Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaszizoltan
csendes tag
válasz
eszgé100
üzenetére
User_2 válasza nem helytálló, ugyanis szart se ér az a IT részleg, amely nem látja azt a hibadolgokat amiket te látsz (duplikációk, nem egyértelmű adatforrások azaz vegyesen csv és excel adtok az inputok), úgyhogy gyerünk, nézzük át, mit tudunk kezdeni ezekkel. Nézd, szivesen segítek, de ha ez ilyen az indulásnál már azaz egy laikus is látja, hogy sírni lehetne az adatokon, akkor mi lesz később, amikor azt is le kéne tisztázni, hogy milyen adatokat kell megőrizni és menteni, mit lehet felejteni, vagy egyáltalán arra való a számítástechnika, hogy most már megjósolni is képes dolgokat az AI segítségével. Írtad, hogy 6 hónapra előre dolgozna nektek ez az IT szköz, amikor vannak olyan gyárak, hol a kamionból megy a futószalagra az alapeszköz illetve alkatrész. Ez utóbbi lehet jó cél, csak ahhoz már szervezés kell és munka és tudás arról, hogy miként lehet elérni a partner cégeknél azt, hogy segítsenek (pontosabban milyen apró lépéseken keresztül lehet elérni a partner cégeknél, hogy ők is fejlesszenek a te apránként növekvő igényedhez) azt tudom felajánlani, hogy 62 évs révén végigkísérlek megbízás alapon a céljaidon és támogatlak abban, hogy az érzékeny adatok már annyira, de annyira ne számítsanak érzékeny adatoknak, mert bár sok mindent ki lehetne olvasni belőle, de a sok háttár infó, ami még plussz ott lesz a rendszeretekben, attól még azok összessége lesz az érzékeny adathalmaz, no meg egy dokumentáció. Természetesen bemutatkozásként segítek abban, amiben kérsz, csak tudd, hogy a munkában nem érdekelt dolgozók akkor máshol "tesznek keresztbe" azaz mivel máshol lesznek azok a feladatok amiket majd meg kell oldani (mivel le lett mondjuk tisztázva egy sor feladat), akkor majd ott, abban a nem tisztázott magasabb szinten nem tudnak dülőre tudni, ugyanis nálatok nincs aki ezt átlátná és ebből kifolyólag lehetne hozzá fordulni segítségért. Vélaményem szerint ezért van ez a sok duplikáció, mert nincs egy kézbe fogva, látom, hogy ráláthatsz a problémára, ezért támogatnálak is, és mondjuk kezdjük el valamilyen fajta segítségadással, hogy lássad érdemes lesz bekapcsolódnom majd a legmagasabb szinten a folyamatokba. Köszi! Üdv: Csaszi
-
csaszizoltan
csendes tag
válasz
üzenetére
lista = ['Kis', '2015/1', '2015-01-02', '2016-01-10', 1000, 37, 1651]
string_lista = []
for elem in lista:
string_lista.append(str(elem))
print ', '.join(string_lista)console:
Kis, 2015/1, 2015-01-02, 2016-01-10, 1000, 37, 1651vagy egyszerűbben, de nem annyira érthetően.
lista = ['Kis', '2015/1', '2015-01-02', '2016-01-10', 1000, 37, 1651]
print ', '.join([str(elem) for elem in lista])Remélem az első kód magáért beszél, ha nem, csak nyugodtan kérdezz!
-
csaszizoltan
csendes tag
válasz
cousin333
üzenetére
Az igaz, hogy a Udacity-n (angolul) tanultam meg a Pythont valamelyest és ott is el volt sütve pár szakkifejezés, de azért a könyvben nem kéne minden 2. mondatban elsütni egy-egy húzósabb szót, szerintem alkalmatlan ez a könyv az abszolút kezdőknek, tulajdonképpen pár oldalba néztem bele, és megijedtem, hogy ezt (a könyvet) kéne ajánlani beginnereknek, amit nem is tudnék jó szívvel megtenni, pedig a nyelv alkalmassá teszi önmagát ilyesmire például interpreter, az indentálással struktúrálás, kevés nyelvi elem stb.
-
csaszizoltan
csendes tag
válasz
cousin333
üzenetére
A magyar könyvre én is rábukkantam, de nem normális a szerzője. Nem tudom, hogy miért kell akadémikus szóhasználattal bevezetni az olvasót az alapokba, aki nem tud programozni, annak én egyáltalán nem ajánlanám ezt a könyvet, ebből nem lehet az alapokat nyugodtan megtanulni.
-
csaszizoltan
csendes tag
-
csaszizoltan
csendes tag
válasz
XP NINJA
üzenetére
Szia!
https://wiki.python.org/moin/HowTo/Sorting
Speciel a Key Functions fejezet alatt:console
>>> student_tuples = [
('john', 'A', 15),
('jane', 'B', 12),
('dave', 'B', 10),
]
>>> sorted(student_tuples, key=lambda student: student[2]) # kor szertint rendezve
[('dave', 'B', 10), ('jane', 'B', 12), ('john', 'A', 15)]
>>> sorted(student_tuples, key=lambda student: student[1]) # nagybetű szerint rendezve # and by me
[('john', 'A', 15), ('jane', 'B', 12), ('dave', 'B', 10)]
>>> sorted(student_tuples, key=lambda student: student[0]) # név szerint rendezve # and by me
[('dave', 'B', 10), ('jane', 'B', 12), ('john', 'A', 15)]csak a tuples-ek helyett Nálad kis listák vannak, azon belül egy elemre hivatkozás ugyanúgy történik.
Az itt felhasznált lambda függvény különösebb értése illetve magyarázata nélkül javaslom.
-
csaszizoltan
csendes tag
válasz
üzenetére
decode() vagy encode(), nem szeretem az empírikus programozást, de nekem ez már olyan rafinált probléma, amit nem szívesen értek meg, ha mégis, akkor a Windows console ablak nem UTF-8-ban jelenít meg és ezért azt a decode-dal UTF-8-ból "vissza" kell konvertálni, kódolni. Ha tudod mi a base64-es kódolás, akkor
itt egy jó példa:szóval ez talán jó lesz
:sor=sor.decode('UTF-8').strip().split(',')
-
csaszizoltan
csendes tag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Szia!
A login után szokott lenni egy könyvtárváltás abba a directoryba, ahonnan (és alkönyvtáraiból) a webszerver ténylegesen küldi a html-eket és egyéb adatokat az internetre.
ftp.login(USER, PASSWORD)
ftp.cwd("/public_html")myfile.seek(0) # hogy az elejétől töltse fel
ftp.storlines("STOR " + NAME, myfile) # a myfile readline() függvényét használva automatikusan működik
#print (myfile.getvalue())
myfile.seek(0) # és újra az elejétől
print (myfile.readline()) # Ez nem az ftp-ről olvas, csak a myfile-bólÜdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Interactive Brokers társalgó
- E-roller topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Alkoholista nevelde
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Apple Macbook Pro 15.2- A1989 - 13" CORE I5 8259U
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest