Új hozzászólás Aktív témák
-
mrdoubleb2
csendes tag
válasz
eins-zwei-3 #713 üzenetére
Szia!
Nekem az 1.14-s íróval az említett Verbatim (MCC) lemezt a DVD-n feltüntetett 4x-es sebességgel 11-12 perc alatt írta meg, ha jól emlékszem, bár nem jegyeztem fel a Nero adatait és nem is volt mindig csurig az a DVD, de 4+ GB-okat írtam az biztos.
Más lemezt még nem próbáltam, de nemsokára fogok venni, ha más nem 8x-os TDK-t és megpróbálom 12x-esen (ha engedi). Majd beszámolok.
Gépek:
Enyém: Asus A7V Classic (VIA KT133), Athlon XP 2400+ @ 20*100, 384 MB SD-Ram - UDMA 66-ban ismerte fel.
Öcsi: MSI K7N2 Delta (Nforce2), Athlon XP 2500+ @ 2800+, 512 MB DDR 333 Ram - UDMA 66.
Még az Nforce2 híresen faksznis IDE vezérlője is probléma nélkül imegette (5.1-es Forceware driver - a leg frissebb).
Az UDMA üzemmód be van jelölve az eszközkezelőben? Nem lehet, hogy PIO-ban megy a cucc?
[Szerkesztve] -
mrdoubleb2
csendes tag
Sziasztok!
Beléptem a klubba... félig. Már írtam, hogy nem magamnak, hanem az öcsémnek nézünk DVD írót és várunk az A08XLB-re, de a türelmünk fogyóban. Nos péntekre elfogyott és örülök, hogy így lett. A netes képeken olyan gagyinak, olcsónak tűnt a fekete műanyag, de a valóságban tényleg koromfekete és nagyon szépen virít, pontosabban tökéletesen beleolvad a szürke/fekete házba.
Pénteken megvettem és beraktam az én gépembe. Az alaplap egyből felismeret Ultra ATA 4 üzemmódban (!) és én azonnal fel is raktam a 1.14-es firmware-t. (Vigyázat! Én csak ki akartam tömöríteni az önkicsomagoló zip fájlt, hogy elolvassam a readme-t benne mielőtt felrakom, de az minden kérdés nélkül a duplakattintás hatására nyitott egy DOS ablakot az XP-ben és felrakta magát. Picit leizzadtam.Gond nem volt, de jobban szeretem ha tudom mi fog történni a gépemen...).
Sajna csak 4x-es lemezt kaptam (+R) az MMarktban, de legalább az Verbatim (MCC). A sokak által belinkelt cdrinfo a08xl 1.10 firmware cikke szerint ez a márka az egyik legjobb választás az íróhoz. Később persze már láttam a kékhalban 8x-os TDK-t, amit valószínüleg megírt volna 12x-en, ráadásul pár Forinttal olcsóbb is lett volna, de hát így jártam. Aki hülye haljon meg.
Végre tudtam egy komplett backupot csinálni minden partíciómról - és nem kellett hozzá 1 kamion CD-R - úgyhogy megvolt 2 év után az első teljesen szűz rendszerre az XP újrainstall, SP2-vel egyetemben. Tömör gyönyör. A mai napig nem tudtam leírtani az előző videókártyám driver maradványait teljesen a registryből, most meg végre mindenből csak a legfrissebb, legtutibb driver van fennt + a win sem egy 895 patchből álló vonagló szörnyeteg hanem egy friss sp2 - meg az azóta kiadott 2-3 patch/media player 10.
A lényeg: EDDIG AZ ÖSSZES MEGÍRT DVD KIFOGÁSTALAN MINŐSÉGŰ. A drive egy picit zajos, picit lassan ismeri fel a lemezeket, de a DVD videónál a chapter váltás félelmetesen, már-már valószínütlenül gyors, a megírt lemezeket pedig az én MSI CDRW/DVD-ROM kombim gond nélkül beolvassa. és a Nero ellenörzője sem jelzett hibát.
Szombaton beszereltük a végleges helyére, az öcsém gépébe és ott is zokszó nélkül működik, tökéletesen dolgozik.
Csak ajánlani tudom. Ha csak jövőre nem fogják szemtelenül olcsón utánunk vágni a 8X (12X ?) +RW / 10x DL írókat, akkor szerintem Blue Ray-ig (1-1,5 év ?) marad.
Sőt, a végén veszek még egyet magamnak is. -
mrdoubleb2
csendes tag
Kincstári optimizmusodnak van valami alapja is, vagy csak tippelsz? (Tudsz valamit, amit mi nem?)
Én ennyire _ vagyok tőle, hogy bedobjam a törülközőt és a hihetetlenül ronda, de finom... ööö... olcsó 108-at megvegyem. Főleg azért, mert a08at még csak a basysnál láttam, pedig elvileg már második hete van nekik - más mégsem árulja. Lehet vagy 3 darab raktáron. -
mrdoubleb2
csendes tag
Tényleg nem kellene a példát tovább forszírozni, mert 1, akinek 6,5 millája van és abból 1 Golfot vesz az meg is érdemli (és én még szertem a Golfot); 2, kutyából nem lesz szalonna - Golfból 1000 extrával sem lesz Audi (még ha a padlólemez + az alkatrészek fele ugynaz is), 3, úgy szétoffoljuk a topicot, hogy mindjárt kivág a moderátor mint macskát.... elvégezni a dolgát.
Ami az érdemi részét illeti:
Én úgy vettem észre, hogy a Plextor sohasem az elsők között vezet be új technológiákat és nem 2 hetente muta be új írót, hanem először jó alaposan kifejleszti a cuccost - és nem 3 óránkénti firmware patcheléssel foltozza a lukakat. Persze, Plextorom még nem volt, ráadásul most az övék lesz az egyik első +8xRW író.... de úgylűtszik a példák ma már csak ilyen sánták maradnak.
Igazából csak azért szóltam a topichoz, hogy megosszam kis Basysos élményemet és kieresszem a gőzt. Ki**szott egy komplikált ország vagyunk mi, halljátok! (Lásd Basys telefonos beszélgetésem). Az író alapos késéssel és méreg drágán jön be hozzánk, de legalább (szarkazmus on) az ügyfélszolgálat elsőrangú (szarkazmus off).
UI: Azért egy olyan ''szartalicska'' 3-assal megdobhatna valaki. -
mrdoubleb2
csendes tag
Szeretnék reagálni az elhangzottakra.
1, Bár még nem volt Plextor íróm, én úgy vettem észer a különböző vélemények (fórumok/net) alapján, hogy ez A prémium márka. Persze lehet, hogy gagyi.
2, Szerintem is jó a Pio 108/A08 páros - nem véletlenül várom már x ideje - de fenntartom a véleményemet, hogy azért ez nem a világ nyolcadik csodája, magyarul azért van 1-2 versenytársa a piacon akik hozzák a szintjét, sőt talán még jobak is (mondjuk CAV-ban írnak 16X-osan). + 4-6 ezer Forintot tényleg megér az A08 de 10-11 ezret (az egyik hozzászóló írta, hogy náluk már van) , vagy pláne a 108 dupláját (Basys hivatalos ár) végképp nem. Persze lehet várni és várni, de én már nyár eleje óta várok. Vártam Philipsre, most Pio-ra. Mire normális ára lesz, már ''mindjárt itt lesz'' az A09 v. a Benq ill. a Plextor +8xRW írói. Azután jővő év elején már a 5-10X +DL írók jönnek.... És akkor tulajdonképpen már csak párat kell aludni egy Blue Ray íróig. Ha ennyit vártam volna a többi alkatrészre, az öcsém még mindig a Celeron 533-as vagy a P133-as gépét nyúzná, hiszen még a Celeroncsa idéjeén volt ''már mindjárt itt'' a K8. (Azután csúszott vagy 2 évet.)
3, Ami a példámat és az A08/108 különbséget illeti. Azért attól a ''hangtompítós'' marketingszövegtől ugye nem kötelező hasraesnem?! A sebesség rovására halkabban írja DVD-t, ha bekapcsolom a fícsört. Hihetetlen. Igazából mégiscsak a ''honeycomb'' előlap és az (élete végéig dobozában maradó) szoftvercsomag a fő különbség, nem?! Akkor kicsit módosítom a példát: fapados Golf (108) - 3 millió, metálfényes és, ám legyen, aluminium váltógombos Golf (A08) - 6 millió. Az a 3-as BMW (Plextor) meg legyen ''csak egy'' 1-es BMW. A dupláját akkor sem éri a dobozos Pio az OEM-nek.
4, Tesztek alapján már régóta nem szívesen vásárolok hardwaret. Már szívtam jópár olyan alkatrésszel, amit az egekig magasztaltak némi marketing pénzzel megtámogatott on vagy offline magazinok. Inkább meghalgatom a különböző felhasználók tényleges tapasztalatait.
Szóval még várok egy kicsit, de ha 1-2 héten belül nem lesz reális ára az A08-nak, akkor jön egy 108 v. NEC3500. -
mrdoubleb2
csendes tag
Már amióta megláttam az első képeket A08-at akrtam (mármint az öcsém akart a gépébe, mert, hogy nincs még DVD írónk), ezért figyelemmel kísérem a híreket, és pl. ezt a fórumot a meghajtóról.
Történt tehát vagy 1 hónapja, hogy miután kezdtek végre az európai internetes boltokban megjelenni az első példányok, írtam a Basysnak (MO forgalmazó) egy e-mailt, hogy mikor és mennyiért lesz majd nálunk kapható. Nulla válasz. Kb. 2 hete megint írtam 1 mailt és természetesen azt sem méltatták még csak egy ''nemtom'' mailre sem. Így hát, nem volt mit tenni, 1 hete felhívtam őket, merthogy a leg újabb árlistájukon már szerepelt az író, csakhogy az ára helyén ''---'' volt. Azt a felvilágosítást adták, hogy kb ezen a héten, a hét vége felé lesz.
Gondoltam egy merészet és ma felhívtam őket újra. Egy hölgyemény vette fel a kagylót:
Én: Szeretnék érdeklődni, hogy a Pioneer A08 megérkezett-e már?
Vevőszolgálat: Kb. 2-3 hét (!) múlva lesz kapható.
É: De, hát azt mondták a múlt héten, hogy jövő hét vége felé lesz. Jövő hét vége felé van.
V: még legalább 2-3 hét mire kapható lesz.
É: [kérdeztem volna, de túlzottan kétségbeesetten kapkodtam levegő után]
É: És azt meg tudja mondani, hogy mennyibe fog kerülni?
V: Ha tudja tartani egy kicsit, akkor igen, mert a gépem most éppen dolgozik.
É: Persze.
---
V: Arra az ''XL-re'' gondol, ugye?! [A típus teljes neve A08XLA v. B (fekete)]
É: Igen.
V: Az A08XLA bruttó kisker ára 39990 Ft. [Nem ezen a fórumon írta valaki, hogy a Basysnál azt mondták, hogy kb 4-6 ezer Ft-tal lesz drágább, mint a 108? Ez majdnem a duplája mnt az OEM verzió!!!]
K: [szívmegállás, Dr. Carter, újraélesztés menü után] És izé... a feket verzió az XLB?
V: Az nincs. De egyenlőre még sehol sincsen, külföldön se, nem csak nálunk. Majd csak később lesz. [Senkit ne zavarjon, hogy a fekete verzió az ELSŐ PILLANATTÓL elérhető volt minde ausztrál-amerikai-EU webshopban ahol csak néztem 1-1,5 hónapja, sőt már az előrendeléskor is]
É: Azt mondta ez a bruttó ár. Meg tudja mondani mennyi a nettó? [Lusta voltam 0,8-al beszorozni, egyébként is, elvileg éppen dolgoztam és siettem]
V: Maga viszonteladó?
É: ????
É: Én.... nem.
V: Akkor sajnos nem mondhatom meg. [Szegényke keverte a nagyker árat a nettó árral!! Mitől titkos a nettó ár??! Elég csak a bruttó 80%-át venni! Ezt bárki ki tudja számolni! Agyhalál.]
É: Köszönöm, viszont hallásra.
Szóval, ha ez a bruttó 40 (nettó 32000) igaz, akkor felejtsenek el. 108-at 17-18 nettóért kapni mindenütt. Ha ennyi pénzem van (lenne) erre, akkor ezért már Plextort kapnék!! És azért, valljuk be, bár jó meg nagyon pofás, de azért ez a Pio nem egy Plextor. Ez olyan, mintha a ''fapados'' Golf 3 millióba, a színre fújt lökhárítós, metálfényes verzió meg 6 milcsibe kerülne. Ennyi pénzért akkor már egy 3-as BMW-t vagy egy C Mercit veszek....
Azthiszem elköszönök az A08XLB-től és az öcsém gépében hamarosan egy NEC3500, egy fekete 108 v. egy kifutó Plextor lesz (legfeljebb csak 8x-an ír és nem tud DL-t. Fel nem fogom kötni magamat).
UI: Anno, még nyáron (júniusban talán) már felmerült a DVD író vásárlás. Akkor egy Philips 1640-es (az első 16xR + DL író) volt a cél. Meg is jelent az EU premierrel egyidőben a magyar forgalmazó a Multimedia.hu honlapján, de ára ennek sem volt, csak egy bíztatás, hogy ''telefonon érdeklődj''. Hetekig igérgették, hogy majd a következő héten lesz szállítmány. Hónapokon keresztül (!) nem történt semmi. Most látom, hogy végre van már (nettó 24 ill. 28e Forintért OEM ill. dobozos). Mondanom sem kell, hogy ez is kb 6-7 ezerrel drágább, mint a mostanra már többet tudó (4x DL) NEC 3500/Pio 108 konkurencia. Mire kapható lett, elavult (na jó, ez enyhe túlzás, de a többiek beelőztek) és aránytalanul drága. Ha nem hagyják abba a viccelődést, az A08 is erre a sorsra jut.
[Szerkesztve] -
mrdoubleb2
csendes tag
válasz
Fade_Away #107 üzenetére
Nem karok paraszt lenni, de ha mondjuk elolvastad volna a fórumot az elejétől (mint azt már annyi fórumban annyian kérték), akkor nem kellene ugyan azt 20x leírnunk...
Leugatás Off
Állt. annyi szokott lenni a különbség az OEM és a dobozos verziók között, hogy az utóbbihoz kábelek és szoftverek is járnak. A Pioneernál azonban nem csak ennyi. (Ha csak ennyi lenne, nem rinyálnánk itt oldalakon keresztül)
A 108-as egy csupasz drive amire ha nem tennék rá a Pioneer logot bármelyik másik márka neve alatt árulhatnák.
Az A08 egy ultra elegáns 3 féle színben rendelhető előlappal rendelkezik, speciális firmwareével tud egy halk üzemmódot és nem csak cd író szoftvert, hanem több videó feldolgozó progit meg sok mittudoménmicsodáttartalmazócd-t raknak a szép színes dobozba mellé.
+3-4 ezer forintot megérne a pofás előlap meg a halk üzemmód, de 10-12 ezret nem fogok kiadni érte.
Viszont... mivel elvileg az NEC3500 jobban teljesít mint a pio, ha nem az a08-ast veszem, akkor egyáltalán nem biztos, hogy a 108-ast választom.
Szerk.: Lassan gépelek, többen megelőztek... Így jártam.
[Szerkesztve] -
mrdoubleb2
csendes tag
Hát ez az... ettől félek én is.
Ha megnézed, az 107 és az A07 bruttó magyar ára között kb 4 ezer forint a különbség (20 ill. 24 e bruttó pl. a vizes PC boltban.)
A 108 magyar árát már lehet tudni, kb. bruttó 26-27e Ft, de az A08-ról még nincs infó. De sajna, szerintem nem reménykedhetünk egy feledhető 4 ezer forintos különbségben a külföldi árak alapján. A 108-ast 100 Euró körül láttam a németeknél, ami kb. megegyezik az író magyar árával. Az A08-at 150 euró körül lehet előrendelni, ami gyenge 38e Ft-os árat sejtet. Igaz, hogy az A08-at Európában még nem szállítják, és majd a fokozódó 16x-os verseny le fogja nyomni az árát, de egyenlőre eléggé durva a különbség. -
mrdoubleb2
csendes tag
Én is hasonlóképpen reagáltam először. Ha belegondolsz, hogy a HDD-k most állt. 7200-on mennek és a 10000-es rpm a ''felső kategória'' + a SCSI számára van fenntartva. Egy HDD ráadásul egy zárt, high-tech rendszer, a DVD/CD meg egy ''gagyi műanyagkorong'' amit beraksz egy mondjuk 5000 Ft-os olvasóba aztán nesze neked 10000 fordulat percenként...
[Szerkesztve] -
mrdoubleb2
csendes tag
Lehet, hogy soknak tűnik, de annyi.
''16X speeds are at pretty much the physical limit,'' said Greg Standiford, a product engineer within the optical devices division at Hewlett-Packard, who said a 16X disc will spin at about the same 10,000-RPM speed as a 52X CD-ROM. At that point, he said, the limiting factor is the polycarbonate material used to form the disc: spinning it faster may crack it, he said.
Itt egy link is a cikkhez.
Bővebben: link
Egyébként már több helyen is olvastam, hogy ez a vége dvd+r sebességének a 10000-es fordulatszám miatt, mert e fölött olyan drága megoldásokkal lehetne csak meghajtókat gyártani, hogy nem érné meg. Most egy gyors google-lel ezt a cikket találtam meg először. -
mrdoubleb2
csendes tag
Azért ez nem ilyen egyszerű....
Nem csak ''pofásabb'' az a08xl, de a firmaware-e is más. Kicsit AMD Cool & Quiet szellemben, a dobozos Pioneer tud egy csendes üzemmódot is, és ha jól tudom, ebben a speciálisan kialakított előlap is segíti. Gondolom a 16x-os írásnál jelentkező 10.000-es (!) fordulatszámnál van mit ''halkítani''.
Nekem legalábbis bejön az ötlet, mivel már így is zörög a cpu hűtő, a ház hűtő(k), a vga és az alaplapi chipset esetleges aktív hűtői, sőt, lehet, hogy gyorsabb vinyónál nem árt HDD hűtő sem (nekem volt a régi pc házamban), folytassam?! -
mrdoubleb2
csendes tag
Kijött az 1.10-es firmware! (tesztet még nem láttam, de a cdrinfo forumán valaki írta, hogy már észrevette, hogy tud 8x-osan írni egy olyan 4x-es lemezt, amit eddig nem engedett).
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest