Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hobby elektronika
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pelmo
csendes tag
Szia Szirty,
Egy kérdésem lenne, te biztosan tudsz javaslatot adni mit érdemes beszereznem. Régi és új dolgokhoz is kell.
Újra PLC programozással kell foglalkoznom, és Siemens-el. Sajnos nincs semmi "alap" a mostani helyemen. Ezt össze kell szednem hozzá(kábelek, szoftverek):
Nagyon sok fajta variáció van. Melyik verziót érdemes használni és mihez?Egy ilyen kábel kell majd ha nem Ethernetes a PLC. Ez biztos, ilyet használtam régen.
SIMATIC S7, PC ADAPTER USB F. CONNECTION OF S7-200/300/ 400, C7; WITH USB-CABLE (5M) CAN BE USED UNDER WINXP/VISTA/ WINDOWS 7 32/64BIT
[link]Szoftverek: TIA Portál vs. Step 7 5.5 (Prof verzió esetleg mert az támogat egzotikusabb program nyelvet, bár mi/én a létrát preferálom)?
Inkább S300-ashoz kell szoftver nekem, de az új 1200-ast se fogom megúszni szerintem előbb v. utóbb. Te is említetted, hogy a TIA portál(v11) nem feltételen jó mindenhez.Én úgy gondoltam hogy kellene egy:
1. variáció
STEP 7 V5.5 (Floating License)
Order number: 6ES7810-4CC10-0YA5
The following items are included in this package:
• 1 STEP 7 DVD
• 1 License key USB Memory Stick
• 1 Certificate of license
• 1 Product informationHa 1200-ast kell majd programozni akkor meg meg kell venni majd a A V11 Basic-et. Esetleg a teljeset.
2. TIA-Portal V11 full csomag és akkor elviekben jó vagyok mindenhez(S7300-1200 és HMI) legalábbis a Siemens szerint...de megszívhatom régebbi munka esetén.
3, Egyéb variáció?
HMI programozás. Ehhez a WinCC kell elviekben és ezt is külön kell megvenni tudtommal.
Megköszönném ha segítenél!Nekem zavaros az egész...egy picit.
Angol fórumon ezt javasolták, de ez rengeteg szoftver és gondolom borsos a beszerzése ennek a csomagnak..
"
If you use Siemens today,
-S7-200 requires Step7 Microwin V4.0 +SP7 and have own text-HMI programmable with Step7 Microwin
-S7-300/400 requires Step7 V5.5
-S7-1200 requires TIA Portal (Step7 Basic V10.5 + WinCC Basic V10.5)
-WinCC Flexible 2008 + SP2 creates application for all HMIs and also runs on PCs
-WinCC 7.1 is SCADA (runs on PCs only)
"
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest