Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Modding és elektronikai kérdések
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Beelőzte az iparágat a HBM4 tömeggyártásával a Samsung
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egyreszt nekem nincs phd-m.
Masreszt nem ertem a fogalmakat amit hasznalsz, pedig lehet hogy jo a problema.
Primek: en me'g elso egyetemista eveim egyikeben irtam egy primek (lancolt(!)) listajaval, es tovabb nem cipelt maradekokkal dolgozo megoldast pascalban egy egyesuleti otletelgetesre (mondhatnam verseny de abbol nagyon kilogtam, ott valoban asm-mel tolta'k profik). ramdisk-en futtattak, es nekem az mar eleg volt hogy volt nalam lassabb program
Talan 1M-ig kellettek a primek, es az asm szita nyert, de a futasi ido nagy resze a kiiras miatti konverziora ment el.
Itt most a max. 64 bites uint-ek erdekelnek gondolom, mert a zarojelben meg a 2^64-1 darab prim ertheto ki.
Nagy szamoknal sztem wikipedia, Miller-Rabin, es az alabbi (masok altal mar kiszamolt) feltetel: if n < 18,446,744,073,709,551,616 = 2^64, it is enough to test a = 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29, 31, and 37.
Mondjuk lehet elvi szinten jobb nagyordos algo, de nem csak a szita nem fer el hanem barmi "csak" korabbi primeket ta'rolo megoldas, igy ez lenne az elso otletem (pontosabban a masodik, az elso hogy megkeresek egy letezo algot vagy programot ... ). Mondjuk persze ez is csak elmeleti, mert 8 byte per prim, azok lesznek vagy 10^15 darab korul igy exhas meg wolframalpha, 8ezer terrabyte jol saccolok? Ha adod a disk-et amire mentsem, irom a programot
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Router gondok
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- LEGO klub
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Modding és elektronikai kérdések
- Vedd szemügyre a Poco X8-akat!
- Érkezik a Huawei Band 11 és 11 Pro, mindent tudni az új karkötőkről
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- AKCIÓ! CSAK KIBONTOTT Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Talan 1M-ig kellettek a primek, es az asm szita nyert, de a futasi ido nagy resze a kiiras miatti konverziora ment el.