- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
still2
tag
Sziasztok,
A 2.5 merevlemezt bele lehet tenni a TS-269L NAS-ba? Ha igen hogyan? Merevlemez rögzítő csavarokat hol lehet kapni? Köszi!
-
bandigyerek
senior tag
válasz
bandigyerek #6586 üzenetére
Stornó. Nem tudom, hogy mit csináltam, de úgy néz ki megy. donat_sz köszönöm a segítő szándékot.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
donat_sz #6585 üzenetére
Azt a router megcsinálja, és külső weboldaról ha ellenőrzöm a portot, azt írj, hogy nyitva. De nincs a porttal baj, mert a linux iso fájlja simán seedbe megy. A router is jó, egyrészt az előbbi miatt, másrészt a Dlink NAS simán beáll seedbe miután rákötöttem a routerre. Csak erről a NAS-ról, és erről a trackerről (-re) nem hajlandó seedelni, kirakja, hogy inaktív a torrent. A fura az, hogy ez első kettőt megcsinálta, aztán rotty.
-
donat_sz
senior tag
válasz
bandigyerek #6584 üzenetére
Valószínűleg nem jó port van nyitva. A dlink portja helyett a qnapet kellene nyitni.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
Biga123 #6583 üzenetére
Helló! Lenne egy kis torrent gondom, és örülnék a szakértő segítségnek. Nemrég cseréltem le e Dlink Nas320L-t egy ts 431-P2 re, és mivel az egyik óhaj a Torrent volt, de szöszölni nem volt kedvem, a Download Stationt használtam fel. Az első két tétel lejött, visszatöltött, aztán nem is figyeltem rá (közben jött két frissítés a NAS-ra) és valahol elmászott a seed lehetőség. Úgy értem, hogy letölt, de vissza nem. Egy adott (nC..re) torrentoldallal van gond. Letöltöttem egy linux telepítőt egy nyilvános oldalról, azt leszedi, visszaseedeli, de arról az oldalról istennek se. Próbáltam qbittorrentet, transmissiont felrakni, több-kevesebb sikerrel, de a helyzet ugyanaz. Letöltés van, feltöltés nincs a nevezett oldalról. Puszta kíváncsiságból visszaraktam a Dlinket a hálózatra, és simán megy a seed. Szóval (és tettel) ha valakinek van valami ötlete, várom.
-
still2
tag
Sziasztok,
Vettem egy TS-269L NAS-t, Hogyan lehet legegyszerűbben streamelni TV-re. Milyen programmal és mit kell beállítani a programon és TV-én. Nagyon kezdő vagyok. Köszi a segítséget! -
tomej
aktív tag
Üdv.!
Adott 1 TS-228A NAS. Letorrentelek egy filmet és utána még darálja a HDD-ket vagy 1 órán keresztül... SMB-n csatlakozom rá - a miniatűr-gyártás is ki van kapcsolva. Mi a búbánatot csinál? Soxor emiatt úgy megeszi a merevlemez-hozzáférést, hogy akad a film....
Köszi! -
Biga123
addikt
válasz
kalolaci #6578 üzenetére
Szerintem meg nem biztos , mert a qfile és a qmanager elvileg tud qlinken keresztül is menni amihez nem kell natolást megszüntetni és nem kell portforward se .
nézd meg mit ad vissza egy cmd a qnapos dns címedre .. először,
nslookup "a dyndnscímed"
és azt hasonlíst össze ezzel pl : [link] -
iceQ!
addikt
válasz
kalolaci #6573 üzenetére
Transmission helyett pakolj fel egy qBittorent klienst. Én most cseréltem le, egész jól működik. (Csere ok az volt, ogy a Trans-ba nem működött megfelelően a Schedule download) Amúgy ha nem éred el távolról a Trans-t, nyomj egy service stop majd indítást. Az segíthet sok esetben.
-
kalolaci
senior tag
Port nyitva van, a routeren. Qfile csatlakozik, hálózaton kívülről is, qnapcloud bejelentkezéssel. Megadja a jelenlegi ip. címet, ezt beírva a telefonon lévő transmission appba, már elérem a nas-on seed-elt file-okat. De sajnos, qnapcloud-dal hiába próbálok, ugyanitt belépni.
-
Laca0
addikt
Üdv mindenkinek!
Most újra működik már minden az eszközön, viszont a sebesség továbbra sem a régi. Mint már írtam, most gigabites lan-on 300/250Mbps sebességet mutat a html5 speedtest. Ez régebben 900/900 felett volt.
Viszont fájlmásolással 850/550-es sebességeket látok, úgyhogy valószínűleg maga a tesztelés nem működik tökéletesen. -
Pille99
tag
pontosítok,
úgy kapcsoltam be, hogy kihúztam a hálókábelt.
Vártam 5 percet és rádugtam a hálókábelt, és ekkor megint bejelentkezett 200-300 szor. -
KoLa_2
csendes tag
-
válasz
Impair1980 #6560 üzenetére
Úgy van az, ahogy írtam. Ha az adatnak meg kell járni a NAS és a PC közötti utat 2x, akkor az lassabb lesz, mintha a saját filekezelőjével matatod. Csodák nincsenek.
-
Alex91
félisten
válasz
Impair1980 #6560 üzenetére
Gondolom mert mas megosztas.
-
Impair1980
aktív tag
Ez sem igaz, mert ha a könyvtár egy alkönyvtárába helyezem át az adott fájlt, akkor a TC alatt is pillanatok alatt megcsinálja. Pl. Q:\Multimedia\Filmek könyvtárból áthelyezek egy fájlt a Q:\Multimedia\Rajzfilmek könyvtárba, akkor jó. De ha már a Q:\Multimedia\Filmek könyvtárból akarom a Q:\Download könyvtárba áthelyezni, akkor 100Mbps sebességgel csinálja az áthelyezést!
-
válasz
Impair1980 #6558 üzenetére
Nincs, mert ha a NAS filekezelőjében helyezd át, akkor a NAS-on belül történik az athelyezes, ha PC-n, akkor a file először a NAS-ról elmegy a PC-re majd onnan vissza a NAS-ra.
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Segítségetek kérném! Adott egy TS253D NAS. Jelenleg 2db 3TB-os HDD van benne RAID0-ba! Készítettem könyvtárakat. Teszem fel az egyik könyvtárból áthelyezek egy 2Gb-os filmet FileStation alatt, pillanatok alatt (1s alatt) elvégzi a műveletet. Ha Total Commander alatt csinálom, akkor pedig kb 15-20 mp-ig tart, mert 100 Mbps-el végzi a műveletet. Filekezeleőben is ugyan ez a helyzet. Nincs erre valami okosság, hogy Windows-os filekezelőben is úgy viselkedjen, mint a FileStation-be?
-
kalolaci
senior tag
Úgy néz ki, korai volt az öröm. Megint nem működik, a telefonról a távoli elérés, legalábbis ami a transmission-t illeti, qnapcloud-dal.
-
Laca0
addikt
Meg tudja valaki mondani, hogy a Plex szervernél hogyan lehet megadni azt, hogy auth nélkül is mutassa a fájlokat? Engedélyeztem a guest felhasználót és engedélyeztem neki minden megosztást, de a tévé és a laptop sem lát semmit. A telefon viszont simán látja a BubbleUpnp appal.
-
Laca0
addikt
válasz
sanyijedi #6545 üzenetére
LAN-on belül próbálom, nem kellene portforward.
Sima http-n.
Most, hogy force-oltam a https-t, bejön a speedtest, de írja pirossal, hogy nem biztonságos. Tehát valami csak nem jó azzal a tanúsítvánnyal.
.
Viszont a speedtest most megmutatta a másik problémát, amihez kellett: valamiért nagyon lassú a hálózat. 50-60 megabitet tud le és fel is gigabites hálókártyáról (Korábban 920-960-at mértem szinte mindig.) Ennek sem tudom az okát. Van ötletetek? -
JohnnyVms
csendes tag
Ok! Köszönöm!
-
TRob1
veterán
Napokban lett beüzemelve egy TS228. Van egy Zyxel NAS326 mellette, ami eddig is ment. Mindkettő raid1, mindkettőn minidlna... Lehetséges hogy TS228 nem kicsit lassabb? LG tv-n kb kínszenvedés a Zyxelhez képest mire belép 1-1 mappába, film közbeni léptetésről ne is beszéljünk. Zyxel kb azonnal ott van egy fhd filmen belül ahová nyomok, Qnapnak meg kell 7-8-10-12-15-20mp. Így kb lehetetlen vmit megkeresni...
Mi lehet ennek az oka annak ellenére hogy Qnapban 2szer akkora a Ram. Tényleg ennyivel lassabbnak kell lennie? (Mindkettő egyazon routeren lóg, 2 közti utp kábel cserét is próbáltam) -
JohnnyVms
csendes tag
Sziasztok! Mennyit érhet egy TS-251B 8GB RAM-mal? Hdd nélkül?
-
Laca0
addikt
válasz
sanyijedi #6537 üzenetére
Kicsit fura a helyzet... Ott nekem 8081-es port van.
De az admin felület a 8080-ason jön be, a 8081-es portra nem is válaszol. Viszont most vettem észre, hogy előtte ott van a felkiáltójel, hogy nem biztonságos. Valami gond lehet az SSL-el.
De érvényes és aktív a Let's Encrypt SSL... automata megújítással...
Hol lehet akkor a hiba? -
Centaurus
tag
Sziasztok.
Volna egy olyan gondom a Downloadstationnal hogy valamiért a torrentoldal úgy látja hogy nem seedelem a torrentet pedig szolgáltatás állapotban van a torrent.
Újraindítom működik kb 2 percig látja a torrentoldal hogy seedelem de utána megint nem.
Mi lehet ennek az oka?
Előre is köszi a segítséget.
ÜDv -
alexking
csendes tag
Sziasztok!
Használ valaki QNAP TS-251D-2G NAS-t? Tapasztalatokra vagy véleményekre lennék kíváncsi. Köszönöm! -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Használja valaki a Speedtest 4.5.0 alkalmazást a QnapClub-tól?
2 éve telepítettem TS-228-ra és most nem működik. "hiba, az oldal nem található"
Találkoztatok már ezzel a problémával? -
peti85
senior tag
A Qnapclub-on jelenleg elérhető qBittorrent4 működik valakinek TS-X28 (TS-X41 architektúra) NAS-on? "Unauthorized" üzenet jelenik csak meg a WebUI-n. Próbáltam a korábbi 4.1.0.99.1 működő config-ját használni, de ugyan az a jelenség.
-
peti85
senior tag
válasz
joebacsi #6525 üzenetére
Pl. Transmission-ben, uTorrentben ha megnyitod a torrentet, akkor azonnal ott egy párbeszédpanel, ahol ha kell kitallózol egy másik mappát (ugye külön mappák kategóriák szerint).
QBittorrent WebUI-n kitallózni nem tudod, de szövegesen be lehet írni, ami macerás, de a böngésző űrlap kitöltője segít ha már egyszer be lett pötyögve.
Electorrentnél meg nincs erre lehetőség. A hardlinkek legyártása meg macerás. Nem mindenki informatikus a családban és a felhasználói programokban én is előtérbe helyezem a kényelmet. -
daninet
veterán
válasz
joebacsi #6526 üzenetére
nekem
sz@rbelépő kategóriás NAS-om van ezért egy külső PC-n fut a radarr és a sonarr amit vissza mappolok a NAS-ra.
Egyébként a qpkg cuccoknak van egy olyan hátránya, hogy ha nem official verzió azt valaki összetákolja és frissítés nem jön hozzá.
Nem nagy erőforrás igényű dolgok ezek, ha működik futhat a qpkg. Asszem Qmono kell hozzá, ami nem minden verzión fut főleg a régebbieken nem.Egyébként a cikket megírtam, de korrektúrázás alatt van, nem tudom látszik-e. [link]
Ha nem bombázzák ki a torrent miatt akkor logouton is megtalálható lesz. -
joebacsi
csendes tag
válasz
daninet #6472 üzenetére
annyit spoilerezz a leírásról pls, hogy sonarr-radarr-jacket-transmission-plex/kodi ökoszisztémát qpkg-ekkel pakolod össze vagy container station (docker) image-ekből?
nálam qpkg-k vannak jelenleg, de fontolgatom h áttérek virtualizációra, linuxserver.io image-ek pl egész szimpinek tűnnek...csak nem tudom megéri-e (hamarabb frissülnek, az biztos, de lehet a fentartás/kezdeti konfig nehezebb lesz)
-
joebacsi
csendes tag
HARDLINK copy-val is megvannak rendszerezve a cuccaid, csak közben van egy ömlesztett könyvtárad, amiről visszaoszt a torrent (és közben fizikailag egyszer foglal a tárhelyen).
Ha már nem kell visszaosztanod, az ömlesztett könyvtárból a file-okat akár törölheted is, ekkor már csak a kategorizált, szépen átnevezett file-ok maradnak.Torrent kliensnél útvonal módosítást mindig manuálisan kell csinálnod, automatizáltan csak a hardlink copy működik (tudomásom szerint).
-
donat_sz
senior tag
válasz
daninet #6523 üzenetére
Igen, a kodi helyben kódol de a mai mobilok még az alsó kategóriás vagy pár éves készülékek is olyan HW-rel vannak ellátva, hogy minden gond nélkül elbírják a full hd tartalmakat.
Az igény eredetileg média fogyasztásról szólt szerintem, nem medi streaming szolgáltatásról. Előbbi ügyében pedig mindkét megoldás bír előnyökkel hátrányokkal, de szerintem a plex hw igénye jelentősen nagyobb és így az ára is az. Ez pedig sokaknak gond. Az én hozzászólásom csupán egy alternatíva felvázolása akart lennei.
-
daninet
veterán
válasz
donat_sz #6522 üzenetére
mondjuk a TV-t pont nem említette, ettől függetlenül nyilván lehet neki. Ha meg már csatlakozik vpn-el vagy máshogy az eszközéhez akkor mindegy mivel nézi, kodi se kell csak vlc vagy mxplayer.
a plex téma itt már kicsit offtopik, de a kodi az egy média lejátszó, a plex media streaming. Nem egy kategória, mert utóbbihoz elég egy chromecast, vagy a legolcsóbb alsó polcos TV, kodi meg helyben enkódol, ergó limitál a vas amin fut.
Azért jobb a media streaming, mert leszedheted a 4k filmet, és nem kell agyalnod, hogy fogod mobilneten telefonon megnézni esetleg. De ha úgy döntesz megnézheted a TVn nagy felbontásban. Különösen igaz ez sorozatokra amit hol itt, hol ott nézel, nem kell SD meg HD verziókat leszedni.
Mindenki döntse el mire kell neki, melyik a jobb. Nekem streaming sokkal sokoldalúbbnak tűnik. -
donat_sz
senior tag
válasz
daninet #6516 üzenetére
Én nem javaslom ezt a plex erődemonstrációt. Igaz 4k filmeket nem használok, csak 1080p H264, de erre az alábbi tökéletesen és kényelmesen működik.
Egy gyengébb/közepes NAS SAMBA/NFS-sel elérhetővé teszi a tartalmakat amit Kodi kliens(ekk)el legalább olyan jól mint egy PLEX esetén (szerintem még jobban is) lehet fogyasztani. Kodit minden Androidos TV-re lehet telepíteni. Ha a TV nem támogatja ott van sok Android TV-t támogató kliens. Legismertebb a Xiaomi mi box. Mondjuk ettől jobb és olcsóbb megoldás egy használt Raspberry Pi 3 vagy újabb verzió. EGy Pi3B-t kb 15eFt-ból ki lehet hozni használtan sd kártyával. a Telepítés nincs 20 perc, rengeteg videó van hozzá. végtelenül egyszerű feladat. Minden tv-hez, akár régebbi nem okos TV-khez is könnyen csatolható pici és csendes. Nálam egy Android TV mellett van egy mi box és egy Pi is amit akár simán kiszolgál egy NAS.
Ha a közepes NAS-t választjuk, akkor a torrent is elfut rajta és a frissen letöltött tartalmakat lehet a megfelelő mappákba menteni, amiket a Kodi fog új tartalom miatt keresni. Én pl tartok 1-1 mappát a filmeknek a sorozatoknak és a gyerek filmeknek (, így náluk pl könnyen kikerülhető hogy akár egy Alien film is szembejöjjön a mesék közt).
Közbe látom Biga is behozta az android boxokat -
daninet
veterán
válasz
daninet #6519 üzenetére
Most kipróbáltam mobilneten csak QFILE->VLC androidon és az 1.7gb méretű 1080p sorozat szaggat miközben 1Mb/s-al nyomja a mobilnetem
*onreal1-nek, hogy értse: A QFILE egy fájlböngésző app androidra amivel távolról eléred a fájlokat, tudsz le és feltölteni vele. Nem kell hozzá VPN mert átmegy a QNAP saját cludján így passzív hálózatból is megy (ha nincs nyitott port, vagy nincs egyedi IP-d)
-
daninet
veterán
válasz
Biga123 #6518 üzenetére
ez volt a B1 verzió.
VPN nélkül csak QFILE-al tesztelni kell, mert QFILE cloudon keresztül megy és az egy szűk keresztmetszet.Mr Bond: Jogos. Azért egy-két hónapot érdemes kifizetni, kipróbálni az Emby-t is.
Én nagyon szeretem a Plex-et de művel néha fura dolgokat. Egy ideje szemezek Emby-vel. -
daninet
veterán
nekem ezek a gyári médiastreaming megoldások mindig nagyon fapadosak voltak. Qnap, synology, zyxel mind kínál médiastreaminget a NAS-on, de valami gebasz mindig van velük. Pl nem tudnak feliratot leszedni, vagy borítóképeket, nem támogatott videoformátumok vannak, nem támogatja a TV-d stb. Kísérletezhetsz vele. Legyen ez az első verzió, de kezeld úgy, hogy nem biztos tetszeni fog.
Szóval itt a járható utak:
A) Veszel egy jobb NAS-t többmagos procival és a gyári media streaming appot használod. Ez egy 200e+vinyó árába fog kerülni kb. mert a videó enkódoláshoz erősebb processzor kell, még egy "alap" 1080p filmhez sem elég az alap NAS-ok procija.
B1) VPN hálózatot csinálsz és gyakorlatilag otthoni hálózatként eléred a fájlokat rajta, innentől pedig lejátszod a tartalmat.
Előnyei: Vehetsz olcsó NAS-t ami nem kell, hogy enkódolja a videót, ergó a legkisebb TS-128A NAS is jó lesz és bőven 70k alatt megúszod.
Hátránya: Olyan eszközökről nézhetsz tartalmat ami tud VPN-re csatlakozni és fájlokat elérni onnan (laptop, androidos telefon).
B2) Veszel egy alap NAS-t és PLEX szervert futtatsz az egyik PC-den. Ennek mindig mennie kell amikor nem vagy otthon és filmet akarsz nézni. Havi 1500-ért előfizetsz a PLEX prémiumra és eléred VPN meg mindenféle trükközés nélkül a filmeket.
Előnye: Ugyan annyiba fog kerülni mint az B1 verzió (plusz havi 1500)
Hátránya: Gépednek mindig mennie kell
C) Veszel egy drága NAS-t többmagos procival és azon futtatod a PLEX szervert. Ez a NAS ára plusz havi 1500 lesz. -
oneal1
senior tag
sziasztok!
a tapasztalt NAS-t használóktól szeretnék segítséget kérni:
szeretnék itthonra egyet, az alábbi lenne a feladata:
- Macbook air-t kéne kiszolgálnia
- felhőben tárolni adatokat, zenéket, sorozatokat filmeket
- felhőből lejátszani sorozatokat filmeket, talán ez a legfontosabbtárhely nem kell túl nagy, elég lenne 2-3tb.
Köszönöm előre is!
-
kalolaci
senior tag
Eddigiek alapján, megoldódni látszik a probléma. Egyenlőre, működik a dolog. A belépés azért is nem jött össze, mert a telefonon lévő transmission-ba, nem azzal a jelszóval akartam belépni, amivel kellett volna. Hanem azzal, amit a Qnap-hoz használok. Nagyon köszönöm a segítséget, minden hozzászólónak!
-
kalolaci
senior tag
-
-
-
joebacsi
csendes tag
Kodi/Plex-hez nem kell átteni a torrent letöltési helyét, hanem elég azt átmozgatnod HARDLINK-el (akár át is nevezve). Ekkor két helyen látszik a filerendszerben, de fizikailag csak 1 helyet foglal. KODI/Plex is becache-eli, plusz a torrent kliensed is tudja osztani. A file-od egészen addig megmarad. amíg nem törlöd mindkét helyről.
Sonarr és Radarr is ezt csinálja automatikusan (ha bepipálod a megfelelő flag-et).Gondolom ezt @daninet is megemlíti majd, mint best practice-t a készülő monumentális alkotásban
-
gahor72
aktív tag
Upnp-t használsz, vagy te írtad be a portforwardingot?
-
-
gahor72
aktív tag
Nálam a mobilon A TM-ben nem https van, hanem ez a szerver címe: http://xyz. myqnapcloud.com:49090
Ez az a port amire lecseréltem a gyári 9091-es portot, és persze a routerben forwardoltam is. Így elérem kívülről.
Üdv -
divan
őstag
válasz
kalolaci #6500 üzenetére
A feletted lévő két hozzászólásban minden el van magyarázva. Biga123 linkjén a ddns létrehozása is el van magyarázva.
Utána nem az ip címet írod be, hanem a linken megadott ddns címet, ami mindig frissülni fog az aktuális ip-dre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged