Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz dany27 #3329 üzenetére

Hali! Itt PH-n többen ajánlották a PHP Fekete könyvet, de a Weblaboron meg jól lehúzzák, azt mondják, sok hiba van benne, helyette a "PHP fejlesztés felsőfokon" c. könyvet ajánlják. Itt van az ebben a témában indított thread, olvasd el, nem hosszú.
    Én a "Tanuljuk meg a PHP4 használatát 24 óra alatt" c. könyvet olvasgattam, DE az ma már nagyon elavult, helyenként hiányos, hibás. Ugyanebből a PHP5 könyv lehet, hogy nem rossz, mert az még nem elavult, az alapok elmagyarázására (pl. egyáltalán mi az a függvény, mi az a tömb, stb.) szerintem használható. Az már más kérdés, hogy a példaprogramok mennyire hibásak, vagy nem azok, a PHP5 könyvvel kapcsolatban még nincs tapasztalatom.
    De ha Weblaboron a "PHP fejlesztés felsőfokon" c. könyvet ajánlották, akkor rossz már csak nem lehet.
    Mindenesetre figyelj arra, hogy ne olyan könyvet vegyél, ami régebbi verziójú PHP-példaprogramokat tartalmaz, hanem olyat, ami aktuális, mert bár a nyelv többnyire visszafelé kompatibilis, vannak olyan dolgok, amik azóta megszűntek, emellett viszont már vannak olyan lehetőségek, melyek az újabb verziókban már megvannak, a régebbiekben nincsenek.
    Tehát arra is kell figyelni, hogy a szerveren, amire a cuccaidat feltöltögeted, milyen PHP-verzió van. Ezt megtudhatod a phpversion() függvénnyel.
    Létrehozol egy sima PHP-kiterjesztésű fájlt, amiben elég, ha csak a következő szerepel:

<?php
    echo 'Jelenlegi PHP verzió: ' . phpversion();
    ?>

Ez kiírja az aktuális telepített verziót.

Új hozzászólás Aktív témák