- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen széket vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- SONY LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyulus76
aktív tag
válasz M_AND_Ms #66896 üzenetére
És van a tévének kávája is, nem muszáj a képernyőt taperolni. De lehet, hogy itt is a magyar virtus játszott: "Nézd, milyen tévéje van a rohadéknak! Na, most jól kib.szok vele!" Mellesleg nem értem, hogy miért nem akadt se egy tévészerelő, se egy kábelbarát, aki megnézte volna a lakásban, hogy van bedugva az a modul.
-
batagy
őstag
válasz Hsanyika1 #66893 üzenetére
Óbazmeg!
Ezt nem hiszem hogy el, hogy ennyire amatőr vagyok.Tudtam, hogy ki kell azt kapcsolni, de két helyen van menüben, és azt hittem már ki van kapcsolva.
Csak most nézem, nem mentem bele oda, ahova kell a menüben.1) Hálózat -> Új szoftverüzenet: Ki
Ezt kapcsoltam ki már az elején, azt hittem, ez az.2) Beállítások -> Rendszer menü -> Rendszerfrissítés -> Automatikus frissítés készenlétben -> Na itt nekem 1 óra volt beállítva!
Utóbbinál mindig csak a "Beállítások -> Rendszer menü -> Rendszerfrissítés" szintig mentem, mert azt hittem, az már magát a frissítést indítja el, így sosem mentem bele, és nem vettem észre, hogy ott is van még beállítás. Azt gondoltam hogy az 1)-es állítja.
Ezen rugóztam már több hete, hogy nem vettem észre....
Akkor ez az.Köszi a tippet!
-
batagy
őstag
válasz M_AND_Ms #66891 üzenetére
Igen.
Én úgy vigyáztam rá mint a szemem fényére, ők meg összetapicskolják. Jó, mondjuk valahogy meg kellett fogniuk.Ráadásul az egész fölöslegesen történt, mert a TV-nek semmi baja, csak én voltam totál amatőr, mert nem tudtam a CI+ modult rendesen bedugni. Szóval az én hibám, nem is kellett volna bevitetni.
Amúgy a csapvíz nem jó, mert csak szétkenődik. Kis E5-ös cleanert fújram a DM-es portölőre, azzal jó. Csak vigyázni kell hogy nehogy a portörlő kemény fele érjen hozzá.
Más: nem tudom, még mit csináltak a szervizben, de mióta visszahozták, kikapcsolva kattanni szokott a relé, és már mindent állítottam, nem tudom megoldani. Már kétszer is reseteltem a beállításokat a gyárira, de semmi. A CI+ modult is kivettem, hátha azzal van összefüggésben, de nem.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Most vettem észre véletlenül, hogy az st60 távirányítója alapból kezeli a med600-amat rendszer szinten is. Véletlenül összekevertem a távirányítókat
Vagy ez csak nekem új?[ Szerkesztve ]
-
Hsanyika1
senior tag
-
Gyulus76
aktív tag
válasz kissca #66886 üzenetére
Ha jobban központoznál, sokkal érthetőbb lennél.
A pixelek biztosan nem fognak zavarni, ha nem fél méterről nézed majd a tévét. Nekem 2 méterről pont jó volt a 42 colos PV70 1024x768 felbontással. A 65 colos full HD pixelei vízszintesen kisebbek kb. 17,5%-kal, míg függőlegesen 10%-kal nagyobbak. Egyszerű matek.
A TC sorozat tudtommal amerikai modell, a ZT pedig a VT fölötti szint.
[ Szerkesztve ]
-
kissca
csendes tag
Sziasztok,ismét egy segítséget kérnék !
Van egy 50 V20 E - amire kell megfelelő.
Alapvetően BD és mkv valamint jó esetben hiradó nézésre kell a tv.UPC kábel. Jó lenne nagyobbat venni.Mondjuk 65-öst.
Kérdés: a 165 cm-es területén lévő pixelek mérete a 127-centishez képest nem zavaróan nagyok ?Másik kérdés: 65 -ös méretben találtam egy TC -P65ZT60 -ast. Nemigen tudom hova tenni,mert nem találtam elegendő információt. A TC mire vonatkozik, ill a VT ill ST sorozathoz képest hova kell elhelyeznem ?
köszönöm ha segítetek
Kiss Csaba -
Khaosz55
addikt
válasz DM-Fan #66884 üzenetére
Hali,
találtam egy fuvaroscéget aki mindenféle szállítással foglalkozik. 0-24H folyamatos szállítás és ahogy olvastam 100 euro lenne a szállítás. A csomagbiztosítás meg további 120 euro lenne. Szóval olcsóbb lenne Pozsonyból. Remélem egy kombi mondeó hátuljába beférne. Nem tud valaki dobozméretet a 55VT60-ra?
-
-
batagy
őstag
Sziasztok!
UT50.
Ujjlenyomatos a képernyőm (mert szervizben járt), mivel tisztítsam le?
Van itthon Optinett spray , és E5 screen cleaner is pl.Vagy sima víz?
-
Khaosz55
addikt
Egyre nehezebb lesz megoldani a 55VT60 szállítását németből. A kollégám kocsijában 160cm hely van. Gondolom oda csak úgy férne be ha a dobozból kiveszi és a doboz szélét levágja, ettől meg eléggé tartok.
Még két megoldás van.
1. Pozsonyban van még 55Vt60 igaz ott 1600 Euro, viszont Győrből elég közel van kb 80km.
2. Megkérdem a DHL-t, GLS-t vagy más szállító céget hogy vállalnák-e a szállítását Németből és mennyiért. Gondolom nem lenne olcsó. -
rootmin
tag
válasz Gyulus76 #66880 üzenetére
Amíg nem látszik semmilyen valós helyzetben, addig nem érdekel, hogy ott van-e.
Egyébként megnéztem homogén háttereken is, azon sem láttam szabad szemmel. Fotózni, levelst széthúzni nem álltam neki, hogy hátha úgy meglátok valamit.
De ha lenne is, ez sokkal kevésbé zavaró, mint a poszterizáció.Igen, én magam, bár nem vagyok egy janos666 de igyekszem foglalkozni a témával.
X-rite i1 display pro - CalMan kombóval kalibráltam, de - megelőzve a PÜ hadjáratot - házalást egyelőre nem vállalok.
Ez a későbbiekben változhat, ha így alakul, feltétlen megírom majd ideEgyébként én is 0,006 -os feketét mértem, így a nappali profil esetén 100 cd/m2 fényerő mellett 1:16000 fölötti a kontraszt, ami azért nem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Gyulus76
aktív tag
válasz rootmin #66879 üzenetére
Makacs volt, de egyébként ez is csak tesztképen látszott. Normális műsornál csak elvétve vettem észre a nyomát, és ott is csak azután, hogy tudatosult bennem a jelenléte.
Egyszóval nem ijesztgetni akarlak, de az, hogy normális körülmények között nem ordít a ghost, nem jelenti azt, hogy nincs is.
Apropó, te magad kalibrálod a tévédet?
[ Szerkesztve ]
-
rootmin
tag
válasz Gyulus76 #66878 üzenetére
Jó makacs volt :S
Hmm, úgy látom, ebben szerencsénk van. Szülők nem kímélik (értsd: nem figyelnek rá oda különösen), de szerencsére semmi látható ghost nincs, pedig elég sok TV műsor megy le rajta.
350 üzemóránál jár a GT60.Egyébként bekalibráltam (bár még nem hoztam ki belőle a maximumot, de most nem volt sok időm játszani vele, majd ha túl lesz az 500 órán, elbíbelődök jobban), és jelentem, nem tűnt el, és nem is javult a múltkor tárgyalt hibajelenség, pedig most hétvégén többnyire BD ISO-kat néztünk.
A beállítás gondokat kizárnám így a referencia értékekhez közelítve. A forrás egy WDTV Live, de a laptopomról is csinálja XBMC-vel.Biztos az 1500 forintos HDMI kábel az oka
-
Gyulus76
aktív tag
válasz Gyulus76 #65537 üzenetére
35 nappal és 270 üzemórával később végre kijelenthetem, hogy sikerült nyom nélkül eltüntetni az RTL ghostot. Most már tesztképen se látni. Az üdvözítő megoldásnak a teljes képernyős, változó képtartalom bizonyult, ahol nagyobb, 60-as kontraszttal hajtom a GT60-at. Tévéműsorok esetében viszont visszavettem 40-re, és háttértévézésnél a logókat szigorúan kizoomoltam. Emellett amikor lehetőségem volt rá, fehérmostam. Ennek köszönhető a napi közel 8 órás átlag. Remélem, a jövőben nem futok bele újra ebbe a hibába!
-
zorrd023
csendes tag
MPC vs Xbmc . Nálam a gt60-on az MPC sokkal szebb képet ad. Na meg tapasztaltam hogy 60 hz-en a tv képe sokkal nyugodtabb tisztább. A filmekkel meg úgy sincsen akadozás probléma. Ellenben ha csak úgy rátolja az ember a power dvd-n pl a filmet, de a hz marad 60 nem pedig 24 ( van hogy 23-ra teszi amikor a progi állítja), akkor szépen akadozik. Persze pl a vga-nak megadva 24hz-t ami a 24p akkor no problem, nincs akadás. ( bár mint írtam van, hogy az a 24 az 23 , és nem azért teszi abba mert 23 képkockás a video pl Hobbit 2 bd3d ) De az MPC-vel 60 vagy 24 hz-re téve, a frissítést egyik módban sem akadozik. És mint írtam 60-on jóval "tisztább" a kép. ( Nekem ezek a tapasztalataim.
) -
törölt tag
válasz Mezga Aladár #66867 üzenetére
Aranyos, sajna nulla személyes tapasztalatom vele.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #66867 üzenetére
És egy popi a400/410-est. De a bd hiánya miatt, ez megfontolandó.
-
Mezga Aladár
veterán
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #66864 üzenetére
Jó, nem tudhatom mit használsz, milyen kimenettel. pedig JRiver-JPlayt ajánlanám sztereóra. Nálad valamelyik Raspberry zenél?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz #75912448 #66863 üzenetére
Érdekes amit írsz.
"Ha hangot kergetsz, akkor "utánozni" kell a hasonló eszközök tápellátását is, erre a HDPLEX egységeit ajánlom, pl HDPLEX 250W Hi-Fi DC-ATX Converter, ha erre nincs szükség, pl Kabini szinten kapható külső adapterrel működő alaplap."
Ez már nem releváns, ha aszinkron usb/spdif ([link]) , vagy dac-ot használsz, külön usb tápellátással (http://www.ifi-audio.com/en/iusb.html).
Számomra az okoz igazán gondot, nem találok olyan szoftvert, (Win) ami tökéletesen kezeli a kétcsatornás hangot+a képet. Talán a jriver, de azt horror összerakni. Xbmc-t képre ki lehet hegyezni de a kétcsatornás hangja gyengus. Ha az Xbmc-t foobarral próbálom összehozni, ott a foobar primitív hangerőszabályzója veszi el a kedvem, pedig az usb adapterben van egy szenzációsan jó hangerőszabályzó. Időről időre nekiugrok, aztán elmegy a kedvem mert nem sikerül.
Mostani felállás, linux a sztereóra, és a popi a210 a képre.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #66860 üzenetére
Szerint a Linux alapú lejátszáshoz magad jobban értesz, mint én, a többi lehetőség, nagyjából minőségi sorrendben:
-Intel Haswell alapon arra alkalmas hardverrel Hackintosh, OSX hack. A video része 23,97605Hz-re képes, magyarul tökéletes.
Windows estén nagyon erős IGP-vel, ha 4k, hardveres h.265, hardveres 60Hz és egyéb nyalánkságok kellennek Kaveri A8-7600 (hamarosan), vagy kevesebb körítés, minimális fogyasztás, mozi szinten BD50 és BD3D-re az új Kabini, video része szintén 23,97605 körül, de pl használt Trinity beszerzése is OK.
Oprendszer (hang)minőségi sorrendben:
Windows Server 2012 GUI nélkül ( hozzáértést igényel, audiofil felhasználókat kárpótolja)
Windows Server 2012
Windows 8.1 optimalizálva ( közel Server szintre hozható, AUDIOPHILE OPTIMIZER, CAD, computer audio design )
Windows 8.1Vagy megveszed testre szabva, használatra készen a HFX műhelyéből 3-5k euróért Igen, ennek hardveres, szoftveres része jóval elmarad az általam vázoltaknál (i3, optimalizált Server 2011), bemutatókon mégis lenyűgözik az érdeklődőket, ahogy a Cinemaster és egyéb mozigépek is. Ha hangot kergetsz, akkor "utánozni" kell a hasonló eszközök tápellátását is, erre a HDPLEX egységeit ajánlom, pl HDPLEX 250W Hi-Fi DC-ATX Converter, ha erre nincs szükség, pl Kabini szinten kapható külső adapterrel működő alaplap.
Ez már csináld magad rész is, de euró százakat, ezreket is spórolhatsz némi utánjárással, gondolkodással. Kép és hang szerves része a házimozi élménynek, de itt ennyiben elég kitérni rá, többi ismert topicban lehet folytatni...
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz vaddisznóka #66856 üzenetére
Talán olvasd el az #1. HSZ-t és kérdést kapsz minden kérdésedre.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
vaddisznóka
csendes tag
Megrendeltem a - segítségetekkel kiválasztott - Panasonic TX-P42X60E plazma TV-t, talán kedd-szerda körül megérkezik.
A kérdésem az, hogy ezt a TV-t is kell-e bejáratni. Ha kell, akkor hogyan? Kell-e kalibráltatni?
Tanácsotokat kérem, hogy mi a teendő majd az első bekapcsolás után (milyen hasznos praktikák vannak), hogy minden gond nélkül sokáig élvezhessem ezt a TV-t?Válaszokat köszönöm, előre.
-
törölt tag
válasz DM-Fan #66848 üzenetére
...nem nyújt többet a PC sem, tudom, próbáltam...
Erre ezt válaszolnám... :
Ne hülyéskedj, lehet, hogy ez igaz volt néhány éve, vagy az akkori megjelenítőd ill hardverek esetében, ma már egy modern APU megfelelő körítésben (értem ezalatt a megjelenítőt és maga az eszköz hardveres felépítését, szoftveres beállítását) köröket ver multimédiás képességben egy médialejátszóra. Úgy vélem ha médialejátszó a forrás és vetítünk, legalább 30-40%-ot benne hagyunk, ahogy legalább 20-25%-ot benne hagysz a VT60-ban. Joker kérdés, megéri-e neked pénzt, időt és energiát "pazarolni" ennyiért ... ezt a kérdést nyitva hagyom, nem véletlenül ajánlottam, hogy próbáld ki. Ha a teljes HM rendszert nézzük, a hangot is beleértve, ott százalékban nem kifejezhető javulást lehet elérni, ennek nagysága már valóban beleölt idő energiájának függvénye. Ugyanúgy eldobhatod magadtól az egész kérdéskört mint néhány éve - nem erőszak ez -, mindössze felhívom a figyelmed, hogy mind a kiszolgálás, mind a kiszolgálni való eszköz fejlődött nálad annyit, hogy megérje.
... ha nem írtad volna ezt is:
...A PC azért sem jön szóba, mert a nappalimban nem tűröm meg, kábelezni meg nem fogom a lakást, laptop/HTPC pedig nekem nem kell, csak macera van minddel....
Így viszont teljes mértékben megértem és elfogadom az álláspontod.
-
Gabesz26
senior tag
válasz DM-Fan #66851 üzenetére
Nem titeket akarlak meggyőzni, akik hosszú ideje használtok megelégedéssel mediaplayert.
Csak azért írtam le a másik oldalt is, hogy aki most gondolkodik azon, hogy mit vegyen a plazma mellé annak jó alternatíva lehet a HTPC is (persze, ha van affinitása gép beüzemeléséhez), mert egyformán alkalmas az adott feladatra mind a kettő (sőt nálam pl. a PC moddolhatósága, emiatt időtállósága miatt nagy favorit)
-
-
Gabesz26
senior tag
válasz DM-Fan #66848 üzenetére
XBMC-hez is van ilyen program, sőt a foobar2000-hez is. Simán lehet telefonról/tabletről irányítani mindent, látod a könyvtárszerkezetet, teljes körű irányítás stb., nem kell bekapcsolni hozzá itt sem a tv-t.
PC-nél ráadásul megvan az az előny, hogyha mondjuk valamelyik program funkcióban, vagy tudásban nem hozza az elvártat, akkor elég azt cserélni, nem feltétlenül kell az egész készüléket.
Egyáltalán nincs már akkora különbség a médialejátszók és a HTPC-k között...
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz #75912448 #66847 üzenetére
Fogom vele kalibráltatni a VT60-at, igen. A PC téma hidegen hagy, mivel 90%-ban gyári BD-t nézek, a fennmaradóra pedig bőven jó a Popcorn, kép- és hangminőség tekintetében sincs okom panaszra, nem nyújt többet a PC sem, tudom, próbáltam. A PC azért sem jön szóba, mert a nappalimban nem tűröm meg, kábelezni meg nem fogom a lakást, laptop/HTPC pedig nekem nem kell, csak macera van minddel.
Mezga Aladar: példának okáért azért kell a telefon/tab, mert nagyon sokat hallagtok a Popcorn-on keresztül FLAC-ot és emiatt nem fogok TV-t bekapcsolni. Látom a könyvtárszerkezetet kényelmesen, a kanapéban eltespedve, bökök a kívánt dalra az iPad-en és már szól is a láncból. Távval, TV nélkül, vakon ezt nem teszed meg.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
törölt tag
-
DM-Fan
Topikgazda
"Hát ennyire eltérőek az igények."
Ez tény, de itt arról volt szó, hogy mennyire paraméterezhető és mit nyújt az egyik, illetve a másik. Nyilván valakinek az egyik is elég, illetve az jön be, másnak meg kell a másik többlettudása és nem a külsőségek fogják meg. Nekem is ott van a csilli-villi, flash-alapú jukebox-felület a Popcorn-on, tízből egyszer ha használom, sokat mondok. Fájl-lista megnyitása telefonon/tableten, adott fájl kiválaszt, rányom, Popcorn indítja a lejátszást.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
addikt
Abban látom a különbséget a mpc-hc javára, hogy ezeket meg tudom tenni (mármint a saját igényeimet, néha készítek vele dvdket is, muszáj használnom, én is 1080-at nézek), ellenben, ha valakinek egyszerű igényei vannak, azokat is maradéktalanul ki tudja szolgálni
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
StLui
veterán
válasz kleinguru #66842 üzenetére
Elindítom a filmet, megnézem és kész, semmit nem akarok azokkal a menükkel, fejezetekkel, max odahúzom a csúszkát ahhoz a másodperchez ahonnan valamiért nézni akarom a filmet, és azonnal onnan folytatja, ezt szeretem mondjuk (dvd-t sosem nézek, csak 720, 1080 mkv) Last menü nem is tudom mi, felirat nagyon ritkán kell, kódolás meg hasonlók, soha az életben nem néztem meg ilyeneket, nem is jelentene nekem semmit.
Hát ennyire eltérőek az igények.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
addikt
A teljesség igénye nélkül:
Alt+t - Tile menu dvdnél
Alt+r - Last menu szintén dvdnél
s - subtitle on/off
ctrl+j - mindenféle hasznos infó a kódolásról képfrissítésről
Kurzor nyilak, hangerő állításra és tekerésreValamint természetesen, amiket említettél
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
StLui
veterán
válasz DM-Fan #66837 üzenetére
Xbmc futott egy atomos gépemen amin netezni sem tudtam már, és soha semmilyen instabilitása nem volt az xbmc-nek sem amióta használom. Mondjuk számomra csak két dolog fontos, játsza le filmeket, és legyenek magyar nyelvű tartalmak és borítók.
De tény hogy nekem annyira bejött elsőre, hogy azóta sem próbáltam mást, kivéve fullhd 3D-hez a power dvd. Sőt az a lehetőség is megvan, hogy annyira nem vagyok fogékony a képminőségre, még a fullhd3D-ről is lemondok csak ne kelljen más programmal foglalkozni, hogy más egy csomó mindent állítgatna az xbmc-n is, és csak én nem tudom hogy lehetne vagy kéne állítgatni. Nyilván ezért sem értem soha milyen problémák lehetnek pc-s lejátszással.Kleinguru:
Billentyűparancsok? play, meg szünet, meg stop gomb, kb ennyi amit használok[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
addikt
Gépen én is mpc-hc használok (szerintem a legjobb), jól használható, egyszerű, sok billentyű paranccsal...
Ha tv-n nézek filmet med600 és nincs problémaA kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
nagyúr
Van olyan embertípus, akinek nem jön be az XBMC. Én is ebbe a halmozottan hátrányos helyzetű embercsoportba tartoztam. Sőt, nekem több problémám volt vele, mint az MPC-HC-val. Sokkal jobbnak találtam az én viszonyaimhoz. Egyszer kell beállítani normálisan, és tökéletesen működik.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Például az, hogy a legkisebb erőforrásigényű, ugyanakkor a legstabilabb lejátszó az MP-HC.
A beállítása pedig tényleg nem nagy ügy, minimális ismeret és készség kell hozzá. A profi szoftver egyébként pont attól profi, hogy úgy paraméterezhető, ahogy a user szeretné, márpedig az MP-HC ebben minden másnál több lehetőséget kínál. Az egységsugarú szoftvereknek pont ez a hiányossága.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gicz
addikt
-
törölt tag
Nincs szükség bohóckodásra, ha már 2 kattintással felkerült MPC-HC alá a madVR, a beállításain belül: saját megjelenítő/display modes, itt a megfelelő rubrikát kitölteni 30 mp alatt az általunk használt frekvenciákra, ahol szeretnénk full screen alatt frekiváltást. Úgy tudom plazma tévét csak okos ember vesz, ebben az esetben ez az egyszerű feladat sem haladhatja meg senki képességét. Semmi más beállítás nem szükséges, MPC-HC-n belül sem kell táblázatokat töltögetni. Pl:
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz liszi70 #66830 üzenetére
ebben annyi a hiba, hogy nem informatikus vagyok, nem akarok vele "baszakodni".
Az pedig a szoftver készítőit minősíti, hogy XBMC-t ferakod next next install OK. és nézed a filmet.
MPCHC-t felrakod, aztán madvr-el bohóckodsz 10 percet, aztán állítgatod a táblázatokat, meg mindenféle fórumokat kutakodsz, azátn fél-1órával később még azt csekkolgatod h na most jó frekire váltott? de ha igen akkor miért akad meg 5 másodpercenként? aztán vakargatod a fejed még 5 percig, újra átbogarászod a táblázatot meg a beállításokat aztán előbb utobb olyan szintre hozod mint ahol az xbmc 3db NEXT gomb után volt gyárilag.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bigdady #66829 üzenetére
"Mphc ratyi ez van."
Egyáltalán nem így van, tökéletesen használható az MPC-HC, az hogy neked nem sikerült, az nem a szoftvert minősíti. Egyébként tényleg kényelmesebb az XBMC, ennek ellenére én is MPC-HC-t használtam madVR-el.
"mphc alapertekre allitasa sem segitett."
Ezen nem csodálkozok, hiszen nem alapértékeken kell használni.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Nekem is ez volt anno mphc vel. Win ujrainstal utan helyreallt mphc alapertekre allitasa sem segitett.
Xbmcre tertem at kesobb csak jol be kell allitani. Mphc ratyi ez van. En ezeket untam meg es vettem egy medailejatszot.
Ez user error leszLiszi: nekem azert ratyi mert nem felhasznalobarat. Ettol fgtlenul a legjobb wines lejatszo ne essek felreertes
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"MPCHC egy kalap kaki szerintem leírás szerint állítgattam akkor sem váltott frekit normálisan."
Egyáltalán nem így van, tökéletesen használható az MPC-HC, az hogy neked nem sikerült, az nem a szoftvert minősíti. Egyébként tényleg kényelmesebb az XBMC, ennek ellenére én is MPC-HC-t használtam madVR-el.
-
Gicz
addikt
tutira nem a 24p zavart, ha kézzel teszed át a frekt catalystban, akkor nem lesz szinkronban a lejátszó progi a frissítéssel és akadozni fog.
használjaok xbmc-t. lehet h elsőre nem jön be, de ezen nem kell állítgatni semmit, működik és kész. MPCHC egy kalap kaki szerintem leírás szerint állítgattam akkor sem váltott frekit normálisan.
-
nagyúr
Teljesen egyértelmű, hogy beállítás-probléma. Van mit szarakodni, amíg megfelelően működik. Kérj tanácsot a HTPC topicban, ott válaszolnak, hogy milyen szoftverbeállításokat használj.
Esetleg célhardver? Egy médialejátszó? Azzal semmit nem kell szarakodni. Én is visszaálltam HTPC-ről médialejátszóra, nem szégyen az!
[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
válasz gorbep #66822 üzenetére
Hát nem tudom, szerintem valami beállítás/lejátszó probléma lehet, mert nem tudnám elhinni, hogy ezt bárki is nézni tudja. PC/mpc-hc ilyen, kipróbálnám tuti 24p külső lejátszóval is, van is egy régi médialejatszom, AC Ryan,de az nem tud 24p-t. Ujat meg nem merek venni mert ha az is ilyen dobnám ki egy perc utan
[ Szerkesztve ]
OK
-
gorbep
senior tag
válasz lemmy9 #66820 üzenetére
Hát élőben egyáltalán nem így néz ki....de nem vagyok egy fényképész, nem tudok sötétben világító lámpát fényképezni, különösen nem egy telefonnal....bocs
Én meg azt nem tudom hogy tud valaki vaksötétben minden segéd fény nélkül TV-t nézni....engem meg az zavar...... tudom a mozi..... de hát nem vagyunk egyformák.....
Más.... egy dologra alkalmatlan a 3D-re, mert a fényvezérlő PWM-je összeinterferál a szemüveg 100 Hz-ével, és vibrál.....mondjuk az nappal is zavar, a perifériás látómezőmben vibrálni látom a TV környezetét, de a TV-n tökéletes a kép..... na az az egy, amit teljes sötétben nézek emiatt....
ZAP: üdvözöllek a 24p stutteres világában... engem a kadencia helyes pontos lejátszás is zavar ha valami gyorsan mozog a képen... IFC vagy interpoláció segíthet ha érzékeny vagy erre.... tudom...akkor nem moziszerű, de nekem inkább a szappanopera..... kinek a pap....
60 FPS to senate!!
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Z_A_P
addikt
válasz liszi70 #66799 üzenetére
Hat nekem nem jok a tapasztalataim. Atraktam a TV-t 24Hz-re (AMD catalyst), 50ST60 ki is írta h 24p, mpc-hc elindítottam filmet (mkv, 23.9xx fps), és akadozva mozgott az egész, olyan érzésem volt. Mintha ugrált volna a film, nem szépen folyékonyan mozgott. Kb 1 perc utan a fejem/szemem is sajgott, visszaraktam 60Hz-re, kisimult a világ egyből
Lehet mpc-hc hiba?OK
-
-
gorbep
senior tag
válasz TraceR #66810 üzenetére
Ez RGB, a színe állítható tetszőlegesen, tud cool white-ot is....
MatretMark: Nálam filmezés közben is megy, nem szeretem, ha a vak sötétben megy a TV....de ízlés szerint a távirányítóval nem csak a színt, hanem a fényerőt is állíthatod....egészen a teljes sötétségig....
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
eboostr
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Milyen magasanra kell tenni a tvt? Érdemes a THX által ajánlott módon feltenni Katt! ? -
Blackwolf77
csendes tag
válasz MasterMark #66813 üzenetére
A régi 72cm-es CRT-tévével nem volt baja néha két tévé is ment egyszerre.
-
MasterMark
titán
-
Blackwolf77
csendes tag
Sziasztok!
A nemrég vásárolt pana 50X60E tévé,amivel még összeszokóban vagyunk produkál egy érdekes dolgot:amikor be van kapcsolva akkor zavarja a másik helyiségben lévő rádiót(hordozható)ami ilyenkor hangosan berregni kezd,ha kikapcsolom a tévét újra normális a rádió hangja.Mitöl lehet ez?a tv-trafója nincs árnyékolva pl?
Arra is gondoltam,hogy az áramfelvétellel lehet a baj de rájöttem,hogy teljesen külön áramkörön van a két készülék. -
TraceR
tag
-
-
Gigi01
őstag
válasz MasterMark #66803 üzenetére
A média center nem tetszik benne.MPC-ben nem késik.
-
Gigi01
őstag
válasz MasterMark #66801 üzenetére
Jaj,bocs,rosszul írtam!
A kép késik.Csak azért zavaró,mert általában eredeti nyelven nézem a filmeket.
De mindegy,mert nem jön be az a progi.Amúgy ti használtok valami hangulat világítást?
Gondoltam a tv mögötti ledes megoldásra,használ valaki olyat?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- War Thunder - MMO Combat Game
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Politika
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest