- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Amazon Kindle
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Nézzétek már, milyen csábító ajánlat!
-
Dorian
félisten
Szerintem a manapság kapható falikonzolok egyikétől sem kell félni, teherbírásra nem lesz velük gond. Fontosabb, hogy a falnak megfelelő tiplit és megfelelő erős csavart használjon az ember.
Meg persze, hogy Vesa szabvány szerinti legyen a konzol, hogy jó helyen legyenek a lyukak...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz KisApám #21884 üzenetére
Meg kell vizsgálni, rángatni! Akár jó is lehet, de drágább, mint az említett Hama. Nálam szempont, hogy alaphelyzetben falhoz simuljon, mert a TV elé ereszkedik le a vászon.
gyiku!
Igen, arra. Azt használtuk a táblázat összeállításakor.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz KisApám #21881 üzenetére
A Netdepo rengeteg konzolt árul, nekem a Vogels gyártmányok tetszenek legjobban, de a Meliconi is jó minőségnek néz ki. Most kivételesen olcsón, félár körül kapni egy Hamát, találsz róla cikket az AVO-n.
Az előbb állványt írtam konzol helyett.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
KisApám
addikt
Hol található olyan előrehúzható forgatható állvány, falikonzol?
Nekem cserélni kellene a TV állványomat, mert túl magas a leendó 50 colos TV-hez (van egy áthidaló polc felette).
Ártól függően vagy új TV állvány, vagy falikonzol.
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
hunspikey
őstag
válasz dedy70 #21864 üzenetére
Én 55"-t nézek 2.5 méterről és igazából épp hogy jó. 3 méterhez tutti kicsi az ötvenes - garantáltan. Ha csak nem csörgedezik sólyom vér az ereidben. Én a full HD-t pont hogy látom erről a 2 méter 50-ről, ezt úgy teszteltem, hogy csináltam magamnak egy 1 pixeles horizontális fehér sorokkal telenyomott teszt "ábrát" melynél egy csík fehér, egy csík fekete ismétlődik. Három méterről már egy homogén szürke "képet" látok csak, pedig amúgy tökéletes a látásom - a szemteszten a dokinál a vonal alattival semmi gondom nincs!
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
BBéci
legenda
válasz dedy70 #21867 üzenetére
Nálam hasonló a felállás, de az ablakokat csak tisztításkor nyitjuk ki. Viszont a redőnyök gurtniháza a TV mögé, a függönyök pedig elé kerülnének. Megoldásnak az előre húzható, forgatható állványt találtam ki. Drága, de praktikus és a nézési távolság is csökken.
-
KisApám
addikt
válasz frei34 #21860 üzenetére
Meg itt is elég normákat írnak róla:
Samsung E6500 sorozat.[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
-
gomzol
tag
válasz Dexar007 #21863 üzenetére
Ajánlani könnyű...
Én is a legnagyobbat venném, ha lenne rá pénzem (bár talán még akkor is elgondolkodnék rajta, hogy egy TV ér-e annyit), és nem korlátozna be a hely szűkössége.mp54 #21865:
Valóban, az állvánnyal együtt már 2 lehetőség is van a távolság csökkentésére.[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
Én megmondom őszintén már nem nagyon rágódom ezeken a nüanszokon. Annak idején még felidegelt, hogy az 1.624-es FW agyonvágta a pro mód fekete szintjét, meg, hogy az amcsiknak van a menüben panel brightness funkció, míg nálunk Európában kötelezően "low" értéken van, de aztán amikor elmúlik a vásárlás utáni első lelki vihar, végül is csak az marad, hogy van egy olyan TV-m, ami olyan szép és annyira döbbenetes látványt nyújt, hogy tökre teszek rá, hogy mi hogy megy a háttérben. Nincs hibátlan termék ezen a bolygón. Kicsit megbocsátónak kell lenni és kész.
Pl tegnap a The Client List-et néztem 720p-s anyagból, őszintén, pont nem arra koncentráltam, hogy hány cd/m2 a fényerő. Elegendő és kész
Üdv!
-
dedy70
tag
Eddig 42"-os méretben gondolkoztam. A fal ahol a tv van 106 cm széles. A jelenlegi tv is 42"-os, épp hogy elfér a két ablak között. Itt a fórumon mindenki az 50" vagy annál nagyobb képátlójú tv-t ajánl. A Pana idei 50"-os tv-inek a szélessége 118 mm, így 6-6 cm-t túlnyúlna a tv a falon. Az ablakokat így nem lehetne teljesen kinyitni. Erősen gondolkodom a dolgon, mert nem akarok újra 42"-os "mini" tv-t venni.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz KisApám #21835 üzenetére
Tuti, hogy Samsung plazmából többet vesznek, de a videofilek közül Panából többet. Az átlag plazmavásárló meg észre se veszi ezket az apró problémákat, csak a magas igényűek nyafognak minden apró problémáért. Te most ezt olvasod.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nuke7
veterán
válasz KisApám #21849 üzenetére
nem a boltban teszteltem, de 3 utcára lakom onnan....
és a kitett st50-ek nem sávosodtak, úgy emlékszem.
az enyémre ráeresztettem már pár dolgot,de még nem vettem észre.
ma kiprobálom golffal is.
(elv. nem számít, hogy az enyém 42es "csak" )https://youtube.com/user/nuke7
-
-
KisApám
addikt
Én Panasonicot akarnék venni,
végül is van rá időm, hogy netes rendelés esetén 3-4 alkalommal visszaküldjem nekik a TV-t, ha sávosodik.
Max kérem vissza a pénzt, HA azt a sávosodást egyáltalán hibának veszik.A Panasonic jobb 3D-jét és feketéjét az átlagember is látja,
vagy csak a "VIDEOFIL" emberek?A Samsung PS60E6500-at azért
a HDTVTest "HIGHLY RECOMENDED"-be rakta azért.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz MAGUS7 #21837 üzenetére
Az #1. HSZ-ben leírtak mai napig aktuálisak ilyen téren. Kiválóak a Pana plazmák játékra, de a durva HUD-okra figyelni kell (ha lehet ki kell őket kapcsolni, zoom-olni, vagy óránként szünetet tartani), mert hosszú távon, tendenciózus jelenléttel képesek tartós ghost-ot eredményezni. Más gond nincs, a mozgásmegjelenítés tökéletes, az input lag értéke is teljesen jó, hatalmas élmény. Én 5 éve játszom PS3-mal Pana plazmán, soha nem volt gondom, igaz, odafigyelek a HUD-okra.
Get Moded!
-
nuke7
veterán
-
MAGUS7
tag
Ja és mennyire veszélyes a beégés az újabb Plazmáknál ? Panasonic-nál ?
iPhone4>Lumia 920>Lumia 930>Note7>S7Edge>HTC U11
-
MAGUS7
tag
Sziasztok új Tv vásárlásán gondolkozok és lehet egy Panasonic Plazma Tv lessz főleg filmeznék rajta és játszanék konzolokkal,Van esetleg valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban hogy milyen rajta játszani ? Mennyire zavaró a Ghosting ?
iPhone4>Lumia 920>Lumia 930>Note7>S7Edge>HTC U11
-
KisApám
addikt
NEM ezt mondtam.
Arra hívtam fel a figyelmet, hogy kevesebb Samsung vásárló van, ezért is kevesebb hibás eset jelentkezhet.
%-os arányban lehet, hogy ugyan az a Panasonic-Samsung arány,
csak több a Panasonic vásárló, és többen írhatják le ugyan azt a problémát.Pl. 100-an Panasonic plazmát vesznek és abból 10 hibás és 10-en leírják.
Ehhez képest pl. csak 20 Samsung plazmát vesznek és abból 2 hibás, és CSAK 2-en írják le.
A %-os arány ugyan az, de többnek tűnik a Panasonic hiba, mivel többen veszik és írák le a problémát.SAJNOS azt nem tudjuk, hogy miből mennyit vesznek.
De tuti több Panasonicot vásárolnak.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
Akkor ezek szerint van remény (azt hittem ez általános, minden darabot kisebb-nagyobb mértékben érintő "betegség", de ezek szerint ki lehet fogni hibamentes példányt)
@ hunspikey: szerintem ne keresd! Ha eddig nem vetted észre, akkor nem érdemes vele foglalkozni, mert téged nem zavar, ha pedig esetleg rájönnél/megtalálnád onnantól kezdve 100, h idegesítene. (ezért nem kértem meg a fórum GT50 tulajait sem, h nézzék meg nekem) ---- szerk.: látom szerencsére nálad sincs ezzel gond
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
Közben annyira felszívtam magam, hogy szét kerestem a netet, több dolgot is megtudtam:
Nem elektronika hiba: ezt onnan tudjuk, hogy egy amerikai tulaj kicseréltette az A-board-ot, de nem javított, pedig az A-board felel a subpixel számításért meg egy tonna egyéb képi dologért.
Illetve találtam egy videót ahol jobban látszik a probléma (hál istennek nálam nyoma sincs ilyennek!)
[ Szerkesztve ]
-
KisApám
addikt
Én Panasonic 50ST50-et vennék, de a végén Samsung PS51E6500 lesz belőle
(majdnem egál, a Pana javára, de az árban tuti,
a Samsung 10-20 ezer ft-al drágább, 260 000 ft vs 270-280 000 ft).A CNET is részben ezt erősíti meg
(a Samsung vásárlását, a VT és GT szériával összehasonlított ghostolás miatt is),
no meg a Panasonic sávosodása.
Bár minél több a Panasonic plazma vásárló, persze,
hogy többfelmerülő hiba is lehet közte, bár %-os arányban még mindig jól állhat ebben.Samsung plazma vásárló tuti kevesebb van,
no meg itt nem is igazán olvasható a fórumban sok minden a Samsung plazmáról.
(egy ismerősömnek van egy 3 éves 50 colos Samsung PS50B650,
és neki tökéletes mindenben, se ghost, se semmi)Bár a netet nézve sávosodás a Samsunggal kapcsolatosan még nem volt olvasható,
legalábbis én még nem találtam.[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
Bocsi, de én nem látom a sávosodást azon a gagyi videón és otthon is tökéletes a kép - mi a helyzet ezzel? Van valami hiteles forrás ahol bemutatják, hogy mi a gond, hogyan tudok utánajárni annak, hogy az enyémen van-e ilyesmi?
-
DM-Fan
Topikgazda
Első körben próbáld meg kerülni a vegyeszereket és sima, nedves mikroszálas vagy szarvasbőr kendővel töröld át. Ha makacs a folt, vagy túzottan zsíros, akkor szerezz be kifejezetten plazma/LCD tisztításhoz való tisztítókendőt/folyadékot, arra nem haragszik meg a bevonat sem. Nagyobb multiknál vagy fotósboltban kapsz ilyeneket. Én a TV-hez csak a Pronto Duster pamacsot használom, mondjuk az enyémre csak porszemek ülnek rá, szerencsére nem taperolja össze senki. Viszont az iPad-hez én is ilyen tisztítókendőt használok és teljesen jó, igaz, az GorillaGlass és nincs rajta bevonat, de alapvetően a TV-nek sem lesz baja tőle.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
OrLiX
tag
Sziasztok!
Egy PanaG30 plazmám van. Minden rendben vele.
Azt szeretném kérdezni, hogy mivel takaríthatnám meg az üvegfelületét?
A kislányom már fel tud állni, és így szépen összetapogatta.
(Tudom, hogy nem lesz ez így jó, hogy eléri, már tervben van egy fali konzol.)Választ előre is köszönöm!
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ.
-
dedy70
tag
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Gabesz26 #21809 üzenetére
Szerintem is nagyon elégedett leszel a GT50-nel, kiváló TV, ráadásul 350 eFt-os áron már kezd elég vonzó lenni, ha pedig jövő év első negyedévében esetleg leesik az ára 300-320 eFt-ra, akkor kétségtelenül a legjobb ár/érték arányú TV lenne a piacon.
A hibás példány lehetősége sajnos ezen árszinten is megvan, de reméljük a legjobbakat.
Get Moded!
-
tomic
addikt
válasz Gabesz26 #21809 üzenetére
Tesóm is St szeretett volna venni,de lebeszéltem róla. Nem jó reklám ez a fórumon ennek a tv-nek. Eddig egyik tv-nél sem volt ennyi hsz írva hogy valami gebasz van vele.
Persze ha kifogsz egy jó darabot akkor semmi gond. De azért nem kevés pénz ez. Ráadásul a gariztatás kis hazánkban hagy nemi kivetnivalót (tisztelet a kivételnek).
Szerintem meg leszel vele elégedve. Én is nagyon háklis vagyok mindenre de ezt nagyon szeretem. -
Gabesz26
senior tag
és dedy70 köszi a választ mindkettőtöknek.
A TV-re szánt összeg pont 350, amiből kijön a GT50. tomic olvastam is anno, h összevetetted a G30-al, és a különbség is meggyőzött (sőt az győzött meg végleg, h ha bemegy 350 alá akkor azt veszem ) Panaboltban láttam én is, h van difi az ST és a GT között, de nekem nem volt akkora. Bár otthoni körülmények között ezek szerint jobban kijött. Illetve olvastam a tesztekben, h képben elég közel áll a VT-hez. Ezek abszolút egyértelművé tették a döntést.
Igazából ami miatt feltettem a kérdést az az, h az utóbbi napok sávosodási problémái miatt - elég sokan panaszkodtak rá, és ha kifogok egy ilyen (vagy a cserékkel esetleg több ilyen) GT-t, 350 ért, és a csere darab(ok), se lesznek jók, akkor finoman fogalmazva sem leszek boldog - elbizonytalanodtam. Engem LCD-nél is rohadtul zavar a felhősödés, bevilágítás, inhomogén felület... Az ST árában még talán-talán elfogadnék apróbb hibákat, de a GT-nél (főleg árában) már jobban fájna nap mint nap azt nézni.Na de mind1 megveszem a GT-t, és bízok benne, h kifogok egy hibátlan darabot.
(Azért kicsit vicces dolog, és nagy kár, h a GT/VT Panának nincs más gyártónál, hasonló minőségű alternatívája...)[ Szerkesztve ]
-
-
b.lajos
tag
válasz janos666 #21798 üzenetére
Kosz a kimerítő választ, természetesen a cserét csak átvitt értelemben értettem. Hat én nagyon remélem nem fogok csalódni benne, egyébként egy 72-es pana CRT-et fog váltani.
Csak érdekességképp, pont most mondtak a híradóba, hogy a tavalyi sláger ajándékok egyike a plazma teve volt.b.lajos
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz KisApám #21799 üzenetére
Nem, ne félj tőle! A TV-k VESA-szabvány szerinti furatokkal vannak ellátva, amelyek mélyen a TV testében vannak elhelyezve egy nagy fémlaphoz rögzítve. Ebbe a négy furatba kell beletekerni a 2-2 csavart, amik az 1-1 kampós szereléksínt a TV hátuljához fogják. Ezeknél fogva fogod felakasztani a TV-t a konzol falra szerelt részére, amelyen két vízszintes rúd van. Semmi baja nem lesz a TV-dnek, nekem a 42"-os is eltöltött így 3 évet, az 50"-os is ugyanazon konzolon van 2 éve. Kutya baja, jól érzi magát.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest