Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shirchy

tag

Üdv!

Bocs kifogytam az időből.

A külső encoder-ről érkező jel és a szervo motor jele közötti eltérést egy aránybeállítással a szervo vezérlő programjában meg tudom adni.

Szóval akkor összegezve...
    A step bemenetre menne az inkrementélis jeladó jele,így a bemenő step jeleknek megfelelően lekövetné a szervo a másik jeladóról érkező jeleknek megfelelően a mozgást,miután kikorrigáltam a kettő közötti különbséget a szervovezérlő paraméterei között.
    Illetve kellene egy digitális bemenet a szervovezérlőn amit a PLC-vel kapcsolgatnék,hogy előre vagy hátrafelé mozogjon a szervo. Ez gondolom mikor előre felé megy lehet folyamatos egyes,majd amikor vissza kell vinni alappozícióba akkor nullázom és visszatér...
    Azt hogy csak adott időben menjen a szervo előre vagy hátra... úgy gondoltam megoldani,hogy a step benetet jelét vagy szakítom vagy engedem,így csak akkor kapna step jelet mikor mennie kell.

Ez így akkor működő képes elképzelés?

Illetve a szervo vezérlőben olyan funkciót hol találok,azaz mit keressek, hogy ha nem kap pl step jelet akkor álljon be egy alapjelre? (térjen vissza magától a null pontra)

Új hozzászólás Aktív témák