. (rossz nyák, rossz pipeline, lassú ram) Nincs olyasmi hogy 3 napon belül ha törik ha szakad vissza kell venniük?
-
dnacrew
tag
Tegnap sikerült egy r9500->r9700. Sapphire R9500 128MB DVI+TV out 3,6ns. Simán kinyitotta, most 8x1 és 256bit. 3dmark3-ban az összes tesztet végignéztem és semmi sakktábla és hiba. Éljen, éljen :D
-
rudi
nagyúr
Miért nem töltöd le a saját biosodat és javítod ki azt a bár hexa számot? Ezzel járnál a legjobban. A link itt van valahol a fórumon, keress rá. Nekem megvan haverom módosított 9500pro biosa 3,3infineon ramokhoz, most 340/309en stabil vele a gépe és kb 10%ot gyorsult 3dmark2001ben.
-
Bálintosz
senior tag
Sebaj, veszek egy Club Radeon 9500 128 MB DDR Tv out-os VGA-t, plusz egy Samsung 512 MB DDR RAM-ot Augusztusban!:) Így is nagyot fog lendülni a gépem!:DD
-
rudi
nagyúr
Ha jól tudom single textureban marad el jelentősen a 9500por a 9700tól, de ez inkább a mem miatt lehet. Szerintem a +4 pipelineval a fillrate-nek kellene drasztikusan nőnie. Az meg hogy rosszul számol-e a +4 renderelő akkor derül ki ha sakktáblaszerű hibák vannak a képben.
-
rudi
nagyúr
válasz
najnhend
üzenetére
Az OEM azt jelenti hogy nem kapsz dobozt meg bónuszszoftvert! Driver-cd-t tuti kapsz hozzá (igaz a drivert mindig a netről keresd mert az újabb) és feltehetőleg egy vékonyka rca-rca kábelt is.
Ez a használt dolog megtörténhet de így is úgy is magvan az x év garancia...
Mostanában elég nehéz lesz hozzájutni 9500pro-hoz, magicompos fórumban ezt a választ kaptam:
''A helyzet, hogy a 9700-asok már nincsenek, jelenleg még 9700Pro-ból van pár darab. Viszont... van 9800PRO-nk 256-MB-os kivitelben, azaz a jelenlegi csúcsmodell (ha jól tudom). Mondjuk az ára kicsit borsos... :/
Jövőhétre már most tudom, hogy nem érkeznek nagyobb ATi-k, egyszerűen kivesztek a 9500Pro / 9700 / 9700Pro szériák :(. Az azutáni hetet még nem tudom, de ha van valami infó, mindenképpen beírom.''
Szóval, nemtom... -
AND1
őstag
válasz
najnhend
üzenetére
Nem verhetnek át... zacsis ált le van ragasztav. Meg nyákon rajta van gyártási idő...meg ilyenről még nem is hallottam.
Alapkábelt kapsz OEM-hez is. Mi kell még hozzá? Catalystot/Control Panel-t meg letöltöd at.com-ról...ennyi!
Nekem dobozos 9500Pro-m van és nem használok semmit belőle csak kártyát. -
najnhend
tag
Igen,de az ATI oldaláról? Nem nagyon használnám se a DVIt se az egyebeket.Amúgy meg lehet hozzá kábelt venni, ha kéne, nem?
59700ért van eredeti ATI OEM.Ez nem gyanús? a BBA mindig dobozos+nem olcsó!!!
Amúgy általában átverhetnek azzal, hogy használt?
Te mire inspirálsz: 9500pro dobozos, akár BBA is v. lutri OEM 9700 Sapphire v. ez a BBA???
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4517, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 23 akkuciklus - 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest