- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
Sapphire honlap. Itt is 26-ot irnak, szoval nem merek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
JoceeHunt #7491 üzenetére
Leveszi a proci órajelét és feszültségét, ha nincs terhelve. Szimpla energiagazdálkodás.
A többieknek a méretre:
A HD 6900-as kártyák hosszúak. A GTX-ek biztos rövidebbek. A Cayman GPU mellé 5 GHz+ GDDR5-ök mennek, azért kell a hosszú nyák, különben nem lesz stabil a memória 5 GHz felett. Természetesen le lehetne rövidíteni a HD 6900-akat is, de annak 4 GHz-es effektív memória-órajel lenne az ára. -
Drizzt
nagyúr
válasz
kornel76 #7433 üzenetére
Sapphire Dirt 3 edition, ez elvileg 26 Cm. Majd otthon igyekszem megmerni. 50 % fannal mar eleg hangos, de ezt jatek kozben meg asszem nem sikerult elerni. Egyebkent 70 fok felett se lattam meg, talan FurMarkban egyszer 74-ig felment.
-
Locutus
veterán
Jó, értem én hogy wrong topik, de azért pl ami fent linkelve volt, ott nem ezt mutatják
(konkrétan BFBC2-t néztem mondjuk)
Én meggyőzhető vagyok (érvekkel), de most valahogy úgy érzem, hogy nem a 6950 2GB a jó választás nekem... a téglahűtés hangos, a directcu II meg túl nagy darab... a kártya eleve igen hosszú. Az 560TI rövidebb jóval, a twinfrozr hűtés sem túl nagy rajta, és halk is. Teljesítményben meg... akkor mondjuk úgy, hogy ugyanaz. Vagy van más hátránya? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
JoceeHunt #7489 üzenetére
Az EFI BIOS-ban. Az alaplap kézikönyve ír róla, hogy hogyan lehet a BIOS-t előhozni az indításkor. Valószínűleg a Delete gombot kell nyomogatni a gép indítása után rögtön. Ott az Advanced menüben érdemes keresned CPU C1E menüpontot, ami mellé disabled beállítás kell. Kilépés előtt save/elment és tesztelni kell.
-
Hali!
Bocs, tegnap már nem voltam, ma már melóba vagyok, legközelebb este tudom újrarakni a képeket.
Igen, igazából azt írja hogy tápellátás azaz energia megszűnés miatt. De az energiamegszűnés szerintem itt a reset gomb megnyomása volt. Mégpedig:
Nem akkori a hibaüzenet amikor fagyott a gép, hanem amikor megnyomtam a reset gombot (tudom, mert direkt megnéztem az időket fagyáskor, gombnyomáskor).
Szóval maga a hiba nem ad a winfosnak hibaüzenetet én úgy látom.
Érdekes volt hogy tengap 4 órán keresztül nem jött be a baj, már el akartam könyvelni hogy megjavult.
Szerintem hétvégén újratelepítés lesz. Már nem tudok mire gondolni. -
Mi5i
aktív tag
-
-
lala42
őstag
válasz
Cybertrone #7478 üzenetére
Onna van a javaslat, hogy tegnap javítottam egy gépet, melynél ez a probléma jött elő. A hibaüzit nézve is. Volt olyan, hogy bekapcsoláskor kiírta hogy pleas insert disk, stb. Nos a táp csatija ( nem volt még rajta SATA csatoló) egy molex-el volt toldva és ott lépett fel időnként áramszakadás. Ezt nem csinálta IDE-s vinyóval. Tápcsere lett a vége. Azonban a táp IDE-s meghajtóval működik, már kb 20 órája. Több ki-be kapcsolgatás után is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #7478 üzenetére
Nem feltétlenül táp. Ha az azonosító 41-es, akkor sanszos, hogy a proci C1E módja okozza a hibát. Azt kell kikapcsolni a BIOS-ban, és elvileg nem fagy le többet. De nem tudom kivenni az azonosítót.
-
lala42
őstag
válasz
JoceeHunt #7473 üzenetére
Ez általában arra a hibára utal, hogy valamelyik tápcsatlakozó nem érintkezik megfelelően.
Érdemes lenne vagy koncakt spray, vagy az érintkezőket megcsiszolni egy kis száraz vízpapírral.
Vagy esetleg molex-el egy másik ágról szedni le áramot.Valami olyan a hibaüzi, hogy a rendszer váratlan leállását a tápellátás megszűnése okozta.
A leállítás nem megfelelően lett végrehajtva, vagy valami ilyesmi. Minden esetre megszünt az áram. Ez pedig, ha jó a táp, akkor a fent leírtak orvosolhatják.JoceeHunt jól mondom?
-
Locutus
veterán
Amúgy egy Aerocool QX-2000-ről van szó. Elöl pont a kártya előtt 12cm-es, hátul fölötte a táp szív kifelé, plusz 3db 8cm-es mehet még hátra.
És 330mm hely van összesen a VGA-nak. A 6950-esek 300mm hosszúak, tehát elég necces, de beleférNE.
Viszont most elkezdtem kutakodni kártyaméretek és hangosság alapján... lehet le leszek tolva érte, de az MSI 560TI TwinFrozrII minden szempontból jobbnak tűnik... halkabb is, gyorsabb is, rövidebb is. sound test
Értem én, hogy a téglahűtő kitolja szépen a meleget a házból, ez szép meg jó, de ha egyszer hangos... -
Abu85
HÁZIGAZDA
Sajnos a kamerakezelés hardveres PhysX. Ne kérdezd, hogy miért kell ehhez hardveres gyorsítás. Gondolom benchmarkra jó volt és kellett az extra sebesség. Pont ezért nem használják a StoneGiant-et a tesztekben.
A tesszellált felület nem része az interakciónak. Képtelenség megoldani, hogy egy időben két interakciós számítás legyen elvégezve. Ezért vannak hülyén elhelyezve a bogarak. [link] Van hogy a felületbe süppednek, és van hogy a lábuk sem éri a talajt. -
oleeg
tag
Klikkelj jobbal a youtube videóra, és szedd ki a pipát a hardveres gyorsítás elől.
Ahhh, ez amióta megvan az új 6950-em azóta idegesített, hogy egy sz@ros youtube videónál is megindul a kártya. Néztem, kerestem, hogy hol lehet kikapcsolni, de béna voltam nem találtam. Köszi!
oleeg
-
Pug
veterán
válasz
Locutus #7461 üzenetére
mATX-es kuckóba nem fogsz tudni betenni olyan léghűtést ami halk lesz és hatékony, vagy amit még nagy nehezen be is préselsz, annak a hőjét nem fokod tudni normálisan kezelni a házban
Erre írtam, hogy én speciel mATX-es házikóba vagy ref téglahűtéssel, mert az kitolja a meleget, vagy vízzel, de inkább vízzel -
Drizzt
nagyúr
Oké, de a fizika miben függ attól, hogy mennyire vagy a tesszellált felületektől? Látom, hogy Physix-et felrakja, de nem értem mi függ benne a távolságtól. A wireframe-n szépen látszik, hogy ahogy közelítek, ugrik a poligonszám. Physix itt nem tudom hogy jön képbe. Maximum annyit tudok elképzelni, hogy a néhány leeső kő útja a tesszellált poligonokkal van ütközés szempontjából számítva? De ez nekem annyira nem hangzik valószínűnek.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Motion_Blur #7458 üzenetére
Pont a Clock 3 kéne infó, de azt meg nem írja ahogy nézem.
-
Pug
veterán
válasz
Motion_Blur #7458 üzenetére
Lehet ezért van a legújabb AB betaban is külün két opció, hogy kiválaszd milyen feszültségű a 6950/70-es GPU
Lehet új rev?
-
Drizzt
nagyúr
Hmm. Először azt hittem kellemesen csalódok, amikor a Stone Giantet elindítottam, de sajna ahogy közelebb mész a gólemhez, nagyon belassul. Nv-vel az sokkalta jobb volt. 560Ti-vel is.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
Motion_Blur #7451 üzenetére
Hoppá! Ez jó hír. :-)
Nekem Milkyway@ számolás alatt volt ingadozás, ott rendesen maxon terhelte a gpu-t a progi. Azért gondoltam, hogy esetleg nálad is hasonló lehetett. F1-et nem ismerem, nem játszom ilyen játékokkal... -
-
SzlobiG
félisten
válasz
Motion_Blur #7445 üzenetére
Hmm, most megnéztem én is, nekem meg 1.150 ír még 3d-be is. 6970 bios.
Most akkor minek lehet hinni?
-
válasz
Motion_Blur #7451 üzenetére
Neked indul F1 2010-ből a Bench rész? Hiába nyomom nekem nem indul el semmi. A játék eredeti mielőtt megkérdezné valaki
-
Motion_Blur
félisten
válasz
yakuza.tora #7448 üzenetére
GPU órajel ingadozás a 11.6b driver felrakása után megszűnt
SzlobiG: megnéztem azzal is és 1.0750V, még úgy is ha adok neki +20%-ot
Futtattam egy F1 2010 bench-et, 1920x1080, 8msaa, ultra: avg96, min80 fps.
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
A DCII es hűtés az kiváló. Nálam az 580 nak még nem sikerült megközelítenie a 70 fokot.
Általában 65 a max. -
SzlobiG
félisten
válasz
Nem jól írja a feszt, GPU-z jól mutatja azzal nézz rá.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
Szerintem ezek a hőfokok teljesen rendben vannak.
GPU órajel ugrándozás: szerintem azért van, mert átlépné a fogyasztási küszöböt, s ilyenkor visszaveszi kicsit a gpu-t. A Catában van egy beállítás, ahol lehet neki plusz kakaót adni (max 20% ha jól emlékszem)Powertune rész!
http://vgaspeed.hu/article5.php?article=t098 -
válasz
Szerintem ilyen melegbe teljesen elfogadható.
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Ezek a hőmérsékletek mennyire megfelelőek? (ASUS 6970 DCII)
Illetve az 1.075V fesz nem kevés? Nem 1.175V-nek kéne lennie?
Még egy érdekes dolog, hogy terhelés alatt ugrál a GPU órajele:
A kártya egyébként idle 42-43 fokos, F1 2010 bench alatt max. 64 fokos.
Van okom aggodalomra vagy ez így van rendben ahogy van?
ja és a szobában laza 30 fok van
-
lala42
őstag
válasz
Locutus #7441 üzenetére
Nem ismerem, mert nekem a téglahűtésű van. ( van az elsőből is
néhány.) De komolyan arról a Gigáról jókat hallottam. 6850-esben olyat akartam, csak 6950@70-es lett.
Jóárasítva jutottam hozzá.
De valóban a 2 Gb-os változatot érdemesvanni. Csak ki tudja, hogy mit hoz a jövő. Gondolok itt a 7000-es sorozatra, játék igényekre, stb.
#7442) 1269
Talán
-
Locutus
veterán
válasz
Tökmindegy #7438 üzenetére
Ugyanezt szívtam meg a 4870-nél is. Ott az lett a megoldás, hogy nagy passzív AC hűtő, meg egy 12-es swif2 rá. És hangtalan azóta is.
De most az új konfigot microatx-be tervezem, aztán ebben azért minden nem fér el... csak szerelik valamelyiket gyárilag is csendes hűtővel? (átlagos magasságban, max 2 slottal) -
Tökmindegy
senior tag
válasz
Locutus #7437 üzenetére
Ha süketek tesztelnek akkor biztosan a halk kategóriába tartozik. Ám ha egy átlagos hallással megáldott polgár vagy ,és pl nem alapon járatod netezés közben,hanem mondjuk játékokat futtatsz ,plusz nem elégszel meg az alap max 40 % al amin forog a vizimalom,hanem a nyári melegre való tekintettel el akarod kerülni a 80-90 fokos hőmérsékletet,tehát úgy 50 % on járatod a ventit ,na akkor garantálom,hogy sok mindent el fogsz tudni mondani a kártyáról,de azt nem ,hogy csendes.
-
Locutus
veterán
6950 2gb gyári tégla hűtése mennyire számít halknak?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez így van kalibrálva. Az UVD motor más órajelen képes üzemelni, mint a kártya. Ez nem hiba. A játék már lezárta az órajelet maxra, így az UVD motor nem képes UVD órajelre kapcsolni, így marad a max órajel, amin viszont nem működik. Klikkelj jobbal a youtube videóra, és szedd ki a pipát a hardveres gyorsítás elől.
Az UVD és a 3D egyszerre nem mehet másképp. Vagy játszol, vagy filmet nézel. A kettő együtt nem jó.
-
kornel76
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következőben:
Adott egy számítógép ház amibe max 27cm-es vga fér el, az is nyögvenyelősen és adott vagyok énaki szeretne belerakni egy 6950-es kártyát 2gb mem-el. Viszont eddig csak az XFX-től találtam olyan kártyát ami belefér a 27cm-be. Esetleg ha valaki megtudná mondani a különböző gyártóknak van e rövidebb kártya a kínálatában annak nagyon tudnék örülni. gigabyte honlapján nem nagyon találtam méretezést illetve Asus és Sapphire honlapon nem találtam megfelelő méretű kártyát.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
BotaN
senior tag
Nem tudjátok talált már valami megoldást az AMD a PowerPlay hibákra, értem ez alatt nekem olyan a HD6950-em ha windows módban játszok bizonyos játékokkal, és váltogatom az ablakokat, elvégre azért van win módban
, tehát mondjuk böngészek, esetleg megy 1 youtube videó, akkor nem sokára kapok egy fehér, fekete, sárga, lila, vagy bármi más képet a hang megy tovább a gép semmire csak restart gomba reagál.
Ha nem ablakban játszom minden ok, ha csinálok egy profilt, és úgy szerkesztem hogy soha ne vegye vissza a feszeket, órajeleket, akkor megy szépen ablakban is, csak ezzel meg az a baj hogy üresjáratban is 1. sokat eszik a kártya 2. nagyon zajos.
Köszi.
-
Jajj de köszi! Most melóban vagyok, 18:00-kor érek haza akkor nézem is. Pont ezt nem értem, elvileg akkor fagy le amikor a VGA nem is dolgozik. Na most megpróbálom leírni:
A játék karrier módjában van a Practice, Kvalifikáció és a Race rész, mint az igazi forma 1-ben. Amikor a játék tölt (Loading jobb felső sarok) akkor történik a fagyás, ami eddig a régi VGA-val sosem volt. Tehát 2 pálya vagy nem is pálya, mert ugye a P, Q, R nem pályák hanem pálya belüli részek, napok. De ugye közöttük is történik töltés akkor is befagy. Töltés közben hang nincs, így nem tudom azzal mi van. A kép beáll, nem pörög a Loadingnál alemez ikon, és várhatok, nem történik semmi csak van. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
JoceeHunt #7426 üzenetére
Hogyan fagy meg? Szimplán kimerevedik a kép, és a hang ismétlődik?
Minden fagyásról be lesz jegyezve egy log a Windows event utility-be. A legjobb lenne, ha azt csinálnád, hogy most nem változtatsz semmin, és elkezdesz játszani az F1 2010-ben. Elvileg azt írtad, hogy a játék egy idő után kifagyasztja a gépet. Na most a fagyás időpontját írd fel, és keresd vissza az eseménynaplóban (Windows 7 Event Viewer). Ezt csak adminisztrátori módban éred el, vagyis rendszergazdaként jelentkezz be. [link] - így lehet megnyitni. Elvileg az esemény előtt piros X-nek kell lennie, mert lényegében fagyás történt. Másold be ide, hogy a Windows szerint mi okozta. -
kasa85
őstag
válasz
A.tessz #7413 üzenetére
Múltkor én is használtam a legfrissebbet,és amikor rá kerestettem még egyszer,hogy ténylegesen töröltem e ujjra indítás után megint ugyanazokat megtalálta.
Biztonsági mentések le töröltem,és annak ellenére is.
a 2.1 nél nem volt ez a gond.
Lehet fizetős,és emiatt maradtak vissza a megkeresett szutykok. -
Sapphire HD5770 VaporX-em volt, most meg Asus HD6950.
Nem volt Nvidia-m. Azt a sweepert nem tudom letölteni, a Select Location választásnál nincs semmi... Még keresem guglin a direkt linket. Registry tisztítva. MEtro2033-ban nem fagy a játék 1 óra után sem.
Sweepert megnéznéd, hogy te tudod-e tölteni? -
kasa85
őstag
válasz
JoceeHunt #7409 üzenetére
Látom Nvidia kari volt előtte a gépben.
Minden alkalommal mikor cserélünk hardvert a gépben Cpu/VGA-esetében le kell Formázni a vinyót,és felrakni egy friss oprendszert a legújabb Catalystel+ Driverekel.
Mindenféleképpen próbáld meg,mert rengeteg esetről hallottam,hogy hasonló hibákat tud okozni vissza maradt hulladékok adott Driverekből.
Driwe Sweppert próbáld ki,ha nem akarsz oprnedszerel szórakozni bár az a legtisztább.
Ati drivert le töröl ujjra indít csökkentett módban.
Driver Swepper elindít Nvidia/Ati Catalyst mellé pipa keresteted a szutykot töröl ujjra indít.
CCleaner letölt telepít futtat,és a hátramaradó szutykot leszedeted.
Oprendszer ujjra indít User/temp mappa Windows Temp mappa ürít.
Ezzel megvolnánk a takarítással.
Szedd le a legfrissebb Catalystot+Directx update telepít.
Talán segíteni fog.
A sok hiba nem véletlenül jelentkezik a Registry ben valamivel össze akad ami szerintem egy pár vissza maradt szutyok a volt Driverekből. -
3DMark06-al nyomtam egy tesztet, mivel reg kódom nincs, így csak a Run3D Mark gombra tudtam kattintani, ezt az eredményt kaptam:
3DMark06 eredmény. Szerintetek ez a 20720 score jó????Közben nem fagyott le a gép.
Lehet hogy játékhiba lesz? 5770 alatt miért nem fagyott? -
A.tessz
senior tag
válasz
JoceeHunt #7403 üzenetére
A tápot néztem pci expressen 2 ága van, mindkettő lead 18 ampert, az ok kellene , hogy legyen, 45 perc játék és utána fagy , szedj le egy msi afterburnert hőfokokat nézd meg mennyire melegszik! Milyen házban van mennyire szellős?
Driver sweeperről nyisd meg a linket, leszedi a az előző drivereket hátha azzal van probléma, mindenesetre , hőfokot nézd meg! Lehet a házban nem szellőzik rendesen és a hőfokkal van baj! Na de az is lehet , hogy kell egy rensdzer telepítés, nézhetsz f1 ről is leírést lehet azzal van valami bug! -
t.imi
addikt
válasz
JoceeHunt #7403 üzenetére
Itt a tápod. Az okosak azt mondják, volt egy 500-600w körüli szériája a Chiefnek, ami eléggé gagyira sikeredett.
Ez eliekben 3*18A-t tud és 360w-ot. -
válasz
A.tessz #7402 üzenetére
Na:
Próbálgattam, le tudtam nyomni 1 versenyt f1 2010-el, de a race után töltéskor megint fagyás.
Táp: Chieftec GPS550AB
Hány ága van?
Drivert is már cseréltem, így sem fasza. Most levettem minden High-ra az Ultra-ról, hát mondjuk így nem olyan gyorsan fagyott be, 45 percet tudtam játszani.
Windowsba hibaüzenet semmi, egyszerűen Loading-okkor befagy. Töltéskor nem is a VGA fagy be nem?
Lehet a táp kevés?i5-2500k
1db 160GB Samsung
1db 1TB samsung
1db 1,5 TB samsung
1db DVDíróMi az a d.sweeper?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Politika
- Padavan firmware
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Battlefield 2042
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest