Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Sosem nyúltam még PLC-hez, viszont most lesz egy projektem ahol szerintem már egyszerűbb/célszerűbb lenne PLC-t használni.
Egy hűtőrendszerről van szó amiben egy chiller és szárazhűtő dolgozik, több gépet hűtök. Azt kéne megoldanom, hogy minden gép ami hűtést kér, teljesen függetlenül egymástól tudjon váltani a chiller és szárazhűtő között, úgy hogy a környezeti hőmérsékletet nézi egy fix hőmérséklet különbséggel.Lenne egy szenzor ami a környezeti hőt nézi, és lenne 3 szenzor ami a gépek hőmérsékletét nézi. A 3 gépből 2 gépnél van már egy PID vezérlő ami azt a hőmérséklet szenzort nézi ami nekem kéne. Itt a PID 4-20mA transmission kimenetét használnám, ha ez lehetséges. Pár váltószelepet kéne kapcsolgatni a hőmérséklettől függően. Konkrét példák:
Környezeti hőm. szenzor érték +10C kevesebb mint Gép 1 hőm. szenzor érték, váltószelep 1 nyit
Környezeti hőm. szenzor érték +10C egyenlő Gép 1 hőm. szenzor érték, váltószelep 1 zár
Környezeti hőm. szenzor érték +10C több mint Gép 1 hőm. szenzor érték, váltószelep 1 zárUgyanez menne a másik 2 gépnél is.
Igazából a kérdés az lenne, hogy szerintetek merre induljak el, milyen PLC (vagy PLC szerűség) lenne jó kezdésnek, amivel meg tudnám tanulni hogy hogyan vezéreljem le ezt az egész történetet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Éjszakai műszak
- Linux kezdőknek
- Futás, futópályák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Háztartási gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Kingston Fury Beast 2x8GB ddr4 2666mhz KF426C16BBK2
- OHH ! Dell Latitude 9430 Üzleti Profi Prémium Ultrabook 14" -80% i7-1265U 32/1TB IRIS Xe FHD+
- Canon EOS 200D +kit objektív és táska ( 6100 expo )
- Chieftec Eco Series 600W táp eladó!
- Szinte Új Razer Kraken 2019 Fekete/Fehér/Zöld Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4401
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest