Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Hali Dezsi82!
"Egyrészt nem tegnap kezdtem a dolgot, kb 10 éve foglalkozom ipari automatizálással."
Én sem ezt, sem ennek ellenkezőjét nem feltételeztem.
A kérdésedben rendelkezésemre bocsátott információkat voltam kénytelen felhasználni."Másrészről valahogy például az OPC szerver is megoldja a dolgot."
Természetesen megoldja. Éppen azért javasoltam a használatát, mert helyetted a nehezét megcsinálja.
OPC-hez vagy minden egyes PLC típusra van egy driver, amit külön fejlesztettek ki, vagy fixen "beépített" hogy milyen PLC-kkel képes kommunkálni."Szerintem valahogy úgy kell, hogy működjön a dolog, hogy a képernyő az adott kommunikációs csatornán (profibus,MPI, DeviceNet, soros,, stb) egy lekérdezési/vagy írási parancsot küld a PLCnek, és azt végrehajtja, bár erre csak megérzéseim vezetnek."
Így működik. Csak többnyire minden PLC-t eltérő módon kell megszólítani.
Ez akkor okoz problémát, ha nem konkrétan egy típussal akarsz kommunikálni, hanem sokfélével vagy a lehető legtöbb félével. Ha csak eggyel, akkor csak azt az egy kommunikációs modult kell megírnod."Hiszen kétlem, hogy mondjuk egy ProFace képernyő, ami rengeteg PLCvel tud kommunikálni, olyan rengeteg féle lekérdezést. írást tudna végezni."
Pedig ez a helyzet...
"A profibus, vagy egyéb hálózati protokollt valahogy még meg tudjuk szerezni, mert hát ezek nyílt szabványok."
Sajnos pénzt kérnek ezekért is.
"Valami olyasmi kellene, hogy milyen parancsot küldjünk ezen a protokollon keresztül, hogy válaszként a PLC megmondja a memóriaterület értékét, ill beírja a kívánt értékre."
Szerintem elsőre is értettem a kérdést, de úgy tűnik nem hiszed el a választ

Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Yettel topik
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban megvehető a Honor Magic8 Pro
- További aktív témák...
- Akko, Gateron, Haimu x Geon kapcsolók
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256 GB újszerű állapot
- GamerPC RX 9070/7700X/32GB DDR5/1TB M2
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- iPhone 12 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 94 % Akksi, MS4168
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- AKCIÓ! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs