- Jobb biztonságot és energiahatékonyságot kínál a Bluetooth 6.1
- Módosította az előző generációs Dimensity csúcslapkáját a MediaTek
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Computex 2025: közeleg az NVIDIA Computex előadása
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Mini PC
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Kíváncsi leszek hogy nekem hogy fog tetszeni az LG 660-as, majd leírom.Nem vagyok sem elvakult pana-samu-sony-lg hívő sem, sem mániákus, egyszerűen csak szeretnék 50"-ról 60"-ra váltani olcsón. Nem fogom a képét egy 5-700 ezres tv-hez hasonlítani hanem az árához fogom viszonyítani
Ha meglesz majd leírom a tapasztalatokat úgy, hogy nekem a kb 5 éves C panelos Samsung képe is tetszik miután a színeket a szervizmenüben belőttem. (pedig azon a régi samun nem híres a fekete, mégis 5 éve élvezettel nézühnk minden jó minőségű filmet rajta
)
Az a helyzet, hogy nekem nem lene szükségem az LG PB660V "okostévé" funkcióira abszolút. Ez alatt a PB560V van, nekem az is elég lenne ha képminőségre ugyanazt tudja mint a 660. Vajon a panel és elektronika ami a képért felel ugyanaz benne? Mert akkor azt venném ha találok valahol.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz
modflow #73546 üzenetére
Jelen pillanatban nem nagyon tudnék olyan TV-t mondani 60-65"-os méretben, ami újonnan kapható a piacon és überelné a 2013-as Panasonic plazma line-up-ot. Pláne úgy, hogy mondjuk az anyagi oldala is megálljon 800 eFt alatt. Ilyen készülék jelenleg újonnan egyszerűen nincs. Hogy a jövőben lesz, abban biztos vagyok, de hogy mikor és hogy milyen áron... nos, kettőt és könnyebbet!
Tibcso: ha csak pár HSZ-szel följebb is olvasol, akkor láthatod, hogy a PB660 egy ST50-nek még a legnagyobb jóindulat mellett sem lehet megközelítő alternatívája sem. Nem csak a feketeszinttel van probléma. Csúnya visszalépés lenne képiekben. Persze kinek mi a vállalható szint. De azt tudni kell, hogy a PB660-ra még a laikusok is hajlamosak azt mondani, hogy nem dönti le őket a lábukról. Nem csoda, ugyanis egy abszolút low-budget készülék, ezért ennek megfelelően helyén is kell tudni kezelni. Mint mondtam már: 245 eFt-ért vágják hozzád 60"-os méretben. Sejthető, hogy nem Panasonic-szintű készüléket kapsz ennyiért.
-
Tibcso
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani olyan alternatívát 60-65-ös méretben,ami kiválthat egy ST50-es panát?
Szívem szerint ilyet vennék nagyobb méretbe,de már nem találok sehol..
(akár led is jó,ha elfogadható a feketéje)
Köszi! -
DM-Fan
Topikgazda
válasz
Gigi01 #73542 üzenetére
Szerintem a kontraszt kicsit sok filmekhez is, a fényerő meg kevés, a színtelítettség megint sok. Próbáld ki olyan 65-70 körüli kontraszttal, 11-es fényerővel és olyan 42-es színtelítettséggel. Gammát is próbáld ki 2.4-en. Hozzáteszem, hogy nem nélkülözhető a vágási szintek beállítása sem a 11 pontos grayscale segítségével. Többször linkeltük már az AVS HD709 videópakkot. Azt töltsd le és a hunspikey kolléga által itt összefoglaltak szerint pöcögtesd a beállításokat addig, míg harmonikus nem lesz a grayscle ramp-ed/grayscale steps-ed! Nagyon jó szem és meglehetős birkatürelem kell hozzá - de ha ezek megvannak, akkor egy kalibrálást jó közelítéssel majdcsak ki is lehet váltani. A legjobb, ha van okostelefonod/tableted, arra felnyomod a Panasonic TV Remote 2 alkalmazást és ott az Intell. kalibrálás funkcióval húzogatod a csúszkákat. Így nagyon kényelmesen lehet állítgatni, nem kell a távirányítót pöcögtetni, nincs a képernyőn zavaró menükép/csúszka, miközben az árnyalatokat sasolod.
Mások értékeit ne használd, semmit értelme! Nekem pl. teljesen más vágási szintek lettek jók a 65VT60-on, mint hunspikey kolléga ugyanilyen készülékén. Minden panel és elektronika más és itt olyan nüansznyi dolgokon múlik a színhelyes kép, hogy teljesen értelmetlen a más által kiizzadott értékeket használni. Nekem is benne volt már legalább 4 órai munkám, mire azt mertem mondani, hogy na, most már színhelyes a kép. A kontraszt-fényerő-színtelítettség hármassal önmagában még sehol nem vagy, az csak a gerince a dolgoknak, azzal csak a fekete és fehér szintjét határolod be, de maga a kép karakterisztikája, a helyes színmegjelenítés, különböző színfátylak eltávolítása csak a szürkeárnyalatos, IRE-nkénti beméréssel lehetséges. -
Gigi01
őstag
Szerintetek mennyire használható ez a beállítás?
A részletes fehér,szín,gamma beállítást nem piszkálva.
Tv adásnál a logók végett soknak érzem,viszont filmeknél nagyon szép képet produkál. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz
robi-k #73539 üzenetére
A külföldi fórumokon publikáltak alapján kvázi semmivel nem jobb a PB690, mint a PB660, ezért írtam, hogy nagy reményeket ne fűzz hozzá! Nem bolti körülmények függvénye a dolog, egyszerűen ennyire képes. Az sem mindegy, hogy melyik Pana plazmához hasonlítja az ember az LG-t, nyilván egy entry-level X50/X60-hoz képest minden megváltás.
kpal: persze, nyilván több eladó C7700 van: azok már gariidejük végét járják (nagyon maximum 1 év lehet még rájuk, ha sikerül 5 évvel kifogni őket és a modellév végén kerültek megvételre) és nyilván feljebb is akarnak lépni a tulajok. Gondolom csomóan beruháztak közülük valamelyik utolsó csúcsplazmára és kiárulják a nyakukon maradt előző TV-t. A D8000 tulajok meg gondolom jobbára még kellően elégedettek a TV-jükkel (bár tény, hogy azok sem mai darabok már és jócskán le lettek lépve azóta).
-
robi-k
őstag
-
anonym1s
őstag
válasz
robi-k #73536 üzenetére
Nekem is pana plazmam van, de nem erzem elkenyeztetve magam, mint ahogy az a forumos figura sem, aki a sajat lg pb6600 teveje kepet jobbnak ertekelte, mint a sajat panasonic u50 es samsung f5300 teveje kepet, a fekete szintet leszamitva.
Elkepzelhetonek tartod, hogy az eros bolti vilagitas, vagy rossz beallitasok miatt volt gatya az lg kepe? -
DM-Fan
Topikgazda
A D8000 azért elég messze elmarad a VT60-tól, utóbbival inkább egy F8500 állhatna ki versenyre, de az is alulmaradna! Viszont a PB660-hoz képest azért igencsak följebb van a D8000 is. Garancia még talán lehet egyes D8000-ekre, ha anno valamilyen módon 5 évvel sikerült megvenni őket - már nem emlékszem, volt-e erre mód akkoriban a Samsung-okkal kapcsolatban. Mindenesetre egy megkímélt D8000 mindenképp jobb lehet, mint egy PB660.
-
DM-Fan
Topikgazda
Én is 64F5500-at mondanám életképes alternatívának a Samsung részéről, de természetesen már az is csak használtpiacon lelhető fel.
A C7700 azért más liga, amennyire emlékszem a képére, az még az LG fölé pozicionálható. Más kérdés, hogy már elég öregecske példányok szaladgálnak belőle, így garancia nélkül nyugodt lelkiismerettel már nem ajánlanám azokat sem.
-
"Azt hiszem online rendeléssel hazaviszek egyet, ha nagyon rossz lenne visszaviszem."
Helyes. Ezen az áron csak használtban kapsz az LG plazmát megközelítő képminőséget. (Használt nem jöhet szóba? Azzal jobb képminőséget kaphatnál azonos áron.) Ár-érték arányban szerintem verhetetlen a 60"-os LG. És ez a lényeg! Mit kapnál ugyanezen pénzért? Milyen méretű és képminőségű megjelenítőt? Nekem semmi traumát nem okozott az LG nézése. Természetesen gyengébb, mint a drágább konkurrensek, ez nem kérdés. De nem is egy árkategóriába tartoznak.
"A másik öt éve megy szinte állandóan. Félek ez nem bírja majd."
Ezt bármilyen más műszaki eszköz tekintetében is el lehet mondani.
-
DM-Fan
Topikgazda
Amit én láttam, az az volt, hogy a színkezelése, árnyalása, ditherelése elmaradt attól, amit a Panasonic plazmáitól megszoktam. A képe ezeknek köszönhetően meglehetősen mosottnak hat. Nyilván lehet csiszolni ezen valamelyest a beállításokkal, de már a kiinduló állapoton látszik, hogy csodát nem lehet vele tenni. Feketeszintben is nyilván elmarad a másik két gyártó mögött, ezen túlmenően maga a készülék is elég fapad hatású és ez érződik a belbecsen is. Low-budget darab a javából, na, ezt az ára kellőképpen tükrözi is, mert 60"-os készüléket 245 eFt-ból hazavinni... nyilván jár némi kompromisszummal. Hát, az van vele kapcsolatban, nem véletlenül sok rá a panasz a külföldi fórumokon is.
Persze ha nem videofil az ember, akkor akár ki is elégítheti az igényeit, csakhát a plazma épp a videofilek "sportja" volt. -
mexel
veterán
válasz
DM-Fan #73523 üzenetére
Olvastam a Te hsz-edet is hogy nem jó. Általánosságokat olvastam, mindig csak hogy "rosszabb a képe mint..." "nem kell tőle sokat várni", stb. Konkrétan mik azok a hibák amikről szó van? Mind kép, mind hardver és műszaki téren érdekelne, mert most akarok venni egyet, de sajnálom a régi tv-m
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz
robi-k #73521 üzenetére
Nem véletlenül írtam a múltkor, amit írtam. Alapjaiban véve elég gyengus a képe. Szerintem egyes LCD-k hasonló árban (nyilván kisebb méretben) odavernek neki ebben-abban.
A PB690-től se várj többet: ugyanaz a panel és gyanítom, hogy a nyák is csak a 3D miatt tér el, de ez nem segít ezen a készüléken.
-
mexel
veterán
Mik azok a ngy hibák ami miatt az LG-k képe ilyen rossznak mondott? Csak hogy tudjam mit kell nézni
-
robi-k
őstag
Ma megnéztem élőben az LG 50PB660V plazmát az Auchanban. Hááát, nagy csalódás volt a képminősége
Már tényleg nagyon kíváncsi lennék, milyen a képe a 60PB690V-nekBár az avsforum mai bejegyzése ad egy kis reménységet, hogy a nagy panel . megfelelő beállítással - még elfogadható lehet (60PB690V modell van a post írójának):
Ladies and Gentlemen what a invention made on first pages mentioned, if you will adjust your HDMI outputs with name PC! and in expert control you will adjust proper colours with standard colour management, you will see black black level of black and beautifull colours, this TV is cursed with wrong software its working ok only set upped through HDMI like PC (change name of hdmi output) , and you can adjust modified settings little bit of Mr. Ander77, brightness contrast , shrapness, display light, but other colour settings are pretty good, enjoy amazing colours, and if you will go to menu of LG ( pls turn off tv) as tv is changing colours to wide colour management when you will go to LG menu automtically and it stays in movies as well till you wont change hdmi output orr turn off tv, its maybe only my issue but I think its pretty some factory default colour setting issue, watch it.Expert 1
90 (I have changed to 100)
96 (I have changed to 100)
45 (brightness on this inky black 60, and everything stays veeeeery contrasted and black just light come out - its like Samsung now)
25(sharpness 10 Im using its plenty)
25(sharpness 10)
50 colur
0 tintExperts control
Off
Off
Standard
On
Off
2,4 gammaTemp. Colour: Med.
Ire 20 points:
Ire 5: 16, 12, -23
" 10: 8, 4, -20
" 20: 0, 0, 0
" 30: 0, 0, 3
" 40: 0, 0, 3
" 50: 0, 0, 3
" 60: 1, -1, 2
" 70: 0, 0, 0
" 80: 8, 0, -1
" 90: 4, 0, 0
"100: 2, 1, -7CMS:
Red: 0, -5, 0
Green: -1,-2, 20
Blue: 0, 0, 0
Cyan: -9, 0, 0
Magenta: 0, 0, 0
Yellow: 0, 2, 0 -
katalin888
aktív tag
Sajnos mar csak ez maradt!
Az "utolso mohikan"! -
mexel
veterán
Sziasztok! Csak keveset olvastam még bele a topikba, és a sokat emlegetett LG PB660v-as plazmáján gondolkodom. Csak azért vennék, mert szeretnék még venni egy új plazmát mielőtt eltűnnek, és az ára miatt is.
Amit váltana, egy kb 5 éves Samsung 50"-os plazma, abból is az olcsóbb modellt, ha jól emlékszem a C- verzió, 1388x768-as felbontással. ( a Q-s jobb volt akkor is, de ezt vettük)
A lényeg, a képével még mindig elégedettek vagyunk, nem azért cserélnénk le, hanem nagyobbat szeretnénk ameddig még plazmából lehet. ( tulajdonképpen LG-n kívül talán nincs is más)
Ha a régi Samuval elégedettek voltunk akkor okozhat csalódást az LG annak ellenére hogy sokan rosszat írtak róla?
Extra dolgok mint smart, 3d stb nem érdekel nagyon. Talán az 560V is jó lenne mondjuk nem sok helyen láttam, inkább a 660V van + 20e-ért, annyit megérhet a plusz.
Azért egy 5 éves tévénél csak jobb képe lesz az újnak, még ha LG is gondolom. Sajnos nem volt LG plazmám még. -
hunspikey
őstag
válasz
M@trixfan #73494 üzenetére
Értem amit mondasz - de nagyon nagy dőreség a szememben, hiszen a VT60- (illetve semelyik plazma TV) feketéje egy konstans érték.
VT60-nál nekem (műszeres mért adat) 0.002 ami bravúros, de ez akkor is ennyi, ha 0-a kontraszt illetve akkor is ennyi, ha fehér panel drive van és 100-as kontraszt.
Egy dolog változik - a kibocsátott csúcsfény - ami közt meg lesz egy valós megfigyelt, ábrázolt kontraszt.
Ha te 50 cd/m2 környékére lőnéd be a TV-t (kb ez lehet a 10 körüli kontraszt) akkor a valós kontraszt az én TV-mnél maradva 25.000:1 lenne, míg könnyen belátható, hogy 120 cd/m2 csúcsfény esetén meg 60.000:1-hez lesz az érték (ezzel nem azt mondom, hogy 120 cd/m2 az ideális - szerintem, illetve nekem az már sok)
A ciki ott kezdődik, hogy sajnos a plazma árnyalása nem lineáris, azaz a megjeleníthető árnyalatok száma, az árnyalat képzés attól függ, hogy miként dithereli a pixeleket a drive. Na most- jól megfigyelhető ahogy 4-5 kontraszt értékenként váltja az algoritmust a panel- azaz növeli az ábrázolható árnyalatok számát, ahogy haladsz felfelé a csúszkával (kontraszt)
Ezért én azt gondolom, hogy kell egy egészséges középút a csúcsfény viselhetősége és az ábrázolt árnyalatszám közt - ez egyébként a DM-fan által is behivatkozott 48-50 körüli kontrasztnál van (pro mód, vagy 72-80 egyéni mód) közép drive esetén. Ez alatt biztos, hogy egy butított képet fogsz nézni.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz
M@trixfan #73494 üzenetére
Hidd el, én is annak vagyok híve, amikor a TV panelja csak annyira izzik, mintha mozivásznat, vetített képet néznék. Kifejezetten nem szeretem a túlzottan élénk, túlzó kontrasztú képet, számomra akkor kellemes, amikor olyan, mintha egy festményt néznék. De ezt nem a 30-as, pláne nem a 6-os kontrasztérték fogja szavatolni: előbbi is mindenhogy kevés, 6-oson meg használhatatlan! Egyébként sem a nagy panelméret okán égne a szemed (a jóval nagyobb vászontól sem ég, sőt, egy nagy, verőfényes égbolttól sem ég), hanem a túlzó kontraszt miatt. Persze, a VT60 tud bántóan kontrasztos lenni, számomra Prof. módban már 50-es kontrasztérték fölött kezd az lenni, 60 fölött meg már egyenesen zavaró. A Dinamikus képmódja totálisan nézhetetlen, ott tényleg elég az ember retinája 1-2 perc után, még távolabbról nézve is.
-
DM-Fan
Topikgazda
Ezt lehetetlen megjósolni. Ez nagyban függ attól, hogy miképp alakul ezen idő alatt a TV-piac. Most például nem úgy tűnik, hogy az OLED olyan rohamtempóban betöltené a plazma eltűnésével támadt űrt. Az LCD fejlődése pedig mostanság a 4k-ra történő átállást takarja, amiből sok jó megint nem sül ki rövidtávon. Ugyanakkor sosem tudni, hogy milyen újdonsággal rukkolnak elő a gyártók egy-egy új modellév során, de a trend nem a képminőség javításában nyilvánult meg az elmúlt 2-3 évben (az pont a megszüntetett plazmapiac reszortja volt), hanem a funkciókra gyúrásban. Ennek alapján szerintem viszonylagosan értéktartó is lehet a 65VT60, amihez pl. a mérete is hozzájárul azon túlmenően, hogy képiekben tényleg csak egy OLED érhetné be, LCD pedig nemigen. De majd térjünk vissza a kérdésre 2 év múlva!
-
Osynho
addikt
válasz
robi-k #73506 üzenetére
Ez a más processzor nyák mit jelent a gyakorlatban? Feltételezem a 3D miatt lehet más, a kérdés a 2D képminőségre vonatkozik. Eltérhet a 660 a 690-től?
A sok panasz meghibásodásra vonatkozik, vagy képminőségre, vagy mind a kettőre?
Egy 50"-os Blaupunkt low end lcd-t cserélnék 660-asra, gondolom annál osztályokkal jobb ez az olcsó plazma is.
A sokat szidott kontraszt arány mit jelent? Lcd-s viszonylatban is gyengének számít? Tudnál mutatni angol nyelvű oldalakat, fórumokat, ahol tájékozódhatnék?
-
Dave567
addikt
Képnél ha Mozi-ra állítom, a színhőmérséklet szerintetek melyiken jó? Normál vagy Meleg
-
Hsanyika1
senior tag
Samsung: jövőre sem lesz még OLED TV [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- EA Sports WRC '23
- Mini PC
- Whisky topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen NAS-t vegyek?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest