Hirdetés
- Hírértékűvé tette a Lenovo, hogy az ASUS támogatja a kézikonzolját
- Mobilhálózatokra szabott EPYC-kel ugrik az 5G-s homokozóba az AMD
- Kiemelt figyelmet fordít a biztonságra az MSI szélsebes SSD-je
- Kis híján zsebre vágható 2 az 1-ben gépet villantott a TENKU
- A végletekig optimalizálja a SensorPaneleket az új AIDA64
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Hali Dezsi82!
"Egyrészt nem tegnap kezdtem a dolgot, kb 10 éve foglalkozom ipari automatizálással."
Én sem ezt, sem ennek ellenkezőjét nem feltételeztem.
A kérdésedben rendelkezésemre bocsátott információkat voltam kénytelen felhasználni."Másrészről valahogy például az OPC szerver is megoldja a dolgot."
Természetesen megoldja. Éppen azért javasoltam a használatát, mert helyetted a nehezét megcsinálja.
OPC-hez vagy minden egyes PLC típusra van egy driver, amit külön fejlesztettek ki, vagy fixen "beépített" hogy milyen PLC-kkel képes kommunkálni."Szerintem valahogy úgy kell, hogy működjön a dolog, hogy a képernyő az adott kommunikációs csatornán (profibus,MPI, DeviceNet, soros,, stb) egy lekérdezési/vagy írási parancsot küld a PLCnek, és azt végrehajtja, bár erre csak megérzéseim vezetnek."
Így működik. Csak többnyire minden PLC-t eltérő módon kell megszólítani.
Ez akkor okoz problémát, ha nem konkrétan egy típussal akarsz kommunikálni, hanem sokfélével vagy a lehető legtöbb félével. Ha csak eggyel, akkor csak azt az egy kommunikációs modult kell megírnod."Hiszen kétlem, hogy mondjuk egy ProFace képernyő, ami rengeteg PLCvel tud kommunikálni, olyan rengeteg féle lekérdezést. írást tudna végezni."
Pedig ez a helyzet...
"A profibus, vagy egyéb hálózati protokollt valahogy még meg tudjuk szerezni, mert hát ezek nyílt szabványok."
Sajnos pénzt kérnek ezekért is.
"Valami olyasmi kellene, hogy milyen parancsot küldjünk ezen a protokollon keresztül, hogy válaszként a PLC megmondja a memóriaterület értékét, ill beírja a kívánt értékre."
Szerintem elsőre is értettem a kérdést, de úgy tűnik nem hiszed el a választ

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hardcore café
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Byintek Love U14 Projektor
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest