Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pelyib
tag
válasz
csurenzoo #169 üzenetére
A szervizt kell errol kerdezni, a biztosat ok fogjak megmondani.
Nekem amugy ez kb normalisnak tunik. Ha be van kapcsolva a folyamatos pulzus meres es az ertesitesek akkor kb ennyit birt nekem az elejen (elso generacios, nem az M2).
Attol, hogy nem hordod ezek meg futnak es probalgatja folyamatosan ami meriti.
-
csurenzoo
aktív tag
Még nincs 1 éve, hogy megvan a Vantage-m. Az elmúlt 3-4 hétben vettem észre, hogy nagyon merül az akksim.
Feltöltöttem vasárnap, 1 hétig nem használtam, mert kimaradt egy hét betegség miatt, és 10%-ra merült a semmitől az óra.
Ezt még garanciában cserélhetik ?
Még factory reseten gondolkodom, hátha segít.... -
Dr.NX
addikt
A hazai 75 ezres ár eléggé jó vétellé teszi, nem lesz sok értelme Vantage M2-t vagy Ignite 2-t venni.
https://www.polar.com/en/products/compare?product1=100319&product2=100316&product3=102063 -
Dr.NX
addikt
Polar Pacer és Pacer Pro futóórák
200 és 300 EUR ár
DC Rainmaker review -
csurenzoo
aktív tag
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem, hogyha manuálisan nyomok egy új lapot, akkor az előző lapnak kis ideig kiírja az összesített adatait: ezen lehet változtatni, hogy milyen adatot mutasson ? -
FnéKrisztina
friss újonc
Sziasztok, vantage m órám van, a m400-nál megszoktam, hogy az intervallos edzéseknél rögtön mutatja, hogy mennyi alatt tettem meg pl 100 m - 28 mp, de az vantagenál rögtön a következő részt (pihit) mutatja, az időt nem. Be lehet ezt állítani valahol. Az egész km-nél mutatja, hogy mennyi alatt futottam, ami jó, de az intervalloknál is szeretném látni. Remélem valaki tud segíteni.
-
Zozo0525
őstag
Köszi akkor maradok én is a Glonass-l. párszor akkor futkározok a városban és meglátjuk javul-e a pontosság?
-
Zozo0525
őstag
Azta! ezt nem is tudtam. 2 hetes kb 10 futás van benne 1akkor futok párat a városban akkor talán jó lehet.
Nagyon köszi.
Ti sima glonas vagy galileo műholdon használjátok? -
bociusz
aktív tag
válasz
Zozo0525 #156 üzenetére
Mennyire új az óra? A hivatalos leírás szerint a legutóbbi 20 olyan futás alatt kalibrálódik be a GPS, ahol legalább 15 percig legalább 7 km/h sebességgel futsz viszonylag sík terepen. Azt mondjuk el tudom képzeln, hogy a körpályán nem működik jól a kalibráció, lehet hogy pár "egyenesebb" futást is be kell tervezni és akkor megjavul majd.
-
Zozo0525
őstag
Szép reggelt.
A polar vantage M2 GPS problémám van egy pályán szoktam futni. előtte suunto meg garmin órákkal. a távolság azokkal. 1020 körül van ennél 960 körül. ez belefér a hibahatárba vagy mit lehet tennem? (felfestés alapján is 1020 körül van a pálya) állítgattam a galileo majd vissza a glonas de nem igazán változott.
Van valami ötletetek? (POD...? ha igen mit Stryd kicsit drága)
köszi előre is -
Zozo0525
őstag
Köszönöm akkor
Igy van jó ötlet. Kérdés a topicgazda mit szól hozzá -
Zozo0525
őstag
Sziasztok.
Ma szereztem egy új vantage M2-t az is itt van a topicba vagy van neki más fóruma? -
pelyib
tag
Sajnos a megoldast nem tudom, de en ezeket probalnam vegig hibakereses / kizaras vegett:
- ugyan az a sz.gep de masik USB port (esetleg egy uj, ideiglenes felhasznalo a sz.gepen es ott telepiteni / loginolni a Flow-ba)
- masik sz.gep
- esetleg hozzajuk besetalni: https://www.mypolar.hu/elerhetosegAzt probaltad mar h az oran inditasz egy "Pair and sync"-t es ugy parositani a telefonnal?
Szivesen kolcsonadnam az enyem, de mar egy ideje nem Budapesten elek
-
zoknee
csendes tag
Szia! A kábel tölti, de Flow sync nem.látja, és az eszközkezelőben sem lászik. Másik polar órával gond nélkül megy.
Telefonon ha Bluetooth menüben keresem, ott látszik, de a Flowból nem. Az órát ha nézem, még írja, hogy a korábbi tulaj beállításai vannak benne. Így elvileg az óra csak az ő Flow profiljához csatlakozik.
Resetelni meg csak kábellel lehet, ami nem működik. -
zoknee
csendes tag
Sziasztok! Vettem mai nap egy használt Vantage M-et. A volt tulaj sajnos nem resetelte előtte az órát. Azóta a webes felületen kitörölte a profilja alól, de nyilván az óra még ezt nem tudja. Viszont az USB kábel valószínűleg rossz, nem látja a számítógép, így nem lehet Factory resetet csinálni rajta. Nem akarok rögtön egy kábelt venni, van valaki esetleg Óbudán, aki 15 perc erejéig tudna egy kábellel segíteni? Hogy kiderüljön hogy az óra vagy a kábel a rossz.
-
bonyboy
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy Polar m430-as órát.Olyan problémába ütköztem, hogy a telefonommal ( Huaweai p30pro) párositva van-meg is jelenik az órán a telefon neve-viszont ha a programjához akarok kapcsolodni vagy szinkronizálni azt írja hogy nincs párositott eszköz.Ezt hogyan lehetne orvosolni?
Köszönöm elöre is a segitséget! -
matkov
friss újonc
Szia!
Mukodik. Mobilos appjaban tudod szabalyozni melyik applikacionak a notificationjeit akarod az oran is latni
Ezzel kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Sajnos nekem semmi értesítés nem jön át a Vantage M-re. Már mindenhol beállítottam ON-ra, de továbbra is semmi. A Flow már frissítette az órát a legfrissebbre. Mit próbálhatnék még, mit tanácsoltok?
Köszi! -
furaksz
újonc
Köszönöm a megoldásokat.MEGOLDÓDOTT.Az előző tulaj nem lépett ki megfelelően.
-
furaksz
újonc
Ja igen a telefon Samsung Note 10+ android 11
-
furaksz
újonc
Üdv mindenkinek.
Segítséget szeretnék kérni.Vettem egy Vantage M-et használtan.Nem tudom szinkronizálni.Polar Flow ban számítogéppel próbáltam szinkronizált is Polar Flow Syc el.Látom is az edzéseket az órán de a fiókba nem kerülnek be az adatok.Továbbá mobillal sem megy a szinkronizálás.Bluetooth keresés megtalája ugyan az órát,de azt írja ,hogy applikáció szükséges.A Polar Flow 5 x letöröltem újra letöltöttem,minden engedélyt megadtam.Telefont is újra indítottam.Alkalmazásból sem találja meg az óra a telefont.Mindjárt feladom.2 napja szórakozok vele. -
AlphaZulu
csendes tag
Sziasztok!
Valaki használja Polar H10-es övvel?
Szeretném kiküszöbölni a csuklómérés problémáit és lenne 1-2 kérdésem. -
Brenka0202
újonc
válasz
Brenka0202 #132 üzenetére
Felkerestem őket, nagyon segítőkészek voltak. Csinálnom kellett egy factory reset-et, de semmi sem változott. Átirányítottak oda, ahol vettem. Épp most vettem fel velük a kapcsolatot.
-
ronin6_73
csendes tag
Hello Frenk
Olvastam segítségre van szükséged, edzőként dolgozok ha tudok valamiben (teljesítményfokozásban vagy a szuper kompenzáció elérésében, sportforma kialakításában) akkor üzenj rám.
Nem feltétlen a futkorászás hozza meg a kardiovaszkuláris rendszer fejlődését..........
Szuper kompenzáció csak akkor érvényesül ha valaki ismeri, felismeri a számokban az egyensúly megtalálását. Milyen erősségű edzés után mekkora pihenő kell.
Minden edzés egy stressz a szervezetnek amit az idegrendszer dolgoz fel alvás során, izmok ekkor regenerálódnak és az idegrendszer adaptálódik............Első és legfontosabb a kiinduló állapot felmérése : milyen a jelenlegi állóképességi szinted. Ezt sokféle tesztel lehet lemérni submaximális és maximális tesztel. Attól függ milyen jó
állapotban vagy azaz mit bírsz, milyen régóta futsz ? (Eurofit 2000 vagy Cooper, vagy esetleg RUffier)
Ezután érdemes belőni az edzési zónáidat, amit az óra a korod alapján állít be majd később az edzések során elért VO2 max -od alapján, amit a RUnning Indexből számol.
Majd a regeneráció ANS (autonomic nervous system) azaz a vegetatív idegrendszer állapota (patraszimpatikus és szimpatikus) -
Brenka0202
újonc
Köszönöm, megpróbálom!
-
bociusz
aktív tag
válasz
Brenka0202 #130 üzenetére
Passz, szerencsére nekem sosem volt ilyen problémám. Próbáld meg esetleg a Polar Support-ot.
-
Brenka0202
újonc
KB 1 órán keresztül feküdtem
10x próbáltam kB, de nem akarja.
Ne máraz előzőt is azért cseréltem le erre. Küldjem vissza, vagy mi a teendő?
-
bociusz
aktív tag
válasz
Brenka0202 #128 üzenetére
Pántod nincs esetleg? A tesztet mindig azzal csinálom.
Sajnos az optikai pulzusmérés nem túl precíz, többnyire csak mozdulatlan helyzetben (alvás, asztalnál ülés) mér jól. Ha felszaladok a harmadikra, azt már nem szokta tudni lekövetni.
Viszont ha nyugalmi helyzetben se tud mérni sehol a karodon, akkor lehet, hogy valamilyen hardverhiba okozza. -
bociusz
aktív tag
válasz
Brenka0202 #126 üzenetére
Szia! A leírás alapján az ANS kalkulációhoz a folyamatos pulzusmérésnek bekapcsolva kell lennie és legalább 3 éjszakára szükség van, hogy az alapszintet be tudja lőni.
A VO2Max becsléshez egy Fitness Testet kell csinálni, úgy próbáltad?
-
Brenka0202
újonc
Sziasztok!
A vantage m nem méri az ANS-t, tud valaki infót miért? Ja, és a vo max-ot sem, akárhova teszem a karomon, -szorosabbra, lazabbra húzom a szíjat, akkor sem. Köszi -
bociusz
aktív tag
Szia, én is Vantage V-t használok tavaly augusztus óta. DC Rainmaker review-ját érdemes elolvasni, nagyon alaposan kivesézi az óra funkcióit. Az alapvető edzéskövetésen felül nekem a Training Load Pro és Nightly Recharge funkciók bizonyultak a leghasznosabbnak, előbbi az edzés/regeneráció egyensúly beállításában segít, utóbbi a helyes alvási szokások kialakításában, ill. az edzések hozzáigazításában (elégtelen alvás után kevésbé terhelhető a szervezet). Mindkettőnek kell egy kis idő, hogy "rádtanuljon", de ha beállt, akkor onnantól kezdve nagyon hasznosak.
Használd egészséggel! -
Frenk
aktív tag
Sziasztok!
A Polar RC3 "elhalálozott" - töltést már nem vesz fel és nem is lehet bekapcsolni. Tehát időszerű volt a leváltásán gondolkodnom. (addig is a 720i-t használom futáshoz)
A "BlackFriday" az Euronics-nál elhozta a megoldást - 76e. Ft-ért sikerült egy Vantage V-t vásárolnom. Eddig a Vantage M volt a kiszemelt de a 70e Ft-os ár visszatartott - kicsit túlárazottnak tartottam és vártam. Gondolom a Vantage V "ennyiért" nem volt egy rossz megoldás. Néztem más gyártók óráit is de úgy érzem ez az ár most "verhetetlen" volt.
Viszont az óra tudásához fel kel "nőnöm". Érdeklődöm, hogy hol lehet hasznos infókat begyűjteni az óra használatához, hogy kimaxoljam a teljesítményt?
(Idáig minden nap futottam - terepen - 10-15 km-es távot. Sajnos januárban elülső térdszalag pótló műtétem volt és most vagyok a rehab fázisban. Nyár közepétől kezdtem újra futni "tanulni". Tehát most indulok "újra".)
Segítségeteket előre is köszönöm. -
AlphaZulu
csendes tag
válasz
kozmer.balin #115 üzenetére
Szia! Nálam is egyre gyakrabban fordul elő ez az eset.
Én izzadásra gyanakszom, nálam akkor jelentkezik.
Kis isdő múlva visszatalál a helyes pulzusra.
Én a pánton gondolkodom, az a tuti. -
anrb
aktív tag
válasz
kozmer.balin #120 üzenetére
Kérdésedre nem tudom a választ. Mellkaspánt (karpánt) nem jöhet szóba?
-
kozmer.balin
csendes tag
Firmware stimmel. Újraindítani még nem próbáltam, de majd megpróbálom, hátha segít. Lazaság biztos nem, mindig jól behúzom edzés előtt. Izzadtságra már én is gondoltam, de akkor az nem okozott volna problémát az m430-nál is? Lehetséges, hogy a vantage szenzora érzékenyebb rá?
-
anrb
aktív tag
válasz
kozmer.balin #118 üzenetére
A "Precision Prime" csuklós mérés szerintem sem lett jobb a korábbi 6 zöld LED-es szenzornál. Párszor már viseltem egyszerre a Vantage M-et és az M430-at, bár főleg a track miatt.
Az 5.1.8-as firmware van az órán, illletve újraindítottad már tesztelés előtt? Izzadtság vagy a lazaság nem okozhatja az anomáliát? -
kozmer.balin
csendes tag
Csuklós mérést. Tudom, hogy az nem teljesen pontos. Nekem ez főleg azért fura, mert az m430-cal soha nem volt ilyen problémám, ez meg elég gyakran csinálja. Szerintem az óra jól van a csuklómon. Nem tudom semmivel összehasonlítani, de tudom, hogy ha egyenletes tempót futok, akkor nem eshet le így a pulzusom. Vagy maradnia kéne kB. ugyanott, esetleg emelkednie, ahogy fáradok. Jó pár éve futok már, most kB. heti 70-80km-t. Az m430-at 3 évig használtam. Az volt az első pulzusmérős órám, és nem emlékszem, hogy lett volna ilyen gond vele. Így néz ki, amikor éppen jól mér. A végén az utolsó 4 km-en növeltem a tempót, azért magasabb a pulzus is.
-
pelyib
tag
válasz
kozmer.balin #115 üzenetére
Csuklos merest hasznalsz vagy pulzusmero ovet? Ha csuklon mersz, akkor eleg szoros, jo helyen van? Rendesen felfekszik az ora?
Néha jóval alacsonyabbat mér a valós értéknél.
Mivel, hogyan hasonlitottad ossze?Amugy a grafikon alapjan nem mondanam,hogy rossz. (bar teny, h neha nekem is meghulyul, de en inkabb az atlagot nezem)
(nem tudom mennyire vagy tapasztalt miota sportolsz, hasznalsz orat, szoval lehet ezeket mind tudtad mar)
-
kozmer.balin
csendes tag
Hello!
KB. 1 hónapja használok egy vantage m-et. A pulzusmérés elég gyakran rosszul működik. Néha jóval alacsonyabbat mér a valós értéknél. A képen egy nagyjából egyenletes tempójú futás van. Az m430-cal soha nem volt ilyen problémám. Ez mennyire normális? Szerintetek mit kéne csinálnom? Próbáljam meg reklamálni? -
nababika
aktív tag
Igen megvan. megjelent vegre az oran a szenzor. Az ov meg valaoban megy magatol, regen kulon be kellett allitani, mit hasznaljon. Koszonom azert.
-
nababika
aktív tag
Sziasztok. Van egy H7 ovem es egy bluetooth stride szenzorom ami kompatibilis a Vantage M-el. Sikerult is parositani, de nem tudom hol kell beallitani, hogy ezeket hasznalja futas kozben. Persze csak a futopadon hasznalnam a stride szenzort de a sport profiloknal nem talalom a beallitasi lehetoseget. pedig ugy emlekszem ott kellene beallitani, mit hasznaljon a mereshez. Egy polar M400-al hasznaltam oket de az mar reg volt es nem emlekszem, hogy csinaltam.
-
anrb
aktív tag
válasz
Zolcsi007 #109 üzenetére
Szia! A V800 egy igazán jól sikerült darab és ez még szerelhető (javítható). Én nem cserélném le. Ugyan nem triviális az akkucsere, de lehet, hogy majd lassan ez is időszerű lesz.
Nem írtad, milyen pántod van (sima BT vagy GymLink-es, pl. H10). Flight Mode-ban nem szabad, hogy merítse az óra HR monitor elemét.
Amúgy hamarosan bemutatják a Vantage V2-őt. Érdemes lenne megvárnod, hátha megtetszik. -
Zolcsi007
friss újonc
Szia!
V800-at cserélném ha van mire? Vélemény?
Az a gondom vele, hogy ha nincs maxon az aksija akkor össze vissza ugrál a pulzus érték. Az elem is gyorsan merül a pántban, pedig mindig leveszem róla és nem egymás mellett tartom, hogy ne “kommunikáljanak” egymással. Az elem csere kábé havi egy ami nagyon sok szerintem.
üdv!
-
anrb
aktív tag
Szia! Ha valami bug folytán reset-elődik az óra (pl. egy elfuserált firmware frissítéssel), akkor a leírás szerinti setup alapján kell eljárni, mintha most állítanád be először. Annyi a különbség, hogy register helyett login-t kell választani és a meglévő Polar Flow account-oddal kell belépni. Ekkor a Flow-ban tárolt eszköz konfiguráció visszamászik az órára. A Flow-ban megtalálod az utolsó sikeres szinkronizáció előtti edzéseidet és egyéb adataidat. Egy új beüzemelésnél tehát max. az órán nem lesznak rajta az infók, de a webes Flow-ban meg tudod nézni.
-
Zsozsik
friss újonc
Sziasztok. Van egy Vantage M órám. Nagyon meg vagyok elégedve vele, csak csináltam egy hülyeséget. Hátha valaki tud segíteni. Valamelyik este le akartam tölteni a számítógépre, valami történt, elment minden. Véletlenül megnyomtam a frissítést, aztán minden kitörlődött az óráról. Újra kellett mindent elölről kezdjek, az óra üres lett, edzések, minden elment. A számítógép úgy
veszi, mintha új óra lenne. Kérdésem, hogyan tudnám visszahozni, hogy legalább a régi regisztrációmhoz, adataimat folytassa, ne kelljen újra regisztráljak és újra kezdjek mindent elölről. Köszi -
Köszönöm szépen a tapasztalatokat. Én rossz alvó vagyok így ha rezeg a kezemen simán felébredek rá. Amíg n haltak meg a Xiaomi óráim(pace;stratos 3) addig mindig így keltem. Én is az M-en gondolkozok hogy a szíjak jól legyenek hozzá. Amivel többet tud a V amire nincs is nagyon szükségem, meg a szíjak se jók. Mondjuk az árkülönbség se olyan vészes. 40-50e, de nekem is az M szimpibb. Ma írják majd meg a szövetségből melyiket mennyiért kapjuk meg és majd utána döntök.
-
pelyib
tag
tudjon ébreszteni
En sose hasznaltam, mindig telefon / gyerek / felesegem kelt. De tud ilyet csak en nem tudok rola nyilatkozni.figyelje az alvást minőségét
Aktivalni kell, de figyeli.jöjjenek meg az értesítések a telefonról
Mukodik. Mobilos appjaban tudod szabalyozni melyik applikacionak a notificationjeit akarod az oran is latni.tudjon vezeték mentesen szinkronizálni
Tud, mukodik, nincs vele gond.Nyilván minél tovább bírja az aksija.
Nem birja hetekig, de nem is egy nap. 3-4 naponta fel-1 orat toltore rakni nem veszelyes. Nekem ez a rutinom.Hasonloan hasznalok egy M-t mint ahogy szeretned. A folyamatos aktivitas meres + pulzus is be van nalam kapcsolva.
-
Sziasztok
Gondolkozok hogy veszek egy Vantage M, vagy V órát.
Amire szeretném használni:
Heti 2-3 edzés +1,max 2 foci meccs (Jv. asszisztensként)
És minden napi órának is használnám.
Fontos hogy tudjon ébreszteni figyelje az alvást minőségét, jöjjenek meg az értesítések a telefonról, tudjon vezeték mentesen szinkronizálni. Nyilván minél tovább bírja az aksija. (tényleg ilyen használat mellet melyik miz bír?)
Kb ennyi a fontos.
Mondjuk van még egy csomó gyors csatis 22 mm-es szíjam (bőr, szilikon)
Tanácsokat előre is köszönöm. -
Zozo0525
őstag
nincs valakinek egy eladó garanciális vantage? :-)
-
AlphaZulu
csendes tag
válasz
dzsudi20 #100 üzenetére
Szia!
Én az M200-asomat Vantage M-re cseréltem és nagyon bevált!
2-3 naponta futok 1 órát és ezzel a használattal nagyon sokáig bírja az óra.
A gps jelelt pillanatok alatt megtalálja (nem úgy mint az M200-as).
Jó, hogy nem kell váltogatnom a nézetét, mert egy oldalon 4 információt is meg tud jeleníteni.Én sem vagyok egy élsportoló, de minden igényemet kielégíti az óra.
A cardio load status is nagyon hasznos (érdemes rá figyelni)
Még mindig találok új funkciót rajta ami sportolás közben sokat segít.
Amióta meg van, még nem vettem le a karomról (csak a szíj feszességét állítom, ha megyek futni).Ha kérdésed van, írj privátban nyugodtan.
-
dzsudi20
friss újonc
Sziasztok!
Egy M200-as órám van és nagyon szeretnék egy új órát venni.
Az aksi nagyon röviden bírja és sajnos ezt nem vettem figyelembe az elején.
Kicsit tudatosabban szeretnék edzeni, valamint hosszabbakat.
Esetleg van tapasztalat vagy tanács, hogy az Ignite vagy a Vantage M lenne megfelelőbb?! (Teljesen amatőr sportoló vagyok, heti 3 edzés volt eddig, főleg futás (10-20kmk).)
Idegesít, hogy a GPSre akár 10-15 percet is várnom kell, hogy megtaláljon.
Előre is köszönöm! -
AlphaZulu
csendes tag
Úgy látom, hogy egyre barátibb az ára (Vantage M 78.000 Ft a Polar-nál).
Eddig a Garmin Forerunner 245 lett volna a vetélytárs, de az 100eFt-os árnál leragadt, így olcsóbb beruházás a polar.Jelenleg egy Polra M200-ast használok, de szerintem is jó választás lenne egy Vantage M.
-
pelyib
tag
válasz
AlphaZulu #96 üzenetére
Lassan másfél év használat után is minden nap jól esik felvenni. Csak egyszerűen teszi a dolgát.
Ha edzést indítok akkor megtalálja a GPSt és működik. Tényleg semmi panasz. Kijelzőn egy karc se, pedig kapott bőven.
A szíj lefogó izéje (tudja a franc a nevét) szakadt el, de volt itthon másik órához való, azzal elvagyunk fél éve.
Tartom, hogy nekem tökéletes vétel volt.
Plusz jó pont a gyártónak, hogy a frissítések nem rontottak rajta. -
m.fery
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg van valakinek infoja arról, hogy lesz e magyarítás az órához és az alkalmazásokhoz?
Nagyon szemezek a vintage m-el, de az angolom szegényes. Nem tudom, tudásban és kinézetben a garmin melyik típusa az ellenfele?
A mypolar oldalon most 74000-re leakciózták így garmin ebben az árban nem tudom tudna e ennyit? Futáshoz és kerékpározáshoz kellene. A polar optikai szenzora nagyon tetszik és szerintem még nincs teljesen kiaknázva. Mellkaspántot nem szeretnék.
Köszi a segítséget -
Lazinger
friss újonc
Hello,
Kihasználtalansgá miatt megválnék fekete Vantage V órámtól. Kijelzőn fólia van, de egyébként is karcmentes. Pluszban egy narancs szíj (nem eredeti) is van hozzá. -
titetoyz
tag
Valakit nem érdekel egy Vantage V? Megvalnek az enyemtol.
-
-
Jelenleg egy Polar M430-at használok. Az ok amiért fontos lenne nekem az ANT+ az az, hogy szeretném kerékpározás közben magam előtt vagy telefonon, vagy computeren látni az éppen aktuális pulzusomat, nem pedig állandóan az órát nézni. Van mellkaspántom is, igaz nem H10, hanem H6, de ez végülis mindegy. Pont a mellkaspánt használatát szeretném mellőzni, mert számomra macera, nem kényelmes. Egyszerűbb megoldást keresnék, ezért gondoltam, hogy keresek egy olyan órát (nem tudom van-e ilyen?!) ami mindenféle kiegészítő nélkül tudja ezt. De akkor marad az OH1, az még mindig jobb megoldásnak tűnik nekem, mint a mellkaspánt.
-
Zozo0525
őstag
Pontosan, ha ANT kompatibilis cuccot keresel akkor jobban jársz H10 ővel ahogy anrb írja
-
anrb
aktív tag
Az ora szoftveresen jelenleg csak a BT protokollt tamogatja, az ANT+ protokollt nem. A hardver fel van ra keszitve, de kereskedelmi dontes, hogy nem toljak a Garmin szekeret.
Amugy nem ertem a kerdest, mert az ora termeszetesen tarolja az adatokat es lehet is szinkronizalni a Flow-val, onnan meg egy csomo kulso szolgaltatasba, vagy lementeni file-ba. Ha van bringas szamitogeped vagy kedvenc telefonos alkalmazasod, akkor miert nem mellkaspantot keresel? A Polar H10 es OH1 pulzusmero pantok egyebkent egyszerre tamogatjak a BT es ANT+ protokollokat, azaz ki tudjak kuldeni tobb eszkozre a pulzus erteket. -
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy a Vantage M óra képes/ e valós idejű pulzus szám továbbításra telefonos alkalmazásba, vagy kerékpáros kompjúterbe, mint pl. egy mellkaspánt? Röviden tudja-e az ant+ funkciót?
-
anrb
aktív tag
válasz
larsbalazs #82 üzenetére
Pont erről írtam (AutoLap alapértelmezetten km-enként van).
-
Zozo0525
őstag
Mondjuk az utóbbi 3 hetben nem nagyon tudtam kipróbálni. Sajnos csak 2 alkalommal tudtam futni sok a meló.... Remelem megjavul az órád, ird meg mire mentél a frissítéssel.
-
larsbalazs
újonc
Nálam sajnos többször is, de csak futás trackelésekor. Mindig kerek km után indult újra, volt, hogy 3km után de 5 és 7 után is csinálta már. Más activitynél (squash, other indoor, úszás) nem csinált ilyet.
Elég idegesítő dolog, csináltam hard resetet is, utána is előfordult.
A 4.1.1-et ma tettem csak fel, remélem megoldja a problémát. -
Zozo0525
őstag
Nalam nem fagyott le.
-
Zozo0525
őstag
-
Zozo0525
őstag
Most jött egy komolyabb update :-) pár dolgot beletettek
-
anrb
aktív tag
Nem, nem lehet. Már az előző generációs termékeket (2014-2016) sem lehetett. Ez egy tendencia a környezetvédelem és a pénztárcánk érdekében, más gyártóknál is (Garmin szerencsére kivétel ebből a szempontból, ott meg van más baj
).
Az autóknál is be kellene vezetni ezt a funkciót, hogy járó motorral kelljen parkolni.Annyit még láttam, hogy a kezdeti beállításnál, ha sokáig nem használod az órát, mintha kikapcsolna. De ezt a "standby" funkciót nem éred el menet közben. Gondolom, szándékosan... Hordani és vigyázni kell rá, hogy ne csapd sehova.
-
raocsni
friss újonc
Sziasztok, vantage m órát ki lehet kapcsolni valahogy? (Nem találtam infót róla sehol) ha nem használom akkor jó lenne kikapcsolni és nem várni amíg lemerül..
-
anrb
aktív tag
A Polar dilettantizmusa és hiányos szoftverfejlesztési kapacitása miatt a Polar Beat-et kell még használni a H10-zel úszáshoz. Más gyártók meg tudták oldani, hogy az óra végezze a szinkronizálást. Még idén két nagyobb szoftverfrissítést adnak ki a Vantage-re, talán foglalkoznak ezzel is. De szerintem nem érdemes a V800-ról váltanod, több szempontból visszalépés lenne. Volt Vantage V-m és M-em is. Meg kell őrizni a V800-at (ahogy az Ambit 3-at is :), egy ideig nem fognak ilyen jó cuccokat gyártani.
Gymlink-es (5kHz) órát nem fogsz találni, régebbi szabvány. Már csak az A300 és a V800 támogatott.
-
Fuxsanyi
csendes tag
Had idézzek anrb Kolléga válaszából:
"Megoldás:
...Hátrány: úszás közben nincs infód, nincs zóna riasztás..."Persze ott az optika, de:
"2. Optikai pulzusmérő használata órán: Hátrány: nem a legpontosabb mérés"És ennek a hiánya visszalépésnek tűnik a V800-hoz képest, márpedig az ember előre szeret inkább lépni, ha kiad egy rahedli pénzt egy újabb eszközre.
Viszont ha már. A H10 az órára is rá tudja tölteni a mért és tárolt adatokat? Nem csak a remek Polar Beat alkalmazással szinkronizál?
-
anrb
aktív tag
Szia! A Polar V800-nak az új órákkal szemben van 5kHz-es rádiója is, ami lehetővé teszi az analóg kódolt jelátvitelt. Ez többek között működik vízben is, amit a Polar H7 és H10-es övek támogatnak. Ez a technológia sajnos az új órákban nincs meg. A BT és ANT+ rádiója (2.4GHz) a vízben nem működik (pár centi a hatótávolság), ezért a sima mellkaspántok nem használhatók úszásnál.
Megoldás:
1. Háttértáras BT/ANT+ pánt (Suunto Smart Sensor, Polar H10, OH1), ami akkor szinkronizál, ha víz felett van. Hátrány: úszás közben nincs infód, nincs zóna riasztás
2. Optikai pulzusmérő használata órán: 6 LED-es Polar (M600, M430, OH1), 9+1 LED-es Polar (Precision Prime = Vantage M/V, Ignite), Garmin Elevate V3 (2019-es modellek), újabb Valencell (új Suunto-k)
Hátrány: nem a legpontosabb mérés
3. Form Goggles + Polar OH1+ (HUD az úszószemüvegen!)
https://www.auganix.org/form-augmented-reality-swim-goggles-to-support-polar-oh1-and-oh1-heart-rate-technology/ -
Fuxsanyi
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon érdekel a Vantage V, főleg mert mostanában eléggé lement az ára, pontosabban mindenféle akciók vannak a Zergénél és a Polar shopban is.
De azt olvastam, hogy úszásnál nem jó a pulzusmérése. Ha jól tudom, úszáskor nem tud a H10-zel kommunikálni, csak az optikai mérőt használja
Ha van Nektek erről tapasztalatotok, legyetek szívesek osszátok meg!
Köszi!
Fs
-
Pali33
kezdő
Sokáig a Suunto Spartan Baro volt a kedvencem, de elég sokat olvasgattam, és rájöttem, hogy annyi pénzért azért vannak hiányosságai. A Suunto 9-al összehasonlítva úgy tűnt, hogy az egyértelműen jobb óra.
Úgyhogy jó egy hete megvettem a Suunto 9 Baro Black-et mellkaspánttal akciósan, 2 év magyar garanciával, és úgy érzem, jó döntés volt, és bölcs is egyben, mivel sejtettem, hogy a csuklós pulzusmérés nem lesz számomra elég jó. Azzal volnék elégedett, ha úgy mérné csuklón a pulzust, ahogy pánttal méri, pánttal meg még egy nagyságrenddel pontosabban, de ez csak az én maximalizmusom jele.
A boltban megszaglásztam többféle órát is, elsősorban Garmin Fenix Plust mutatott az eladó, aminek az ára már 2-essel kezdődik mellkaspánt nélkül. Baromi igényes, minőségi, masszív órák azok is, de nem az én világom. 5 gomb, nincs érintőképernyő, számomra áttekinthetetlen a menürendszere, és a grafikája sem tetszik a Garminnak, az ára pedig horror. -
proci985
MODERÁTOR
-
anrb
aktív tag
Ha már Suunto, akkor nem mondom a Garmin Fenix 5 Plus családot, a méregdrága Marq Expedition-t és a műanyag Forerunner 935/945-öt. Ha nem sürgős és nem ragaszkodsz a magyar garanciához, akkor érdemes várnod. Közeleg a Black Friday és idén is volt 45%-os gyári akció a Suunto-nál a Spartan modellekre. A Spartan Baro 350 EUR-ért (Amazon) jelenleg szerintem jó vétel.
-
Pali33
kezdő
Köszi az infókat!
Közben olvasgattam a teszteket, és rájöttem, hogy mivel szinte csak hegyen futok, és a túrázást is tervezem, jó ha van pontos magasságmérés. Mellkaspántot is veszek majd, de általában csuklón mérném a pulzust, mert úgy kényelmesebb, és néha csinálnék egy kontrolfutást. Polar 430-al kezdtem az ismerkedést, de hamar kiszerettem belőle, mert olyan órát szeretnék, ami szép is, nem csak jó. Lehorgonyoztam a Suunto márkánál, az ő barométeres órái közül lesz valamelyik. Spartan Baro vagy Suunto 9 Baro. Vagy ha valaki mond egy jobbat olcsóbban! -
anrb
aktív tag
Szerintem bármelyik ismert gyártó új modellje megfelel pulzusméréshez (pl. Polar 6 LED-es vagy Precision Prime, Garmin Elevate v3, Valencell alapú (Suunto)). Az optikai mérés működéséből adódóan egyik se fogja lereagálni a gyors változásokat, a mellkaspánt az etalon. Az optikai mérés pontosabb a karon (pl. Scosche Rythm 24, Polar OH1/+) vagy halántékon (Polar OH1+). Ár/érték arányban szerintem futáshoz a Polar M430 (kifutó modell, 140 EUR) vagy a Garmin Forerunner 245 (300 EUR) a legjobb jelenleg.
-
Pali33
kezdő
Sziasztok!
Profi pulzusmérő órát szeretnék venni alapvetően futáshoz. Ami a legfontosabb, hogy csuklón mérje a pulzust pontosan. Mely órák a legjobbak ebben?
Elsőre a Polar Vantage M-et néztem ki, ez árban még a lélektani határon belül van.
Hasonló árkategóriában szerintetek vannak ebben jobbak?
Az is fontos lenne, hogy km-enként írja ki mindig, hogy hány perces km volt...
Szerintetek a Polar vagy a Garmin jobb a csuklón mérő órákban? Esetleg más? -
eddie1978
senior tag
Szerintem szomorú, hogy nagyon sok elektronikai terméknél a vásárló a tesztelő. A verseny miatt jönnek ki évente-fél évente a termékek félkész állapotban. Szerintem felesleges. Csak a hulladék gyártás megy. Inkább teszteljék rendesen. Bár akkor meg nem elégedettek a részvényesek tulajdonosok ha nem növekszik a cég vég nélkül minden évben.
Kíváncsi leszek meddig húzza mondjuk jelen esetben a Polar. Két év alatt kalapálnak helyre egy órát. Addigra a jelen helyzetben el is avultatják.
Miért nem teszik open source alapon nyitottá a szoftvert?
Egy jó példa a SanDisk MP3 lejátszóm. Gyári firmware nagyon gagyi. Lassan indul, körülményes. Openbox mint a villám. Sőt egyik frissítéssel megduplázták a működési időt. Lehetne így is. -
anrb
aktív tag
válasz
eddie1978 #57 üzenetére
Én nem hiszek a csodákban. Ha a Polar nem teszi rendbe a Vantage-et, akkor szvsz lehúzhatja a rolót. Állítólag annó a V800-hoz is lassan jöttek ki a feature-ök. A Suunto a Spartannal ugyanezt az utat járta be, két évig tartott, amíg használhatóvá tették a firmware-t. Nem volt app (script) futtatás lehetősége, nem volt lépésszámlálás, az alvásmonitorozás még ma is béna, az üzemidő csökkent, nem volt androidos app. Többek között volt Spartan Sport-om is. A Suunto 9 majdnem ugyanaz, csak Sony chippel.
A Suunto sincs jobb helyzetben, most vásárolták fel a kínaiak. A Movescount-ot úgy nyugdíjazzák, hogy nem lesz új webes platform, csak mobil app. Az Ambit 1/2 és a korabeli órák papírnehezéknek lesznek jók, a BT képes Ambit3-nak meg csúnyán korlátozzák fél év múlva a képességeit, holott ma még árulják őket!
A Garminnak pedig még lesz 3-4 jó éve, aztán eltapossa az Apple, Samsung, Huami és a többiek.
Most olvastam DCR Garmin Forerunner 945 vs Polar Vantage V Titan teszt futásáról. Eddig tragikus a Titán ...
-
eddie1978
senior tag
válasz
ronin6_73 #55 üzenetére
A védőüveg alá ment be a víz ha jó olvasom. Ettől függetlenül, valami nagyon-nagyon mellé ment a Polar-nál.
A decemberi frissítéssel is ha addigra minden hibát kijavítanak sem eléggé csábító már. Ez is nonszensz. Félkész termék. Pedig nagyon rá voltam indulva. Szerintem lejjebb kell majd vinniük az árakat ha akarnak valamit a piacon amellett, hogy kijavítanak minden hibát. Lehetnek még csodák. -
anrb
aktív tag
válasz
ronin6_73 #55 üzenetére
Amellett, hogy sok dologban egyetértek veled, a sárga szíjas kép a szöveggel öngól. Nézd meg jobban, ki írta a választ.
A Suunto 9-nek más a célközönsége, mint egy Vantage vagy egy Forerunner órának. Városi közlekedésre is lehet használni pótos Ifát, csak nem praktikus.Sajnos ma már majdnem minden új óra ragasztott, és amint az akku meghal, GTK és mehet a kukába a 100e-200e forintos kütyü.
Ha esetleg jobb lesz az óra GPS pontossága a titán ház miatt, akkor szerintem megéri a felárat a sima V-hez képest.
-
ronin6_73
csendes tag
POLAR VANATGE TITANIUM
Megejelent Hurááááá !
Írtam róla egy pár sort blogomban : [link] -
eddie1978
senior tag
Egyetértek. Én nagyon rá voltam indulva a Vantage szériára. Amiatt amiket írsz, félkész szoftver, ezer év múlva érkező funkciók, miatt lemondtam róla. Az új Garminok nagyon erősek lettek funkciókban. Jelenleg úgy néz ki, hogy verhetetlenek. Ami még nekem nagyon fontos, az a WiFi/ANT+/BLE kommunikáció. Most Wahoo Elemnt Bolt óra van a bringán. Szuper dolog a WiFi-n keresztüli feltöltés. Nem kell telefonnal bohóckodni. Már az ajtóban csippan a telefonom ha nálam van, hogy feltöltve az edzés négy helyre. Én mindenképpen Garmint vennék. Most az Edge 530 a kiszemelt. Később esetleg egy karóra, 245 vagy 945. Edzőm is azt mondja, hogy egyértelműen Garmin.
Még egy: A Polar nagyon zárt ökoszisztéma. Import szinte nincs is. Útvonal is csak nehézkes vihető be a rendszerbe. A Wahoo-nál RideWithGPS vagy Komoot-ra szinkronizál. Szuper jó dolog ez is. Én a Komoot-ot használom. Megvettem a full térképet 10k-ért. Megtervezem és következő bekapcsoláskor WiFi-ről szinkronizál vagy kint terepen telefonról. Edzéstervnél is ha jól tudom csak pulzus zónák vannak csak, power vagy cadence nincs. Ez nem 100%, de nekem ez rémlik.
Nagyon nagy fannak kell lenni, hogy valaki Polart vegyen. Arra várni, hogy majd egyszer bekerül egy funkció én nem várnék.
-
anrb
aktív tag
Szia! Én kipróbáltam mindkettőt. Szerintem nem éri meg a V dupla áron, annak ellenére, hogy a full műanyag M számomra kicsit gagyi összhatást keltett (a csuklóból kiálló "henger" pedig mindenbe beleakad).
A Vantage V-n - feltehetőleg a fém váz miatt - rosszabb a műholdas vevő
pontossága (összehasonlítva a Vantage M-mel, a Suunto 9-cel, Coros Apex-szel és az újabb Garmin órákkal).Szerintem várj még a vásárlással, mert az órák még bugosak, hiányosak és az új roadmap is nevetséges (pl. Zone Lock fél év múlva lesz kész, manuális footpod kalibrálásról szó sincs). A Vantage funkcióinak nagy része elérhető a Polar Flow-n, bár téged ez az RC3 miatt nem érint.
100e forintért az új Garmin Forerunner 245 sokkal jobb vétel. Amúgy ma jelent meg a Vantage V Titán változata
-
-
szgaborsz
tag
Sziasztok,
Polar vintage v esetén be lehet állítani, hogy futáskor a kijelzőn ne az alapbeállításban szereplő sebességet mutassa, hanem azt, hogy hány perc alatt teszem meg az 1 kilométert?
Köszönöm a segítséget.
-
hunmyke
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, pár napja van meg a Vantage M és egy hibát tapasztaltam vele, hogy néha leszakad a telefonnal (Oneplus 3) a BT kapcsolat, jelzi is felül. Bármit csinálok nem szinkronizál. Viszont ha egy pillanatra a telefonon bekapcsolom a Tartózkodási helyet (GPS), akkor pár másodperc után már megy a szinkronizáció. Kikapcsolom a Tartózkodási helyet és működik, mintha mi sem történt volna.
Másnál is így működik?A pulzusmérő egyszer megszaladt 220bpm-t mért nyugalmi állapotban ami picit meredek, bár arra is gondoltam, hogy vizes volt a karom és megzavarta.
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy a "sportfunkciókat" előtérbe helyezve megéri e a többletköltséget (majdnem 2x-es ár) a Vantage V?
-
titetoyz
tag
Sziasztok!
Polar Vantage V felhasználókat keresek, nem tudom eldönteni, hogy az órám akksija rendben van-e.
Stanby módban, 24/7 hr off, smart notification off, mennyit merül egy nap alatt az órátok?
nálam ez úgy néz ki, hogy: 5-6 nap standby + 5-6óra GPS használat H10 pánttal
100%-> 40%, normális?
Köszi! -
lippije
tag
Szoktam gépről frissíteni az A-GPS adatokat. Közben végigolvastam egy halom külföldi fórumot, és bizony nagyon sokan panaszkodnak a Vantageok GPS képességére. Furcsa helyzet, mert pontosan ellenőrizni csak kimért körpályán lehetne, ott meg látványosan szenved az én M-em is, de jönnek a versenyek jövő héttől, majd ott megnézzük utcai körülmények között is a pontosságot.
-
lippije
tag
sziasztok! mivel az utóbbi pár futásom gyanús értékeket hozott távban, párszor elvittem egyszerre a vantage-t és egy m430-at kimért 400-as körpályára. a tapasztalat: az m430 általában egy picivel többet mért, a vantage ellenben 5km-enként kb. 200 méterrel kevesebbet a tényleges távon. ez a 15k-s edzésemen már 600 méter, ami szerintem túl van az elfogadható határon. a napokban csinálok még más pályán is tesztet, de ez elég durva, és külföldi fórumokat olvasva nem egyedi probléma.
-
Latitude
aktív tag
Folyamatos HR nem meríti vészesen
.
Viszont valamiért a az Androidos Polar Flow app-ba az alvás adatok nem kerülnek be, teljesen üres az egész. Vajon miért? Ugyan akkor a web-es felületen látszódik, hogy az óra felismerte, hogy éjszak aludtam. Ment a folyamatos pulzus mérés, láthatóak a pulzus adatok, és azt is felismerte az óra, hogy mikor keltem fel. Valamit nem állíthattam be jól az App-ba?
Köszönöm az ötleteket.
-
Latitude
aktív tag
A folyamatos pulzusmérés mennyire meríti?
Melkas pánt: szerintem érdemes kipróbálni egy Kalenji Bluetooth-os övvel egy Decathlonba, ha azzal lehet párosítani akkor az Ali-ról rendelhető övekkel is kompatibilisnek kell lennie. De ez csak egy tipp. -
Frenk
aktív tag
Sziasztok,
érdeklődöm, hogy H10 mellkasi jeladó helyettesítésére van "alternatív" - Aliexpress, ebay - megoldás mely működik is? (Vagy csak a H10 hajlandó "dolgozni" az órával? Amennyiben csak a H10, akkor van olyan webshop ahol "jóárasítva" lehet hozzájutni a jeladóhoz?)
-
pelyib
tag
Be tudod állítani hogy mettől meddig alszol és abban az időszakban nem mennek az értesítések az órára (meg kell nézzem, ha nagyon érdekel hogy ez ki-be kapcsolható-e, de szerintem nem). Ha manuálisan leállítod az alvó módot mert korabban keltél akkor újra jönnek .
Edzés alatti időre is ki lehet kapcsolni. -
Latitude
aktív tag
Sajnos még nem érkezett meg az órám ezért csak tippelek... De szerintem ha a polarflow-n keresztül lehet beállítani a beérkező üzeneteket, akkor a telefon repülő üzemmódba helyezésével nem fog semmilyen értesítés érkezni. De feltételezem hogy ugyan ez elérhető egy "ne zavarjank" módra történő átállítással. De majd kijavítanak azok akiknek van saját tapasztalatuk.
-
Engem régen zavart, amíg nem jött a Xiaomi Amazfitre egy olyan frissítés amivel be lehet állítani külön, azt hogy mikortól ne jöjjenek át az értesítések (auto airplane) és azt is hogy mikor ne legyen háttérvilágítás. (Auto backlight) Az alvást így is monitorozza, ha ezt egy 3x drágább nem tudja az vicces. 😀
-
Latitude
aktív tag
Sziasztok,
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha jól tudom akkor ennek az órának "always on" kijelzője van. Illetve képes alvás monitorozásra. Éjszaka ha kézmozdulatra bekapcsol a kijelzője az nem zavaró? Vagy ilyenkor a fényerővel kell "játszani"?Üdv
-
pelyib
tag
Ez a funkció még csak "jönni fog" állapotban van. Lap alján.
-
Frenk
aktív tag
Hello,
amennyiben a javítással bekerült (?) a "Polar Fitness Teszt" - akkor ha jól gondolom már van "VO2 max" érték is. A Polart tudom idézni: " Az OwnIndex eredmény hasonló a maximális oxigénfelvételhez (VO 2max
), melyet gyakran az aerob kapacitás mérésére használnak."Csak azért kérdezem mert gondolkodom egy VANTAGE M vásárlásán (egy Polar RC3 GPS-t váltana) de már megszoktam pl.: a Fitness Teszt - OwnIndex funkciót is.
-
hunmyke
aktív tag
-
pelyib
tag
Szabadon tudod konfigurálni a megjelenő adatokat. Teljesen magadra tudod szabni.
Itt van egy bemutató videó róla
A kijelző folyamatosan aktív, nem kapcsol le, és automatikusan kapcsol a háttérvilágítás ahogy emeled.Ha csak a futás a cél és másra nem kell akkor azért van olcsóbb megoldás is (nem lebeszélni akarlak).
-
hunmyke
aktív tag
Szia!
Lenne pár kérdésem, mivel gondolkodok egy gear s3 frontier -> Vangate M váltáson, utóbbi időben sokat futok, jóformán napi futás megvan.
Most egy Samsung Gear S3 Frontiert használok, nem mondanám túl pontosnak se a GPS-t se a pulzus mérését. Sokszor van úgy, hogy a futást befejezem, aztán pulzust nem bírja megmérni.GPS-t is sokszor inkább úgy használom, hogy a telefontól kapja az infót.
Ami még idegesít az S3-ason, hogy futás közben mindig kell nyomnom valamit, hogy megjelenjen a pulzusom, különben vagy AOD ment (óra) vagy kikapcsolt a kijelző.
Vantage M-nél folyamatosan van pulzus, táv és idő kijelzés?
Szóval nem kapcsol ki a kijelző meg hasonlók?Előre is köszönöm a választ!
-
pelyib
tag
Halál pontosan nem tudom, én heti 1-2x rakom töltőre ameddig fürdök (~1-2 órát van rajta). Így nekem nem szokott jelezni hogy le fog merülni.
Használat:
- folyamatos pulzusmérés
- 5-7 óra GPS / hét
- 10-15 óra mért edzés / hétPlusz most már a notification, ettől se merül jobban. De ez még friss, ennek még kell idő.
M400 sokkal gyorsabban merül. Az kb 5 óra GPS-t bír. -
Kérdés: Aki használja már régebb óta mennyi időt bír az óra egy töltéssel? ha nem edzel vele, csak az értesítések vannak gps és állandó pulzusmérés nélkül és ha edzel akkor mennyit bír?
-
lippije
tag
Sziasztok,
Felraktam én is a frissítést a vantage m-re, de semmiféle értesítést nem tudok kicsiholni belőle. Az órán bekapcsoltam a smart notification-t, a flow appban, ha rámegyek a notifications-re, csak annyi van, hogy "there are no notifications at this time" - mit kéne tennem, hogy működjön? (Mate 20 Pro a telefon)
Köszi!
-
ronin6_73
csendes tag
Hello !
Blogomban teszteltem és folyamatosan írom tapasztalataimat .......
https://janosfut.wordpress.com/2018/12/30/polar-vantage-m-teszt/ -
ronin6_73
csendes tag
Hello !
M400-ról váltva nem fogod látni azokat a hiányosságokat amik borzasztóan zavaróak ha V800-at használtál eddig .
Sorolom
Pozitívum(ok) 🙂Töltő ++++ – mágneses ez fényévekkel jobb mint bármelyik Polar óráé volt (V800 csipesz, M430)
Párosítás, szinkronizálás BT-on villámgyors (elődökhöz képest V800, M430)
Polar Sleep Plus – Alvásfigyelés 24 pulzusméréssel,
Training Load Pro (egy sokkal fejlettebb edzés inger elemző, viszont szerinten kicsit túllöttek a bonyolultságával, mert nem hiszem hogy ezt mindenkl érti, jómagam edzőként dolgozok, de értelmeznem kellett mire rájöttem mi, mit jelent. Hétköznapi user meg oda sem szagol ezeknek az adatoknak a közelébe sem)
Continuous Heart Rate (Folyamatos pulzusmérés)
Fehérben nagyon tetszetős darab (csak hölgyeknek)
Új desing (szögletes formáról áttért a Polar a kerek formára mint a többi gyártó)
Cserélhető szíj (kék, narancs, fehér)
Töltő – mágneses (fényévekkel jobb mint a V800-nak)
Újfajta edzés terheléses mérések, Training Load, Kardióterhelés, Érzékelt terhelés, Izomterhelés
Polar Flow oldal nagyon sok grafikon, adat elérhető az edzésünkről
Csuklós pulzus mérés optikai led-ekkel ez a többi márkához képest a legjobb technológia – bőrérzékelés (többféle színű leddel monitorozza a vér pulzálását)Negatívum(ok) 😦 – azok a dolgok, programok amik hiányoznak nagyon
Kinézet : lehetne egy kicsit markánsabb a szíj vastagsága
sok kihasználatlan terület a képernyőn (széles a káva)
barázdált, előre megrajzolt vonalak a káván (ez teljesen felesleges)
Csuklós pulzus mérés pontatlan optikai ledekkel (viszont a legjobb technikával)
megj :viszont ez pontatlan a mellkaspántos méréshez képest (teszteltem)
Nem tudja azokat a dolgokat amiket már elődei tudtak (V800, M430)
Fitnesz teszt,
Orthostatic teszt,
R_R teszt,
Jump teszt
VO2 max
hőmérő (bár ez csak a kezünkön mérte az aktuális fokot)
Back to Strat navigáció – előre telepített és vissza a kezdőponthoz
Okosóra funkció teljes hiánya 2018-ban ???!!!
bejövő hívások kezelése
email értesítések
messenger üzenetek, értesítések
FB értesítések
program frissítés értesítések
programok értesítéseRöviden ennyi, de persze ha frissítik és ezeket ki tudják javítani akkor más a vélemény, de úgy kiadni egy órát, hogy majd benne lesz szoftveresen ??? Mi van ?
Mivel multisport óraként hírdetik (99.990ft-ért legyne is az és ne csak egy Fitnesz óra) a legfontosabb, hogy bizonyos sportoknál pontosan mérjen.
Betettem egy képet a GPS pontosságának jelzésére, bemutatására.
Vízben medencében pontatlan a medence hosszban 50 méteres 51.5 métert mér ?!
Azt meg hogy csinálta ? Ha semmit nem mér akkor is kellene tudnia a mozgás, megfordulásból, hogy az előre beállított medencehossz vége (50, 33 méter)Nekem ezek nagyon furcsa dolgok.....
-
Én is gondolkozok egy ilyen órán. Most egy ezer éves RS 400-ast használok a meccsekre (labdarúgó játékvezető vagyok) a mindennapokban pedig egy Xiaomi amazfit watch-ot. Ez az óra ki tudná váltani az elképzelésem szerint mind a kettőt. (persze ha már mennek rajta az értesítések) A mellpántot simán megtalálja felismeri? Tud edzés körben lap-okat számolni? (Ez fontos mert úgy kell mérnünk az eredményeket, hogy bemelegítésnél elindítani és utána mindig lapot nyomni meccskezdés, szünet és második félidő előtt is)
Hirtelen ezek jutottak eszembe. Van már róla valahol jó magyar nyelvű teszt?
-
pelyib
tag
Polar M400-ról váltottam Polar Vantage M-re.
A váltás oka pedig az volt, hogy mellette még használtam egy Garmin Vivosmart HR-t a mindennapi trackingre + edzőterem, futáshoz pedig az M400-t. Ezt a kettőt akartam kiváltani, ami ugye két alkamást is jelentett.
Szóval a cél az volt, hogy a két óra képességeit megtartva legyen 1 ami mindent tud:
- csukló pulzusmérés
- GPS
- activity tracking
- nekem is tetsszenKb 2 hetes tapasztalat
- a szíja sokkal jobb mint az M400-é, puhább, nem akarja eltörni a csuklóm. Ha minden igaz M430-nál is puhább, legalábbis kollégám szerint (neki M430 van, de ő is szeretne váltani
- érzésre picit gyorsabb, szerintem gyorsabban reagál. Ezt edzés közben érzem jobban.
- kezelése totál ugyan az mint az M400, 90%-ban minden ugyan úgy van
- mérete bár nagyobb, de mivel nem egy tégla forma ezért nekem kényelmesebb (pl kabátot nem tudtam felvenni az M400-l, ezzel simán megy. A kabát úja beleakad / ragad az órába)
- fájdalommentes volt a váltás a két óráról, Flow gond nélkül szinkronizál, beállítások mennek, ezzel se volt gond
- akkuidő: készenlét természetesen rosszabb mint az M400-é, de azt csak futáshoz hordtam, amúgy pihent az asztalon. Nem figyelem különösebben, de olyan 4-5 naponta kell tölteni, folyamatos pulzusfigyelés, lépésszámolás, alvásfigyelés mellett. Edzést viszont iszonyat jól bírja.
- kijelző: bár nem a színes kijelző miatt választottam, de azt kell mondjam, hozzáad az élményhez / használhatósághoz. Pl a pulzustartomány más színekkel vannak jelölve. Még napsütéshez nem volt szerencsém, az érdekes lehet. Háttérvilágítás is rendben van, teszi a dolgát
- nincs semmilyen notification (még!!), Februárra ígérik. Ez egy picit hiányzik. Hozzászoktam, ha jött valami, akkor láttam a csuklómon (csak a Garminnal, M400-nál ki volt kapcsolva)
- M400-n meg tudtam nézni, hogy milyenek voltak az "automatic lap"-k (pl.: automatikus 1km-s távok futásnál), ez valamiért nincs
- GPS: ezt még nézni kell, hogy mennyire pontos, esetleg jobb-e. Erről még nincs tapasztalat. Működik, de semmi extra. M400 ha erős a felhőzet akkor nehezen talált jelet. Ezt majd figyelem.Az anyagiak. Hát igen, én is gondolkoztam rajta, de végül is nem bántam meg ("megleptem" magam karácsonyt és születésnapot összevonva). A német Amazonról rendeltem meg, egy H10 pulzusmérővel, így fizettem 320€-t.
Hogy megérte-e váltani? Azt mondom igen. Nekem mindenképp.
Feleségem A370-t használ edzőtermi edzéshez + mindennapi tracking. Ha érdekel arról is tudunk írni.
-
ronin6_73
csendes tag
POLAR beállt a sorba és megjelentette a VANTAGE M & V órákat.
Eddigiektől eltérően kerek formát preferálják és az árcédulát is elég magasra tették (Vantage M = 99.900 huf Vantage V = 179.000 huf)
Másodsorban most nem gondoltak azokra akik nem talicskával hordják haza a pénzt (pl. M400 vagy a népszerű M430-as esetleg a csajos A370-es)
Polar órákat tesztelek és kiváncsi vagyok mások véleményére, hogy mit tapasztaltak !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest