Hirdetés
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Executioner
üzenetére
Csehország... Anno a piros ledex xboxot is ott javíttatta az ms.
Megjárta gyorsan. -
Mr Bond 007
őstag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Jajj! Úristen!!! Az esetek 10-20%-ban vissza kell vennie a felbontást pár százalékkal hogy meglegyen a 60fps! Ugye megvan hogy ez már csak szőrszál hasogatás? A digital foundry meg 1-2 youtuberen kívül az útszéli kutyát sem fogja izgatni.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
BoneDragon
üzenetére
" majd az 5 a nativ 4k-t, a 60 fps-t meg foleg nem" Szóval akkor?
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Végül is csak 4 kommenttel feletted lett be linkelve a Ride4 ami 4k 60fps-t igér
(igen, dinamikus felbontás mellett, de akkor is)Sose nyomd fullba!
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Ps3 backward azért jó lett volna. Ratcheteket akartam pótolni, de ps now-al a streaming egy kalap sz.r..
Folyton leesek a sínről mert input lagol, ergo játszhatatlan. Nem lett volna rossz, ha le is tudom tölteni mint a ps4 gameket.
Mondjuk ha behozzák hozzánk is a ps now szervereket, és nem egy lag parádé lesz a streaming, akkor egy szavam se lesz. -
Mr Bond 007
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Játék szempontból irreveláns hogy mást is tudsz. Még így is olcsóbban jössz ki, ha veszel egy konzolt, meg egy low-mid spec pc-t. Nyilván nem arról beszélek aki egész nap renderel, mert annak úgyis kell a bika hardver. Mai (magyar) árak mellett egyre kevésbé logikus pc-t játékra építeni. (a többségnek) Akinek csak pc-n van szoftver/játék ami kell, az megint más.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Jó, de akkor te meg azt értsd meg, hogy van aki nem akar tökölni holmi os/driver frissítésekkel, fórum bújással hogy miért nem megy ez a sz-r, és melyik régebbi drivert kell vissza haxolni hogy ne fagyjon ki stb stb. Nem akarnak gépet buzerálni se, hanem csak nyugodtan játszanának egy jót ha van fölös 1-2 órájuk a nap végén. Nem akarnak a napi x óra ülés után még pár órát a forgószékben görnyedni, hanem a kanapén meresztenék a hátsójukat, hátradőlve. Erre van a konzol. Nézd már meg mennyibe kerül egy nyomorék rtx2060, vagy egy 5600/5700-as vga vagy akár egy ryzen cpu, alaplappal, rammal, ssd-vel! Na erről ennyit! (Nem jön ki 500-ból)
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Miért? Mi baj az iPhone-al?
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Vagy nem jól rakta ki a skill tree-t.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
RangerFox
üzenetére
Az a baj hogy nagyon nagy a kilengés. Némelyik boss elsőre is megvan, némelyiknek neki kellett menni 5x. Olyan mint egy másik átlag gamen random kapcsolgatná a nehézséget a legkönnyebb meg a legnehezebb közt. 95 óta játszom, de ilyen elcseszett nehézségi fokú játékot nem sokat láttam eddig. Nem is nagyon jut eszembe semmi más ami ennyire irritált.
Majd megpróbálom újra osztani a skill pontokat, mert semmit se maxoltam ki, mindenre raktam amit használok. -
Mr Bond 007
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Nem csak arról szól.
Sokan akkor veszik meg a fa alá az ajándékokat. -
Mr Bond 007
őstag
válasz
karmaresz
üzenetére
Ezt már az xbox 360-nak is sikerült megugrania. Anno 2007-ben vettem, és a mai napig nem sárgult meg, valamint normális takarítás után fehér mint új korában. Azért jobb, mert látni ha el van koszolódva, és tudom hogy ideje a takarításnak. Más hátrányát nem láttam. Jó lesz ez!

-
Mr Bond 007
őstag
Ugyan már! Kit izgat a játékok doboza meg a kontroller színe? Legyenek jók a játékok!
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
üzenetére
Ha a múltból indulunk ki, mondta Cerny a tech prezentáción hogy a ps3 térhangzása sokkal kifinomultabb és jobb volt a ps4-nél a cell képességei miatt. Lényegében ugyanezt a hangzásbeli minőséget akarják visszahozni a ps5-re.
Ezt személyesen tanúsíthatom, egy ps3 game térhangzása nekem is jobbnak tűnik mint egy ps4-es. Ps now-al le lehet tesztelni fülessel. Ugyanakkor ha nem figyelnék rá, lehet fel se tűnne a difi. (pedig van, és nem jelentéktelen)
Szóval a lényeg: A múltban is ki használták, most is ugyanúgy ki fogják.
-
Mr Bond 007
őstag
Mennyi volt az ára a ps4-nek nálunk a launch után? (Nem a lehúzós kezdeti ára, hanem a normál 1-2 évesre gondolok.)
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Zoleee83
üzenetére
Az ssd-nek lényegtelen az uptime és az olvasás. Ha pl berakod egy szerverbe és éveken át folyamatosan csak letöltenek róla, akkor is alig amortizálódik, vagy ha igen akkor is inkább csak a hosszú távú magas hőmérséklet és a vezérlő halála miatt állhat meg.
V300 nekem is volt a nasomban, (read cache-nek használtam) kb 1,5 évet bírt, de non stop kapta az írást. Most egy intel dc szerveres van benne, az 1 év alatt kb 5%-ot vesztett a hátralévő életéből a S.M.A.R.T adatai alapján. Nagyon sokat számít mit mire terveznek.
Ennek ellenére a v300 teljesen jó vétel volt, mert olyan áron is adták. -
Mr Bond 007
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Nem. Ahogyan a merevlemezeknél, ezeknél is van hagyva "üres hely" amit használatba vesz a vezérlő ha látja hogy valamelyik cella már használhatatlan. Hogy a teljes kapacitáson felül hány % az gyártó függő. Általában a komolyabb modelleknél több. Pl ha van egy 800gb-os ssd akkor a teljes (de általad nem elérhető) kapacitása akár 1tb is lehet, csak félre van téve az a 200gb hogy legyen mit használatba venni ha elfáradna valamelyik cella a használt területen. Mintha egy stadionba 100 embert kell leültetned, de van még 20+ széked amit alapjáraton üresen hagysz, ha esetleg eltörne a széke valakinek legyen hova átültetni.
Ez ennél sokkal komplexebb, csak próbáltam egyszerűen leírni.

A modern vezérlők pl már arra is nagyon figyelnek hogy minden cella a lehetőségekhez mérten egyenletesen legyen terhelve, és nem az lesz hogy folyton ugyanoda írsz folyton, míg máshol alig történik változás.
Azt is érdemes figyelembe venni hogy ps5-nél szinte kizárólag játékletöltés fog történni, meg a játékmentés és videó save. Ami az ssd-nek fájni szokott, az inkább a sok nagyon apró írás pl torrentezés. Tehát egyáltalán nem fog olyan mértékű terhelést kapni mint egy asztali átlag pc. -
Mr Bond 007
őstag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Nyilván nem
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
üzenetére
Nem feltétlenül. Ha megnézed Mark Cerny előadását a ps5-ről a slideon szinte virít a backward compatibility résznél hogy a ps4 alatt még bőven van hely a p alakú keretben. Nekem ez azonnal szemet ütött. Valamint a tény hogy a 3d audiót a ps5 gameknél egy cell segédproci számolja, már simán hihetővé teszi. Lehet csak vágyálom, lehet majd későbbre tartogatják.
Persze az is lehet hogy nem lesz semmi belőle, és tolják a now-t.
-
Mr Bond 007
őstag
Micsoda áldás hogy itt vagy nekünk, ki utat mutat a sötétségben, ki megmondja mi fog történni a nagy bejelentéskor, midőn megvédesz minket, hisz semmi érdemlegest nem fognak bejelenteni vala, így megspórolá nekünk felesleges perceket, órákat...
Áldassék meg jövőbe látásod vala, kérlek írd meg nekem privátba mik a lottó számok vala, kell az a q--a ps5!!
-
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Nekem bejött az 1. Meg a 2 is a demója alapján.
Badabumm tss!! -
Mr Bond 007
őstag
Valami ütős nyitó címnek lennie kell. Ahogy a Switch-nél is mekkorát rúgott a Breath of the wild, ide is kell egy blockbuster. (Még ha nem is ott debütált hanem wii-u-n)
-
Mr Bond 007
őstag
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Mi van ha egy korábbi verziójú kontrollert adtak a devkithez, aminek még másfajta volt a design-ja, de már az új funkciókat tudja? (Különben nehéz lenne normálisan beépíteni a játékmechanikába) Akkor már mindjárt nem annyira biztos hogy a levegőbe hadovál. Az is vicces mi ment itt a topikban a hűtéssel kapcsolatban, aztán ott a patentban, hogy 2018-ban már be lett adva, nem tegnap előtt lett kitalálva hogy mi legyen -Mint ahogy páran itt beállították.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
kicsako
üzenetére
El lett mondva hogy van olyan is amit vihetsz magaddal mert a kontrollerre illeszkedik. Miért érzem úgy hogy nem akarsz megoldást, csak foggal körömmel az elemes megoldást tolni, és minden mást leírni?
A leggányabb megoldás cserélgetni az elemeket vagy a tölthető ceruza aksikat. Elég volt anno x360-nál. Soha többet! -
Mr Bond 007
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Sony most szkanderozik a Konamival a Silent Hill franchise-ért. (Meg a Metal Gear-ért)
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Horizon, Gow hangosabb volt mint az átlag gamek, de az se vészes.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
frankdelgado
üzenetére
Az én ps4 pro-m teljesen zajtalan. Tavaly nyáron vettem újonnan.(CUH-7216B) Eddig Black ops 4 alatt volt a leghangosabb, ott is csak a menüben
. De azt is alig hallani. ( Mielőtt még: Nem vagyok süket!
)
Pedig még külön aggódtam is miatta ahogy sokan be harangozták..
-
Mr Bond 007
őstag
Senkinek se tűnt fel hogy usb-c a csatlakozó? Vagy csak nekem idegesítő hogy alig tudom bedugni néha a töltőbe, annyira passzos?
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Igazából el kéne már kezdeni használni is. Nagyon kevés játékban láttam használva. Ahol használták is, nagyon sokszor csak egy gesztus erejéig kellett, pl Killzone. Talán a War Thunderben volt teljes értékű tapi padként jelen.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Ez túl egyértelmű. Az a jó ami hihető is
-
Mr Bond 007
őstag
Ne felejtsük el hogy a tflops csak egy mérőszám a sok közül ami leírja a rendszer teljesítményét. Architektúránként változik a teljesítmény hiába xy tflops mind2 gpu, ha az újabb adott esetben 20-30%-al több fps-t tud játék alatt. Lásd Digital Foundry elemzése.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
sirarcheer
üzenetére
Tekintve hogy kínában újra indult minden, hiány az nem lesz. Válság viszont annál inkább
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Nincs a kingston-nak valami memristor szerű cucca? Vagy csak nekem kezd bili felé indulni a kezem?
A samsungot csak pletykálták.
szerk: Közben meglett:
"Various tech insiders suggested that the PS5 console will use NVMe SSD storage from Samsung and there is indeed a possible link." -
Mr Bond 007
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Gen végére szerintem simán el fogják érni.
-
-
Mr Bond 007
őstag
A nemzetközi helyzet fokozódik!!
[link] -
Mr Bond 007
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
És még a telefont is indukciósan feltölti!
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Igazából ami érdekelne az egy Destruction Derby remake lenne. Kíváncsi vagyok milyen törés fizikát lehetne megcsinálni a mai technikával. A ps5-nél adja magát a bika cpu.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
üzenetére
Pedig rengetegen használják asztali konzolként is. Ezt így ennyire nem sarkítanám le.

Btw 95 óta pc gamer vok, volt 360-am és jelenleg ps4 + switchem. Az utóbbi 1,5-2 hónapban szinte csak a switchen játszottam, még este is tv-re kötve. Ps4 mehetett kb 3-4 órát. (nézegettem a dealeket meg behúztam a ps+ gameket)
Tele van jobbnál jobb játékokkal, és sok multi platformot oda vettem meg mert ha épp a gyereknek kell a tv akkor sincs dráma.
-
Mr Bond 007
őstag
Gran Turismo-ról van valami hír? Gondolom jönni fog ps5-re valami új rész.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Ezt a cikket írhatta volna cpt Obvious is

-
Mr Bond 007
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Most érdemes bezsákolni a 19-et 30-án ingyen az epic store-ban. Pc-re. Ha valakit érdekelne.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
100 milliós userbase-t (csak a ps4+pro) nem hagyunk csak úgy ki. Még ha 30-40%-uk át is megy nextgenre. Az hogy pár év múlva átmegy a nagyja, már lényegtelen a kiadóknak.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
ImACeltic
üzenetére
Itt inkább az lenne mérvadó hogy a Last of Us 2-nél mennyivel lesz szebb a Last of Us 3 (ha lesz)
De lényegében ez sem, mert ps4-re fejlesztik, és úgy fogják kiegészíteni ps5-re.
Talán ami eszembe jut és vmennyire objektív az a knack 1 vs 2. Mert az egyik a platform elején jött, a másik meg később. -
Mr Bond 007
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Aaand its gone!
Szerk: Ja mégsem! Azt hittem törölték, mert fekete volt a player vagy 1 percig. -
Mr Bond 007
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére

Vagy nyugtatót tartalmazó ampullát a kontrollerbe, és bőrön át kapod meg, hogy végig tudd izzadni a legkeményebb gameket is.
Természetesen a From játékaihoz extra erős adagok lesznek csomagolva a játék dobozába. -
Mr Bond 007
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Ez minden lenne, csak nagy durranás nem.

Én inkább valami killer feature-t várnék a konzolba.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Meg teslára.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Ha az indie-ket nem számolom, csak az AAA-t akkor kb alig volt xbox ex.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Megjárta gyorsan.
Szerintem itt a vége. Felértünk a csúcsra. Zárjuk is a topikot! A csúcson kell abba hagyni!

Folyton leesek a sínről mert input lagol, ergo játszhatatlan. Nem lett volna rossz, ha le is tudom tölteni mint a ps4 gameket.
Én is 95 óta gamelek pc-n de nagy ívben teszek az fps-re, ha játék jó.

. De azt is alig hallani. ( Mielőtt még: Nem vagyok süket!