- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
Én egy Harmantrade ML-P12 konzolt használok, immár a harmadik plazmámmal, jelenleg egy Panasonic 65VT60-nal és tökéletes ilyen szempontból is: a két vízszintes cső közé esik a tápcsatlakozó. Ez a konzol 65"-os méretig és kb. 75 kg-ig terhelhető. Vigyázni kell a vásárlásnál, mert van kisebb változata is a konzolnak (Harmantrade ML-P12M), ami csak 42"-os méretig jó.
Nem emlékszem, hogy a korábbi plazmáimnál is bármi gond lett volna a tápcsatlakozóval ezzel a konzollal. A TV hátuljára szerelendő függőleges síneknek eleve nem lehet útban a tápcsatlakozó, mert nem a VESA-furatok függőleges síkjába teszik, egyébiránt meg a fali állórész két csöve közé esik ezen konzol esetében - legalábbis a 65VT60-on biztosan.
Amúgy meg bedugod még a falra akasztás előtt a csatlakozót a TV hátuljába, szépen átfűzöd a másik végét az alsó cső és a fal között, majd felakasztod a TV-t, többet meg az életben nem fogod ki-bedugdosni a TV hátuljába a kábelt. Nálam ez sose volt gond. Ha meg mégis pont odaesne egy kisebb méretű TV-nél, ahol a vízszintes konzolcső van, akkor meg tudsz játszani azzal, hogy a függőleges síneket más pozícióban csavarozod a TV hátuljára, ugyanis azon síneken számos furat van. Így már el tudod kerülni, hogy a csőre feszüljön a csatlakozó a felrakás után. Ezt megnézed/beállítod előre előre és legfeljebb a TV magasságát nem a sínek más pozícióban történő TV-hátlapra csavarozásával állítod, hanem a fali részt ennek a csatlakozó-kímélő beállításnak megfelelő magasságban fúrod fel a falra.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabesz26
senior tag
Én Stell SHO 1004B konzolt használok az 55VT60-as plazmámhoz megelégedéssel. Ahogy néztem ez akár neked is jó lehet (400*300-as felfogatást is tud, a GT60 hátulját nézegetve szerintem nem takarna rá az IEC aljzatra, és elég masszív cucc)
Nem tudom a GT60-hoz milyen kábelt adnak, de a VT60-é a készülék felőli oldalon (IEC) 90° fokos csatlakozóval van szerelve, így egyik konzollal sincs gond (ennél meg főleg, mert azért annyira eltart a faltól, hogy egy sima IEC csati is elférne)
-
BBéci
legenda
Sehogy.
Van rá terv, apósom vállalta, hogy esztergál közbetéteket, amik pont annyira eltávolítják a konzol vízszintes tartórészét, hogy ne nyomja a csatlakozót de nem lett belőle semmi. 2014 január vége óta változatlan a helyzet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Fontos, hogy a konzol egyik eleme se essen oda, ahol a tápcsatlakozó van a tévén. Sajnos az enyém ebből a szempontból nem az igazi.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Joco_77
senior tag
Énis gondolkodok mostanában 65 colon...50GT60 van. Először úgy voltam vele, hogy eladom és kipótolom majd valamikor tavasz nyár körül(ha addigra összejönne rá), de inkább várok tovább és nem adom el az 50GT60 a bekerül majd a hálóba. Egyszerűen nem akarok megválni tőle, 1.5 éve van meg és minden egyes filmnézésnél leesik az állam. Pont a tegnap történt az az eset, hogy párom jött haza és az egyik helyen van egy benga nagy lcd (55-60 col körüli lehet), és mondja, hogy "Hát hallod néztünk filmet a gyerekekkel és mennyivel rosszabb képe van mint a miénknek".
Megnéznék egy 65VT60 at bluray filmmel mondjuk 2 méterről milyen lehet.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
KTTech
veterán
Ekkora távolságból nézem jelenleg. Régebben 78"-os vászon volt fent, az volt a tökéletes. Az 55-ös VT kicsi, a 65-ös azért sokkal jobban kitölti a látómezőt, de nagynak nem mondanám.
Persze ízlések és pofonok, van akinek ekkora távolságból már a 40" is sok... igaz azok nem ebbe a topicba járnakwww.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
SpaceKombajn
aktív tag
Régebben én is írni akartam(GT50, minden hókusz-pókusz kikapcsolva és T-sat, HD), és tényleg snookernél figyelhető meg a legjobban(és ahogyan már más írta, SD-n szembetűnőbb), viszont én csak akkor látom, amikor ugye mutatja a kamera az asztalt(ez állókép) és mögötte éppen helyet cserélnek a játékosok és pont a mozgásuk megkezdésekor, a golyók lökésekor semmi ilyen nincs. Focinál sincs semmi.
spacetime
-
Dudee
senior tag
Hali!
Snookernél Eurosport HD-nél nálam is megfigyelhető a dolog (G20). Főleg akkor, amikor zsebbe szerelt kamerából mutatják, hogy beesik a golyó. Kissé sávosodnak a színes golyók...szerintem ezzel sokat nem lehet kezdeni. Próbáld ki ifc-t bekapcsolva, hogy úgy milyen. De én mondjuk semmilyen forrás esetén sem használom az ifc-t, ezért igazából nem tudom, hogy milyen hatása van rá
Üdv,
G. -
Dudee
senior tag
használtan nem találtam neten Panát, pedig a használt is bőven jó lenne...
Igen, elég kevesen adnak el most plazmát..mit vennének helyette?
Amúgy nekem lesz egy eladó P50G20am, de sajnos csak akkor, amikor megérkezik az utód, az pedig július 2. fele, mert akkor nem tudnék mit nézni addigÜdv,
G. -
-
BBéci
legenda
Bizonyos szempontokból - mozgásmegjelenítés, színkezelés - a Sony W905 felveszi a versenyt az ST60-nal, betekintési szögben és feketeszintben/kontrasztban marad le jelentősen. De ez mindegyik LCD tévével szemben megmarad, csodákra nem képes egyetlen gyártó sem. Az LCD olyan, amilyen.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hunspikey
őstag
Normális amiket írsz. Mondok még mást is - egy keményebb menet után az egész TV fényleni fog - ezt hívják foszfor glow-nak - sötétben úgy ahogy van szépen sötétszürkén "világít" az egész panel.
Nincs hibád szerintem.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
őstag
-
Gyulus76
aktív tag
Én folyamatosan sasoltam a panelt, és az RGB színkombinációkat is átnéztem 4-5 alkalommal, legutóbb ma este. Mivel most jár le az elállási idő, a jövőben én se szándékozom többször átnézni. Nagyon zsír a tévé, semmi hibát nem találtam, úgyhogy most már hátradőlök: megnyugodtam, minden oké. 8 nap alatt 70 órát toltam bele.
BBécinek köszönöm a megerősítést. Jó döntés volt a GT60.
-
Jenő76
tag
Nálam a basszus kiemelés bekapcsolva, magas 15-ön a mély pedig 0-án van.
Szerintem a térhangzás dob a hangzáson nekem természetesre van állítva.
Van még egy olyan opció, ahol beállíthatod , hogy a TV hátulja 30 cm-nél közelebb vagy távolabb van a faltól
Helyedben lehet lefúrnám a talpát eléggé a közlekedési út mellett van.
[ Szerkesztve ]
-
mayday00
őstag
60 as szériánál már nem kell bemenni a szervizmenübe, hogy megnézzük a üzemórát.
A 2013-as Pana TV-én az üzemóra megjelenítése: Menu - Súgó - Rendszerinformáció - Állapot4 - a betű utáni szám a keresett információ(üzemóra)"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
hatesz
tag
Na olvasom, hogy a megrendeles után 2 órával hívtak Téged a Panashopból, meg hogy van készleten a Hengermalomban? Én tegnap adtam le délben a megrendelés és még csak az automatikus visszaigazoló email jött meg
Nézem a Panashop oldat, tényleg van nekik készleten, na fel is hívom őket hogy mi van.
A srác megnyugtatott, hogy a megtendeléseket feldolgozzák és hivnak ha megvan a kiszállitás (azzal rendeltem). Leteszem a telefont, 1 perc múlva hív a futár, hogy ma 11 és 2 között hozzák!!!Srácok, a tesztelésben kérném a segitségeteket: Tudtok esetleg linkelni olyan oldalt, ahol össze vannak gyűjtve jó tesztképek/videók és le van irva, hogy mit/hogyan?
Érdekelnének az ilyen látványos demovideok is, hol lehet ezeket megtalálni?Á nem vagyok izgatott...
Hogy mire való a nyomtató? Lassítja a papír haladását a szemetes felé...
-
Dorian
félisten
Én egyest használok egy hármas T elosztóval, amiből egyet a DAC, másik csatit a TV kap. Máshová nekem nincs szükségem rá.
A normális minőségű hármas "T" elosztó simán használható, hosszabbítós nem javasolt. De első körben próbáld ki, hogy milyen eszközödre hogy hat. Tévéknél még mindenki egyértelműen pozitív hatásról számolt be, hangcuccoknál nem feltétlenül. Ott inkább az a tapasztalat, hogy a gyengébb-közepes rendszerek jellemző hibáit javítja, ugyanakkor ezeknél a negatívumok még nem jönnek elő. Ahogy fejleszt az ember, úgy ezeket a rendszerproblémákat minőségibb komponensekkel és megfelelő kábelezéssel megszünteti, és a rendszer elér egy olyan szintet, ahol már a zavarszűrés negatívumai is előjönnek.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nagyúr
"Feleslegesnek éreztem liszi hsz-ét, kötekedőnek, nem konstruktívnak. "
Már bocsánat, de itt egyedül te hisztiztél, egy mért adat beírására szimplán megsértődtél.
"Csak mert ezt a hibámat korrigálta liszi."
Nem korrigáltam magát a számadatot, csak árnyaltam az általad túlzóan felállított tételt, miszerint "ebben jobb a GT. Kb dupla kontraszt (fele black level)" És egy szóval sem mondtam, hogy nem jobb feketeszintben IS a GT, de abba, hogy dupla kontraszt, sokkal kevesebb a valóságtartalom, mint abban, amit én írtam.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Te 50 colos ST-k 4-5 adatára hivatkoztál, Liszi pedig 65 colossal rendelkezik, annak 0,006 a feketéje. Ezért nem értem, miért kellett belekeverni a műszerek szórását.
János ugyanazzal a műszerrel mérte Liszi tévéjét, mint az AVO tesztben szereplőket, azokat bátran össze lehet hasonlítani.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Akkor az összes műszernek van szórása, tehát ne is foglalkozzunk a mérési adatokkal, mert semmi közük a valósághoz.
Sem Liszi, sem más nem állította, hogy az összes modellnek egyforma a feketeszintje, VT60-on 0,003 is előfordult.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
panpeter92
tag
Azért ebben nem vagyok olyan biztos. BBéciék 0,005-öt mértek az GT60-ra, míg az ST-re 0,009-et. Azonban a GT-ből 50, míg az ST-ből csak 42 colos példánnyal dolgoztak és a nagyobb képátlóval a fekete is mélyebb lehet. De mondjuk a hdtvtest 0,007 cd/m2 feketét mért az ST-hez, míg a GT-hez 0,008-at.
Tehát ez minden csak nem óriási különbség.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Nem, vigyél minimum 6 színt, ahogy BBéci írta. Én még feketét és fehéret is szoktam mellé tenni, a dead pixelek azon nagyon jól kiszúrhatók. A többi szín a szub-pixel hibák feltárásához ideális, mert azok nem látszanak minden színen. Egyébként sem tart semmiből megcsinálni: Paint-ben kb. 1 perc alatt össze lehet dobni az egészet.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
M_AND_Ms
veterán
Én azt látom, hogy a panashopos extragar esetében, mivel a Panashop berkein belül megoldott a szerviz (hiszen ő hozzájuk tartozik a pana márkaszerviz - megtámogatva a gyári tudománnyal és alkatrésszel), ezért "könnyedén" bevállalják további egy-két évig a javítást. Bármilyen jogi kérdésnél tudni kell, hogy ez egy sima polgárjogi szerződés, amikor is vitatkozni a bíróságon lehet
Az edigitális biztosítás meg hasonló egy cascohoz. A biztosító által elfogadott és/vagy kijelölt szerviz elvégzi a javítást, a költségeket meg a biztosító fizeti. De, mivel ez egy biztosítás, ezért ennek feltételei eléggé kötöttek a MABISZ által.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Adamo_sx
aktív tag
A Panashop-os megvásárolható kiegészítő garanciáról én itt írtam: [Panashop garancia].
Az eladó (a főnökkel?) együtt úgy mondta el ezeket a feltételeket, hogy ne nagyon akarjam választani. Sikerült meggyőzniük.
Azóta láttam, hogy több biztosítónál, akár utólag is lehet kiterjesztett garanciát kötni nagy értékű elektronikai eszközökre. Egyelőre én is nézem a lehetőségeket, de elsőre vannak egész jók. Persze az ördög a részletekben és az apró betűkben lakik... -
nuke7
veterán
ed-ben ha van cetelem kártyád ( de mm-ben is) kapsz -10%-ot.
sok szerencsét ahhoz, hogy találj a forumon kártyás embert aki tud segíteni - nekem nem sikerült annobtw. azt jól tudom, hogy az E6500 sokkal jobb vétel lenne mint az F5500..?
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
hunspikey
őstag
0.009 / 130 - kb ez volt a max normál módban
szerk: itt viszont minden agyonra volt feltekerve illetve borzasztó a dither zaj. THX módban 110 körül volt a fehér. Pro mód: 0.02 / 85 - itt volt a legszebb a VT és a GT 50 is.
[ Szerkesztve ]
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
psg5
veterán
Nem fog menni.
A webáruház nem fog belemenni. Ha meg a kuncsaft bíróságra megy, nincs az a magyar bíróság amely ez alapján az 1997-es uniós irányelv alapján a fogyasztó javára döntene.
Erre ne bátoríts szerintem senkit...Ráadásul az irányelv pontos meghatározásban: "tartós információhordozó"-ról ír, így az internetes weboldal simán annak minősül, ezért a linkelt oldaladban még némi csúsztatás is van...
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Hsanyika1
senior tag
"Meggondoltad magad? Nem baj!
40 napig visszahozhatod hozzánk a még használatba nem vett terméket. Gyári csomagolásában**, sértetlenül, az eredeti blokkal vagy számlával visszahozhatod vagy visszaküldheted*** hozzánk a megvásárolt terméket és mi becseréljük bármely más termékre kínálatunkból."[link] -
Jenő76
tag
Az a st 60 felár az 26000 Ft . A digitalkonál 196000 Ft az 42 st60 ingyen kiszállítással és 3 év garanciával.
A panashopnál nem tudom van-e még kiterjesztett garancia de ott is 200000 Ft
Én 26000 Ft miatt nem görcsölnék használt tévével, vagy a srácnak igencsak engednie kéne még az árból.
-
nagyúr
"merre lehetne keresni használtan neki egy 42ST50-et?"
Biztos van vagy lesz eladó a hardveraprón vagy avx-en, vagy expresszen, vagy bárhol.
"Vagy vállalható azért a 42ST60 xboxozáshoz?"
Nekem abszolút nincs tapasztalatom ebben, életemben nem játszottam ilyenekkel és PC-vel sem. Van aki azt mondta, neki zavaró az ST60 input lagja, olyat is olvastam már, akit nem zavart. Biztos játéka válogatja, nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Nem tudom próbálta-e itt valaki az Onlive-ot, vagy a Gaikai-t. Ott szerintem több száz milliszekundum késés volt, és még így is játszható volt FPS. A Metro 2033 volt ingyen játszható egy ideig. Persze érezni, lehetett a késést, de meg lehet szokni. De mondom itt több száz ms-ről lehetett szó.
Switch Tax
-
-
-
senior tag
Majd BBéci megmondja a frankót, de SZERINTEM nincs olyan vetítő/vászon páros, ami egy VT60 szintjét hozná, ha szigorúan a mérhető paramétereket nézzük. De élményfaktorban le lehet nyomni a ZT60-at is vetített képpel...
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
DM-Fan
Topikgazda
Értelemszerűen az érintetlen BD-rip (BD50) adja vissza egy az egyben a BD-t. Ezen felül a BD25 remux-ok szoktak lenni közelítőleg olyanok, sok esetben ezek képe nem tömörített, csak lehagynak hangsávokat, illetve az extrákat. Az ennél kisebb mkv-k már általában mind tömörítettek és el is szenvednek minőségromlást, amit vagy észlelsz, vagy nem, de azért többnyire rutinos szemmel észlelhető a romlás.
Általánosságban el tudom mondani, hogy 95%-ban nagyon elégedett vagyok az általam megvásárolt BD-k kép- és hangminőségével. Közel sincs olyan durva minőségi szórás a BD-knél, mint anno a DVD-knél volt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Ez is múlhat színtér- vagy egyéb beállításon is: a neten elérhető, tömörített anyagok többnyire csak a hasznos képanyagot tartalmazzák, a fekete sávokat nem, ellentétben a gyári BD-vel. Ezért az ilyenkor látható fekete sávokat a lejátszószoftver pakolja oda és az lehet az a legmélyebb fekete, amit a monitor meg tud jeleníteni. Ha nem megfelelő a színtérbeállítás, akkor viszont a filmtartalom ezeknél a sávoknál lehet világosabb is egyidejűleg.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
őstag
Van egy komolyabb hálózatom. A "szervernek" használt gépem alig fogyaszt többet, mint egy NAS, ha csak hálózati feladatokat lát el (27-35 w), azaz senki sem ül előtte.
A dune-hez nem szoktam adathordozót csatlakoztatni, a hálózaton kitallózom, amit nézni kívánok és már mehet is a mozizás. Vezetékes hálózaton a legdurvább bitrátájú BD50 is akadásmentesen átmegy.
Egyszer még azt is kipróbáltam, hogy ugyan azt a filmet 4 eszközzel is elindítottam, és sehol sem akadozott.Nekem ez a rendszer vállt be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest