Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • byte-by

    tag

    válasz Szirty #4684 üzenetére

    halo !

    ez érdekes egyben fura és szomorú/sz.ar dolog.
    bár velem még nem fordult elő, hogy nem fizettek volna ki.

    mellesleg egy jól megírt szerződés igenis valóban sokat számít.
    munkatársaim úgy szokták, hogy amíg nincs kiegyenlítve a számla a termék nem kerül a megrendelő végleges tulajdonába. (megjegyzem azt, hogy ilyesmit egyáltalán megtehetnek azt ki kellett, hogy érdemeljék, megbízható, pontos , korrekt munkájukkal, hosszú időn keresztül)
    vagyis ha nem fizetik ki jogtalanul használják, és az ebből eredő hibák és veszteségek azt a céget terhelik amelyik jogtalanul használja. (neadj Isten szándékos hiba esetén is..)
    szállítottunk már külföldre is, de volt hazai telep, ahol a gép járta a próba köröket, majd kivitték. ők többet fizettek mivel kamerák és egyéb mérőeszközök voltak rajta , csinálnom kellett egy oktatóanyagot a beállításához, és át kellett adnom a forráskódot egy ideküldött szakembernek, valamint kioktatni a program szekvenciákból. valamiért nem akarták, hogy odamenjünk a gyárukba. jeleztem egyébként, hogy a kamerák és mérőeszközök a szállítás után valószínűleg rendkívül pontatlanok lesznek.

    a másik a PLC program (forráskód). jogvédelem alatt van , akárcsak a windows.
    aki nem hiszi, járjon utána.
    van egy japán multi cég ahol ebből nem csinálnak problémát, mindent kifizetnek, de náluk az a standard eljárás, hogy egy karbantartónak is joga van bármikor a plc-be belenyúlni, ha úgy látja szükségesnek.
    ha ezután mégis oda kell menni , akkor fizetnek, ebből nincs gond.

    egyébként tervezők, építők, programozók , egyéb szakemberek együttműködésével meg lehetne regulázni a rendszeresen nem fizető cégeket.
    de hol vagyunk ettől.

    byte

Új hozzászólás Aktív témák