Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pelmo

csendes tag

válasz Szirty #3078 üzenetére

Szia Szirty,
    Egy kérdésem lenne, te biztosan tudsz javaslatot adni mit érdemes beszereznem. Régi és új dolgokhoz is kell.
    Újra PLC programozással kell foglalkoznom, és Siemens-el. Sajnos nincs semmi "alap" a mostani helyemen. Ezt össze kell szednem hozzá(kábelek, szoftverek):
    Nagyon sok fajta variáció van. Melyik verziót érdemes használni és mihez?

Egy ilyen kábel kell majd ha nem Ethernetes a PLC. Ez biztos, ilyet használtam régen.
    SIMATIC S7, PC ADAPTER USB F. CONNECTION OF S7-200/300/ 400, C7; WITH USB-CABLE (5M) CAN BE USED UNDER WINXP/VISTA/ WINDOWS 7 32/64BIT
    [link]

Szoftverek: TIA Portál vs. Step 7 5.5 (Prof verzió esetleg mert az támogat egzotikusabb program nyelvet, bár mi/én a létrát preferálom)?
    Inkább S300-ashoz kell szoftver nekem, de az új 1200-ast se fogom megúszni szerintem előbb v. utóbb. Te is említetted, hogy a TIA portál(v11) nem feltételen jó mindenhez.

Én úgy gondoltam hogy kellene egy:

1. variáció

STEP 7 V5.5 (Floating License)
    Order number: 6ES7810-4CC10-0YA5
    The following items are included in this package:
    • 1 STEP 7 DVD
    • 1 License key USB Memory Stick
    • 1 Certificate of license
    • 1 Product information

Ha 1200-ast kell majd programozni akkor meg meg kell venni majd a A V11 Basic-et. Esetleg a teljeset.

2. TIA-Portal V11 full csomag és akkor elviekben jó vagyok mindenhez(S7300-1200 és HMI) legalábbis a Siemens szerint...de megszívhatom régebbi munka esetén.

3, Egyéb variáció?

HMI programozás. Ehhez a WinCC kell elviekben és ezt is külön kell megvenni tudtommal.
    Megköszönném ha segítenél! :) Nekem zavaros az egész...egy picit.

Angol fórumon ezt javasolták, de ez rengeteg szoftver és gondolom borsos a beszerzése ennek a csomagnak..

"
    If you use Siemens today,
    -S7-200 requires Step7 Microwin V4.0 +SP7 and have own text-HMI programmable with Step7 Microwin
    -S7-300/400 requires Step7 V5.5
    -S7-1200 requires TIA Portal (Step7 Basic V10.5 + WinCC Basic V10.5)
    -WinCC Flexible 2008 + SP2 creates application for all HMIs and also runs on PCs
    -WinCC 7.1 is SCADA (runs on PCs only)
    "

Új hozzászólás Aktív témák