Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
who_a_way
üzenetére
Helló who_a_way!
"Tudtok olyan timert, ami egyfolytában ad ki jelet és közben számol is?"
S_OFFDT, S_PULSE és S_PEXT is ilyen.
Visszatérve az előző problémádra:
Megnéztem IEC számlálóval mi van, az üzenetet azért küldi, mert kér fontos szabályt kell betartani a használatakor:The following rules apply to the use of IEC timers and IEC counters on the target system:
The Q output may only be interconnected with a coil.
The CU input may not be connected by a T-branch with another CU input.A kimenete után közvetlenül "tekercset" kell rakni, további feltételeket nem szabad.
A CU bemenetét pedig nem szabad elágaztatni.Nálad az első miatt volt az üzenet. Tehát a számláló Q kimenete után nem tehetsz összehaonlítást (sem).
(Engem is félrevezetett az üzenet, sorry)Az S_CU-t lehet resetelni, hiszen van egy reset bemenete. Ha az aktív, akkor a számláló tartalma nulla lesz.
A kimenete word, a típuseltérés miatt nem lehet összehasonlítást használni (a CMP intet akar).
De meg lehet kerülni a problémát, ha csinálsz egy integer lokális változót és egy move-al beleteszed a számláló word értékét.
Vagy kikapcsolod a típus ellenőrzést a TIA portálban (nem tudom hol kell, nem kerestem még, Step7-et használok inkább).
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 9600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB Lian Li LANCOOL II Mesh C RGB 750W
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4480
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest