Hirdetés
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lanszelot #4428 üzenetére
Database.
Mindenkeppen az alapokat sajatitsd el elobb, a python nem tul nehez nyelv. Aztan ha ez megvan, specializalodj, amerre szeretnel. Itt mar johetnek bonyolultabb temak, mint threading, IPC, asyncio esatobbi, de ezek valoszinuleg benne lesznek a webfejlesztos materiaban.
Alap materianak ezt ajanlom: [link]
-
válasz
lanszelot #4420 üzenetére
1. Mindenre, ami userspace. Data processingben es manipulacioban nagyon eros, nem veletlenul irnak AI hegyeket pythonban. Szinten eros ORM-ben, gyakorlatilag nincs olyan DB, amihez nincs python driver, de ha sajat DB-t talalsz ki, meg ahhoz is irhatsz.
2. Ezek web frameworkok. Megirhatod a sajatodat, de minek tenned?
3. Persze, kulonben hogyan futna a python programod? Tobbnyire backend, de frontendnek is hasznalhatod mas frameworkokkel egyutt (vue, electron stb.).
4. Meg parancssorban is tudja.
5. Python nagyon sokmindenre hasznalhato standard html-lel. Nyilvan szebb, ha berantasz ala vmilyen frontend css-t.A desktop Linux disztribuciokban a funkciok legalabb fele pythonban keszul. Egyszer egy ex-kollegam lepusztitotta a ceges image-bol felhuzott Ubuntubol a pythont es csodalkozott, hogy minden megallt, mint a jancsiszeg.
-
paler
aktív tag
válasz
lanszelot #4420 üzenetére
Ja meg annyit.
A Djangot inkább nagyobb projektekhez, míg a Flask-et inkább mikro projektekhez használják. De ez nem azt jelenti hogy a Flask nem használható nagyobb projektekhez, csak itt neked kell harmadik fèltől összedni a különböző modulokat, amíg a Django-ba minden fontosabb funkció megtalálható. -
sztanozs
veterán
válasz
lanszelot #4397 üzenetére
Problema ott lehet, hogy:
- a jatek a jatekallast nem a jatek konyvtara menti
- a mentendo fajlokat a jatek exkluziv irasra nyitotta meg, igy nem olvashatok amig zarolva vannak
- mentes kozben backupolt fajlok inkonzisztens allapotban lehetnek az irasi folyamat soran, ha epp akkor fut a backup akkor mentes korrupt lehet
- a jatek tartalmaz olyan anti-cheat funkciot ami a hasonlo backup folyamatokat figyeli es hiaba mented a konyvtarat ugy is invalid lesz a mentes -
válasz
lanszelot #4395 üzenetére
Minden programnyelv es szinte minden scriptnyelv tud ilyet, igazabol a kerdes az, miert nem jo a hatterben futo powershell script? Megcsinalja a backupod anelkul, hogy Neked el kellene inditanod.
De egeszen biztosan vannak mar kesz megoldasok erre, szerintem felesleges idotoltes ujra megirni valamiben.
-
-
-
kovisoft
őstag
válasz
lanszelot #3072 üzenetére
Az eredeti kérdésed (hogyan kell egy adott .py-t elindítani) meg lett válaszolva. Utána viszont abba a problémába futottál bele, hogy nem megy nálad a django, valószínűleg valami telepítési probléma miatt. Ezért javasolták neked a django és/vagy a python újratelepítését, esetleg másik verzió felrakását. Én még soha nem használtam djangot, ezért nem tudom neked pontosan elmondani, hogyan kell djangot telepíteni. De biztos vagyok benne, hogy erről bőven lehet a neten találni leírást (pl. ezt, de nyilván fontos, hogy miből milyen verziót használsz). A python telepítése/leszedése pedig Windows alatt pont ugyanúgy történik, mint bármilyen más program telepítése/leszedése.
-
-
-
-
sztanozs
veterán
válasz
lanszelot #3054 üzenetére
a 3.9 szvsz még nagyon experimental verzió. Rakd fel a 3.8-at vagy a 3.7-et.
Utána rakd fel a pip-et (ha a telepító nem telepíti), majd
pip install django
és utána futtasd a fájlt a korábban leírt módon -
kovisoft
őstag
válasz
lanszelot #3050 üzenetére
Az linkelt képeden az első hibaüzenet azért van, mert nem adtad meg a python3 elérési útvonalát, így nem tudta azt elindítani. Add meg itt a python3 teljes elérési útvonalát.
A második hibaüzenet pedig azért, mert aztán valahogy mégis elindítottad a pythont, ezt mutatja a 3 kacsacsőr (>>>) prompt is. És aztán pythonon belül akartad úgy indítani a manage.py-t, hogy beírtad szimplán a nevét. De belülről így kell indítani:
exec(open("manage.py").read())
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
lanszelot #3044 üzenetére
Hello,
Ahogy látom ez egy Django framework-ben írt oldal/alkalmazás.
- kell egy Python3 a gépre (pl. Anaconda, vagy csak a Python értelmező)
- utána letöltöd az egész GEDCOMToJSONConverter-t
- parancssorból (terminálból) kell futtatnod így: python3 ÚTVONAL\manage.pyMivel nincs rendesen kitöltve a readme fájl, azt nem tudom hogy milyen további modulok kellenek hozzá... (ha kell). Szóval ha hibát dob, hogy ez-meg-az hiányzik, akkor még azokat telepíteni kell a Python telepítés mellé.
Ha nem dob hibát, akkor vagy megnyílik egy böngésző, vagy neked kell a localhost-ra csatlakozni böngészőből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest