Új hozzászólás Aktív témák
-
adamch4
tag
válasz
Shokkolo #5349 üzenetére
Bár eddig csak két külső progit telepítettem, de mindkétszer gyerekjáték volt ez alapján.
Gondolom a Transmission-t próbálnád ki leghamarabb, aminek itt találod a leírását. Ezt is külsőleg kell telepíteni, mivel azóta kivették az App Center-ből. -
-
Shokkolo
addikt
Köszönöm a gyors választ.
Konkrét appot azért nem krédezek, mert még nem használtam Qnap terméket,
viszont a Zyxelen kifejezetten szerettem hogy minden lehetett tiltani / törölni.
(pl a gyári plex mediaszervert tiltottam, töröltem és helyette egy töredék erőforrást evő minidlna -t tettem fel, ehhez nyílván kellett putty
viszont azokhoz elég jó leírások vannak és közösség mögötte) -
citkar
addikt
válasz
Shokkolo #5345 üzenetére
Nem pont ilyet használok, de pár kérdésedre tudok válaszolni.
- a rendszere szerintem kellően stabil.
- a hivatalos oldalon 2x4 GB-ig írja a bővíthetőséget. Felhasználói szokások függvényében érdemes lehet, szerintem próbáld ki a gyárival és meglátod neked kell-e több. Mindig jobb a több, csak megéri-e az árát.
- torrent működése mellett is használható minden funkció alapvetően, annyi, hogy terhelhetőségtől függően lassulhat.
- sok minden letiltható, de ha valami konkrét amire gondolsz kérdezz.
- képes lesz a torrent 14 MB/sec fölé menni, jóval gyorsabban is tud szerintem megfelelő alkalmazással.
- a gyári alkalmazások mellett van custom csomag is, illetve manuálisan is lehet telepíteni alkalmazásokat. -
Shokkolo
addikt
Sziasztok,
Van-e esetleg valakinek tapasztalata a Qnap NAS 251+ -al?
Nyugdíjazni szeretném a Zyxelemet, és most lehetőségem lenne váltani egy ilyenre,
viszont elég kevés tényleges infót találtam róla.
A kérdése(i)m az alábbiak lennének:
- mennyire stabil a rendszere átlag felhasználás mellett?
(átlag: smb, torrent, media szerver, esetleg privát ftp)
- jól láttam, hogy a memória bővíthető? ha igen van-e értelme 2 Gb fölé menni
- ha épp letöltésre használom, amellett SMB-n még ugye elérhető marad mondjuk egy media player számára?
- a számomra felesleges funkciók letilthatók róla, hogy ne egyenek szükségtelen erőforrásokat?
- konkrétan letöltés (nem titok, torrent) mekkora sebességre képes?
(a váltás egyik oka Zyxelről az lenne, hogy nem bír 14 MB/s fölötti sebességet)
- szoftvercsomagok támogatottsága milyen? gondolok itt gyárira, esetlegesen itt is van-e puttys custom telepítgetés?
Előre is köszönöm a segítséget -
bigangel
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy TS221-em. Raid módban van használva . 1 hónapja kicseréltem az 2 tárhelyen levő hdd-t egy újra. Az újraindítás után kiírta, hogy újraépíti a kötetet. Ez sikerült is,és minden ok volt. Majd tegnap reggel vissza tettem a régi hdd-t az új helyére, és eltűnt néhány mappám.
Viszont nem merem visszatenni az amit kivettem, mert remélem hogy azon megvannak a csere után eltűnt mappáim. Az lenne a kérdésem, hogy tudom átmásolni a tartalmát windowsra?
Linux mint alatt próbáltam, de nem tudom mountolni a lemezt.
Köszi előre is.
Üdv, Angel -
Csoki29
csendes újonc
Sziasztok!
Most kaptam egy TS-212.
Valamiért nem engedi a Media Stream Add On Appot elindítani.
Azt írja h nem engedélyezett a nas az valami upnp miatt.
A számítógép látja, de a Tv nem.
Valaki tudna segíteni.
Üdv Csoki -
cp007
csendes tag
válasz
trafipax #5338 üzenetére
Ha nincs VPN szerver a routereden akkor máshol lehet a gond. Ezek a tesztek, mind arról szólnak , hogy a VPN kódolás meglehetősen processzor igényes és magas orajelü, mneglehetősen combos router kell hozzá, A te routeredet is emlitik , hogy lassu mint open VPN szerver
Pl itt:
https://forums.tomshardware.com/threads/are-all-vpns-on-routers-slow.3353938/
Ha jól emlékszem amikor a Qnap szerverein keresztül éred el a NAs-odat (cloudlink) akkor ott van egy sávszélesség limit , -de ez régen volt igy, nem tudom mostanában is igy müködk e.... -
cp007
csendes tag
válasz
trafipax #5335 üzenetére
VPN-en keresztül éred el távolról?
Mert ebben az esetben a router is lehet a szűk keresztmetszet. Több teszt is van a netten hogy melyik router mennyit tud. . Nekem is hasonló problémám volt mielőtt a T routert bypass módba raktam és a mögötte lévő routert lecseréltem. -
adamch4
tag
Hátha még valakinek szüksége lesz erre, így leírom hogyan sikerült ma működésre bírnom egy fiók mélyéről előkotort USB kamerát Surveillance Station-ben.
A QUSBCam2-t használtam eme leírás alapján. A beállítások végén"Connection failed: The IP address is invalid"
hibát dobott a SS, ezért kikapcsoltam a Force secure connection (HTTPS) only -opciót (Control Panel/General Settings) és ez megoldotta a problémát.Szóval nyugodtan ráköthettek USB-kamerát is, működik azzal is!
A pontos setup, ha valakit érdekel:
-TS-231 (QTS 4.3.6.1070; QUSBCam2 v1.0.7; SS 5.1.3.3.7)
-Logitech QuickCam Pro 9000 -
trafipax
tag
Na azt mondja meg nekem valaki, hogy ha a NAS-on speestest szerint :
Upload: 1187 Mbps
Download: 524 Mbps
Ping: 1,5 ms
akkor mi a bánatért nem tudok távolról 20 - 30 Mbps nél többel letölteni a NASról, mikor a távoli net is elég combos.
Több helyről is próbáltam, sőt van 2 NAS -om különböző lokációkon ami szinkronizálna egymással és akkor is ugyanez a sebesség, de így ez elég sovány.
Természetesen a kedves Digi szolgáltató elküldött a búsba, hogy a garantált minimumot tudja a speedtestek szerint.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
jaszay_gabor #5333 üzenetére
"Ez csak intelen megy."
-
jaszay_gabor
újonc
Igen, arm proci van, ehhez nincsen megfelelő teamspeak qpkg?
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
jaszay_gabor #5331 üzenetére
Nem ehhez a processzorhoz való a csomag. A teamspeak véletlenül nem csak x86 architektúrára van? A tiédben meg arm proci van.
Szerk: De! Ez csak intelen megy. Ott van a qnapclub oldalán is alul hogy x86 és x86/64 [link]
-
jaszay_gabor
újonc
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy egy teamspeak 3 szervert szeretnék feltenni a TS-112 nasra, amin jelenleg 4.3.3.0998 verziójú firmware van?
Elindítottam már rajta a qpkg file telepítését, de leállt a következő hibával: "Failed to install TeamSpeak3 3.9.1.0. Installation package is incompatible. Use the correct package."
Megpróbáltam már más verziójú és 64-es változattal is, de ugyan ezt hozza.Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
citkar
addikt
Most néztem, tegnapról mára nem állt le egy sem.
Pedig tegnap próbáltam csak a programot újraindítani, majd mivel ez sem segített tartósan a NAS-t is, sőt ezután újratelepítettem a Transmissiont (és egyenként visszaraktam mindet), de néhány óra után a torrentek negyede így is leállt.
Lehet mégis valami szoftveres probléma lesz.
A többi (ugyanezen a hálón lévő) NAS-nál nincs ilyen gondom. -
citkar
addikt
Mostanság a (4.3.6.1070 alatt) Transmissionben a torrentek egy része véletlenszerűen megáll, hibát ír. Szüneteltetve, majd újrakezdve egy része megy újra, vagy egy időre megoldja a Transmission újraindítása.
Más tapasztalt hasonlót? -
szabi9811
tag
válasz
trafipax #5320 üzenetére
Köszönöm! Melyik csomag kell rá? Sosem tudom.
QNAP TS-231P
CPU Annapurna Labs Alpine AL212 Dual-core ARM Cortex-A15 CPU @ 1.70GHz (2 mag)
Elég sok fajtát ajánl:
Qnap arm-x09 package
Qnap arm-x19 package
Qnap arm-x31 package
Qnap arm-x41 package
Qnap ARM 64bits package
Qnap x86 package
Qnap x86-64 packageKöszönöm!
-
szabi9811
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. A miniatűrök előállítása valamiért nem indul el és így a TV nem látja a tartalmakat. Mi lehet a gond? -
ZséHUN
csendes tag
Helló!
Segítséget szeretnék kérni, egy Qnap Ts251 kapcsán. Az első NAS-om, így jóformán a hálózati beállításokkal is csak most ismerkedek. Olvastam a Qnap közleményében, hogy célszerű megváltoztatni a 443 és a 8080-as alap beállítású portokat másikra. Mivel nem vagyok a hálózati beállításokban ismeretes (a gyári beállításokon túlmenően nem szoktam jobban belemerülni mert nem értek hozzá), szeretném megkérdezni, hogy ezek helyett milyen portszámot adjak meg? -
Julot
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #5312 üzenetére
Na látod, ezt nem tudom... Így lenne?
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném két kérdésben.
Az egyik: Van egy TS-869 Pro NAS.-om, és szeretném a rendszer ventilátorjait kicserélni hatékonyabb, halkabb darabokra. Melyik márkákat, típusokat ajánlanátok?A másik: Rendszernek egy Western Digital WDS120G1G0A-00SS50 SSD.-t használok, kb. kb. 10 hónapja. Frissen sem volt jelentősen gyorsabb, mint sima HDD.-vel, de mostanra nagyon belassult. Kb 4-5 perc a boot idő, itt nyilvánul meg a lassúsága leginkább. Ha cserélnék rendszer HDD.-t, hogyan tudom megoldani, hogy ne kelljen újraépíteni az egészet? Jelentős mennyiségű adatok vannak a tárhelyeken, nem akarom, de nem is tudom áthelyezni őket, ha újra kell indítani az egészet nulláról.
Köszönöm!
Üdv.:
Julot
-
Mr Bond 007
őstag
Olyat kell venni ami bírja a gyűrődést. Intel szerver vonal, samsung pro vonal stb
-
Udiaki
csendes tag
válasz
Mr Bond 007 #5304 üzenetére
Értem, köszi a válaszokat !
-
Udiaki
csendes tag
válasz
trafipax #5302 üzenetére
Köszi a válaszod.
Csak az eszköz slotok végessége miatt (2) agyalok tovább, hogy ha az egyik slotba betennék mondjuk egy 500GB-os SSD-t arra felhúznám a rendszert, és mondjuk 100GB-ot megadnék az SSD-cache funkcióra, az hatékony lenne és működne is ?
Nem amortizálja le hamar (2-3 év) az SSD-t ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- fűnyíró traktor
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Futás, futópályák
- Mini PC
- iPad topik
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest