Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ezt eddig is értettem...
De talán nem ártana, ha valami konkrétumot is írnál, hogy mik az eddigi elképzeléseid, milyen struktúrával alakítottad ki az adattáblákat a feladathoz, és ehhez hasonlók... Most én is írhatok "darab kódokat", amik hirtelen bevillannak, de azzal nem biztos, hogy előrébb jutsz, mert nem kötődik konkrétan a Te elképzelésedhez/kódodhoz/adatbázisodhoz...
$mai_nap = /* a mai nap */;
$allatnev = 'Pistike';
$res = mysql_query("SELECT DISTINCT allatnev, datum, allapot FROM allat_tabla WHERE datum='$mai_nap' AND allatnev='$allatnev' ;")
or die ("Nem lehet lekérni az adatot a MySQL-táblából.<br />Hiba: ". mysql_errno() . ":". mysql_error() ."<br />");
$res = mysql_fetch_assoc($query); //valszeg csak egy sor lesz, nem kell ciklus...
if( $res['allapot']=='megetetve' )
echo 'Már kapott kaját!';
else
echo 'Adj neki zabálni! :-)';Ez csak hirtelen ötlet, csak szemléltetésképp...
És a megetetést sem tudom, hogy oldod meg, ha formmal, akkor lehetne ez alapján egy letárolás...
if( isset($_POST['kaja']) )
//adatbázisba letárolás
;És így tovább.
Bocs, hogy segíteni próbáltam...
Új hozzászólás Aktív témák
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- VGA kibeszélő offtopik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iGO Primo
- További aktív témák...
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 GIGABYTE 750W
- Lenovo Thinkpad X13 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
De talán nem ártana, ha valami konkrétumot is írnál, hogy mik az eddigi elképzeléseid, milyen struktúrával alakítottad ki az adattáblákat a feladathoz, és ehhez hasonlók... Most én is írhatok "darab kódokat", amik hirtelen bevillannak, de azzal nem biztos, hogy előrébb jutsz, mert nem kötődik konkrétan a Te elképzelésedhez/kódodhoz/adatbázisodhoz...