- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gigi01
őstag
Na nekem is ez a bajom,a szívárványosodás.Ha megállítom akár a filmet világos jelentnél,a képen nincs ott,de látom?
20-30-as kontrasztnál jobb lett a helyzet.Főleg tv-adásnál,de viszont ott is láttam,amikor kiírja mondjuk a csatornaszámot,és a fehér írásnál.Szinte így is rikító a fehér.
Ma viszont próbálgattam,és arra jutottam,hogy az én szememnek 0 kontraszt a kényelmes,vagy ha bekapcsolom a környezet-érzékelőt. Ez így nagyon durva?
Legalábbis az említett jelenséget vagy nem látom,vagy már bebeszélem magamnak,de jobb. -
Viktor81
senior tag
válasz Gyulus76 #65388 üzenetére
Szia !
Ezek szerint nem vagyok bolond...
A GT50 kapcsan mindig ezeket hoztam fel negativumkent (+ a line bleed) pedig a PV80-nal sohasem tapasztaltam. Valahogy sokkal nyugodtabb, kiegyensulyozottabb volt az a panel, mint a neoPDP tarsai. Rohadtul duhitett, hogy eltelt 5 ev, dragabb a keszulek es lenyegeben a felbontast, a feketeszintet es az extra funkciokat leszamitva visszafejlodes tapasztalhato. Imadom a Panasonic-ot, de ezt nehezen veszi be a gyomrom. VT60 eseten oriasi fejlodes tortent az itt felsoroltakban a GT50-hez kepest, de ha PV80 melle allitanam es nem "full-full HD BD" forrasbol kapna a kepet, laikusok 80%-a (de meg szerintem en is) azt mondanak, hogy az ujabb a gagyibb. Egyertelmu, hogy minosegi forras eseten a TV hatalmasat tud villantani, de nehogy mar a lo mondja meg merre szantunk... Meg mindig kepes vagyok leragadni hugomeknal a PV80 elott, mert mehet a gagyi RTL Klub, nem vizfestek jellegu zoldes-rozsaszinesek az arcok es kapkodhatom a fejemet, nyoma sincsen a szivarvanyos bevillanasoknak, amit a VT60 eseten a legjobb minosegu BD mellett is "gyakran" latok. Szoval, ahogy a munkahelyemen is megjegyzem gyakran, van itt fejlodes az elektronikaban, az autoiparban, csak nem feltetlenul jo iranyba...V.
-
Gyulus76
aktív tag
válasz bucsher #65392 üzenetére
Ez érdekes, mert először én is akkor borzadtam el a poszterizáció mértéke miatt, amikor véletlenül pont akkor kapcsoltam az RTL Klubra, amikor épp ez a Budapest éjjel-nappal szarság ment. Kapkodják ide-oda a kamerát, én meg csak lestem, milyen ocsmány a kép. De ezt IFC-vel jól ki lehet védeni. Ennek ellenére én tévé adásnál is kikapcsolva tartom. Nem is értem, mi a magyarázata annak, hogy 100 Hz-re interpolált képnél nincs akkora mértékű poszterizáció, mint akár egy 24p-s műsornál. Erre írtam azt korábban, hogy: másodpercenként 24 különböző képet nem tud hibátlanul megjeleníteni? Mert ha kockánként léptetem a képet, nyoma sincs a poszterizációnak, de mozgás közben meg ott van. A PV70-nél meg azt se tudtam, hogy létezik ilyen jelenség.
Szerk.:
Tovább gondolva, lehet, hogy pont azért nem tudtam erről korábban, mert a PV70-nél fixen mentek ezek a "képjavító" funkciók, és nem volt lehetőségem kikapcsolni őket?[ Szerkesztve ]
-
ricpet
tag
válasz Ranagol78 #65337 üzenetére
Mindig olyan sokat beszélünk a panel futási idejéről.
Nem biztos, hogy az a TV amiben 11000 óra van rosszabb állapotban lenne egy mondjuk 5000 órástól. A ki-bekapcsolásokról már ne is beszéljünk.
Nálunk pl. kb. napi 8-10 órát megy a tv, de csak háttérben, gyerkőc néha rákukkant, de fontos hogy menjen! Kontraszt 33, minden kikcspcsolva, sötét panel... Egyedül az esti filmnézésnél megy komolyabb beállításokkal.
3-4 hónap alatt benne van az 1000 óra, a bekapcsolások számát nem tudom, de ha fél óráig nem nézzük, akkor inkább ki szoktuk kapcsolni.
De lefogadom jóval megkíméltebb, mintha valaki 400 órát nézte volna mondjuk 65-ös (akár magasabb) kontraszt és közép fényerő mellett. -
BaLee
addikt
válasz Gyulus76 #65388 üzenetére
Most, így lassan 1 hónapnyi (100+) óra tesztelgetés után már jobban tudok a tapasztalatimról nyilatkozni a tv-vel kapcsolatban.
Ez az általad látott jelenség (phosphot trail) az előző G30-amon (méret, felbontás ugyanaz volt) nem volt észrevehető számomra, pedig még anno direkt rá is játszottam, játékoknál rángattam jobbra-balra a képernyőt de semmi. Ami durva, hogy a GT60on viszont gyors kameramozgásoknál már látom! Nem zavaró de egyszerűen látszik, ha egy amúgy színekben nem gazdag képnél mozog a kamera és látod ezt a szivárványos jelenséget.A másik amit szintén írt már valaki és most így 1 hónap teszt után én is meg tudom erősíteni, hogy világos képtartalomnál látom kicsit a vibrálást, amit előtte G30on sohasem láttam, max ha direkt a tv mellé néztem és a szemem sarkából de a tv képét nézve sosem tűnt fel.
Ez sem zavaró, mert ha nem direkt erre figyelek nem tűnik fel csak furcsa.Nem tudom hogy ezeken beállítások változtatásával lehet-e segíteni vagy nem.
Ez 2 olyan dolog amiből úgy tűnik a G30 jó volt, pedig a egy 2 generációval korábbi 3D nélküli modell.
-
Gyulus76
aktív tag
válasz MasterMark #65382 üzenetére
Én is rácsodálkozok a GT60 képére nap mint nap. Viszont egy gondolat nagyon motoszkál a fejemben. Van egy zavaró képi jelenség, a phosphor trail, ami gyors mozgásoknál jelentkezik. Hogy lehet, hogy ez a 42PV70-nél sosem szúrt nekem szemet? A kisebb mérettel vagy felbontással lehet összefüggésben?
Emellett a poszterizáció zavar még. A minap a Szupercella egyik jeleneténél sokat elidőztem, mert a háttérben látható színátmenet nagyon töredezett volt, kb. mint egy 20 éves animált gif. A kép többi része gyönyörű. Akármit állítgattam, nem sikerült eltüntetni, még max. IFC-nél is ott volt. Tegnap a Bourne csapda volt műsoron, és ott nem tapasztaltam sehol ilyesmit. Ezek után azt gyanítom, a film kódolása lesz a ludas, és nem a tévé. Alkalomadtán majd megvizslatom PC-n is, de ott csak a DVD változatot tudom megnézni, mert nincs PC-s BD olvasóm.
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz Shadowbull #65385 üzenetére
Valahol azt olvastam egy kommentben, hogy kitűnő illusztráció a film a könyvhöz.
Én is úgy vagyok vele, hogy nagyon tetszett a képi világa és az egész gondolatkör, így már a kindlin figyel a könyv is.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Dorian
félisten
válasz Shadowbull #65385 üzenetére
Sajnos a sci-fi könyveket úgy tudják a legjobban elrontani (és ez tipikus), hogy akciófilmet csinálnak belőlük. Pedig a kettő nagyon nem ugyanaz.
Értem én, hogy nem egyszerű, dehát ha valamire nem vagyunk képesek, akkor nem kell erőlködni
Gyűrűk Ura pl. nagyon tetszik filmen, pedig azok a könyvek aztán igazán komplex művek.Egyébként direkt ezért a napokban meg fogom nézni még egyszer, most már alacsonyabb elvárásokkal "mintha egy film lenne".
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz MasterMark #65382 üzenetére
Azért tetszett a film, mert nem olvastad a könyvet. Ahhoz képest a film egy szánalmas összedobált vázlat.
-
MasterMark
titán
válasz Gyulus76 #65378 üzenetére
Mert általában akinek nincs gondja, az nem írja be, hogy hmm igen, a mai film alatt is ugyanolyan gyönyörű képe van mint tegnap. Amolyan csendes többség.
Legutoljára az Ender's Game-t néztem. Elképesztően jól festettek az űrbéli jelenetek.
Ilyenkor mindig rácsodálkozok, mennyire jó is ez a plazma.
A film meg nagyon tetszett, akármennyire is lehúzták.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
-
Gyulus76
aktív tag
Na, ha valaki mostanában néz be ide, hogy utána olvasson a plazma technológiának, el is megy tőle a kedve: mást se lát, csak a sok panaszt a ghost miatt.
-
nightshadow
veterán
Úgy néz ki, hogy idén lesz még Samsung H4500-as HD-Ready plazma 43"-as és 51"-es méretben: [link]
-
patakidr
aktív tag
Hi!
20 órája bámulom az a nyomorult, beghostolt "AP" feliratú korhatárkarikát a jobb alsó sarokban... Mármint ennyi ideje észleltem, s használom kizoomolva változó tartalommal.
Ez már beégés lenne, vagy szerintetek van még esély, hogy eltűnik?
-
Voice24
őstag
válasz DM-Fan #65366 üzenetére
Nem kell messzire visszamenni a kutakodásban, leírtam ma kora este is:
"Nálam anno, amikor megjelent az rtl logójának a nyoma (S30 a tévém), csak állandó világos, egyszínű háttérnél látszott. Akkor még rendesen bántott a dolog, mert azért nem vittük túlzásba a nézését, és mégis ott maradt."
Igen, (a te szavaiddal) agonizáltam miatta, de az még a korai, aggódós "plazma időszakom" volt. A legjobban egy Panasonic demo anyag alatt látszott (talán Flowers a címe), ott pasztellszínű hátterek előtt vették fel a csokrokat.
De azt továbbra is állítom, hogy bár 100%, hogy ott van most is a logó, hiszen naponta kap 1-2 órányi utánpótlást (fehérmosás pedig összesen nem ment két órát a kb. 2,5 év alatt), tévézés, filmnézés közben egyáltalán nem tűnik fel. Nem tudom, milyen lehet egy általad írt "bőséges", rikító ghost, mert ezek szerint az enyém (szerencsére) nem olyan. És mivel a napi használatban nem tűnik fel, nem zavar, nem fogom magamat lelombozni azzal, hogy nekiálljak egyszínű képekkel keresgélni. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz Viktor81 #65372 üzenetére
Hasonló volt a szitu, mikor megláttam a teherautó rakterében a 65VT60 dobozát: kicsit lesápadtam. Aztán maga a TV kicsomagolva már nem ilyen vészes. Bekapcsolva pedig nekem is teljesen elveszik a méretbeli növekmény (mondjuk tudat alatt azért érzem, hogy nagy, jóval nagyobb, mint az 50"-os volt).
Heffi: tényleg elég viharvert a VT-d doboza. Az enyém ehhez képest patikaállapotú (meg magához képest is).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Viktor81
senior tag
Pedig az 50GT doboza sem nevezheto kicsinek... Annak a szallitasa sem volt konnyen megoldhato, viszont amikor behoztak a nappaliba 65-os VT dobozat, meghult bennem a ver... Felelmetes. Kicsomagolva sem semmi, de a wow erzes egy het alatt eltunt. Sokszor erzem azt, meg mindig az 50"-t nezem.
-
SR388 HUN
csendes tag
Hello, tudna valaki mondani egy 65VT60 ill. egy 55VT60 dobozméretet? Köszönöm előre is.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Voice24 #65347 üzenetére
"Holott meggyőződésem (és tapasztalatom), hogy normális napi használat mellett egyáltalán nem venni észre a hátramaradt logókat, ergo (saját véleményem szerint) kár aggódni miatta."
Hát, nem tudom milyen ghost-jaid voltak eddig (bár mintha rémlene olyan, hogy magad is hetekig agonizáltál volna valami durvább ghost-on anno - de lehet, hogy tévedek, most nincs kedvem szűrni a HSZ-edire), de ha amolyan istenesek, azok bizony látszanak hétköznapi használat mellett is bőséggel, elég csak egy világos felületet felvonultató reklámba (a 90%-uk ilyen a termékábrázolás okán) vagy átlag tartalomnál egy homogén falfelületbe belefutni és már bizony rikít is a ghost. Szóval azért nem alaptalan ez az aggodalom, ha az lenne, nem is lenne napi szinten téma itt a topicban évek óta. Ez az egyetlen jogos ellenérzésre okot adó körülmény a plazmákkal kapcsolatban, mint az egyik legfőbb technológiai probléma - hozzáteszem, hogy a VT60-on azóta sem láttam egy fia ghost-ot sem - jó, azért odafigyelek rá, de ilyen szintű odafigyelésnél a G20-on azért volt ghost szépen. Itt semmi.
"Ha meg valakinek tévénézés közben is állandóan a sarkokban van a szeme, annak felesleges bekapcsolni is a tévéjét, mert nem az adásra kíváncsi, hanem arra, hogy "jujj, hibátlan még a drágaszágom?""
Nekem meg meggyőződésem, hogy nem sok minden van, ami csak fekete vagy fehér. Egyáltalán nem azért vettem az eddigi plazmáimat, hogy csak azt vizsgáljam, hogy ott maradt-e a logó a sarkokban és hogy hibátlan-e még a készülék és igenis kíváncsi vagyok a nézett tartalomra, de ettől függetlenül bennem van, hogy márpedig igenis megteszek minden olyan tőlem telhető dolgot (és ami nem megy a komfortos használat rovására), ami elősegíti, hogy a készülék makulátlan maradjon (és adott esetben igenis ellenőrzöm néha a sarkokat). Ha ez az odafigyelés abból áll, hogy ha durván rikító képelem van jelen, azt nem hagyom kinn órákig, akkor abból, ha pedig abból, hogy szélesvásznú film után még pár percet hagyom teljes képernyős TV-adással is futni a készüléket, hogy homogenizálódjon, akkor abból. Ezek (szerintem) abszolút vállalható kompromisszumok annak fényében, hogy cserébe egy olyan megjelenítő dolgozik a falamon, ami közel minden anyagból kihozza az elérhető maximumot.
Ráadásul nem is említeném azt, hogy lehet olyan valakinek a felhasználási köre, mint pl. az enyém, hogy elsődlegesen nem is TV-adáshoz veszi a felsőkategóriás TV-t, hanem filmnézéshez.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Viktor81
senior tag
válasz hunyadyt #65364 üzenetére
Persze, igazat adok Neked abban, hogy egy valag penzert mindene hibatlan kellene legyen, de szerintem annyira tulzsufolt a TV mindenfele extra feature-el, hogy biztosan van valami aprosag, ami nem tokeletesen mukodik (ez is az ara annak, hogy minden integralva legyen egyetlen aramkoron) Oszinte leszek, ha valasztanom kellene, hogy egy "beragadt" alpixel, vagy mondjuk egy nem mukodo USB port legyen, tutira lesz@rnam az USB-t... Esetedben ketlem, hogy a USB port lenne a hibas, peldakent irtam... (50-es szerianal meg egy HDMI-t is bealdoztam volna a hibatlan panelert...) (nehany napja kiveseztuk, hogy szervizbe pedig tuti nem vinnem egy ilyen hibaert...) Biztos vagyok abban, hogy egy masik HDD/Rack megoldja a problemadat. Tobbszor irtad, ezert leirom, hogy en most pl. a felvetel dolgot is megprobalom a TV-n kivulre tenni... (egy hete arajanlatra varok ez ugyben)
V.
-
hunyadyt
csendes tag
válasz Viktor81 #65361 üzenetére
Lényegében egyetértek veled. Persze vannak szituációk, amikor praktikus a belső lejátszó használata. E mellett az a hdd csatlakoztatás a felvétel és a csúsztatott lejátszás funkciókhoz is szükséges. Ezen kívül, ha a tv valamelyik funkciója nem működik, szerintem érdemes kideríteni, hogy ennek mi lehet az oka. Függetlenül attól, hogy az adott funkciót milyen gyakran használom, használom-e egyáltalán.
-
hunyadyt
csendes tag
válasz Mezga Aladár #65360 üzenetére
Megnéztem a HD sentinel-lel,a wichestert, semmi hibát nem talált. A smartoknál is csupa zöld pipa volt. Lehet, hogy mégis az usb portok hibásak? De mind a három? És apendrive-ot viszik. Nem értem a dolgot.
-
Viktor81
senior tag
válasz hunyadyt #65348 üzenetére
Szia !
Nem akrtam bantoan fogalmazni, de nem tudok ra jobb jelzot...
A TV elsodleges funkcioja a kepe, meg akkor is, ha draga. A tobbi azert kerul bele, mert ma mar nelkule eladhatatlan lenne. (Amugy en is a kulso rack SATA-USB aramkorenek inkompatibilitasara gondolnek, de ezt csak egy masik eszozzel tudnad kiszurni) Remelem, megoldodik a problemad, de ettol fuggetlenul en azt vallom, mindenki azt csinalja, amihez ert, amire valo... Szirintem ez az all-in-one gondolkodas ami oda vezet, hogy a muszaki termekek egyre megbizhatatlanabbak, kommerszebbek, egyre gyorsabban avulnak el es egyre nehezebben, gazdasagtalanabbul javithatoak. Cserebe viszont ezek a funkciok csak annyira elegek, hogy elmondato, hogy vannak.Udv.: V.
-
hunyadyt
csendes tag
válasz Mezga Aladár #65358 üzenetére
Erről tudnál bővebbet? (Főként a smart vizsgálatról) Sajnos nem vagyok egy pc guru, és akkor jóindulatú voltam magamhoz..
-
hunyadyt
csendes tag
válasz Mezga Aladár #65353 üzenetére
Pc (egy laptop) olvassa, játszik a lemezről . Az usb portok pendrive-val működnek. Remélem ez azt jelenti, hogy nem hibásak. Másik merevlemzzel még nem tudtam kipróbálni, mert csak egy van.
-
Dorian
félisten
Meg kell találni az egészséges középutat. A tévé egy használati tárgy, valóban hülyeség, ha mi vagyunk érte és nem fordítva és állandóan tesztképekkel vizsgálgatjuk. Ugyanakkor a technológia megkövetel minimális odafigyelést, úgy, ahogy a dízel autót sem pörgetjük ezerrel hidegen.
-
Voice24
őstag
válasz rgeorge #65349 üzenetére
Akkor nálad elég komoly nyoma lehet. Nálam anno, amikor megjelent az rtl logójának a nyoma (S30 a tévém), csak állandó világos, egyszínű háttérnél látszott. Akkor még rendesen bántott a dolog, mert azért nem vittük túlzásba a nézését, és mégis ott maradt. De nem zoom-oltam ki azóta sem, kapja az utánpótlást is, mivel több műsort is nézünk azon az adón (nem maunika és vévé ), tehát biztos, hogy ott a logó, de tévézés közben egyáltalán nem veszem észre soha (igaz, nem is áll már a bal felső sarokra a szemem). Sportot is nézünk rendszeresen, de eddig annak a logója nekem még nem köszönt vissza.
-
hunyadyt
csendes tag
válasz Mezga Aladár #65320 üzenetére
Belső merevlemezről van szó ami dokkolóval csatlakozik. Saját tápja van, nem igényel áramot a tv-ből..Írtam, hogy korábban be tudta olvasni a tv, és le is játszott róla.3,5 colos egyébként.
-
rgeorge
addikt
Tekintve, hogy tőlem indult a téma: nálam a logó nyoma már látszik keresés nélkül is világos háttéren (pl. égbolt, jég, rajzfilm stb.). Tavaly április óta nézem a TV-t nagyjából azonos módon, sport tv is mindig ment rajta.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
hunyadyt
csendes tag
válasz Viktor81 #65324 üzenetére
Tisztában vagyok a dedikált médialejátszó fontosságával. Megjegyzem a merevlemez csatlakoztatási lehetőség nem csak a médialejátszóhoz szükséges, hanem a felvételhez, illetve a time shift funkcióhoz is. A leírt jelenség azért zavar, mert hibát jelez. A hiba okát próbálom megállapítani, ezért tettem fel a kérdéseket. Mellesleg nem gondolom "igénytelenségnek", ha valaki egy drága készülék esetében szeretné, ha annak valamennyi funkciója működne.
-
Voice24
őstag
válasz M_AND_Ms #65343 üzenetére
Oké, csak neked válaszolva írtam, hogy nem vagyunk egyformák. Nem konkrétan rád céloztam, hanem úgy általánosságban. Tehát valószínűleg vannak (nem Te), akik minden tévézés után belökik az egyszínű háttereket, logó-nyom után kutatva, aztán paráznak, hogy látszik. Holott meggyőződésem (és tapasztalatom), hogy normális napi használat mellett egyáltalán nem venni észre a hátramaradt logókat, ergo (saját véleményem szerint) kár aggódni miatta. Ha meg valakinek tévénézés közben is állandóan a sarkokban van a szeme, annak felesleges bekapcsolni is a tévéjét, mert nem az adásra kíváncsi, hanem arra, hogy "jujj, hibátlan még a drágaszágom?".
-
őstag
Ismét va 65VT60 a edigitál kínálatában. Ha valakit érdekel, a cetelem kedvezményben tudok segíteni.
-
BaLee
addikt
válasz Ranagol78 #65337 üzenetére
Igaza van liszi70-nek az én eladott G30am mire új gazdájához ért durván cicergett. Mivel én nem tapasztaltam ilyet kihívta a szervizt, a szervizes először azt mondta ez tök normális (...) majd kis unszolásra meghúzta a csavarokat és nagyban csökkent a zaj és maradt a sima tápzúgás (amiről meggyőződésem, hogy minden plazmánál jelen van, legalábbis nekem G20, G30, GT60 mindegyiken hallottam valamennyire).
Valószínű a szállítás alatt kilazultak a csavarok.[ Szerkesztve ]
-
Ranagol78
csendes tag
Zsír új darab volt, még akkor megnéztem a menüt, mikor megvettem.
Hát sajnos nállunk ez ilyen reggel 8 kor bekapcsolja a feleségem, este 10 kor meg én ki kb.
Sajnos nekem meg miközben gépezek, ez ilyen háttérzaj, benyomom a Spektrumot, vagy valami ismeretterjesztőt és néha odapillantva halgatom. Tudom ez rossz ,de így szoktam meg.[ Szerkesztve ]
-
Ranagol78
csendes tag
válasz liszi70 #65323 üzenetére
Köszönöm!
Eddig nem sikerült itt a 17.ker ben találni, olyat aki bele is merne nézni a plazmámba, de még próbálkozom.
Plazma szervíz meg már láttatlanban mondta, hogy vagy táp vagy panel csere lesz szerinte. Előbbi 28, utóbbi 40 ezer. Szóval még futok pár kört előtte.
Meg kiváncsiságból, megnéztem szervízmenüben mit futott a panel a 2,5 év alatt, hát kicsit leesett az állam
11300óra és 3023 bekapcsolás. Így már értem mitől kezdett el sercegni.Üdv:
Ranagol
-
csoki7
csendes tag
Na, én is beléptem a panasonic plazma tulajdonosok táborába egy 50ST60-nal. Nem kicsi...
Elsőre még barátkozom a dologgal, hdmi kábelle összekötöttem a géppel, őszintén szólva még szokni kell a dolgot...Erősen vibrált, mintha akadt is volna, gondolom esetleg ez azért lehet, mert nem natív felbontású anyagot küldtem rá. Mindegy, erre a részre még visszatérek, előbb TV adást kéne csinálnom rá. Annyi a problémám, hogy nincs ehhez kábelem. Bár a digi régen két tévére szerelte be a kábelt, az egyiket leszedtem, mert nem volt rá szükség, és már a kábel sincs meg. Az elosztó még ott van, és a kérdésem az, hogy mindegy, hogy milyen minőségű kábelt veszek hozzá(nyilván nem a legszarabbat)? Egy átlag, boltban kapható megfelel? Elvégre az elosztóig amúgy is a digi ki tudja milyen kábele megy...
(tud valaki budapest belvárosában valami jó beszerzési helyet?) -
Voice24
őstag
válasz M_AND_Ms #65330 üzenetére
Itt jön az a kérdés, hogy a tévé van értünk, vagy mi vagyunk a tévéért. Nyilván nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a fontossági sorrendje. Én pl. már régóta nem vizslatom, hogy vannak-e logó-nyomok. Az elején még paráztam emiatt, de aztán úgy döntöttem, hogy nem érdekel. Ha a napi, rendeltetésszerű használat során nem zavar (értsd: nem egyszínű képeket nézegetek a logók után kutatva), nem venni észre, akkor hadd legyenek ott a nyomok, engem hidegen hagynak.
Én soha nem fogok kizoomolni egy csatornát, hogy eltűnjön a logója. Azzal magamat fosztom meg a képi tartalom egy jelentős részétől. A hdmi túlpásztázást szoktam kapcsolgatni bizonyos időközönként, de ennyi.
De ahogy mondtam, nem vagyunk egyformák. -
heim
tag
válasz hunyadyt #65311 üzenetére
Nekem is csinálta töbször újraindult (GT60). Egy 320 GB-s WD volt rácsatlakoztatva felvételre formázva, és egy sony usb 3.0 ás pendrive, + egy 2 Gb memóriakártya. Nagyon zavart hogy a dolog így egyenként lecsatlakoztattam a d dolgokat és a sony pendrive volt a ludas. Azóta tökéletesen működik.
Csak Norrisz poénokhoz alapvető tudás szükségeltetik, Csak Norrisz a legkeményebb (PSN ID: Heimsz)
-
bucsher
őstag
-
rgeorge
addikt
válasz M_AND_Ms #65326 üzenetére
Örülök. Nekem február óta nem halványul a SportTV logó, ezért próbálom a fehérmosást hosszabb ideig.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Hsanyika1
senior tag
Panasonic: AX800 és AX900 csúcskategóriás 4K Ultra HD TV-k [link]
-
salapp
addikt
válasz liszi70 #65323 üzenetére
Szüleimnél sajnos - ez az egyetlen gond a készülékkel, bár őket nem zavarja, mert elég rosszul hallanak már - a 18 m2-es szobában bárhol vagy, hallod, ha nagyon világos a tartalom, (számomra, jól halló számára) idegesítő mértékben, magas frekvencián cicereg a tévé (42x60).
Ez is volt az egyik ok, ami miatt eldöntöttem, hogy marad a 42x20 tévére/720p sorozatokra, és inkább vászon elé meg projektor, ha filmezni akarunk. A zárásként megjelent full hd Panák az én szememnek eszementül vibráltak a panás szaküzletekben, és az x-széria érezhetően gagyibb lett anyaghasználatban, csatlakozásokban, összeszerelésben és távirányítójában is, mint az x20 idején.
Ettől még bőven megér 110K-t egy 42x60 és 140K-t egy 50x60, Bár nemrég árult másik fórumon fórumtárs 50g30-at még 2 év pana-garanciával 200K-ért, hibátlanul, ha 50-es kéne, lehet, inkább egy olyanra mennék rá.
Mégiscsak FHD, tükröződésgátló bevonat, THX-minősítés, még meglepően jó belső hangszórók, stb.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Soha ne legyen nagyobb problemad a TV-vel az itt leirtaknal !
Ez nem medialejatszo, hanem megjelenito. Sokszor leirtam mar, nem letezik olyan, hogy valami mindenben jo. Szerezz be egy dedikalt eszkozt erre a celra es minden gondod megoldodik. A Panasonic egyebkent is picit lemaradasban van ilyen teren a tobbi gyartotol, de velemenyem szerint ennek nincsen jelentosege, mert amire valo, abban viszont mindenkinel erosebbek. Sajnos az emberi lustasag es "igenytelenseg" miatt ma az az elvaras, hogy minden eszkoz tudjon mindent, lehetoleg olcson, hogy amint "kimegy a divatbol" konnyen cserelheto legyen. Ez egy csucskategorias TV, ami melle illik beszerezni hasonlo minosegu kiszolgalo berendezeseket... (meg fogja halalni es az elvezeti ertek is jobb lesz) (Hangszoroi is vannak a TV-dnek, megsem varhato el tole az egesz nappalit betolto tiszta terhangzas duborgo melyekkel...) Egyebkent, konnyen lehet, hogy a problemaidra nincsen megoldas, de bizom benne, hogy nem ez alapjan iteled meg a keszuleket...Udv.: Viktor
-
nagyúr
válasz Ranagol78 #65322 üzenetére
Az ilyen típusú, idővel egyre nagyobb intenzitású tápzúgást esetenként lehet orvosolni mechanikus módon, értsd táp környéki csavarok meghúzása, lazuló alkatrészek fixálása. Egy próbát megér, nem kell hozzá egyelőre szakszerviz, csak egy megbízható szerelő.
Ha ez nem segít, akkor érdemes szakszervizhez fordulni, de azt tudni kell, hogy valamilyen szinten természetes a képtartalom függvényében növekvő tápzúgás, de ennek normál nézési távból, normál műsor és hangerő esetén nem szabad zavarónak lennie. -
Ranagol78
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsot segítséget szeretnék kérni.
Van egy 2,5 éves Panasonic TX42S30E plazma készülékünk.
A feleségem vette észre pár napja és mostmár sajnos én is hallom folyamatosan, értsd úgy hogy akkor is ha nem figyelem direkt módon, hogy a tévé folyamatosan cicereg, ha nagyon világos a tartalom akkor zavaróan, ha sötétebb akor meg észrevehetően. Azt hiszem régebben olvastam, hogy ilyen zaj a tápjából jön, ha jól emlékszem. Valaki tapasztalt már ilyet? Mi lehet a baja és esetleg hova érdemes vinni szervízbe ahol nem húznak le és meg is csinálják normálisan.Előre is köszi a segítségeteket.
Ranagol
-
Gigi01
őstag
Valami beállítást tudtok,amit pc használatnál érdemes beállítani?
Még mindig megvan a zavaró jelenségem.
Mint,ha túl fényes lenne a kép.(nem a feketére gondolok)
Hiába veszem le a kontrasztot,mint ha vakítana a fehér,bár már nem annyira,mint az elején.
Ha fényes,vagy sima fehér képet nézek,és gyorsan mozgatom a szemem,sárgás foltokat látok,amik,de csak látom,a képen nincsenek ott.
De tv adásnál viszont nyugodtabbnak érzem a képet.Ugyen a kivetítőmnél is van ilyen jelenség(ott szívárványhatás),de ott a kontrasztlevétellel eltudtam tüntetni,ezt a jelenséget.
Na itt is valami ilyesmit szeretnék. -
rgeorge
addikt
Ugye a Panasonic TV-k fehérmosás közben is kikapcsolnak X óra múlva?
-
bucsher
őstag
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Mezga Aladár #65315 üzenetére
Jó. Reggel van még... ;-)
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
BBéci
legenda
Épen az általad tapasztalt és más hasonló problémák miatt kell gyorsan elfelejteni a TV beépített lejátszóját. Egyetlen célravezető megoldás egy célhardver használata. Akár tetszik, akár nem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hunyadyt
csendes tag
Sziasztok!
Két hete - főként az itt olvasott hozzászólások hatására - többé kevésbé elégedett tulajdonosa vagyok egy 50VT50-es plazmának. Mégis akad néhány problémám vele. Elnézést, ha kissé hosszú leszek. A csatlakoztatott merevlemez beolvasásának megkezdésekor, kb. 4-5sec olvasás után a tévé hirtelen készenlétbe kapcsol, majd újra bekapcsol de már a tévé bemenetre. A merevlemezt többszöri próbálkozásra is így "levágja", nem olvassa be. A jelenséget tegnap tapasztaltam először. A szállítás utáni ellenőrzéskor ugyan ezt a HDD-t még gond nélkül olvasta. (A lemezre azóta felkerült két újabb film, más nem változás nem történt.) Maga a merevlemez egy belső hdd dokkolóval, usb csatolóval. (Működését tekintve, tehát a külső merevlemezekkel egyező) A kapacitása 1 Tb., azaz a használati leírásban lfoglaltaknak megfelelő méretű. A lemezt számítógép, és médiajátszó (set top box alap média funkciókkal) olvassa, a rajta lévő filmeket többé kevésbé lejátsza. A plazma pendrive-val működik, tehát az usb portok valószínű jók. Másik merevlemezzel sajnos csak a jövő héten tudom kipróbálni. Nem tudok rájönni a hiba okára, és ez elég idegesítő egy ilyen kategóriájú tv esetében.
Ez a helyzet nagyvonalakban. Az érdekelne, tapasztalt-e valaki hasonló jelenséget. Ha igen hogyan hárította el. Egyáltalán, milyen merevlemezt használtok közvetlen műsorforrásként. (Tudom, médialejátszó, de most nem ez a kérdés.)
A másik probléma, hogy a tv a számítógépen lévő fájlok közül nem mindegyiket látja. Hiába pakolok pl. egy filmet a videók mappába a gépen, a tv-n ez nem jelenik meg. (Csak a mappában "gyárilag", a számítógép vásárlásakor feltett sample videók jelennek meg, a tv által mutatott videó, kép, zene stb. mappákban, a lényeg, az oda pakolt film nem. Ti hogyan oldjátok meg, ha vezetékezés nélkül, ezekből a mappákból akartok valamilyen filmet megnézni a tv-n?
Még egy kérdés. Tudja valaki hogyan lehet a tv böngészőjét teljes ablakosra átállítani? (A korábbi keresések oszlopot eltüntetni.) Kérem, a hozzáértők segítségét, különösen az első két kérdés kapcsán. Előre is köszi. -
Faith
aktív tag
-
kenguru99
senior tag
42 coll. Ha komolyan vásárolni akarsz akkor ne húzd sokáig. A panasonic már leállt a gyártással, a samsungnál is alig maradt plazma a kínálatban. Lg elérhető még, de azok minősége nem túl jó. (és nem lenne meglepő ha ők is kiszállnának a plazma gyártásból)
[ Szerkesztve ]
-
Faith
aktív tag
Üdv!
Tudnátok ajánlani valami 32"-os Full HD plazmát? Vagy egyáltalán gyártanak még ilyen "kis" méretben plazma tv-t?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!