Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- Melyik tápegységet vegyem?
- 3D nyomtatás
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
dragonpapa
csendes tag
Hát, fijug, akkor segítsetek, ha tudtok. 3 napja és 3 éje próbálom elindítani a CTA Vice City-t, de hijába. Amíg GeForce2MX400 volt, még ment. De most, hogy RADON 9700 van benne, el se indul.
WinMe, KT4A ultra, 400Mhz 512DDR, friss BIOS,AGP driver, tegnapelőtti Catalyst 3.5, de mint halottnak a beöntés. Minden megy, csak a Vice city nem.
Két szem kockacukor a megfejtőnek! -
Ronin
aktív tag
Azt olvastam, hogy a Connect3D Radeonjai egytől-egyig BBA kártyák, a C3D csak dobozolja őket. Erősítsetek meg ebben!
-
-
Keitaro
addikt
válasz
misimagaki
üzenetére
Mi van ha lerántod a video-in-t? Nálunk ez a Sapphire defaultból bekapcsolva tartotta a tv jelet kifelé, ha rá volt dugva, nekem kellett kikapcsolnom. Próbálj meg egy reinstallt nyugodtan, de az a bootolást biztos nem oldja meg.
-
evola
senior tag
Sziasztok. Radedittel megemeltem a Radeon 9500Pro kártyám órajelét, de nem tudom Atiflash-el beírni a módosított biost.
Ugyanarró a biosról van szó, ami már a kártyában van eredeti állapotban. -
andorax
csendes tag
Skacok!
Ki tud olyan boltot, ahol lehet még kapni Radeon 9000-t hűtőventi nélkül, de DVI kimenettel?
Gyártó lényegtelen. (GigaByte, Connect3D, Sapphire, ...)
Köszi,
Andorax -
Lubi
tag
Sziasztok!
Végig olvastam az egész topikot!Most vettem egy Connect3d radeon 9500-as kártyát.Szeretném át alakitani 9700-as nak.Nem találtam konkrét leírást főleg letöltési címeket ahonnan a szükséges progikat le lehetne tölteni.Kérném aki tud segitsen!Létezik egy omega driver is hozzá azt hol lehet letölteni?Föként a programok letöltési címe érdekel mivel az átalakítást meg lehet csinálni! -
misimagaki
aktív tag
Szia! Köszi a választ!
A TV-OUT RCA megy ki a video felé, az csak így tudja fogadni a jelet (SCART nincs rajta). A Video-IN egy SCART átalakítón keresztül a TV-be van csatlakoztatva S-Video kábellel. Az S-Videoval nem tudtam elérni, hogy a TV fogadja a jelet. A videon kersztül is rendben van a kép. Az egyidejű működést még nem próbáltam ki, ha filmet nézek, akkor ott az egész család, és akkor elég ha csak a tv megy. A váltást megoldja az ALT+F5 kombináció.
A Video-In is működik, valójában minden működik csak a boot alatt nincs kép?!
Ha be van kapcsolva a tv boot alatt (DVI-I csatin a monitor) a képernyőn féhér csíkok szaladnak, amikről kis odafigyeléssel megállapítható, hogy azok a boot sorai.
Egyébként a monitor az elsődleges megjelenítő. Ha átdugom a vga csatlakzóra, akkor azt írja ki a képernyő beállításinál, hogy:
Több monitor - Radeon 9000 Series.
Ha visszadugom, akkor meg felismeri, hogy Az LG 795 FT van rádugva?!
Lehet, hogy újra kellene telepítenem a VGA kártyát, csk most a vga csatira dugottan???? -
beeboy
addikt
OK. köszi, majd elküldöm pár nap múlva, mert nem otthonról vagyok, és majd behozom ide hogy feladjam az email címedre.
Mondjuk radedit 1.1-el csináltam, a radedit 1.1.02 meg se nyitotta (nem érvényes bios fájl) a radedit már nyitásnál kiírta, hogy a cheksum rossz, ennek ellenére átállítottam az órajeleket és visszamentettem, semmi mást nem csináltam.
Na ezzel már szar volt.
Amúgy az omega driverrel próbáltam húzni, ment is vele, de ott se hagyta, hogy indításnál a húzott órajellel menjen, pedig az volt beállítva (bios gomb).
Az egész furi nekem, olyan mintha kitaláltak volna valamit, nehogy már egy pro szintjén menjen egy sima 9700.
Amúgy te mivel csinálod(nád)? -
rudi
nagyúr
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Sajnos tényleg vannak ilyenek :(( állítólag Sapphireből is láttak. Mindenképpen érdemes valami powerstrippel vagy rivatunerrel megnézni a kártyát.
-
rudi
nagyúr
Szerintem NEM erdemérdemes megvenni a sima 9500at ha nem egy a 9700mod mert ez a kártya LASSABB mint a gf4Ti4200!!! Ne kábítson el az sem hogy DX9 mert ezek a kártyák (szerintem még talán a 9500pro is) nagyon kevesek lesznek majd a DX9es stuffokhoz amik várhatóan 2004első felében érkeznek (talán) meg, akkorra már a procik és a RAMok is istentudja hol lesznek...
Másrészt a ti4200ak is elég szépen húzható jószágok, igaz nem ATI képminőség de akár a 4600 szintjét is el lehet velük érni és mostanában már bruttó 30k körül hozzá lehet jutni. -
beeboy
addikt
Köszi a tippet, mert kipróbáltam a saját biost módosítottam, visszatöltöttem és szar lett. Már a bios betöltésénél is kimaradoztak betűk(!!!) a winfos helyett meg csak kockákat láttam, másodszorra meg be se bootolt a kártya.
Igaz a cheksum-ra bad-ot írt, de már betöltésnél is.
Még jó hogy megcsináltam az índító flokit autoexec-cel ahogy mondtad, így nem szállt el a kártyám, vakon visszaállítottam.
Ezer köszönet :C -
tkesy
őstag
Pedig ma vettem, beraktam a gépbe aztán semmi.... :))
-
Keitaro
addikt
válasz
misimagaki
üzenetére
Épp most vettünk mi is egy VIVO-s Sapphire-t. Simán a VGA csatira van dugva a moncsi és tv rajta a kimeneten. Nálam van bootnál kép, de defaultból be van kapcsolva a tv állandóan és a VGA azért érezhetően rondább, mert tökmindegy mit állítasz be alapból 50hzen hajtja! Át kell állítani a displaysnél elsődlegesre
-
PodMAN
senior tag
Nem ÁMEN, hanem: Béke poraira, nyugodjék békében (R.I.P) :F
-
tkesy
őstag
HELP!!!
Egy hosszú és két rövid sipszó mit jelent???
Mi halálozott el a videokártyán???? :( -
Shodan
őstag
Na AND1 please help!!!, szerinted megéri 9500-öt venni akkor is ha nem tudok belőle 9700-et csinálni, vagy akkor már inkább egy gef4 ti4200.Mostani kártya msi gef2mx 400:DDD
-
misimagaki
aktív tag
UP?
-
PodMAN
senior tag
A ma délután folyamán sikerült végre szert tennem a hőn áhitott HIS Excalibur 9700Pro-ra. Ez a kártya valami kib****tt jó. Köszönöm neked AND1, hogy támogattad anno, hogy az Excalibur mellett döntsek. Egyetlen érdekesség, hogy nem Samsung memók vannak rajta, hanem 2,8ns-es EtronTech kockamemók, az egyik oldalon lebordázva, a másikon csupaszon :(
-
Shodan
őstag
Na úgy látom 9500pro-t már nem lehet kapni sehol
:O,esetleg csak powermagic 9500prot
erről mi a véleményetek?? -
misimagaki
aktív tag
Sziasztok!
Sapphire 9000 Pro VIVO:
A kártyán van vga, dvi-i, és S-Video csati. A használni kivánt cuccok: CRT monitor, és egy TV.
Amikor megvettem /nagy volt az izgalom :), nem figyeltem, hogy van a kártyán vga kimenet is, és egyből a DVI-I-re kötöttem a hozzá kapott átalakítóval a crt-t. Megfigyeltem, ha ra van dugva a tv (RCA), akkor fakóbbak a monitoron a szinek. Ha lehúzom, akkor minden O.K. Amikor felfedeztem a vga kimenetet, akkor áttettem a crt-t erre a kimenetre. Ekkor azt tapasztaltam, hogy a kép most már rendben van, de a boot során nem látok semmit. Többek közt a bootmanagert sem. Tehát vissza a crt DVI-I +átalakítóra.
A Users's Guide szerint:
Display configuration:
CRT display+TV = ebben az esetben:= Connectors Used: VGA connector+TV Output
Comments: Unsupported configuration if the CRT display is attached to the DVI-I connector via a DVI-I-to-VGA adapter.
Ennek ellenére mégis minden működik, de én ''nem ilyen lovat szeretnék''.
Véleményetek?
Csoki -
stpotty
tag
HI!
Ne haragudjatok, ha nagyon hüje a kérdés, de megmondaná valaki, hogy a BBA vagy a PBA Radeon-ok a jobbak-e?Speciálisan a 9700pro-ra gondolok.
Ja és még azt is hogy a Gigabyte 9700pro milyen a többihez képest?
Előre is kösssz!:DD -
Ronin
aktív tag
Lenne egy egyszerű kérdésem: HOL és MENNYIÉRT lehet kapni Hercules videókártyákat (R9700/R9700PRO)?
-
Enemy
aktív tag
4 csatornás renderelés megy winme v xp alatt ,8 csatornás renderelés nem megy win Xp alatt(winme alatt megy). ez itt a problémám.
-
Enemy
aktív tag
saphire 9500 Ati kártya . A winme alatt be tudtam állítani a rivatunerrel a 8x1. úgyanevvel a vassal Xp alat nem ment. Valamit nem jól csinálok. leirnátok hogyan kell csinálni szájbarágosan. köszönöm
-
AND1
őstag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Az hogy 2K1-ben mit dob az sokban függ a CPU-től. A 2001-es 3Dmark eléggé CPU és memória orientált (03-már sokkal inkább VGA)
Szal pl egy 1700+/256MB DDR/8500LE nem fog neked 8000 pontál többet hozni...
(2GHz-vel már szépen szakit :) ) -
GeorgeTerror
senior tag
ojjant hallottam leesett az állam
mostanában lehet venni 8500le/9100-et 64 bites memóriabusszal... ami ugye gagyi
látott már valaki ijet?
szal aki ijet akar venni amíg a boltban van próbálja ki 3dmarkkal és ha nem dob legalább 7-7,5k a 2k1-ben ne vegye meg -
Shodan
őstag
Na eljött a csere ideje:0 mostani kártyám egy MSI Gef2 mx400as szeretném lecserélni!! 1800+XP 256mb ddr és Chaintech 7vjl-es gépbe kéne új videokaresz.
Na most lenne egy pár kérdésem:
1.A 9500 pro szerintetek fog e 40e alá menni vagy lassan eltűnik a piacról?
2.Mivel a 9500pro 40e fölött van ezért azt nem tudok venni, csak ha lejebb megy az ára,ezért két lehetséges választásom van:Gef4 ti4200as vagy radeon9500 sima:(???
3.Megéri- e 9500 venni akkor is,ha nem tudok 9700et csinálni belőle? -
Shim
őstag
-
neural
csendes tag
Kösz :-)
-
neural
csendes tag
hm? válaszolt valaki?
-
GaBBoR
tag
Szerintetek egy GigaByte 9500Pro megéri 40k-ért?
-
neural
csendes tag
8X AGP videokártyát, belelehet tenni 4X AGP-s alaplapba? Nem lesz baja?
-
visike
csendes tag
Hali,
A hétvégén vettem egy 9600-ot és problémám van a TV-out-jával...
Kicsit konkrétabban:
Azt szeretném, ha a TVn is menne a videolejátszás.
Mostani konfiguráció: Monitor (elsödleges) 1280*960/100Hz
TV (kiegészíti a desktopot - értsd át lehet rá huzogatni alkalmazásokat) 1024*768
A probléma akkor van, amikor megprobálom áthúzni a BSPlayert v. Zoomplayert...
Ugyanis ilyenkor a TVn csak egy fekete ablak van :(((( (Nagyon érdekesen néz ki a dolog, mikor csak félig húzom át és a monitoron megy a film, míg a TVn csak egy fekete ablak)
Biztos valami ''lammer'' dolgot elfelejtettem beállítani, de még nem jöttem rá mijaz...
Plíz help!!!! -
Shodan
őstag
9500prot lehet valahol kapni 40e alatt??
-
rudi
nagyúr
A fő különbség a két kártya között az hogy a pro-n 2,8ns-os ramok vannal míg a simán 3-3,3ns-osak. A magjuk azonos szóval a hivatalosan 275ön hajtott nempro mag is lemegy 320-330 körül, hűtéssel fölötte is. A 3,3as ramok olyan 300-310-ig bírnak a 3asok 330-340at a 2,8asok 350-360 körül. Egy nempro 3,3ns-os elmegy 340/310 környékén, extra hűtéssel fölötte is.
Szerintem azt a +15k-t inkább fektesd RAMba mert állat nagy textúrákra lehet számítani. -
Ronin
aktív tag
Most akarom lecserélni a Ti4200-asomat egy R9700/R9700Pro-ra.
Kérdéseim: Meddig lehet húzni egy 9700-ast(275/550), elérheti-e a Pro szintjét(325/620MHz)?
Hogy működik ez a VGA-knál, tehát le tud égni és örökre elhalálozni vagy valami hasonló? Milyen programmal lehet emelni az órajelet?
Melyik gyártótól vegyem: a lényeg a tuningolhatóság, aránylag csendes legyen és megbízható!
Egy tuningolt 9700Pro-ra mennyire jó a Zalman féle VGA hűtő, jobban lehűti, mint a gyári cooler??? -
PodMAN
senior tag
Sziasztok,
3 napja TNT2-vel nyúzom a monitorom, és már nagyon kéne az ATI. Volna egy kérdésem: mennyire érezhető a sebességbeli különbség a sima 9700 és a 9700Pro között? Gyakorlati tapasztalatokra lennék kiváncsi, pl olyanoktól, akik felhúzták a simát Próra. 15eFt a különbség a 2 kártya között, és a simára megvan már a kredit, de a Prohoz még kellene szereznem 8-9ezret. Érdemes gyűlytenem rá? Alapfeltételem, hogy HalfLife2 full grafikán zsírűl fusson majd, mindenféle filterrel :)
THX, PodMAN -
beeboy
addikt
főleg az -f és -p. miért kell kettő? melyik mit csinál.
sorry, de most nem tudok kilépni DOS-ba megnézni ha egyáltalán lehet -
-
AND1
őstag
Mind2 usernek Radeon vga van ECS-ben. Kezd ez nem tetszeni nekem. Van valami ezekkel az ecs-kel :(
-
rudi
nagyúr
válasz
alphahawke
üzenetére
Szerintem is a táp lehet a ludas. Ha kisebb mint 300as akkor érdemes lenne megpróbálni hogy jelentkezik-e a restart probléma egy nagyobbal. Az is elképzelhető hogy az alaplap egyszerűen nem komálja, habár ez az ECS deszka elég stabil jószág.
-
Sataro
csendes tag
Nekem is hasonló újra indulás, fagyás gondom volt de megoldódott. Tápot cseréltem és a alaplapi vezérlő chipre egy PI-s hűtőt+ventit tettem. Csak a táp csere nem oldotta meg a gondot csak így eggyüt. Az én alaplapom ECS K7S5A AMD 1600 XP.
-
Sataro
csendes tag
Hi!
Nekem volt már több Ati kártyám a radeon VE-vel kezdtem, majd LE utána 9000, 9100 és most 9500 sapphire 128MB érdekes a 3D Mark 2001se 8000 pontot adott a 9100-nak és a 9500-nak is. A 3D Mark 03 már a 9100-as 1100 pontot mig a 9500-as 2490 pontot kapot.
A konfig xp 1600+ ECS k7s5a 512MB ram és a már említett vga. -
AND1
őstag
válasz
alphahawke
üzenetére
Sztem semmi köze ehhez az Ati-nak...
1000 oka lehet. Pl: Táp vagy bármi...de miért vga?
, miből gondolod? -
alphahawke
csendes tag
ja még a fentiekhez a nnyit, hogy Xp rendszerem van.
Segitsetek. Köszike !!!!! -
alphahawke
csendes tag
ATI 9100 kontra mitudom én ...
Van egy gépem: Ati9100 elitegroup K7VTA3 5.00 512 DDR, 1,3 Duron.
A problem a következő: vélhetően a videokártyám miatt játékok közben )pl: Counter Strike, Colen MC 3) a gép fogja magát és ujraindul.
Jelenleg a 3,4 catalist van fenn, és a VIA1447 driver, egyszerüen nem tudom mi a szarnak indul ujra a gépem. A videocrad nincs húzva, sem a proci. Melege nincs senkinek, legalábbis a BIOS szerint.
Ha valakinek van valami jó ötlete, hogy mi az, irjon, mert tele van a hócipőm, ugyanis korábban Nvidia barát voltam, és nem szeretnék csalódni az ATI -ban.
Szóljatok, mert addig nem megy a CS -z -
rudi
nagyúr
Nyugi nyugi! Nem öli meg a kártyát a hibás bios!
Védekezés:
- flashelés előtt bekapcsolod a kislemezről bútolást biztos ami biztos alapon
- csinálsz bootolható cd/kislemez-t rárakod a flashproggit (atiflash) és a biost (safebios.bin), autoexec.bat-ba beírod a flash utasítást (atiflash -f -p 0 safebios.bin).
- ha behal a flash-elés akkor berakod ezt a cd/kislemez-t és restart.
- beindul az újabb flash a biztonságos biossal.
Meg lehet úgy is csinálni hogy szerzel egy pci-s vga-t, biosban beállítod hogy PCIről kérje először a vga-t és lejátszod a flash-et egy biztonságos bios-szal. -
rudi
nagyúr
A pontjaid nagyjából rendben vannak a lényeg az hogy kb. 10-15% növekedést kéne elérned. Nézegesd meg a [L]http://www.futuremark.com[/L]-on a teszteredményeket (onlineresultbrowser) ott meglátod mit tudnak a 9500pro-k csak az a baj hogy a 9700el egy ''ligában'' indulnak és gondolom sokat kell lapozni mire bejönnek a 9500pro-k.
BIOS:
A gpu/mem frekiket nyugodtan beírhatod. A képfrissítésekkel kapcsolatban szerintem is a monitor a mérvadó és a 85Hz 1024ben nekem is kevés. A RADedit helpjében írnak a BIOS struktúrájáról de nekem nem volt világos hol lehet állítani a képfrissítést. Megtaláltam a RADedit forráskódját (c++ rulez) de még nem volt időm alaposan belemélyedni (pedig nem túl összetett) de felraktam a weboldalamra [L]http://www.netmatch.host.sk/download.htm[/L] esetleg nézd meg. -
beeboy
addikt
bios-ba nem szólok bele, én is most vettem a vga-m, előtte geforce volt.
olvasd el a régebbieket ill. Rudi segít majd ha megkéred, úgy látom ő vágja.
azt nem tudom egyébként ha valamit eltolsz a bios frissítésnél, vissza lehet állítani-e minden körülmények között.
(erről valaki megnyugtathatna :DDD)
ami a frekit illeti szerintem a monitor határozza meg, 85 hz-et bír, nem a kártya a gyenge pont.
beállításoknál a képernyő fülön ki lehet szedni, hogy nagyobb frekit is engedjen, mint amit a moncsi bír, de nem ajánlott. -
evola
senior tag
Szóval akkor nem olyan rossz az eredmény. Radedittel beírhatom szerinted nyugodtan az emelt órajelet. Nem akarok Powerstrippet használni.
Sőt még arra is gondoltam, a képfrissítési frekit is módosítanám. Elsősorban az 1024x768-at szeretném 100hertz-re, de csak 85-ig engedi. Szerinted érdemes ezeket megcsinálnom. Főleg az órajel érdekelne. Nem csináltam ilyet sose, nem tudom jó ötlet-e, a gyári biost piszkálni ilyen téren? -
beeboy
addikt
ált. a7n8x mb-vel mérnek, meg duálvezérléssel stb. azért magasabb.
ha megnézel régebbi teszteket pl. ahol csak 2.2 pentiummal mértek látod hogy ahhoz képest OK.
én is keveseltem a 9700-em pontját, de ahhoz képest OK.
mostanában meg már 3.0-s pentiummal mérnek sok helyen, meg ilyen-olyan csúcs ramok stb. úgyhogy egyre nagyobb lesz a difi. -
evola
senior tag
Sziasztok. Biost frissítettem egy Ati Radeon 9500Pró kártyán 340/309 mhz-en üzemel jelenleg.
A 3DMark-ban kapott eredményekett keveslem, a húzott állapotban.
3DMark 2001 12300 pont
3DMark 2003 4250pont
A tesztkörnyezet:
- AMD Athlon Xp 2400+ (2200Mhz-emn hajtva)
- 512mb 333Mhz Samsung DDR memória
- Epox 8RDA
Szerintetek jó ez így? Vagy valami nem stimmel? -
beeboy
addikt
azt ki tudja honnan lehet letölteni az ATI demókat? (medve, kocsi stb)
NEM videofájlra gondolok, hanem magára a progira, amelyik kiszámoltatja a kártyával a képet.
Vagy ez nem publikus?
Más: az nvidia ''tündérkéje'' állítólag fut ati-n is, valami pöccsel. Erről tud valaki valamit? (no meg az eredeti nvidia progiról)
Aktív témák
- Revolut
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Racoon City árnyékában: Teszteltük a Resident Evil Requiemet
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- Cyberpunk 2077
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...