Hirdetés
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grim666
tag
Ez eleve egy DEV környezet lenne a private business-hez. Private és public cloudban dolgozok -> a szükségleteimhez mérten nagyjából 1 évig tudtam volna ugyanebből a pénzből fizetni a cloud számlákat. Nem is az infrastruktúra, inkább a data throughput vinne (túl)sokat és hát hol vannak akkor még a selfhosted servicek(OMV/TrueNAS, *arr, HA, ...).
-
Grim666
tag
válasz
Pista0001 #4057 üzenetére
Ki mondta hogy én igen?
Seal: amint elkezdek switchekkel játszani szerintem én is kénytelen leszek majd elpakolni őket valahova. Majd jól megindoklom asszonynak, hogy de hát ha rendet akarsz ez arra van, amikor a 42U szekrény árát ki kell csengetnem a tervezett kisestélyije helyett. -
Grim666
tag
válasz
Pista0001 #4055 üzenetére
Bocs, rossz szavakkal/hangnemben írtam, ha ez jött át. Nem hittem hogy megkérőjelezné bárki is, simán csak úgy akartam indítani, hogy a lehető legtöbbet beleírom miért is van a dolgozó szobámban már a második felszálló repülőgép
. Brand gép drágább lett volna ebben a teljesítményben, illetve bővíthetőség terén ez többet ad. Kevésbé nézegettem magyar oldalakat/fórumokat, leginkább US pincékből származó hardware p*rnó-t, így talán az is efele lökött.
-
Grim666
tag
válasz
Pista0001 #4050 üzenetére
FSP Hydro Ti PRO 850W
Melóban ennél combosabb node-k alkotják 1 cluster 1 nodeját és mivel a hobbim a melóm, a melóm a hobbim így az igényeim is hasonlóak idehaza is így számomra nem tűnik ez túlzásnak. A memória még lehet kevés is lesz hoszú távon de az még odébb van.
A selfhosted részen ami jön azt ki fogom próbálni aztán marad ami marad.
Homelab részen legalább 3 TalOS cluster(mindegyik 3 CP+min. 1 worker): 1 mgmt SveltOS-el megtoldva vagy valami alternativa, 1 shared cluster és 1 dedikált, ezeken prometheus+grafana+loki+thanos+tempo, aggregalni tervezem oket a mgmt clusterbe ott pedig egy kestra vagy n8n instancet osszekotok egy codegemma vagy valami hasonlo code-los modellel aztan agent modeban tervezem helyi asszisztensnek hypervisor layertől fel application layerig +DB-k. -
Grim666
tag
Hali,
Hétvégén talán végre összerakom az új "haverom".
Epyc 7702
Romed8-2t
8x32gb3200
wd red 500gb sata
pm9a3 960gb
enthoo pro 2 server ed.
WD-re pakolom a Proxmoxot, a pm meg megy a lakóknak. Van még egy m2 meg 7 sata lehetőség. Nincs még kiforrva teljesen mire is lesz szükségem storage terén.
Ajánlotok valamit még az összefoglalón kívül? -
huan
őstag
Sziasztok
Van egy Win11 pro x64 proxmoxon, de a Windows felbontása 1280x800-at nem engedi állítani, mert inaktív. A novnc ablak méretezéssel nem változik a felbontása. Hogyan lehet növelni a Windows felbontását?
Köszi -
v.attis
őstag
Proxmox-ra tettem lxc-be wordpress-t, akarok a kis vállalkozásokhoz egy weblapot csinálni, de a szolgaltatom dinamikus ip címet ad.
Erre azt mondta a ChatGPT, hogy segít proxmoxon beállítani DDNS-t. Mondom mivan? Azt nem a routeren kellene?
Van a szolgáltatói eszköz, utána saját router, utána a proxmox kliens. Az utolsó eszközön tudok DDNS-t beállítani?
Egyebkent van tplinkdns-em, “kaptam a routerhez”, nem azt kellene belőni a domain regisztrációhoz? -
kutga
félisten
MOD
Azt hiszem megvan a megoldás. Mivel mindkét subnet router a 192.168.1.0/24 alhálózatot osztja meg, így egyszerre a kettő nem fog működni, a kisebb ellenállás felé megy a Tailscale, és az otthoni hálót fogom elérni, egyszerűen azért, mert nálam gyorsabb az internet. Anyámnál, ha átállítom mondjuk a 192.168.2.0/24 alhálózatba a klienseket, úgy viszont már azon az ip címen menni fog a távoli elérés. -
kutga
félisten
A pve alatt be van kapcsolva az enterprise repo? Úgy láton onnan próbál leszedni egy update-et, de ahhoz úgy tudom előfizetés kell. A pve alatt a repoknál szerintem kapcsold ki az enterprise-et, és csak a No-Subscription legyen aktív. Ez a szkript akár meg is csinálja neked. [link]
-
huan
őstag
Sziasztok
A Docker WM-nél (és a Ksam-nál is) az alábbi hibaüzenetet kapom telepítéskor. Mi lehet a gond?
[kép]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Xbox Series X|S
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Asztalos klub
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest