- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
PlayerUnknown's Battlegrounds
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeL
addikt
válasz Don.Corleone #29398 üzenetére
24 órásat kapott csak, mert elég reportot kapott hozzá. Nem tudom mit csinálnak ilyenkor, rábízzák az anti-cheatre vagy kielemzik, de valszeg elég egyértelműen látható kell legyen a csalás ahhoz hogy valakinél perma banra váltsák az ideiglenest. Én az elmúlt hetekben 2 olyan üzenetet kaptam mindössze, amiben perma banolták az illetőt.
[ Szerkesztve ]
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz Grave_444 #29396 üzenetére
Azt levéve, hogy olyan vastag fák vannak a legtöbb területen mint egy hajszál, nekem egyébként tetszik, de amit te is írsz, engem tegnap egy lvl 35 és egy lvl 79 úgy szedett le, hogy a másodiknál alt+f4 volt a vége Egyiknél a társam letartották én átlopakodtam magam a város másik feléről, házakon keresztül, kibújva egy ajtóban, amit ő már letartott és egyből fejest kaptam!! Esélye sem volt hogy tudja ott vagyok, mivel a társam pickelte végig. Másik pedig a mezőny egy fő hármunkat leszedett, mindenki fejest kapott 3x-el... mindezt egy dús erdős területen, majd a végén egyedül megnyerte a kört úgy hogy volt egy 4-es és egy 3-as team ellene. El is ment a kedvem az egésztől..
#29397 PeL - Na ez még jobban felcseszte az agyamat... Miért jó ez? Konkrétan a tetőn, ahol ő hátrányos helyzetben van, mivel elég tiszta célpont, egyből leszed red dot-al.. vicc kategória az egész. Ja, kedvencem, haveromnak jött értesítés egyiket bannolták a napokban, este 10-körül játszottunk, a bann másnap reggel 6-kor lejárt.
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
válasz Don.Corleone #29394 üzenetére
Én csak egy emberrel találkoztam az elmúlt napokban aki szerintem aimozott. 5 golyót lőtt rám ki MP5-ből, leszedte a sértetlen kettes sisakom, tehát 3 golyót legalább fejre kaptam (tudom, lelőhettem volna ha nem várom be a társam, aztán meg megzavart hogy elkezdett ide-oda futkorászni): https://youtu.be/Z6XrBQmVr0Q
Statisztikái alapján sem tudom nagyon hova tenni a gyereket, mert az alapján meg abszolút nem indokolt hogy ennyire jó legyen: https://pubg.op.gg/user/joOkerakias17
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz Don.Corleone #29394 üzenetére
Nem, bár csak pár kört mentem rajta, mert annyira nem tetszik. Egyelőre..
Inkább a többi map volt fura tegnap, a linkelt képen kívül végig darált minket akárki.
Olyan profin lőttek lvl65-el is, hogy csak néztem. -
DiszNóÓl
senior tag
-
Don.Corleone
aktív tag
Srácok, Ti vikendin nem vettétek észre, hogy rohadt sok a csaló?
-
Grave_444
nagyúr
-
Nono76
tag
válasz pityaa23 #29380 üzenetére
Nem a géped lett gyenge, hanem elcseszték a játékot. Kb 2-3 patchel ezelőtt még jól futott. Azóta bejött a kör elei akadozás, fps drop. Főleg ha sokan vannak a környéken. Nem mindenkit érint a dolog, de nagyon sokakat. A reddit is tele van vele, és jó konfiggal rendelkező játékosoknál is akad. Cserélhetsz gépet, de nem garancia hogy azzal nem fogja csinálni.
-
pityaa23
senior tag
válasz DiszNóÓl #29383 üzenetére
Közben lehet nyertem egy kis időt az upgraddel. Nvidia driver és windows frissítés, feladatkezelőben adtam a pubg cuccainak magas prioritást adtam, rendszergazdaként indítottam és semmi lagg!
Majdnem összejött egy csirkevacsi is a próba közben
Köszönöm azért a segítő szándékot és a konfigokat!
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
válasz pityaa23 #29380 üzenetére
Intel oldalról bármilyen 10. 11. vagy 12. generációs i5, AMD oldalról az 5000-es CPU-k ára elég jól leesett mostanság, Ryzen 5 5600 - 5600X a legjobb vétel manapság, de használtan sem érdemes már 3600X alá menni semmiképp sem. Alaplap intelhez B460 - B560, AMD-hez B450 - B550 chipsetes ami megfelelő és jó ára is van, de figyelni kell hogy a 12000-es szériás inteleknek más a foglalata mint az előtte lévőknek. Memória meg minimum 3200MHz - 3600MHz vagy akár afeletti DDR4, minimum CL16, ha nagyon jót akarsz akkor CL14, de ez kicsit drágább is.
[ Szerkesztve ]
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Visszaolvasva látom és a legutóbbi patch óta érzem is, hogy elszállt az idő a gépem felett a PUBG-ben. i7-4790, 16GB-DDR3, 1080. Minden másra elég lenne, de bosszantóak a laggok, amik az elején vannak. Proci - alaplap - ram cserén elgondolkoznék, de jó nekem használt is, mert kb csak ez a játék köt le. Mire lenne érdemes váltanom?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
Ma összejött megint egy 10 killes menet, sajna a végén megint mi szívtuk meg a kör szűküléssel:
Egyébként kezdem megkedvelni az M249-et
https://www.youtube.com/watch?v=XmsUXFJUaCk[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
válasz Grave_444 #29372 üzenetére
Mert feleslegesnek érzem hogy többel menjen, így is vaj simán fut és nem érzek input lagot sem. Nem hiszem hogy ezen múlna ha valamit nem tudok meglőni...
Azért zavaró, mert ha egy helyben áll, akkor is egy folyamatosan mozgó célpontot kell eltalálni gyakorlatilag, ami nem egyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
válasz Don.Corleone #29363 üzenetére
Én ezt nem bírnám csinálni. Nyilván fa mögül vagy ablak mögül én is használom de minden csatánál nem tudnám.
hmm...
-
PeL
addikt
válasz DiszNóÓl #29365 üzenetére
Gyönyörű... Tapasztalom, hogy egyre több ember példaképe...
Köszi, én próbálkoztam, a társát is meglőttem egyszer, meg a gerincproblémásat is. A társam meg lehet el se találta őket legalábbis azt aki lelőtte őt tuti nem. Én többet már nem tudtam itt tenni... Főleg miután knockolták őt.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Ebből csak azt látom, hogy illett volna lelőnötök.
A második kill az valóban nem a könnyűek közé tartozik, de kivitelezhető bármikor.
Egy fejest kaptál amúgy?DiszNóÓl
Bárcsak ilyen folyamatos lenne a framerate /vagy hívjuk ahogy akarjuk/ nálam is. Sajnos sokszor bezuhan és egyből nem olyan egyenletes a 144Hz. Nem feltétlen a hardver hibája.[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
válasz Grave_444 #29362 üzenetére
Aham...
Nekem nem igazán tűnik úgy hogy túlságosan nehéz lenne, a linkelt videóban a társamat és engem intéz el egy folyamatosan dülöngélő emberke, gond nélkül. Ugye erről már volt egy diszkurzus a közelmúltban itt nemrég, és ez a videó is tökéletesen mutatja, mennyire pontosan lehet lőni dülöngélés közben, mindkettőnket kifejel a gyerek simán Mini-vel. A társamat ne kérdezd miért hasalt kint ott ahol, ugye nem véletlen van 0.4-es K/D-ja... De engem is ugyanúgy simán szétfejelt úgy hogy a szikla felett néztem ki.
Azt meg nem is mondom hogy az animáció szerintem teljesen más külső szemszögből, sokkal gyorsabban dől a karakter kívülről, mint a saját látószögéből, valószínűleg nincs is teljesen szinkronban. Egy ilyen dülöngélő embert szinte lehetetlen kifejelni bolt-actionnel, mikor láttam hogy ezt csinálja, egyszer tudtam testen eltalálni. utána a második lövésemnek már csak hangja volt mert meg is haltam. Persze a társa is folyamatosan tüzelt ránk ezalatt.
Itt most csak füst mögött volt az illető, így el lehetett testen találni, de képzeld el ha fordítva vagyunk és ő néz ki a szikla felett, akkor mit látsz? Egy jobbra balra mozgó fejet. Aztán találd el bármivel, úgy hogy a teste is védve van Lehet erre mondani hogy ez alap játékmechanikai dolog, de akkor is totál bullshit, mivel a peekelés eredetileg nem arra lett kitalálva hogy elhajolgass a lövések elől mint NEO a Mátrixban, hanem hogy kinézz a fedezékek mögül, kinézz sarkokon. Ez így szerintem simán csak egy alap játékmechanikai elem exploitolása, és minimum lassítani kellene a kidőlés animáción és /vagy mértékén, vagy nerfelni olyan módon ahogy a CS:GO-ban a guggolással tették. Itt fel is csesztem magam rendesen, mert mostanság elég sokat halok ilyen dülöngélő Józsiktól... Egyszerűen nem lehet mit kezdeni velük. Engem már az rohadtul megzavar, hogy látom a folyamatos dülöngélő mozgását.
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
Csak engem idegesít amikor egy hasonlóval futok össze? [link]
hmm...
-
Grave_444
nagyúr
válasz Grave_444 #29356 üzenetére
Biztos unjátok már, de ma volt eddig életem köre rankedben.
Pusholtunk házakat szemből, oldalra kerültem és kiszedtem hármat, a negyediket társaim lelőtték, de volt 2 knockosunk nekünk is. Amire mind meghaltak knockoltunk 7x szerintem, mert felszedték egymást. Közben nekem hátulról jött egy másik teli squad, akiket valahogy egyedül simán elintéztem. A végére top10-en belül egyedül maradtam, most kivártam és csak meglett.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz DiszNóÓl #29354 üzenetére
Szerintem is így van. Messzire vagy duoban kicsit távolabbra még hasznos lehet, de squadban ha városban vagyunk vagy több házat pusholunk úgy sincs idő jelölgetni, még sokszor mondani se ki hol van. Olyan gyorsan változnak a pozíciók, egyszerűen ott kell lenni fejben és felkészülni. Van, amikor az infó vagy a jelölés csak zavaró, mert hiába jelölöm ki hol knockos messze, amire odaérünk ezerszer felszedi és pozíciót váltanak.
-
Grave_444
nagyúr
Én személy szerint mondjuk hülyét kapok, ha a csapattárs nem tudja honnan lőnek, de még az irányt se hallja. Amikor ugyanúgy nem láttam én se csak kitalálom elvárom mástól is. Baromi zavaró, amikor arra kell figyelnem, hogy jelölgessem. Az egerem görgője rosszalkodik nyomásra és szinte bármit pinelek Enemy-t mutat.
-
JanR
addikt
válasz DiszNóÓl #29351 üzenetére
Nem értem, hogy miért zavaró? Sokkal pontosabb infót lehet adni a jelölővel.
Én fix csapattal scrim-ezek, nextpro-zok, vagy éppen ami van és kifejezetten tetszik rankedben, hogy ennyire pontos jelölést lehet rakni. Sokszor sokkal könnyebb odabökni, hogy "ott peakel a fijú", mint elmondani, hogy "második emelet, jobb oldali ablak bal sarka". Na mindegy, mások vagyunk, mi szeretjük ezt a funkciót.Infóra támaszkodós játékra meg ott az Escape from Tarkov.
-
JanR
addikt
Erangelen a nagyhajóra való jármű felhajtás szerintem baromi jó ötlet.
Hogy a "prónoló" házat miért kellett átfesteni, azt senki, soha nem fogja megérteni.Az autók balanszolása viszont szerintem egy jó ötlet. A Bus-ba kb. úgy sem ült bele senki, max. kényszerűségből.
Mondjuk itt az a kérdés, hogy ezek a változtatások bekerülnek-e esport módba is, vagy marad a normal/ranked meccseknél? Sajnos az újított markert sem sikerült még belerakni, szóval sok jóra nem számítok.
-
hegegabi80
addikt
válasz Grave_444 #29344 üzenetére
De néha igen, csak nem tűnt fel. Vagy is igen fura volt, csak nem figyeltem rá annyira.
Aztán a Ryzen 3400G és memória tuning kapcsán derült ki, hogy kb majdnem fele akkor bench eredményeket kapok, mint kellene.
Úgy hogy ez egy jó nagy USER ERROR volt.saen: talán van benne 1-2 jó dolog, de ezek már csak olyan lényegtelen dolgok számomra. sokat nem ad hozzá a játékélményhez
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Szinte teljesen más lesz a pálya, rá sem lehet ismerni.
Tök jó lenne egy pár mondatos összefoglaló magyarul ezekből a frissítésekből, mert végigolvasni nem szoktam, mert elveszek a sok információ közt.hegegabi80
Na bakker, ezek szerint te sem monitorozod a gépet játék közben. -
saen
Topikgazda
-
hegegabi80
addikt
Nos kiderült miért futott szarul a játék.
AZ egyik memória modul nem volt rendesen visszapattintva, és a 16Gb helyett csak 8 volt. Ráadásul igp-nél ez elég nagy hátrány a 128 bit helyet 64.
Most ismét megvan az 50-60 fps. Nem mondom, hogy néha nem esik be, de nagyon ritkán. -
őstag
válasz Don.Corleone #29334 üzenetére
Ez a karalábé ha másoknál van egy lövéses vagyok ha nálam akkor mindig elbaszarintom...
-
-
PeL
addikt
válasz Grave_444 #29332 üzenetére
Én már a közelébe nem jutok ezeknek a kill számoknak... Mostani szezonban duoban 10 volt a max killem, úgy hogy egy 0.4 KD-s társam van. Tegnap egész nap nyomtam a solot, 6 volt a max killem 2 vagy 3 alkalommal, csak hotdropokat ugrok. Találkoztam az USA-ból VPN-ező streamerrel is akit szoktam nézni, kaptam is tőle egy szép nagy csicskítósat...
[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
Sziasztok. Kikerült nálam discordon a PUBG PH csatorna és az összefoglalóban lévő linket se jön be.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
PeL
addikt
Ez a játék már sajnos tényleg teljesen élhetetlen lett
Megpróbálkoztam 1-2 kör soloval, 2 egymás utáni körben ugrok Ho-San panelekre, mindkétszer körbe vagyok kempelve a panelházaknál, még az egyiknél el is kezdett nekem magyarázni az egyik, hogy miért csinálom ezt, miért kempelek, miközben ő 1:1-ben ugyanazt csinálja . Harmadik kör Pecado ugrás, elcsesztem az ugrást így elkések a kis házaknál lévő panelről, ráugrottam az út túl oldalán lévő kis házakra, egy gyerek 3 házzal mellettem előbb érkezett le jóval. Kilootolom a jóval nagyobb házamat, kilépek az ajtómon erre a 120-as szintű gyerek a házának az emeleti ablakpárkányában kiülve instant pofán lőtt. Gyakorlatilag ott várt amíg ki nem jöttem a házamból, esélyem nem volt. Negyedik kör Pochinki 6-os, bemegyek a T3 házba, mellettem egy gyerek, fegyver sehol, futnék fel az emeletre, ő már ott várt uzi-val az ablakban és lelőtt ahogy kiléptem a lépcsőtől
Mindenki teljesen passzív, mindenki a másikra vár hogy kimozduljon a házából, kezdeményezzen. Ki élvezi ezt még?
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
válasz chatran #29323 üzenetére
Bár nem nagyon játszom de tegnap kipróbáltam, ugyanúgy kitöröltem és ugyanúgy elindult nélküle, beléptem egy solo-ba is gond nélkül. A hibaüzenetek lehetnek annak a jelei hogy később teljesen integrálják a játékba hogy ne lehessen megkerülni / törölgetni. Egyébként 3x írja ki a hibát, utána elindul akkor is a játék ha a nemre nyomkodsz indításnál.
[ Szerkesztve ]
-
chatran
őstag
A wellbia-t engedélyezitek a játék indulásakor? Mindig elnyomtam nem-mel, de kijött valami 100 megás patch és azóta folyamatosan valami hibát dob. Egy rövid angol hibaüzi alatta meg hosszabb kínai firkálmány.
Olyan 3x-ra azért el szokott indulni a játék, dehát na. Eddig simán indult wellbia nélkül a játék. -
őstag
de eddig ezt észre se vettem 1éve játszok 2k-ban (megjavult a szemem )
most tettem borderlessbe és tű éles lett a kép ezért lepődtem meg.
rtx 3070-es nem nagyon viszi csak low-on a 4k-t max:75fps
talán a 3090 -4080(ha kijön)[ Szerkesztve ]
-
Nono76
tag
válasz szucsinka #29320 üzenetére
4k tv felbontása 3840x2160. Ha 1440-be teszed persze hogy homályos lesz a full screen. Én azt javaslom hogy full screenbe játssz, és tedd fel a felbontást 4k nativra. Vsyncet meg kapcsold ki mert input lagot okoz. Ebben a játékban sokat számít, f2f csatákat dönthet el.
-
őstag
válasz Nono76 #29319 üzenetére
borderless -ben játszom 1440p-ben vsyncbel
full sreen-ben homályos és utána ablakosan indul ha kilépek (nem monitor 4k tv 120hz) megcsináltam mindent amit mondtatok teljesen szűz win minden újra húzva nem értem van mikor 4k-ban is 150fps van ultra- high beállitassal
most meg 100-120 között 2k-ban[ Szerkesztve ]
-
őstag
hogy lehet beallitani normálisan a a képernyő felbontast?
borderlessbe 50fps-el kevesebb van mint fullscreenbe de meg ha ki kapcsolom és vissza nem jo az egér csak borderless-be.
( valahogy borderless szebb a grafika nem értem miért van.
rtx 3070 R5800x páros. -
Sati1984
tag
válasz Grave_444 #29313 üzenetére
Hát, van, akinek egy 7 killes kör az kudarc
A kontextustól függ, persze, hogy mi az a halál, ami után mérgelődsz, és mikor van az, hogy vállat vonsz, hogy hát ez van.
Én bújkálósabb típus vagyok, és a legritkább esetben szoktam mérgelődni azon, hogy valaki más lelőtt, mert istenem, 870 óra után sem vagyok túl rutinos a tűzharcokban, mert legtöbbször kerülöm őket. Viszont amikor 20 percnyi taktikus helyezkedés és necces helyzetek túlélése után a PHASE 5-ben vagy 6-ban nem sikerül beérnem a körbe, mert túlságosan kicentizem és elcsipeget a kék, akkor tudatában vagyok, hogy na ez a saját hülyeségem volt Ezeket a köröket szoktam kudarcnak értékelni, a többinél tényleg inkább vállat vonok, illetve ha mérgelődök, akkor max azon, hogy miért vett észre az, aki lelőtt...
Intel Core i5-9600K | 56 GB RAM | RTX 4070 12GB | Meta Quest 3 | Beat Saber magyar csúcs pár pályán :-)
-
Grave_444
nagyúr
Nem tudom, hogy emiatt van vagy csak simán felhúzom magam és elkezdek agyatlanul játszani.. Tegnap például Haciendát lehoztam nagy nehezen 7 killel, majdnem mindenkit sikerült nekem lelőni, pedig se sisak, se mellényem nem volt. Utána Emergency-vel beugrottam a kör közepére, hallottam honnan lőnek, elindultam. Szembe ugyanakkor észrevettük egymást a sráccal, ő volt felfele a hegyen és magas volt a fű. Szinte egyből reflexből lőttem, de 3/4 HP-ja megmaradt, engem egy pillanat alatt lekent a 175-ös szintjével. Kiábrándító volt, pedig jól kezdődött.
-
Grave_444
nagyúr
Mostanában egyre többször van, hogy előbb lövök, látom hogy fejbe találom, mert vérzik, viszont mégis én halok meg. Eddig nagyon ritka volt és baromi idegesítő ilyenekért 10 kill körül így meghalni még bőven 15-20 túlélővel, amikor simán hozható lenne akár rekorddal is a kör.
Ti nem tapasztaltok hasonlót?[ Szerkesztve ]
-
vaki
aktív tag
válasz Grave_444 #29305 üzenetére
Szerintem mindenképp pénzes volt, pass nélkül nem jött össze annyi token, amiből megvehetted volna a kocsit. Még a pass-al is csak a natúr fehér - ha más színűt látsz, akkor vagy nagyon mázlista volt az illető, vagy költött még rá a pass-on felül is. Amúgy ja baromi idegesítő, főleg h mindenki arra gyúr h csak beül és túráztatja mint állat...
A felhasználóbarát felhasználó
-
Grave_444
nagyúr
válasz DiszNóÓl #29304 üzenetére
Most írtam, hogy B chipset is tökéletes ilyen célra. 3200C16 ~22-24k volt, 3600Cl16 35k alatt nem volt kapható, amikor vettem. Ez alapján ár értékben pont baromi rossz volt a 3600-as KIT, de a lelki megnyugvásom érdekében inkább fizettem egy tízessel többet. (3600C18 van 25k körül)
Közületek valaki összefarmolt McLaren-re?
Season Pass nélkül lehetett egyáltalán?[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz DiszNóÓl #29301 üzenetére
Elég off már, de tudtommal nem csak az XMP profil számít, mert az a memórián belüli OC-t jelenti. Nekem is XMP1-el tud 3600MHz-et, különben azt hiszem 2400-2666 lenne a JEDEC órajel. 10. gen procimmal H chipsetben nem is tudna többet, viszont B560/Z chipset esetében az alaplap felülírja a proci határait és lehet tuningolni. Szóval azért nem ilyen egyszerű Intelnél. AMD-nél általában több lehetőség van OC-ra, de 11. gen vagy felette Intelnél is 3200 az alap.
Hozzáteszem egy 3200/3600 CL14-16 gyorsabb akár a 4000+ MHz CL22-nél is, szóval nem csak az órajel számít.A lényeg, az esetek többségében ár/érték arányban még mindig a 3200CL16 a nyerő, esetleg 3600CL16 DDR4-nél. Utóbbi már jóval drágább, de kb azzal van kimaxolva.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- 3D nyomtatás
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Napelem
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN