Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple asztali gépek
- MWC 2026: Könnyen megmarkoltuk a Lenovo Legion Tab ötödik generációját
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henryk
aktív tag
nekem 9600se van és ezzel az új hűtővel addig húzhatom ameddig szét nem esnek a képpontok. nálam ez olyan 470-480Mhz körül volt, és odáig stabilan fel tudom húzni, meg egyáltalán nem is melegszik. tehát kb olyan 40-50% al többet is ki lehet hozni egy ilyen kártyából jó hűtéssel.
nekem melegedési problémám csak a memóriákkal van, de arra is szerzek majd bordákat
[Szerkesztve] -
r9550
senior tag
de azt észrevettem hogyha egy sima 9600-ra ráteszel egy másmilyen erősebb hűtőt akko teljesen megválltozik a tuning potenciája
-
Henryk
aktív tag
én ajánlom az ati silencert.
nagyon halk, sőt hangja sincs, és hátulról szívja be a hideget, így nem a benti levegőt keveri, egyszerű felszerelni, az mindegy hogy nem réz mert így is tökéletesen hűt nálam ( 325 ről 423 ra húzva járatom azóta a kártyám és semmi melegedést nem vettem észre, a gyári hűtővel ellentétben aminek elég szép hangja volt és húzni se nagyon lehetett vele.
egy hátrányát ismerem csak, ami az hogy kicsit túllóg a kártyán, így 1-2 olyan csatlakozónak útban lehet. (nálam pl a sata csatlakozók előtt van a ventije, de még így is simán elfértekfölötte, meg mellette.
mod: jah nekem is ilyen van kb 1 hete
, és nem bántam meg
[Szerkesztve] -
Tsopi
tag
Haley!!
Szerintetek 9600XT-re érdemes megvenni az ARTIC-COLLING ATI Silencer-jét ami nem teljesen réz csak aa felfekvő része vagy inkább áldozzák rá még 1k-t és meg vegyem a PRIMECOOLER PC-VGAHG1 ami teljesen réz? Én a másodikra gondoltam mert a cpu hűtőm is PRIMECOOLER és megvagyok vele elégedve de viszont ajánlották az ARTIC-COOLING-ot is!

-
Blase1
csendes tag
Sziasztok!
Már írtam ebbe a fórumba de valahogy eltűnt a hozzászólásom vagy csak én vagyok béne és nem találom
Na most szeretnék venni egy Ati Radeont a 9600-as szériából
Melyiket ajánljátok ehhez a konfighoz:
Msi 865PE Neo2-v
768MB DDR ram 200Mhz-n
Intel Celeron 2Ghz-es cerka gyári hűtes
350W-os táp
40Gb-os Maxtor vinyó
A mostani kártyám egy 9200SE
A segítséget előre is köszönöm
de kérlek ne mondjátok mit kéne még lecserélnem mer nem fogok mást lecserélni.Tom nem egy űberkirály gép de most ennyi a keret

[Szerkesztve] -
Henryk
aktív tag
koszi. az AtiTool segített

igencsak meglepődtem mit tud egy ilyen kis olcsó sz@r kártya megbütykölve
először csak allítgattam összevissza aztán ráküldtem az automata beállításra és lestem mikor írja hogy nem megy tovább
... hát fél óráig lestem és 325 ről egészen 475ig elment
akkor jött be 1-2 zavar, a memóriát is igazgattam, de aztán amikor megfogtam a kártyát kicsit megsütötte a kezem
amíg arra nem szerzek hűtőizét addig alapon hagytam. egy próba kedvéért felhúztam azt is 280ra, és azt hittem a szemem kiesik a 3dmark5 2-3X annyi fps-en ment mint azelőtt
(nem olyan nagy számok azok csak 2-3 helyett 6-7
)
[Szerkesztve] -
Henryk
aktív tag
hali
olyan problémám lenne hogy van egy Ati Raedon 9600 SE karim és Rivatunerrel felhuztam:
GPU órajele 423 MHz (eredeti: 325 MHz, overclock: 30%)
Valódi órajel 259 MHz (DDR) (eredeti: 199 MHz, overclock: 30%)
oke jól bírja mert van egy szép nagy hűtője,
de amikor kikapcsolom a progit, vagy simán magától is visszaugrik alapra, ha ujraindítom a gépet akkor is visszaugrik. 
van valami vegleges megoldás? esetleg biosbol lehet(asus p4p800s se alaplap), vagy valami mas jo progi van rá? -
Balinov
titán
-
Tsopi
tag
Ja kérdés: Szeretnék venni egy Sapphire Radeon 9600XT-t
de érdemes megvenni a 256 MB-osat? Mert az csak 128bit-es interfészel rendelkezik ugyan úgy mint a 128 MB-os!
Mondjuk 2-3k forint különbség van köztük ami nem számít
help
! -
Tsopi
tag
Haley!
Nekem soxor csinálja, hogy bekapcsolásnál 60Hz-en műkszik de a monitor 85-öt ír ki és ha kapcsolgatom oda-vissza pl: 60Hz-85Hz akkor megjavul!
Ne erre varjatok....
-
nesa
veterán
Hi mindenki!
Lehet ezen valahogy homersekletet nezni?? -
nesa
veterán
Koszi mikndenkinek de ez nekem full maskepp nez ki...
( es ezek az ati kartyak alapesetbe nem mennek 85Hz??
Amugy total nem ertem mi lehet a gond, ja es nekem a catalist angol nyelvu es nem dob fel annyi fulet....
Most nezek egy masik drivert hoza...
De az a furcsa hogy amit az xp rakott hoza telepiteskor azon se valtozott semmi de alitani tudtam... -
nesa
veterán
Hy mindenki!
Olyan problemam van hogy vettem egy SAPPHIRE ATI 9600 at es sehogy nem tudom 60Hz fole rakni mar mindent ujratelepitettem de sehogy nem megy , 43hz az megy meg a 60 de mas nem a winbe alitani tudom most elvileg 85 Hz ir ki de a monitor az sajna 60 at ir ki meg vibral is...
Ja a kartya korabban egy TFT monitoron volt ott ugye ez nem lehettett problema
a jelenlegi monitor meg menne akar 100Hz is.
Van a kartyan egy jamper az mire van?? -
szimcsi
senior tag
A radeon 9600-as videókártyának melyik catalyst volt a legjobb? Nem a legújabb játékokhoz kellene.
-
bodom666
csendes tag
oks akkor inkább nem is állítgatom, köszi

-
bodom666
csendes tag
vmi tutorial félét lökhetnétek
, fingom nincs ebben az ati tool-ban mi mire jó, mit érdemes állítani be vagy kikapcsolni
vagy pl van ez a powerstrip, hát ezzel is így vagyok
és végül biztos minden lusta meg hülye ezt kérdezi,de egy kicsit olvasgattam hogy ezzel a radlinker nevű progival mennyire lehetne felhúzni egy sapphire ati 9600 series kártyát, de nem találtam vagy csak szimplán vak vagyok
egyébként Call of Duty-hoz szeretném optimalizálni
szóval ha vkinek van kedve és lenne olyan kedves ezek közül vmelyikre vagy akár mindre válaszolhatna nekem
köszi
[Szerkesztve] -
magic7
tag
Club 3D 9600PRO eladó, vagy elcserélem megunt ''montenbájkra''. Válaszokat priviben lécci.
-
Tsopi
tag
Mennyire lehet vajon felhúzni egy radeon 9600se-t ha 327-es a GPU-uja és 400-as a memje?

-
eastsider
nagyúr
láttam egy asus 9550GE-t 4 nanos samsungok voltak rajta és borda
szemben az asus 9600-osommal amin 5 nanos samsungok és aktív hűtés volt
-
Tsopi
tag
Haley!Szerintem túl melegszik, nekem is Connect 3d 9600se-m van és nekem csinál olyanokat, hogy kikapcsollás után nem kapcsol be a monitor! Vagy például bekapcsolás után nem 85 hz-en hanem 60 hz-en bármit csinálok! egyébként honnan lehetne letölteni zsír tuningoló progikat???Előre is köszi!!
-
chee
csendes tag
Hello!
Miért van az, hogy a Connect3D Radeon 9600 videokártyám lefagy mindig? Fél óra játék aztán vége.
A gép megy /letöltések,stb Legújabb driver, hűtés, nincs húzva sem. -
sith7
félisten
Sziasztok
Most vettem egy msi radeon 9600 xt - t, 128 Mb -ost
Feltettem az AtiTools nevű progit , és azt szeretném kérdezni, hogy ha a programra bízom, az nem húzza túl ?
Magyarul szét tudja hajtani a karit ?
Mi az az érték, ami még elmegy szerintetek ?
Alapból 500 / 270 , így 3dMark 2003 : 3187 pont volt
Kicsit nyomattam 538 / 290 így : 3490 pont
Mehet ez még feljebb ?
[Szerkesztve] -
clyman
csendes tag
azért ennyire hülye nem vagyok a gépekhez azért csak számtek szakos vagyok
-
badbrother
aktív tag
Azért, mert azok korhatáros játékok, és a kártya érzékeli a felhasználó életkorát, ha nem elég idöös az adott játékhoz, lekapcsolja a monitort. Próbáld egy idöösebb valakivel elindíttatni a játékokat!
Bocs, ma ilyen napom van, mindenhova beszólok hülyeségeket, ne is reagáljon rá senki. -
clyman
csendes tag
Hello az a kérdésem van hogy van nekem egy ATI Radeon 9600 os videokártyám és van néhány játék aminek ha megjelenik a menűje lépek kettőt és lekapcsol a monitor. Ez mitől van? Eddig még ilyen nem fordult elő.
-
nincs megrángatva átlag géppel 4000 felett. (2,4 p4, 9600xt
) -
MIFtIli
aktív tag
hi
3dmarka a max pontszáma ati 9600 (410;250) 3200
tudom nem csúcs de nektek mennyi lett? -
P.Dude
őstag
No most megkavartam mindent.

-
Sátán44
addikt
Sapphire Ati Radeon 9600 Pro kártyám (samsung ramokkal) van és szeretném tőletek megkérdezni érdemes e a karin BIOS frissíést csinálni? Ha igen miben változik? WinFlash-t szabad használni,vagy inkább DOS alatt?
-
P.Dude
őstag
ezt úgygondoltam hogy ha pro akkor gondolom 128-ast érdemes venni akkor.A simát nemtudom.
-
c0nn0r
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hali!
Azért Asus A9600GE-t mert csak ez volt, vagy a 9250GE.....
és sürgősen kellett, úgyhogy ez lett. -
aginor
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem olyan meglepő az, ha abboól indulunk ki hogy nálam a 3.6 samsungok 348-on még stabilak hűtőbordák nélkül is. Szerintem alá vannak számozva a tieid is.
-
c0nn0r
tag
esti uccsó up, mert szem elől vesztitek még a totyikot!
-
c0nn0r
tag
Hali!
Most már ASUS A9600GE 128MB, 128 Bit alap: 325/400, eddig próbáltam, eddig tuti stabil: 435/610.
3D mark03-ban nem domborít vmi fényesen sztem, 3550 pont húzva, de hozzá kell tenni, hogy RÉGI a gépem! Pontosabban: Abit KG-7, AMD Athlon XP Palomino 1600+ @ 1900+ (1606Mhz, 10,5 * 153), 2x256 MB PC3200, @ PC2400 (306 Mhz), időzítései: 2-2-2-2 (nem tudom, hogy jók-e az időzítések!! Egyáltalán mi számít jó időzítésnek???)
Ami nem teccik a kariban, hogy a hűtőborda tök vékony. Olyan, mintha a kis venti rögtön a GPU-t fújná... Röhej.
Sztetek ebben a gépben elfogadható ennyi pontszám?? Alapon 2500-at kapott, húzva érte el a 3550-et.
[Szerkesztve] -
c0nn0r
tag
RV 350 Radeon 9600 128 MB, 64 bit

gyári: 324/360
amin most megy: 420/450
Atitoolban van memória 'piszkáló' rész, de nem mertem hozzányúlni, mert túl sok a szám
. Abban járatos vki?? -
@Lacc@
csendes tag
Hát a ramokról nem tudtam meg semmit,sem az aida sem az everest sem a sisoftsandra nem írja ki.Esetleg tipp,hogy mivel?Esetleg még annyit tudok,hogy RV350 a gpu kódneve,asszem ez is számít vmit.
-
aginor
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az attól függ milyen a ramok késleltetése.
Én láttam már 128mb-osat is 5ns- os ramokkal.
meg itt van pl. az enyém. -
@Lacc@
csendes tag
Halihó!
Érdeklődöm,hogy ki meddig tudta húznia kártyáját? És mennyi pontot ért el? Csak azért kérdem hogy tisztán lássak,mert én 475/415-ön használom (gpu/mem),a gyári 400/365,és 3dmark 2001.............12860 pont,és 3dmark2003.............4280 pont. És a kártya 9600 pro egy nf7 v2.0-ban,és egy barton 2500+@3200+, 2*256 Mb (dual).

[Szerkesztve] -
P.Dude
őstag
256mb mennyiben hátrány?
-
dobost
senior tag
De úgy hozzám nőtt a kis GURU!

Viszont így jobban jövök ki anyagilag is.
500/700-ra meg egyébként sem húznám...
Motion: 9550 GE 9600 biosszal mennyin megy?
-
dobost
senior tag
Probléma megoldva!
Elszállt közben a tápom is!
Úgyhogy maradok sulinyetre az ASUS GE-nél. És veszek még egy tápot is!
Igaz most működik a táp (kiporolás után), de inkább nem szórakozok vele.
-
-
dobost
senior tag
Abit bácsi azt írta, hogy a Pro Gurunak 400-as a VPU-ja...
De hogy a memória mennyin megy...
Mellesleg én is tökéletesen meg voltam elégedve a 9550Guru-val, csak az a baj, hogy azt nem tudnak hozni nekem. Meg Xturbo Guru-t sem.
Pénzt meg nem adnak vissza.
Megvenném én máshol pedig!
-
Motion_Blur
félisten
Na így teljesít egy Asus 9550GE (ramok csak 5ns!) Bővebben: link
Ezt a kártyát használtan megkapod 14-15K környékén
-
.Gregor.
tag
Nekem Abit 9550 VGuru-m van. És elég szépen teljesít (510/710). A 256Mb os kártyáknál általába alacsonyabb órajelen megy a memó mint a ''sima'' 128Mb -osoknál. De megmondom őszintén nem találtam meg a neten hogy milyen órajelen megy a 9600pro Guru memoja. De a 256Mb az általába csak marketing-fogás. Azt hogy tényleg gyengébb e mint a 9550 VGuru így hogy nemtudom a memoria frekvenciát, már nem merem kijelenteni. A lényeg hogy 256Mb os kártyáktól engem mindenki óva intett. (Bár az ára alapján (márha ez lehet viszonyítási alap) 9550 XTurbo körül lehet teljesítménybe, ami nem rossz)
-
dobost
senior tag
Nem tudom, hogy mi lett vele...
Hazahoztam, kiporoltam, beindítottam és raszteres lett a kép...
Pedig nem is húztam...
Csak a gyári Xturbo módot használtam.
Én az Abit 9600pro Guru-t néztem ki. 256Mb.
Annyival lassabb, mint a 9550?
Neked milyen van, Gregor?
Azt mondták a boltban, hogy nem tudnak hozni...
Pedig nem is kicsi bolt. Elég nagy lánc, de mind1.
Ez van. Pénzt nem adnak vissza, Asus 9550 GE-re meg nem cserélek, mert lassú.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- World of Tanks - MMO
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Okos Otthon / Smart Home
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- RTX 4060 Ti 16GB GARANCIÁS (Alza) + Kingston Fury RAM keveset használt
- Asus Dual RTX 4070 SUPER EVO + FirstShop garancia 2027.04.09-ig
- Eladó GARANCIÁLIS Asus ROG Astral Nvidia Geforce RTX 5080 OC 16gb
- ZOTAC RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 Twin Edge Eladó!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Triple Fan OC - Garis 2028.10.01. -ig - Eladó!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB digital garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, számla, 6 hó gar
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, és nem bántam meg

de kérlek ne mondjátok mit kéne még lecserélnem mer nem fogok mást lecserélni.Tom nem egy űberkirály gép de most ennyi a keret
először csak allítgattam összevissza aztán ráküldtem az automata beállításra és lestem mikor írja hogy nem megy tovább
... hát fél óráig lestem és 325 ről egészen 475ig elment
de amikor kikapcsolom a progit, vagy simán magától is visszaugrik alapra, ha ujraindítom a gépet akkor is visszaugrik.
Kicsit meghuztam a kartyat a gyari 325/400 at felhuztam
( es ezek az ati kartyak alapesetbe nem mennek 85Hz??
, fingom nincs ebben az ati tool-ban mi mire jó, mit érdemes állítani be vagy kikapcsolni