Hirdetés
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- OLED TV topic
- Nyomtató topik
- Asztrofotózás
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
Aktív témák
-
bnss
veterán
Elérte a topic a bűvös 50.000-es limitet, ezennel zárul!
-
ztoldy
senior tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok. 42" méretűt szeretnék minimum, ezelőtt az LG 42LV4500 led típust néztem ki, de az már nincs készleten. Ezért utána néztem a plazma technológiás tv-knek és úgy látom, hogy nekem megfelelő lenne egy ilyen készülék.
Nekem igazából a képminőség számítana, mert számítógépről néznék filmeket (fullHD), ezen kívül sport műsorokat és természetfilmek nézek gyakran (Digi digitális kábelen). Tehát ezt figyelembe véve a plazma nyerő választás lehet.
Viszont nem tudok választani, mert Panasonic-ból van 3-4 típus minimum 42" méretben. Max. összeg 150ezer lenne, amit rászánnék. Ennyiből melyik típus lenne 42"-ban, ami nyerő választás lenne a fullHD filmezéshez gépről?
-
Eskimoka
tag
Sziasztok!
Nemrég boldog tulajdonosa lettem egy LG 50 PK 750-nek. Egyelőre még csak ismerkedünk, nemsoká megnézek rajta pár filmet, próbálgatom a beállításokat és a képmódokat, eddig talán a THX mozi profil tűnik legjobbnak. Sajnos a tányéros digi adás scart-on keresztül nem valami szép, azonban remélem a HD és FullHD filmek majd kárpótolnak azért a kis rossz minőségű tv-zésért amikor focit nézek.
Egyelőre nagyon nagynak tűnik, lévén 32"-os HD-ready LCD-ről váltottam, de ennek szerintem nagyon fogok majd örülni!
Köszönöm mindenkinek a segítséget aki tanácsokkal és egyebekkel ellátott! Tudom, hogy minden egyes tévé más, de esetleg van valakinek beállítási javaslata ehhez a típushoz? LG-knél is meg lehet nézni a tv használat adatait valahol?
Köszi -
válasz
Killer01 #50206 üzenetére
Ha kiraksz egy teljes ablakos fehér képet egy álló napra, az nem ég be, ilyen nincs. A beégés az a panel inhomogén öregedése, de egy homogén képtől homogén módon öregedik.
És ez lenne a cél, hogy a 4:3 körüli terület nagyjából egyformán öregedjen a 4:3 téglán belülivel.
Mondjuk erre szerintem is jobb a közepes szürke, mint a falfehér.
Legjobb lenne, ha kiátlagolná a belső tégla színét, és azt rakná ki, de még az sem olyan jó, mint ha belezoomolsz a képbe. -
válasz
< CyberBob > #50208 üzenetére
Szerintem ott ásták el Bolygó Kapitány kutyáját, ahol a föld megmentésével párhuzamosan csökken a tápegység terhelése is.
A Panasonic is erőszeretettel pakolt olyan alul méretezett tápegységet a 2010-es modellekbe (főként G20), amikben rendszeresen elrepedt a vasmag az első héten a dilatációtól (aztán zúgott a TV, mint az állat).
Szóval a táppal nagyon szeretnek spórolni (mindenki, sok felhasználó is szeretne összerakni high-end PC-t Mercury táppal
), és kevesebb áramfelvétel mellé kisebb táp is elég... (És közben még a delfinek is nyugodtabban lubickolnak azok fejében, akik helyeslik ha 10W-al visszanyesték a fogyasztást az előző évhez képest (bármi áron).
A 2012-es Pana állítólag kitolja a kontrasztot mindkét irányba (tehát felfelé, a világosabb fehér felé is).
A vibrálás viszont szerintem marad, mert egyenes következménye a mozgóképfelbontás maximalizálására tett törekvéseknek, és nagyon kevés embert zavar annyira, hogy akár szóvá tegye, ne, hogy elálljon emiatt a vásárlástól. -
-
laszlo168
senior tag
válasz
< CyberBob > #50204 üzenetére
Persze lehet, hogy elnapolom a vásárlást és megvárom az új Pana plazmákat.
Azzal sem jársz jobban, az újak egyre gyengébbek, rosszabbak, kevesebbet fogyasztanak, ezáltal gyengébb a képük, jobban vibrálnak. Nekem még a régi x10-es van, nem vibrál, nincsenek
rajta hókusz pókuszok, csak tökéletes kép, igaz kicsit többet fogyaszt.
A legjobban egy G20-al járnál, de az már nem kapható, használt tévét meg, nagyon nagy lutri megvenni, de gondolom erre már te is rájöttél. Amúgy az a tv biztos hogy hibás. -
Killer01
őstag
Egy gyors kérdés S30-as panával kapcsolatban: 4:3-mas képaránynál a szélek alapbeállítás szerint fehérek a "tv védelme érdekében". Ez nem probléma? Nekem az tűnne logikusnak, hogy -beégés elkerülése miatt- bármi jobb lenne a fehérnél. Vagy csak megint nem értek hozzá...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
DM-Fan #50203 üzenetére
Tudom, én is így vagyok vele. Valami filmet néztem épp, és egy jelenetben az egész kép törtfehér volt egy ideig, és nem véltem felfedezni semmi villogást. Bár érdekes szemem van, például a barátnőm rögtön elkezdte mondani Transformers közben, hogy hűű de szép, meg de nagy, de olyan fura, mint egy szappanopera... Na mondom, akkor ez az IFC lesz cicus, de én aztán nem látom. Kikapcsoltam, sok különbséget nem véltem felfedezni, de azóta nem látja olyannak. Megjegyzem az elején panaszkodtam mikrolagokra, ezek eltűntek, nem tudom, hogy a képjavítok offolása okozta-e, nyilván igen, mert mást nem csináltam.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
janos666 #50200 üzenetére
Egyenlőre még nem tudtam dönteni. A Samsung plazmákon szinte alig lehet látni a vibrálást és erősebb, világosabb a képük viszont a Panasonic neopdp-k feketéje jobb. Az lcd-k közül egyedül a Sony-k tetszettek de kicsi (46 coll) és drága. Felmerült még a projektor is, de annak még utána kell járni. Persze lehet, hogy elnapolom a vásárlást és megvárom az új Pana plazmákat.
-
hoffman_
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- OLED TV topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Path of Exile 2
- Diablo IV
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest