Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Linem

    senior tag

    válasz kenyocsaba23 #7450 üzenetére

    A munkáltatók elfogadják megszerzett tudásnak ezt a tanfolyamot is jelentkezésnél, de részükről nem ez fog dönteni, hanem a megszerzett gyakorlat, tapasztalat, tudás. A PLC programozáshoz szükség van elektronikai oldalra és automatikai, esetleg mechatronikai tudásra is.
    Én elvégeztem egy ilyen PLC tanfolyamot, utána elektronikait és automatikait is. Sajnos tudásban nem sokat érnek ezek a tanfolyamok, mert csak az alapokat tanítják meg 10 hónap alatt. Úgy értem, hogy ezzel a tudással élesben elvérzel.
    A szorgalom hasznos, de magadtól csak tapasztalat árán tudsz tanulni. Egy ilyen szakmához pedig sok-sok év tapasztalat szükséges. Tehát hosszú az út a célod eléréséhez. A legjobb, ha van esélyed segédkezni, tanulgatni egy tapasztalt PLC programozó mellett. Viszont ez azt jelenti, hogy a munkáltatódnak türelmesnek kell lennie évekig a tudásod megszerzéséig, miközben felvehetne tapasztalt programozót is a helyedre. A másik probléma a szakmai féltékenység, amit személyesen is tapasztaltam. Ritka az olyan programozó, aki az évek alatt megszerzett tapasztalatát átadja önzetlenül. Szóval nehéz a válasz. Neked kell eldönteni, hogy a cégednél a körülményekhez képest érdemes-e belekezdened.

Új hozzászólás Aktív témák