- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Akciókamerák
- Projektor topic
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Acer notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali! Itt PH-n többen ajánlották a PHP Fekete könyvet, de a Weblaboron meg jól lehúzzák, azt mondják, sok hiba van benne, helyette a "PHP fejlesztés felsőfokon" c. könyvet ajánlják. Itt van az ebben a témában indított thread, olvasd el, nem hosszú.
Én a "Tanuljuk meg a PHP4 használatát 24 óra alatt" c. könyvet olvasgattam, DE az ma már nagyon elavult, helyenként hiányos, hibás. Ugyanebből a PHP5 könyv lehet, hogy nem rossz, mert az még nem elavult, az alapok elmagyarázására (pl. egyáltalán mi az a függvény, mi az a tömb, stb.) szerintem használható. Az már más kérdés, hogy a példaprogramok mennyire hibásak, vagy nem azok, a PHP5 könyvvel kapcsolatban még nincs tapasztalatom.
De ha Weblaboron a "PHP fejlesztés felsőfokon" c. könyvet ajánlották, akkor rossz már csak nem lehet.
Mindenesetre figyelj arra, hogy ne olyan könyvet vegyél, ami régebbi verziójú PHP-példaprogramokat tartalmaz, hanem olyat, ami aktuális, mert bár a nyelv többnyire visszafelé kompatibilis, vannak olyan dolgok, amik azóta megszűntek, emellett viszont már vannak olyan lehetőségek, melyek az újabb verziókban már megvannak, a régebbiekben nincsenek.
Tehát arra is kell figyelni, hogy a szerveren, amire a cuccaidat feltöltögeted, milyen PHP-verzió van. Ezt megtudhatod a phpversion() függvénnyel.
Létrehozol egy sima PHP-kiterjesztésű fájlt, amiben elég, ha csak a következő szerepel:<?php
echo 'Jelenlegi PHP verzió: ' . phpversion();
?>Ez kiírja az aktuális telepített verziót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest