Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Nem az volt anno a megszüntetés egyik oka hogy sokat fogyazszt? Mintha olvastam volna olyat hogy azért álltak le a gyártással mert le kellett állni? Unióban nem engedték a nagy(?) fogyasztás miatt, ahogy pl a 100w-os hagyományos izzó is megszűnt. Lehet hogy tévedek, de rémlenek ilyen cikkek.
Másrészt miért nem vették sokan? Mert Egyszerű Irénkéék bementek egy MM-ben ahol 600trillió lux fénnyel megy a neon világítás és ott az egymás mellett lévő plazma és lcd közül úgy néz ki hogy a plazma fakó, színtelen, az lcd meg csillog villog. Mit vesznek? Csilivilit, mert természetes hogy egy tv-ket árusító helyen ekkora fényt kell csinálni. Nekeik nem lehetne megmagyarázni hogy otthon más lesz a kép és ilyen beállításuknál kiégne a retinájuk. -
mexel
veterán
Köszönöm az infókat, de sajnos a plazma megy a háztól ( nem miattam) és muszáj vennem valamit. Vagy használtan egy bizonytalan előéletű olcsó plazma vagy egy új Sony lcd lesz. Nagyon félek hogy visszalépés lesz még úgyis hogya plazmám egy tuner nélküli régi kategóriás samu.
-
mexel
veterán
Egy régi 8 éves nem full hd-s 127 samu, talán ps50C vagy valami hasonló, nem tudom fejből. De jól beállítva nekem még mindig tetszik a képe. Most 4K UHD Sony-kat néztem, nem tudom ez merre lenne ehhez. A színek és az élasség biztso szebb lenne de a mosott arcok egy stúdióbeszélgetésnél vagy a mozgás félő hogy nem lenne jó
-
mexel
veterán
Sajnos a 127cm-es régi plazmánk távozik itthonról családi okok miatt. 2 lehetőségem van, vagy veszek egy használt olcsó plazmát ( nem tudok most drágát venni) vagy valami 49"-os LCD-t. Élőben nem volt még itthon nálam ilyen 200e alatti ekkora LCD. Mennyire lesz csalódás? Biztos van tapasztalata valakinek. Eléggé LCD ellenes vagyok.
-
mexel
veterán
válasz
MasterMark #83118 üzenetére
Hmm. Nyomtam egy visszaállítást alapra a videóbeállításoknál a kodiban, és onnantól nem lóg ki a kép ha 1280x720p-re állítom.Tehát mégis itt a kodiban volt valami gond. Lehet az hogy előtte másik tv-re volt kötve és ahhoz beállította a képet és megjegyezte?
Ettől függetlenül az lenne mindig a kérdésem, hogy az 50 vagy a 60hz a jobb ennek a tvnek? a 24p miatt a 60Hz kellhet? -
mexel
veterán
1920x1080p-ben kicsit rosszabnak tűnik a kép, nem olyan homogén talán, de még tesztelem.
-
mexel
veterán
Most néztem a tv menüjét, van benne 50 és 100hz beállítás ( 10-on megy egyértelműen), akkor gondolom az 50 kellene a lejátszón .Overscant nem találtam sehol a tv menüjében
Azért nem tetszik hogy kézzel kell beállítanom a képméretet a képernyőhöz, mert szemre kell csinálni és az nem tökéletesszerintem. Nem értem miért nem teszi ki full képre. A kodi hiányossága lehet ez.
Kadenciahelyességen mit értesz? -
mexel
veterán
válasz
MasterMark #83112 üzenetére
1080p-n is kilóg a kép sajnos, ugyanúgy kalibrálni kell a programban a képernyőt. Jobb lesz az mint az 1280x720?
1920x1080p és 1920x1080i van azt hiszem.
Ja, és itt is választanom kell hogy 50 vagy 60 Hz legyen? mennyi kell ennek a tv-nek? -
mexel
veterán
Sziasztok! Adott egy régi Panasonic 42PV7 plazma. A tv 1024x768 felbontású. Rákötöttem egy médialejátszót, de azon csak olyan beállítási lehetőségek vannak, hogy :
1280x720 50Hz
1280x720 60Hz
1980x mittududomén.
Ez a tv 50 vagy 60Hz-en megy HDMI-n? Mire állítsam? Alapból bármelyik beállításon nagyobb a kép, a képernyő kalibrálással összébb kell húzni a programban, aminek nem örülök -
mexel
veterán
Sziasztok. Nem tud valaki még boltot ahol maradt volna az LG 60-as plazmáiból? Tavaly nem vettem, de most már vennék mégis
-
mexel
veterán
válasz
DM-Fan #73703 üzenetére
Én telejesen úgy emlékszem hogy pár évvel ezelőtti samukban volt reset az üzemidőnél a szerviz menüben. Elképzelhető hogy keverem valamivel, de most teljesen az van bennem hogy pár tv-t lenulláztunk bejáratáskor. De ez most csak emlékezetből van, nem esküdnék meg rá. Könnyen lehet hogy nincs igazam, amíg nem győződök meg róla mégegyszer addig nem merem biztosra állítani. ( most nincs kedbvem a tv-mbe belemászni, mert a szervizmenüből kijövet a beállításokat a sima menüben lenullázza
)
-
mexel
veterán
válasz
robi-k #73694 üzenetére
Azért az 5-6 óra üzemidő sima átverés is lehet mint az autóknál a km. Ha már odaírja hogy "szervizmenüben megnézhető, én nem értek hozzá" akkor tudja hogy van ilyen, és innentől belépni 2 perc goole kereséssekkel együtt is. A baj az, hogy az üzemidő nullázható ( legalábbis samu plazmáknál amit én néztem régebben az volt, he ezeknél már nem akkor az okfejtésem tárgytalan
). Így simán meglehet az 5-6 óra, ami szinte hihetetlen, jobban elhiszem hogy lenullázták, akár véletlenül is és most ezt írják hogy eladható legyen.
Természetesen nem akarom megvádolni az eladót, de mindenesetre én szkeptikus vagyok az ilyesmivel szemben, és nem véletlenül. Sok mindennel találkoztam már adásvételek folyamán, nem csak tv ügyben -
mexel
veterán
Vagy a N-em kapható változat.
-
mexel
veterán
Kíváncsi leszek hogy nekem hogy fog tetszeni az LG 660-as, majd leírom.Nem vagyok sem elvakult pana-samu-sony-lg hívő sem, sem mániákus, egyszerűen csak szeretnék 50"-ról 60"-ra váltani olcsón. Nem fogom a képét egy 5-700 ezres tv-hez hasonlítani hanem az árához fogom viszonyítani
Ha meglesz majd leírom a tapasztalatokat úgy, hogy nekem a kb 5 éves C panelos Samsung képe is tetszik miután a színeket a szervizmenüben belőttem. (pedig azon a régi samun nem híres a fekete, mégis 5 éve élvezettel nézühnk minden jó minőségű filmet rajta
)
Az a helyzet, hogy nekem nem lene szükségem az LG PB660V "okostévé" funkcióira abszolút. Ez alatt a PB560V van, nekem az is elég lenne ha képminőségre ugyanazt tudja mint a 660. Vajon a panel és elektronika ami a képért felel ugyanaz benne? Mert akkor azt venném ha találok valahol.
-
mexel
veterán
válasz
DM-Fan #73523 üzenetére
Olvastam a Te hsz-edet is hogy nem jó. Általánosságokat olvastam, mindig csak hogy "rosszabb a képe mint..." "nem kell tőle sokat várni", stb. Konkrétan mik azok a hibák amikről szó van? Mind kép, mind hardver és műszaki téren érdekelne, mert most akarok venni egyet, de sajnálom a régi tv-m
-
mexel
veterán
Mik azok a ngy hibák ami miatt az LG-k képe ilyen rossznak mondott? Csak hogy tudjam mit kell nézni
-
mexel
veterán
Sziasztok! Csak keveset olvastam még bele a topikba, és a sokat emlegetett LG PB660v-as plazmáján gondolkodom. Csak azért vennék, mert szeretnék még venni egy új plazmát mielőtt eltűnnek, és az ára miatt is.
Amit váltana, egy kb 5 éves Samsung 50"-os plazma, abból is az olcsóbb modellt, ha jól emlékszem a C- verzió, 1388x768-as felbontással. ( a Q-s jobb volt akkor is, de ezt vettük)
A lényeg, a képével még mindig elégedettek vagyunk, nem azért cserélnénk le, hanem nagyobbat szeretnénk ameddig még plazmából lehet. ( tulajdonképpen LG-n kívül talán nincs is más)
Ha a régi Samuval elégedettek voltunk akkor okozhat csalódást az LG annak ellenére hogy sokan rosszat írtak róla?
Extra dolgok mint smart, 3d stb nem érdekel nagyon. Talán az 560V is jó lenne mondjuk nem sok helyen láttam, inkább a 660V van + 20e-ért, annyit megérhet a plusz.
Azért egy 5 éves tévénél csak jobb képe lesz az újnak, még ha LG is gondolom. Sajnos nem volt LG plazmám még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Synology NAS
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- OLED TV topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- BestBuy topik
- Nintendo Switch
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest