Hirdetés
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos fejegységek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Gaming notebook topik
- Nem lesz extrém magas ára a Ryzen 7 9850X3D-nek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghummmy
csendes tag
Helló Szirty!
Köszönöm a gyors reagálást.

A kihívásokat szeretem általában (főleg műszaki téren), ezért nem ijedek meg a mély víztől, max nem sikerül.
A program azon része megvan a plc-re ami az üzemórát figyeli és jelzéseket küld a terminálra, valamint a terminálon is készen van a kezelő felület. Tesztelve is lett félig élesben (itt a gépeket kapcsolókkal helyettesítettem).Elképzeléseim szerint nem lehet olyan sokkal nehezebb a hőkioldókról származó jelekhez való program megalkotása sem, bár még ebbe nem másztam bele.
Abban viszont biztos vagyok, hogy részben halott dologról van szó, ugyanis a vezetőségünknél is él a "minden csoda 3 napig tart". Viszont az egyik tulaj kérte azt, hogy ő szeretné látni, hogy mikor miért állnak a gépek. (szerintem ez a része a tök fölösleg kategória, de ha ő ezt szeretné akkor én szívesen fejlesztem a tudásomat ezzel a feladattal, főleg ha esetleg ezzel kicsit sikerül elérnem nála azt, hogy alkuképes legyek fizetésemelés terén.
A feladat végrehajtása mellett több indokot is fel tudnék hozni, természetesen nem mind a cégnek a haszna, de hosszútávon akár az is lehet:
1- Sajna jelenleg a vezetőség nagyon pénz központú, de átgondolatlanul. Értem itt azt, hogy a cég egy durván 600 főt közvetlenül foglalkoztató élelmiszer ipari gyár + a külsősök. Ennek ellenére a gépeink 150%-on mennek, megállás csak akkor ha már a tönkrement alkatrész végképp megállította a gépet. Amíg eldöcög vele addig nem nagyon nyúlhatunk hozzá, mert nincs tartalék alkatrész. ha tönkrement akkor tákolás, és esetleg új rendelése. Ezt szeretném felszámolni a tényleges TMK bevezetésével, amit esetlegesen elősegítene az, hogy látják, hogy mit kell cserélni és mikor (erre papíros módszerrel nemrég rá is szálltak. tervezzünk 1 évre előre, hogy mikor mit kell csinálni, és mennyibe fog kerülni, de jelenleg a hibaelhárítás megy. Ez a kettő üti egymást) És ha hosszútávon el tudom érni a szemléletváltást a vezetőségnél (nagyon nehéz lesz), akkor az nekem is egy öröm (meg talán egy jól fizető állás idővel).
2-Nem mindig derül ki az, hogy pl egy batériában kiment az egyik ventilátor. Ezt úgy szokták észrevenni, hogy a meó nézi a hőmérsékleteket. ha már napok óta nem jó akkor szólnak a gépháznak, hogy gond van. Ha kedvük van akkor megnézik, ha nincs akkor direktbe nyomják és a kevesebb ventilátorral állandóan megy a hűtés. Aztán kiesik még egy venti. és akkor már muszáj lesz megnézni, hogy mi a baj. Erre lenne jó a teljes feladat, mert ebben megoldhatóvá tudnám tenni, hogy az ilyen "gépek" is figyelve legyenek és a műhelyben azonnal látszik, hogy hol szállt el egy ventilátor, és lehet cserélni. nem kell megvárni míg még egy tönkremegy a túlterhelés miatt.
3- a legegyszerűbb indok, a saját tudásom fejlesztése
4- ez sem bonyolult. karbantartóból magasabb szintre lépés, vagy karbantartóként magasabb fizetés elérése
5-pl egy csomagológép leállhat olyan egyszerű hiba miatt, hogy elfogyott a fólia vagy a nyomtató szalag, amihez csak pl a nyomtató szalagot kell vinni és nem kell a szerszámos láda. Így cipekedést, meg fölösleges sétákat mellőzhetnénk (a kedves kolleginák a gép mellől általában azzal jönnek, hogy megállt a gép. Pedig kiírja, hogy milyen hibával és akkor nekünk felkészülten lehetne kimenni, de így mindig van egy + utunk, mert meg kell nézni, hogy mivel van gond. Igaz, hogy még csak 30+-os vagyok, de azért nem lottón nyertem a lábamat, hogy akár napi tizen kilómétereket talpaljak az üzemben naponta, mert lusták elolvasni, hogy mit ír ki a gép.)Na így hirtelen ennyi ami mellette szól.

Bocs az újabb hosszú szösszenetért.
)
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG 990 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 - Új, 1 év garancia - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Xbox 360 Slim E (500GB) eladó!
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11,LTE
- iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium Apple Store vásárlás, 100% akku!
- Újszerű Lenovo 15,6"FullHD,10.gen.Core i5(8x3,6Ghz)Intel UHD VGA,8-40GB/256-512SSD,jó akku
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs