Aktív témák
-
jolti
senior tag
válasz
rogers #26519 üzenetére
Én inkább azért a nyamvadt 10 ezerért nem törölném a 3 év garimat... Ki tudja, hogy valami rendszerhiba miatt nem tudsz újra regisztrálni és akkor ugrott a plusz 3 év. Nagy biznisz lenne egy 10 ezres papírért, amit hogy igénybe vegyél el kell költened vagy 100 ezret megint.
De azért köszi, hogy utána jártál.
Én próbáltam regizni, de nem engedte, meg aztán néztem mit is vehetnék, hát inkább nem is küszködök tovább vele... -
DM-Fan
nagyúr
válasz
rogers #26111 üzenetére
Azt aláírom, hogy a kommunikáció nem az erősségük. Viszont én valahányszor kapcsolatba kerültem velük, korrektek voltak.
Szerintem a magyar leány hozzáállását már az minősíti, hogy lehet, hogy ugyan Szlovákiában vagy Lengyelországban például olcsóbbak a termékeik (mondjuk ebben szerintem igen erősen benne van a hazai 25%-os áfa és a magyar kereskedők pénzéhsége is), viszont ott például nem kapsz 5 éves kiterjesztett garanciát. Én inkább fizetek egy picivel többet, csak legyen 2,5-szeres a garanciális időtartamom, nekem ez megér ennyit.
Az azonnali reakció, amit elvársz, rengeteg levél megírását jelentené, kétszerezve ezáltal a dokumentálás mennyiségét. Arról meg, hogy ki hogyan osztja be a munkáját fölösleges vitatkozni, gyanítom a dolog az ügyintézőjének nem csupán ez az egyetlen feladata, ráadásul ne felejtsd el, hogy karácsony előtti időszakról beszélünk, képzelheted mi megy ilyenkor ezeknél a multiknál. A szokásos forgalmuk tízszeresét produkálják, így amúgy is kellően leterheltek a dolgozók. Felteszem, hogy meg sem kezdik addig a kiterjesztett garanciával kapcsolatos iratok feldolgozását, amíg véget nem ér az akció december végén. Visszakövetni januárban vagy februárban sem lesz problémásabb a dolgot: adott, hogy ki minősül szerződéses viszonteladónak, náluk ez nyilvántartásba van véve. Megnézik a számlát (ami ugye a kereskedőnél is szigorú számadású dokumentum, tehát 5 év múlva is meg kell legyen neki, Te meg alapvető, hogy megőrzöd, hiszen ez kell a garancia kiterjesztéséhez), megnézik, hogy a számlázás időpontjában volt-e érvényes szerződése velük az eladónak, megnézik, hogy az adott gyári számú készüléket tényleg ennek a kereskedőnek adták-e el és tényleg korábban-e, mint ahogy ő eladta neked, megnézik, hogy szabályszerűen ki van-e töltve a garanciafüzet, ha minden klappol, akkor az ügyfél kapja a kiterjesztést, ha nem, akkor kapja az elutasítást. Egy küldemény, kész. Ha valamilyen oknál fogva nem ér be a számlád, akkor később is nyilván meg lehet beszélni velük a dolgot, hiszen kezedben a számla, a garanciapapír, magyarul később is tudod igazolni a jogosultságodat.
Könnyű ítélkezni úgy más munkája fölött, hogy nem ismered a tényleges körülményeket, vagy az eljárásrendet. Csöppet sem tisztem védeni a Panasonic-ot, semmi közöm sem hozzájuk, sem másik gyártóhoz, de hangsúlyozom: legjobb tudomásom szerint eddig a korábbi akciók során mindenki megkapta a kiterjesztést, aki megfelelt a feltételeknek, ki előbb, ki utóbb. Utána meg lehet örvendeni. Amúgy meg: ez kvázi egy grátisz lehetőség, semmivel nem fizetsz többet a termékért, mint az akción kívüli időszakban, örülhetünk, mint majom a farkának, hogy adnak egy ilyen lehetőséget, én ezért hálás vagyok a gyártónak és nem érdekel, ha ezt ő csak 1,5-2 hónap alatt tudja lepapírozni. Lényeg, hogy meglesz és kész.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
rogers #26083 üzenetére
"No erről annyit érdemes tudni, hogy bár én már 2 hete vettem TV-t és regisztráltam, ilyen extra gari igazolás még nem kaptam. Ügyfélszolgálat tájékoztatója szerint majd csak januárban kezdik kiküldeni. Mondjuk én nem értem, hogy miért, meg ez nem így volt leírva a honlapon, de mindegy. Remélem nem átverés az egész. Akinek esetleg más infoja van az szóljon
"
Ez már a harmadik 5 éves Pana-garancia akció és eddig kivétel nélkül mindenki megkapta az 5 év kiterjesztett garanciát, még az is, aki anno a hivatalos akció időtartamát pár héttel megelőzően vette meg a TV-t. Sosem szoktak elkapkodni a dolgot, 2 hét konkrétan még nem időtartam. Majd ha 2 hónap alatt sem jön meg, akkor kezdj izgulni, ezt már rengetegszer leírtuk. Megkapod, ne izgulj! Egyébként sem sürgős, a 2 év már most érvényben van, a plusz 3 csak aztán válik esedékessé.
"Átverés: felmerült, igaz halványan, mert ez a fajta "majd küldöm" hozzáállás nekem abszolút nem fér bele a Panasonic mint élvonalbeli világcéggel szembeni minőségi elvárásomba."
A leányvállalatok és az anyacég színvonalbeli különbsége nem feltétlen fedi egymást. Amúgy meg hálásak lehetünk a magyar képviseletnek, ugyanis ez most az ő akciójuk. Nekem bőven jó, ha csak januárban kapom meg, azért gondolhatod, milyen bődületes munka ez. Nem két TV-t adnak el nap mint nap és minden számlát tételesen ellenőrizni kell a kiterjesztés előtt.
-
BaLee
addikt
válasz
rogers #26093 üzenetére
Én részben egyetértek veled. Nincs kiírva az oldalra, hogy majd Január 15.-e után kezdik küldözgetni a kiterjesztett garikat, legalább annyit írhatnának vissza, hogy megérkezett rendben a regisztráció, elfogadták, a papírt majd elkészítik Januárban és küldik.
De nekik egy mozdulatba telne, hogy a beérkező igényen lévő gyári számot leellenőrizzék, ránézzenek a számlára és írjanak, ha minden ok.
Lesznek ebből még viták az ügyfélszolgálattal bőven január, februárban.
Főleg ilyen amatőrizmus mellett, hogy egy közel sem teljes lista van fent az oldalukon, nem hiszem, hogy egyszerűbb napi 25 e-mailre válaszolni, hogy igen, XY hivatalos forgalmazó, mint kiegészíteni azt a listát normálisan. Főleg, ha tudják, hogy hiányos. -
andzsin73
tag
válasz
rogers #26093 üzenetére
ne merüljön fel. én akárhányszor vitába keveredtem egy japán céggel, azt a haptákba vágást, amit ezek ilyenkor csináltak...minden európai cég megirigyelhetné. szóval bízz bennük. én ha vita van, mindig meglengetem, hogy az európai központ fog egy szép levelet kapni tőlem, ha szórakoznak és tudják, hogy a japók nem viccelnek, az állásukkal játszanak.
-
Jowanson
tag
válasz
rogers #26083 üzenetére
Nálam 42G20 lett volna a befutó, de inkább a 46S20 mellett döntöttem. Szerencsére nem lesz mellette otthon egy G20 hogy hasonlítgassam, a minőségbeli különbség helyett pedig a méret kárpótolni fog úgy érzem
Egy dolog ami zavar, hogy a G20ban simán menüből elérhető a fehéregyensúly és egyéb, részletesebb beállítások, így sokkal jobban lehet tökéletesíteni, testre szabni a látványt. Nem értem miért nem lehetett az S20ba is menübe belerakni. Szivesen elszöszölnék, állítgatnám, de félek a szervíz menübe kotorászni...
Pedig tesztek alapján egy kis szervízmenüs kontraszt-fehéregyensúly állítgatás után az S20nak is kiváló a színhűsége. -
RZozo
aktív tag
válasz
rogers #24100 üzenetére
néhány napja írták be: szervizmenü
(#24101) szp1
akkor ne a szöveget nézd, hanem, amit kiszámoltam, abba próbálj belekötni
most megnéztem, amit írtam, szerintem rendben van, de a kedvedért szívesen elmagyarázom hosszabban -
dareioss
csendes tag
-
BaLee
addikt
válasz
rogers #23876 üzenetére
Én nem érzem úgy, hogy amit elértünk az OK, mivel sokkal többre számítottunk. Viszont így, hogy csináltunk Novák Úrnak 15+ rendelést és kaptunk valamennyi kedvezményt így én maximálisan elvárom tőle a korrektséget, ha valakinek bármi problémája lesz a kapott tv-vel és ha probléma lesz, annak itt nyoma lesz.
Ígéretet kaptam erre, hogy mi lesz belőle az meg majd kiderül.Az meg biztos, hogy közte és a PanaHU között is volt valami egyesség és kap valami kedvezményt ekkora tételnél.
Hogy 15db nagy tétel? Szerintem igen. Viszont elsők között kerestem meg a hd-mozi.hu-t, akiket megkerestem telefonon, pár nappal azután, hogy pozitív visszajelzést kaptam a kedvezményre, de árat nem küldtek. Kérdeztem, hogy mire várhatóak az árak? Még várják ők is a beszállítótól de ez a 30db tv amúgy sem túl nagy mennyiség szóval túl nagy kedvezményre ne számítsunk. Ja, bocs ha nem kell a pénzünk az más.
Honlapja tényleg nem nagy durranás, de az árak frissek, minden fajta tv fent van rajt amikkel foglalkozik meg jók az árai. Panashopnak meg csillivilli a honlapja, van több boltjuk is Budapesten, csak éppen 30-40 ezerrel többe kerül rajt egy drágább tv. Döntse el kinek mi kell.
(#23877) BBéci: tényleg marha jó fej vagy, hogy ezt most így bedobod a legvégén amikor már lezajlott az egész, szólhattál mondjuk 2 héttel ezelőtt, ha segíteni akartál volna. Ez csak a szokásos nesze semmi fog meg jól szöveg tőled. Bocs, de ez a véleményem. E-mail küldözgetésen kívül voltak telefonos megkeresések is.
-
BBéci
legenda
válasz
rogers #23876 üzenetére
Az én szemeimet is csípi ez a nevetségesen csekély árengedmény.
Nyáron egyik haveromnak 280 helyett 240-ért szereztünk 50C6500-ast.
Több cégtől tudok vásárolni 20-40 %-kal a listaár alatt. Ha nekem, egy darabra adnak ennyit, akkor 6-8 milliós tétel esetén biztosan nem 4-5 %-kal próbálnák kiszúrni a vevők szemeit.
Vicc!Szerintem az email küldözgetés nem a legjobb módszer. Személyesen, vagy legalább telefonon kell felvenni a kapcsolatot a cégtulajdonossal, esetleg a helyettesével. Az élőszó csodákra képes.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
rogers #23867 üzenetére
"Ez egy több milliós üzlet és ehhez mérten ebben az iparágban a 2-6% kedvezmény ahhoz képest, ha egyedileg veszed kevés."
Csak azt felejted el, hogy az árai alapvetően sem sokkal magasabbak a legolcsóbb árgépes áraknál, az egyéb hivatalos hazai forgalmazói áraknál viszont tízezrekkel alacsonyabbak a nekünk adott kedvezmény nélkül is. Mindehhez hozzájön, hogy a Panasonic elismeri őt hivatalos forgalmazónak (a legolcsóbb árgépes árú forgalmazókat viszont nem és ott nem is kapsz 5 év garanciát), tehát garantálják a rajta keresztül vásárolt készülékekre az 5 év garanciát. Ez így azért nem hangzik rosszul!
-
szp1
addikt
válasz
rogers #23524 üzenetére
Nem hinném, hogy többszáz ( ezer ) cd fényerősségű megvilágítás ( pláne neon ! ) reprezentálná a tipikus otthoni használatot a TV-k esetében. Nem kifejezetten ideális teszt helyszín. Nyilván ezért ( is ) fogy olyan sok LCD.
Az már más kérdés, hogy otthon ritkán van a népeknek talonban egy PDP-jük összehasonlítás végett, hogy lássák is amit vettek az új szerzemény kicsomagolása után.
Azért tud meglepetést okozni, ha olyan ismerőshöz mennek vendégségbe ahol egy normális plazma van. -
Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Új FULL HD webkamera + Számla
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest