- Új taggal bővült a Cooler Master Hyper szériás CPU-hűtőinek családfája
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Új taggal bővült a Cooler Master Hyper szériás CPU-hűtőinek családfája
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Asztrofotózás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz SwissAirplan #2436 üzenetére
A logon screen-en melyik realm van kiválasztva?
A root-nak Linux PAM kell, míg a HA-User valószínűleg Proxmox VE user."Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
őstag
Esetleg a tteck-féle script-ek?
Proxmox VE Helper-Scripts (tteck.github.io)Hardware: az a 4GB RAM kicsit szükös, inkább feltornásznám 8 vagy 16GB-ra
Backup: Klónozás helyett elég a VM-eket menteni, a ProxMox-ban van rá beépített ütemezö is.[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
őstag
Nekem a Home Asssitant (HAOS) 2,75GB-ot eszik, de benne van a ZHA és NodeRED.
Cserébe amikor pár hónapja volt egy memory leak-es verzió, akkor simán ment 6GB fölé a szombati reboot elött.
Szóval a memória elég lehet, de a mai használt RAM árak mellett érdemesebb feljebb lőni vele.Az SMB nem fogja meghatni, nem sokat eszik (otthoni használatnál, 2-3 User), viszont a transmission-nek nem árt egy kis RAM tartalék.
-
őstag
válasz markussandor #2477 üzenetére
Az említett 4GB esetén már nem is olyan jelentéktelen...
-
őstag
válasz tasiadam #2652 üzenetére
Nekem pl. nem hagyta, hogy bedobjam a 3. NUC-ot, amíg volt rajta VM vagy LXC konfigurálva. Le kellett menteni, eldobni, VE a cluster-be, majd végül mindet visszatöltöttem.
Szerk: Ezt a gépet egy meglévö cluster-be akartam bekötni, nem ott kezdtem újat!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A távoli eléréshez csakis VPN vagy LAN, minden más hálózatot pedig érdemes kizárni tüzfallal.
Nekem eddig két megoldás volt:
- A router beépített wireguard-ja: Ez szép, és teljesen független külsö megoldásoktól, de elöfeltétele egy publikus IP. Mivel nekem csak IPv6 van DSLite IPv4-gyel, ezért ezt fel kellett adnom (Nem minden hálóból ment az IPv6-os címmel az elérés)
- Tailscale: Simán müködik, cserébe kell egy jump-host, amin keresztül a saját routing-jával az IP-range elérhetö. Én erre egy Ubuntu LXC-ben feltettem a tailscale klienst, valamint backup-nak a NAS-on is ott van. Ha valamiért a teljes ProxiMaxi kiesik, akkor csak átváltok a NAS-ra, azon keresztül lehet adminisztrálni a cluster-t (vagy a maradványait)[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Aksomatic #2767 üzenetére
Ahogy ViZion is írta, ne a ProxMox-ra menjen a Tailscale, inkább egy LXC-be:
Proxmox VE Helper-Scripts (tteck.github.io)Ezen be lehet állítani, hogy a teljes subnet elérhető legyen ezen a node-on keresztül:
Subnet routers · Tailscale DocsHa pedig egy másik kliensröl minden kommunikációt az "otthoni" neten keresztül akarsz küldeni, arra az exit node a megoldás:
Exit nodes (route all traffic) · Tailscale Docs"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
őstag
tteck/Proxmox · Discussions · GitHub
I wanted to share another update: I’ve been diagnosed with incurable appendix cancer that has already spread, and doctors estimate I have less than a month left. Thankfully, hospice care is managing the pain well. This experience has shown me just how brief and precious life is—so make every moment count, and cherish the time you have.A tteck-repo archiválva lett. Sajnos úgy néz ki, nem lesz tőle több update.
Nem tudom mit lehet ilyenkor mondani... Egyszerűen szomorú vagyok. Nem a script-ek miatt, hanem mert amíg csinálta, mindig segítőkész volt."Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs