- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Publikus prezentációban árulkodott az érkező fejlesztésekről az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
opr
nagyúr
Ezt ugy szoktak, hogy business logicon belul siman minden std::string, aztan van egy fuggvenyed, ami a konkret -esetunkben "system(valami fajta string)" hivast vegzi. Na, ez a fuggveny van ugy deklaralva, hogy elfogadja a sima std::stringet, aztan van ket lehetoseged:
headerben ott a szignatura, hogy "inline const makeTheSystemCall(std::string&);"
a) a cpp fileban meg fuggvenytorzson belul mittomen #ifdef OS_WIN aztan #ifdef OS_LINUX, stb.
b) a cpp fileban harom kulon konkret fuggveny van #ifdef-be rakva, nyilvan mindig csak az "aktiv", ami eppen van. Tehat van harom kulon fuggveny a harom OS-re. Szerintem ez a megoldas sokkal tisztabb, En igy szoktam. Tipuskonverziok, ha mondjuk a win-esnek valamiert a wchar-os moka kell, akkor itt, fuggvenyen belul tortennek, business logic marad mindenhol sima std::string.Ha visual studiot hasznalsz, akkor minden tamogatott OS kap egy kulon konfiguraciot, amikhez mindhez tartozik egy props file, ahol definialod az OS_VALAMI makrot, meg ha kell, include directory-kat meg stb-ket.
Ez a modszer azert jo, mert karbantartani is konnyu, ha valami platformspecifikus eltorik, az nem a programot tori el, csak a platformot, tesztelni is konnyu es atlathato is. Termeszetesen a platformspecifikus include-ok is ifdef blokkokban vannak. Plusz nagyon szepen elkulonul a buniess logic, ami igy alapbol esszeru kereteken belul platformfuggetlen, meg a platformfuggo rendszerhivasok.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- LG UltraGear 45GR95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0,03ms / G-SYNC / FreeSync! BeszámítOK
- GTX 1070 8GB KFA2
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ryzen 5 PRO 8640HS 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- i7-3770 4x3.40 GHz CPU + Top ár!!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest