Hirdetés
- Kompakt, mégis egyszerűen fejleszthető barebone géppel jelentkezett a Shuttle
- 100 Hz-et tud az ASUS dokkolóval kombinált, ultraszéles monitora
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dobná a fizikai kezelőszerveket a Sony gamepad koncepciója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Máris tesztelhető az Xbox mód a Windows 11-hez
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- E-book olvasók
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
cousin333
üzenetére
Köszi a sok infót. Átrágom majd magam a témán részletesen, de csak holnap (esetleg este).
Most a legfrissebb Pythont használom. És az biztos hogy most már csak 3-asat szeretnék mindenhol. De azért ami még a 3-ason belül is ennyire új, azt egyelőre nem preferálnám annyira.
Viszont ezzel kapcsolatosan még egy dologra rákérdeznék:
Python programozással akarok majd foglalkozni - a PC/Raspberry mellett - nemsokára ESP8266-n illetve ESP32-n is.
Vagyis ez így már MicroPython lenne.
Így - ha amúgy nem jelentősebb a hátránya - akkor lehet inkább az olyan adatszerkezeteket, metódusokat részesíteném előnyben, amit fogok tudni majd MicroPython alatt is használni.Egyrészt így tanulási szempontból is részben arra fókuszálnék.
Másrészt most konkrétan ezeket a HW-kezelő függvényeket ha jól megírom, akkor akár tudnám használni a Raspberry Pi helyett/mellett az ESP-ken is majd kapásból.
Ez tudom hogy kicsit már így OFF lehet itt, de sajnos nem nagyon találtam a PH-n MicroPython-al is foglalkozó topicot. Az Arduino-s topic elég jól pörög, nagyon sok hasznos dolog van, de ott MicroPython-ban valahogy nem nagyon láttam senkit se programozni (amúgy nem is értem miért, a C/C++ -hoz képest azért én elég sok előnyét látom így már kezdetnek is).Néztem annó a hivatalos oldalon a különbségeket/limitációkat. De azért az eléggé száraz infónak tűnt. Nem tudsz esetleg valami jó összefoglalót a különbségekről ?
Vagy akár ajánlásokkal együtt (mi az amit ugyan használhatnánk Micropython/ESP alatt, de nem annyira ajánlott a viszonylag nagyobb memória vagy cpu igénye miatt).
Új hozzászólás Aktív témák
- Crimson Desert
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- Konteó topic
- Dobná a fizikai kezelőszerveket a Sony gamepad koncepciója
- Mikrotik routerek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Robogó, kismotor
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- Dell Precision 5530 15,6" UHD touch, i7 8850H, 16GB RAM, 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- PE ProLiant ML350 Gen9 Hot Plug 8SFF Rack Szerver! x2 XEON + HDD + 16GB
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad L14 Gen 1 notebook - i5 10210U 16GB DDR4 512GB SSD Intel UHD GraphicsW11
- Samsung Galaxy A21s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest