-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Tottu
senior tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem az alábbi programmal kapcsolatban:
Olyan programot kell írni, ami adott S szóra(max 2000 karakter) és k értékre kiszámítja a leghosszabb olyan kezdőszelet hosszát, amely legfeljebb k betű törlésével tükörszóvá tehető! A program adjon is meg egy ilyen törlést.
Pl.:
Bemenet
2
emeletesKimenet
7 2
2 6A kimenet első sorának első száma a kezdőszelet hossza, a második szám pedig, hogy hány karakter törlésével tehető tükörszóvá. A második sor pedig a törlendő karakterek sorszáma.
Találtam, hozzá egy jó anyagot ami első ránézésre jónak tűnt így egyből neki is fogtam: megírtam a progit, ami a fent említett példára tökéletes működött, majd én is csináltam pár példát amiben volt már egy hibás kimenet. Gondoltam leteszteltetem élesben és kaptam rá 2 pontot a 16-ból ami elég karcsú(min. 8 kell). Ezután jöttem rá, hogy teljessen rossz úton indultam el.
Nah most kellene egy másik kiinduló pont, azonban nem tudom hogyan lehetne egy optimális megoldást találni, ugyanis van idő és memória korlát is: 0.2s időkorlát, és 32MB memória áll a rendelkezésre. Elméletileg Dinamikus programozással kell megoldani, ami egy 2000x2000-es táblából(tömb-ből) áll, amit úgy töltünk fel, hogy az előző részproblémák eredményeit felhaszáljuk.
Ha vkinek van ötlete akkor azt szívessen várom!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen okostelefont vegyek?
- SSD kibeszélő
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EAFC 26
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- ELADÓ: 8GB SKHynix 2400MHz DDR4 SODIMM (laptop) memória (+gari/számlás)
- GAINWARD PYTHON III RTX 5070 12GB GDDR7! 3 VENTIS! GARANCIA/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)!
- MSI GF63 Thin 9SCX
- R2-d2 c3po STAR WARS (80cm x 100 cm) olajefstmény
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX5000 16GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS X670E R7 9800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB Lian Li O11 Dynamic EVO RGB 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (1év garancia)
- -65% Off Dobozos Új HP EliteBook 860 G10 i5-1355U 16 GB DDR5 1 TB SSD FHD+ több mint 2 év gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest