Új hozzászólás Aktív témák
-
Fortitude444
csendes újonc
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne ahhoz, aki ért TIA Portal-hoz, hogy le kellene mentenem egy géphez tartozó HMI kijelző képeit egy dokumentáció/gépleírás elkészítéséhez, ezért tia portalon belül megpróbáltam szimulálni a HMI-t, és így lementeni az összes képet.
Néhány kép nem sikerült csak, ezek azok a képek, aminél a PLC-től kap adatot a HMI, hogy mégis mit jelenítsen meg XY helyen. Ezeknél "Nincs szöveg" jelenik pl. az "Adagoló" szöveg helyett.
Tudok ezzel valamit kezdeni, vagy ilyenkor az a legjobb megoldás, hogyha a HMI képekről a munkahelyen telefonnal megpróbálok csinálni egyelegánsfotót a különböző képekről? -
Fortitude444
csendes újonc
Sziasztok!
A közeljövőben kell majd egy kollégámmal programoznom TIA Portal-al egy PLC-t, viszont nemsok ismeretem van benne, eddig mindig Step7-tel programoztam..
Említett a kollégám egy olyat, hogy nemlehet egy PLC-t TIA Portalon belül "egyszerre" programozni, valami multiuser server kell elvileg hozzá.. (license-s?) ez mennyire igaz?
Ha jól értettem amit mondott, akkor ha én dolgozom egy FC-ben, és ő egy külön FC-ben, akkor ezt nemtudom betölteni a PLC-be, amíg oda nem adom neki csak azt az FC-t, ezt ő hozzáírja az ő programjához, és így tölti be?
Ha jól emlékszem Step7-nél nemvolt ilyen, tudtunk "egymás mellett" dolgozni..
-
Fortitude444
csendes újonc
Sziasztok!
Munkahelyen egy S7 PLC projektje mellett találtam .ARC nevű valamiféle archive fájlokat, de nemtudom, hogy mire valók, illetve kellenek-e nekem..
esetleg valaki tudja, hogy mik lehetnek ezek? Sajnos neten nemtaláltam rá egyértelmű leírást, hogy mi ez, illetve hogyan lehet megnyitni, annyit tudok róla hogy egy régebbi fajta tömörített fájl..Válaszotokat előre is köszi.
-
Fortitude444
csendes újonc
Sziasztok!
Most telepíteném wincc flexible 2008-at számítógépemre (win7(virtuális), 64bit), de csak a 32bites telepítője van meg..
Szednem kell le egy 32bites oprendszert, vagy ez a verzió megvan 64bitesben is? esetleg valaki egy megbízható letőltőlinket tudna dobni?
-
Fortitude444
csendes újonc
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy régi laptopomat lecseréltem egy újra, amin jelenleg van egy win10.. és mellé telepítettem win 7-et, mert ezt ajánlották PLC programozáshoz.(nem tudom, miért.)
Van egy S7-300as PLC-m, rajta pár modullal, viszont sehogy sem tudok hozzácsatlakozni, ebben szeretnék segítséget kérni. Régebben Profibuson / MPI-on csatlakoztam rá, ezekhez van adapterem.
Pontosan nem tudom, hogy a step7ben miket kell beállítani, hogy működjön a kommunikáció ha valaki tudna ebben segíteni azt megköszönném.
jelenleg ennyi van a HW Configomban:
[link]Adapter: PC Adapter USB A2
Windows 7 Professional
Simatic Manager telepítőt ismerősömtől kaptam hozzá (step7 v55 sp4)
+ Simatic_Short_Keys_EKB_2006_11_14 -
Fortitude444
csendes újonc
Hello!
Nemrég kezdtem el dolgozni, mint PLC Programozó egy cégnél, előtte OKJ-s PLC programozó tanfolyamot végeztem, viszont Siemens Graph programnyelvet nemigazán tanítottak..
Ha valaki tud esetleg valami tutorial féle videót vagy dokumentumokat adni (lehetőleg magyar nyelven) akkor azt megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napelem
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kuponkunyeráló
- alza vélemények - tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Interactive Brokers társalgó
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Fujitsu Lifebook U757, 15,6" FHD , I3-7100U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 4G/LTE, 27% áfás számla
- Dell Latitude 5500, 15,6" FHD , I5-8365U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, LTE, 27% áfás számla, 1 év g
- Dell Latitude 7280, 12,5" FHD Touch, I7-7600U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év
- Lenovo Thinkpad L480, 14" FHD Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év
- Bontatlan! Apple MacBook Pro 16 M4 Max
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Apple MacBook Air 15,3" M2 (2023) 23 Ciklus - 100% akku , 8GB, 256GB (MQKR3MG/A) Ezüst - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest